למי שמבין

noamlah

New member
למי שמבין

מהם ההבדלים העיקריים בין אוטיזם לNVLD?

האם NVLD הוא מצב של אפיונים של אוטיזם + רצון מפורש בחברה
סוג של PDD NOS?
או שמדובר בשני מצבים נפרדים שיכולה אפילו להיות קומורבידיות של שניהם?
 

HollyGolightly

New member
לא יודעת עד כמה אני מבינה, אבל יש לי NVLD

אצלי NVLD מתבטא ב:

תפיסה מרחבית לקוייה ביותר.

דיסגרפיה (פעולת הכתיבה היא לא טבעית לי וכתב היד שלי איום) שזה חלק מהתפיסה המרחבית הלקוייה. לכתוב זה עינוי בשבלי.

קשיים עצומים בין-תחומיים, וקשיים עצומים באותם תחומים עצמם כי הדרישות בתוך אותו תחום משתנות.

פער בלתי נתפס בין מחשבה מתימטית גבוהה ביותר לרמת ביצוע נמוכה ביותר.

פער בלתי נתפס בין תפיסה לביצוע.

משהו שאני לא מבינה: למרות שהחשיבה שלי נחשבת לגבוהה ביותר ברמה המתימטית. במבחני IQ יוצא הפרש ענק לטובת החשיבה המילולית. אין לי דרך להסביר את זה. אבל אני מרגישה זאת על כל צעד ושעל.

לעתים הבנה לא נכונה של הוראות.

בגלל התפיסה המרחבית הלקוייה, והפערים בין החשיבה והביצוע: קושי עצום עד כדי אי יכולת לסדר ולארגן מרחב.

רגישות גדולה לסוגי אור מסויימים. (מאד אוהבת צל ומאד אוהבת שמש. אבל שמש רק בחוץ ורחוק מהבית. חשוב לי שמרחב יהיה מוצל). לעומת זאת שונאת עננות. הרגישות היא כל כך גדולה עד כדי שיכולות להיות לי אסוציאציות רעות ממקום רק בגלל סוג האור בו. לא סובלת אור לבן. לעומת זאת יש גם סוגי אור צהובים שעושים לי רע. ברגע שמצאתי את הנורה שנותרת לי את האור הכי קרוב למה שאני מרגישה שנחוץ לי בבית. התבייתתי עליה.

רגישות עצומה לקול. שומעת קולות שאחרים אפילו לא מבחינים בהם. (שתי קלינאיות תקשורת שעשו לי בדיקת שמיעה חזרו על הבדיקה שלוש פעמים כי לא יכלו להאמין לתוצאות. "את שומעת דברים שנמלה לא שומעת" אמרה אחת מהן). אז בטח שמקומות רועשים הם דבר שאני מתרחקת ממנו. ולרוע המזל, יש אנשים שאני לא מסוגלת להקשיב להם רק בגלל קולם. והם יכולים להיות אנשים נפלאים.

צורך גדול לזמן עם עצמי.

במקרה שלי, לא יודעת אם זה קשור ל-NVLD או לא: גמישות מחשבתית ברמה הגבוהה ביותר. כלומר לא מסוגלת להכנס ללופים. ישר חושבת על דרך אחרת, פתרון אחר, משהו אחר לגמרי. ההיפך מחשיבה מעגלית.

סוגים שונים של Visual Agnosia ודברים הגובלים ב-Visual Agnosia.

הסתגלות קשה מאד לדברים חדשים. למשל ללמוד משהו חדש כמו להתמש במחשב מסוג אחר וכו'. יכולה לומר שלנוף המשתנה כל הזמן יש השפעה רעה מאד עלי.

יכולת להתמקד רק בדבר אחד בכל פעם.

בקשר לחברה: מובן לי שאצל אוטיסטים (ואולי חלק מאנשים עם NVLD) יש קשיים ביצירת קשרים חברתיים. אצלי זה מה שאני קוראת "תלוי מקום". פיתחתי עם השנים חוש לא/נשים שברור לי שנוכל להיות חברים טובים. וכך זה עד היום.

