למי שמעוניין

חגית35

New member
צ'טערת... תודה אבל לא תודה!

יש לי סיבות טובות למה לאמר לא תודה. לא מאמינה מנסיוני ומניסיונם של אחרים, ולא בהקשר של טיקים בהכרח גם לדברים אחרים כמו למשל ADHD שם השרלטנות עצומה ורבה וכל דכפין יתי ויציע מזור אולטימטיבי לבעיית ההיפריות והקשב ויבטיח לגמול את הילד מייסוריו ורק יכניס אותו ואת הוריו ליותר ייסורים וסבל. חור בכיס ובלב. לקחת תמצית כלשהיא שדוללה במיליוני מיליוניות של רמות הדילולים שאין כל זכר בין החומר המקורי לבין מה שיש בתוך האמפולה /טינקטורה , ולצפות שהיא תהיה פוטנטית, מלשון Potent כשכל מחקר שנערך עד היום בנדון (ונערכו)הפריך כל תועלת מהומיאופטיה. טוב... אולי פרט ל... תועלת הכי גדולה שאף מדע לא יוכל להתכחש לה, וזו יכולתו הנעלה של המטופל לסייע לעצמו להחלים רק מתוך אמונה, מה שנקרא אוטוסוגסטיה. ואם זו השפעת ההומיאופטיה וכל המים של הבאבא סאלי האלה- אזי אשרי המאמין- אלא שניתן להשיג זאת בחינם ולא לשלם ע"כ מאות שקלים... אלא אם כן רוצים את "ברכת הרב" שבאה יחד עם המים. אני מבינה שאתה עדיין סטודנט ולומד זאת, עם כל הכבוד- ויש כבוד. אני מצטערת על הבוטות, אך קצת קצתי בכל הניסיונות הללו בפורומים של מטפלים אלטרנטיביים שמנסים למכור מרכולתם לציבור תועה הנכנס לקבלת תמיכה ולעתים הולך שולל ומבזבז זמן וכסףך יקר על הבטחות בלתי מבוססות ומוכחות ונגרמת לו המון עוגמת נפש. מה גם שבגילך הכה צעיר, ויש המון מטפלים כמוך שלומדים וקוראים לעצמם מטפלים אך באמת עם כל הכבוד איני חושבת שיש לכם רוחב יריעה מספיק עמוק מבחינה אקדמית לימודית על מנת להבין את כל ההפרעות האפשריות גופניות ונפשיות כדי להתיימד להתאים להן את ה"רמדי האחד והיחיד" - בוא נסכים עם זה, שאילו היה כזה one remedy - מישהו היה כבר רושם עליו פטנט ורץ למועמדות לפרס נובל כבר מזמן... מה שאנו רואים יותר בתדירות זה עוד ועוד מטופלים שמדווחים שנאדה- כוסות רוח למת... או מטופלים שאפקט האוטוסוגסטיה החזיק אותם מס' חודשים ואז אבוי ואבוי המצב התדרדר עד מאוד וחזר לקדמותו, או שרואים מטפלים שטוענים שפשוט "נתאזר בסבלנות", כמו הדר' הזה שהתראיין לא מזמן בערוץ 2 בתוכנית על הריטלין, דר' זמיר אילן, מישהו ראה? היה על זה דיון רחב יריעה ורווי כעסים בפורומים, הוא עצמו נכנס לפורומים ועשה יותר בושות לעצמו ולמה שהוא קורא המוניטין שלו, ממה שכל אחד אחר יכול היה לעשות לו! בקצרה... המטפל, בראותו שהטיפול שלו לא צלח, האם יבוא ויחזיר לנו כספנו ויישלח אותנו לרופא קונבנציונאלי? לא! הוא יטען שלא הגיע עדיין לרמדי המתאים וישכנע את המטופל או הורי הילד להמשיך ולהמשיך ובדרך אובד זמן יקר של אי טיפול ועמו נזקים בלתי הפיכים רבים.