אוטיסטים רבים מדווחים על קשיים בפעולות כמו הליכה לסופרמרקט, לקופ"ח, קנייה בחנות, כניסה לחנות וכו'. לי אין שום בעיה עם זה.

אוטיסטים רבים מדווחים על קושי לתקשר שלא בכתב, אפילו ע"מ להרים טלפון כדי לברר משהו. לי אין שום בעיה עם זה.

במשך השנים גיליתי שאני לומדת דברים באופן שונה מאד מהשאר. אם אתחיל לפרט זה לא יסתיים. אז אשאיר זאת כך.

אלה חלק מהסימפטומים שלי. אם אמשיך זה לא יסתיים. הכי קל יהיה לסרוק את האבחון שלי ולהביא אותו לכאן. אבל אין לי כוונה לעשות זאת


מקווה שתקבל עוד תשובות שיעזרו לך יותר. אני בטוחה שיש אנשים עם NVLD שיהיו להם תשובות עם דברים אחרים.
 

HollyGolightly

New member
דבר נוסף:

לא מסוגלת לזכור רצף של הוראות או הוראות שונות באותו זמן.

רצף הוראות נראה לי די ברור, אם לא ברור לך, אסביר. לגבי הוראות שונות באותו זמן: נניח שמישהו מבקש ממני קפה עם סוכר אחד ומישהו אחר מבקש ממני קפה עם שני סוכרזית. זאת משימה אדירה בשבילי לזכור זאת ומכניס אותי ללחץ עצום. לפעמים לא אזכור. אם תוסיף לזה מישהו שמבקש נס, אני אבודה לחלוטין. אין שום אפשרות שאזכור.

נתתי את הדוגמא של הקפה כי נשים נתקלות בזה המון. זה כמובן תקף לכל דבר. (הפתרון שמצאתי למה שאני קוראת לה "בעיית הקפה והתה" הוא שכל אחד יכין לעצמו. מיידעת את כולם איפה נמצא הקומקום, שמה את הקפה, תה , סוכר, סוכרזית, חלב, כפיות במקום נגיש, וכך כל אחד מכין לעצמו את הקפה/תה שהוא אוהב). להרבה (רוב) הדברים האחרים אין לי פתרונות.
 

HollyGolightly

New member
ועוד משהו בעניין חברה:

בתור ילדה לא היה לי כל עניין בשיחות עם בני גילי או בכל פעילות שהיא מעבר למשחק אתם. לשחק אהבתי.

בתור מתבגרת העניין נעשה מסובך יותר (ונעשיתי מודעת לכך רק בדיעבד). לא הרגשתי דבר משותף עם בני גילי. אבל בטיולים עם התנועה (שכמובן לא עניינה אותי) גיליתי בנות בנות גילי ממקומות אחרים שהיה לי כיף איתן. למרבה הפלא ולמרבית המזל התברר כי נלך לאותה חטיבת ביניים ואותו תיכון. לרוע המזל, עדיין לא השתחררתי מהזהות עם הורי הלא מתפקדים, והתביישתי בביתי ובכך שאני בתם, כך שלא העזתי לפתח את החברות איתן.

בתיכון נחת לי האסימון. אני לא הבית שלי, וזה שהם הורי הביולוגים לא אמורה להיות בעיה שלי. מאותו רגע שהבנתי זאת, החברויות התפתחו באופן טבעי. ואנחנו חברות טובות עד היום + נוצרו חברויות נוספות.

מתקופת הצבא יש לי חברה טובה אחת.

מתקופות מאוחרות יותר יש לי כמה חברות טובות.

אבל אצלי התחלת פיתוח חברויות הגיעה יחד עם ההכרה שאני לא = הבית בו גדלתי. מאותו רגע זה היה טבעי.
 

HollyGolightly

New member
עוד דברים אצלי שהם NVLD מוהבקים:

באלגברה, במה שקשור לחיבור, חיסור, כפל וחילוק אורכיים - אני מסוגלת רק לחבר לאורך. חיסור, כפל וחילוק אורכיים: אין לי שמץ של מושג, ולא משנה כמה ניסיתי ללמוד. לפני כמה חודשים קראתי איפשהו ברשת משהו כמו ש"ייתכן ו-NVLD יתקשו בחילוק לאורך". אצלי זה גם כל השאר, מלבד חיבור.