Michael C

New member
חגית

האם את מתכוונת לניסויים שבוצעו על ידי תוכנית הטלוויזיה horizon ששודרה בערוץ 8 מספר פעמים? הם חזרו על ניסוי ובדקו את השפעת היסטמין בדילול הומיאופתי על תאים באזופילים. אבל מה מסתבר? הם הוסיפו אמוניום כלורייד לבזופילים (מה שהרג אותם). הם חיבלו בניסוי מראש. מי שעומדים מאחורי הניסויים הגדולים שנעשו לאחרונה ו"הוכיחו" שההומיאופתיה לא עובדת היו ג'יימס רנדי שהוא קוסם במקצועו (אם כל הכבוד, קוסם לא מדען) וג'ון סטוסל, עיתונאי שלפני כ-6 שנים טען שנזקי הטבק זו קנוניה כנגד חברות הטבק. נעשו לא מעט מחקרים (קליניים ומעבדתיים) שהוכיחו אפקט של התרופות ההומיאופתיות. על חלק מהמחקרים תוכלי לקרוא כאן: http://www.homeopathy-israel.co.il/main.htm בנוסףאני מכיר אישית (ועל כן סומך בעיניים עצומות) מי שביצעה ניסוי שבדק את השפעתן של רמדיז הומיאופתיות על תאי דלקת (לא היסטמין אלא רמדי הומיאופתית בשם sillica) אינני זוכר היכן הוא התפרסם אך אוכל לברר. דבר לפני אחרון: הומיאופתיה נחלקת לשני סוגים עיקריים: הומיאופתיה קלאסית, בה טופלתי ואותה אני לומד. כאן מדובר בטיפול אינדבידואלי על ידי אנשי מקצוע בשיטה הקיימת 200 שנה. זו לעומת הומיאופתיה צרפתית שהיא חדשה יותר (ועל כן שמה "הומיאופתיה מודרנית") ומתאפיינת במוצרים חדשניים "מרפאי כל" הנמכרים otc בכל מקום ולכל חולי. דבר אחרון: לא האמנתי בהומיאופתיה כשגעתי לטיפול! וכמו כולם גם אני לעסתי כימיקלים בכמויות כנגד הטיקים שהיו עקשניים ולא משו ממקומם. חודש לאחר תחילת הטיפול מצבי היה נהדר ובהדרגה ירדתי מכל התרופות. כיום אני שלוש שנים \"נקי" מתרופות פסיכיאטריות ומזה חצי שנה לא לקחתי רמדי הומיאופתית ומצבי מצויין.

Michael C

New member
אה ודרך אגב

הכוונה בהומיאופתיה לרמדי האחת היא לרמדי שמתאימה למטופל בזמן נתון. לא לרמדי אחת שתרפה את כל הסובלים מטוראט (לדעתי אין דבר כזה). טוב מילא. הרי איש מאיתנו לא ישנה את דעתו בנוגע לנושא הזה...

הלנה

New member
למיכאל

תודה ששיתפת אותנו, אני שמחה שמצבך השתפר בעקבות ההומיאופתיה, האמת לא רואים עליך כלום. אתה יכול לפרט במה בדיוק הטיפול עזר לך, בטיקים? או שהיו לך תופעות נוספות של טוראט. אצלנו באופן אישי הטיקים מאד לא בולטים, אבל יש את הדברים האחרים. בינתיים אנחנו עדיין בקטע של טיפול קונבנציאונלי (די בהתחלה) אבל טוב לדעת שיש גם אופציות אחרות. חג שמח וד"ש לאמא שלך. ואגב, תגיד לה שההסבר שלך היה מאד ברור כבר בפעם הראשונה. הלנה

Michael C

New member
מסרתי (ד"ש) והיא מוסרת תודה.

בכל אופן.. הטיפול עזר בעיקר בocd שנעלם מיד עם תחילת הטיפול (מאוחר יותר חזר בקטן ונעלם שוב) בוסף היה שיפור אדיר במצב הרוח (סבלתי מדיכאונות מגיל צעיר). הטיקים קטנו מאוד אך עדיין לא נעלמו לגמרי. כלומר, ישנה עדיין נוכחות של התסמונת אך היא קטנה מיום ליום.

הלנה

New member
אצלנו ה- OCD הוא הבעיה העיקרית

אתה יכול לפרט יותר על הטיפול ב- OCD. הרופא הילדים של ערן בקופת חולים (שהוא רופא נהדר למרות זהוא בקופת חולים - סליחה, אבל פשוט היו לי כמה קטעים וקשה לי לסמוך על רופאי קופת חולים) הוא גם רופא הומיאופט (אני מניחה שבאופן פרטי). הוא מכיר את ערן ואת התרופות שהוא לוקח, אתה חושב שכדאי להתייעץ איתו בכיוון הזה? יש תרופה ספציפית או שלכל מטופל מתאימים ישלוב של תרופות לפי המקרה?

Michael C

New member
העניין הוא שיש הבדל..

הומאופתיה קלאסית מסתכלת על הדברים בצורה שונה משאר האסכולות של ההומאופתיה. לפי השיטה הזו צריך להתאים תרופה אחת לכל מטופל שמתאימה לו מכל ההיבטים. בעוד שבגישות אחרות נותנים שילוב של תרופות (דבר שכמעט ולא נעשה אף פעם בהומיאופתיה קלאסית). בכל אופן אני לא רוצה להשמיץ, כשאני אומר הומיאופתיה אני מתכוון להומיאופתיה קלאסית. שאר הגישות הן ענפים שיצאו מההומיאופתיה הקלאסית ונוגדות את העקרונות הבסיסיים שלה. אפשר לנסות. אני לא יודע על השיטות האלו הרבה לכן אני מעדיף לשתוק. על איזו קופת חולים את מדברת? אני יודע שבמכבי ניתן להשיג טיפולים הומיאופתים ע"י הומיאופתים רופאים אך לא קלאסיים (מה שמבחינתי אומר הרבה ואני לא ממליץ) בכללית ישנם טיפולים הומיאופתים ע"י הומיאופתים קלאסיים שאינם רופאים. זה כמובן חיתוך גס מאוד וצריך לברר בנוגע למטפל הספיציפי. הבעיה היא שמאחר והומיאופתיה היא מקצוע ש (עדיין) לא מוסדר מבחינה חוקית אז אין אבטחה לכך שמי שטוען שהוא הומיאופת אכן למד את המקצוע לעומק (בקורס של מינימום ארבע שנים) ולא "למד" אותו במהלך סופשבוע אחד. לכן אני מציע לך לברר מה ההשכלה שלו בתחום. בנוסף ניתן לבדוק האם הוא חבר באגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית דבר שמבטיח את היותו מלומד (בתחום ההומיאופתי). בהצלחה מיכאל

הלנה

New member
תודה מיכאל

הוא רופא בכללית שמקבל בבית ויש לו תעודה תלויה של הומאופט מאוניברסיטת בר אילן. אני לא חושבת שהוא נותן את השירות במסגרת קופת חולים אלא במסגרת פרטית. בכל אופן אני אברר איתו. תודה.

החורזת**

New member
בתייעצות שלי לגבי מטופלת עם OCD

(ללא טוראט), הפסיכיאטר עמו אני עובדת אמר שהתרופה ההומאופטית שהוכחה מחקרית שמפחיתה חרדה ולכן גם סימפטומים של OCD היא היפריקום, אך לדבריו יש לקחת אותה במינונים גבוהים (למבוגר לפחות 900 מ"ג ביום, מה שהופך את השימוש בה למאוד מאוד יקר). הוא עצמו דווקא בעד שימוש בתרופות פסיכיאטריות לטיפול ב-OCD כי לדבריו יש היום בשוק תרופות שיעילותן מוכחת, אין להן תופעות לוואי וגם לא השפעות ארוכות טווח.

הלנה

New member
תודה

הבם שלי באמת משתמש בתרופות פסיכיאטריות, חשבתי שאפשר גם וגם.

Michael C

New member
אם אכן מדובר בתרופה הומיאופתית אז

שאלת המינון היא לא רלוונטית אלא דילול (כמה פעמים התרופה דוללה). היפריקום היא אחלה של תרופה למי שצריך היפריקום (מי שלא צריך לא יעזר בה, ובכדי לדעת אם מישהו צריך תרופה כזו או אחרת צריך להתייעץ אם הומיאופת). אני לא ממליץ לאף אחד לקחת תרופות הומיאופתיות על דעת עצמו, הומיאופתיה יכולה לגרום לנזק שלא עוסקים בה כמו שצריך! תרופות הומיאופתיות הן בפירוש אינן יקרות!! אני מטופל כבר יותר משלוש שנים ואינני חושב שבמשך כל השלוש שנים הוצאתי יותר מ-300 שקל.

חגית35

New member
צמח היפריקום/ St. John's Wort /פרע|

לצערי אין דבר חיובי שאוכל לכתוב על צמח זה פרט לאזהרות ולסכנות המיוחסות אליו והוא אגב אסור לשיווק ברשימת צמחי המרפא האסורים למכירה במשרד הבריאות. נכון שבארה"ב נעשה בו שימוש מופרז כמעין "פרוזאק" להמונים אבל הוא ממכר ומסוכן לעין ארוך ויש עליו אינספור דיווחים כאלו! מבחינתי צמח הוא פוטנטי מאוד, ולכן למי שמשתמש בהיפריקום כתמצית מהצמח יש להיזהר!!! לא אוכל לאמר דבר על תמצית הומיאופטית מדוללת של היפרקיום כי כאמור... איני ממש מאמינה במים מדוללים באלפי אלפיות המיליוניות של הדילולים...

למעלה