בגיאומטריה המקסימום שאני מסוגלת אליו זה להגדיר ריבוע, ובמילים, לא בסימנים, ולאט. זה הדבר היחיד שאיכשהו הצלחתי להגיע אליו. ובלימוד עצמי לחלוטין. לא ממה שנעשה בבית הספר. כאן מתחיל ומסתיים ה"ידע" שלי בגיאומטריה.

ופיזיקה? כלום. כלום אחד גדול.
 

אריוארי

New member
לדעתי אלה הדברים שהמשותף בהם חשוב מהמפריד

הסיווגים לראשי תיבות שונים מגלמים את העדר היכולת והנסיון ליצור הכללות עמוקות ונוגעות וחכמות יותר של המצב האנושי,
בכל הספקטרום של מה שהנורמה מדירה מתוכה כהפרעות קשב, כתפישת מציאות שהיא שונה מספיק על מנת להיחשב כתסמונת,כלקות, כבעיה מהותית בעצם הזהות,
יש יחס שנחשב כמופרז לשאלת הקשר בין הזמן למרחב,
זה שמהווה בסיס לזהות האנושית ובכלל,
דבר זה ניכר גם כמה שהוזכר כאן וגם כביטויים בדיוק הפוכים,
יש אנשים שיודעים לחשוב רק מתמטית, ויש אנשים שיודעים לחשוב רק מילולית,
למשל,
מה שיכול לעניין הוא דווקא מה שמשותף לבסיס לנטיות שונות בתכלית.
מאותה סיבה גם נכון לנסות להבין שאוטיסט שחייב לדבר כל הזמן זהה ודומה מאוד לאוטיסט שלא יכול לדבר בכלל,
כי ב2 המקרים מה שאופייני הוא ההפרזה, לכאורה, היחס הבולט מדי או השקוע מדי לאותה תופעה.

בדיוק כמו שמישהי סיפרה שביתה לא אובחנה על ידי המאור הגדול לאבחוני אוטיסטים בארץ כי היא נוטה להתאפר ולהתקשט ולפי המומחית אוטיסטים שונאים להתחפש,
אבל זה לא מה שמאפיין אוטיזם בכלל, מה שמאפיין אותם זה יחס שיכול להיות קיצוני מאוד יחסי לנורמטיבי למסכה,
אז יש אוטיסטיות שהכי אוהבות להתחפש ולהתאפר ואופנה ויש כאלה שלגמרי הכי לא ,
והיחס הזה קם משתקף בדיוק כיחס לשפה, שגם היא מסכה, שיש אוטיסטים ששותקים אבל מפליאים להתבטא בכתב או אפילו בכלל לא ויש שמתבטאים בצורות מאוד מתוחכמות ועשירות מילולית דווקא.

ב2 המקרים היחס למסכה הוא יוצא מגדר הרגיל
אותו הדבר היחס לסמל, לצורה, שגם הוא והיא מסכה
וצריך ואפשר לבדוק מה זה אומר,
ולמה,
וזה אומר הרבה
מאוד
 
nvld זו אבחנה לא רשמית

אבחנה של נוירופסיכולוגים.
לא מוגדרת ב- DSM וגם די מיושנת.
וגם אני כזאת אגב.
לדעת חלק מהמומחים אנשים כאלה הם בספקטרום ולדעת חלקם לא.
אני גם חושבת שיש אנשים עם הגדרת NVLD שעונים יותר בבירור על מאפייני ASD של היום וחלק שפחות.
בכל מקרה גם אצל חלק מהילדים שבקצה הספקטרום יש הרבה מאוד רצון חברתי ונסיונות חברתיים רק קצת (או הרבה) לא תואמים.
הילדים שלי בהחלט חברותיים.
 

dina199

New member
גור אמר פעם כאן בפורום שNVLD זה אספרגר של בנות.

ואני מסכימה איתו.
כי את האוטיזם מאבחנים לפי סימנים של בנים, לכן מפספסים את הבנות.
 

HollyGolightly

New member
השגות:

תפיסה מרחבית לקוייה היא לא חלק מובנה באספרגר. לא לבנות ולא לבנים. היא חלק מובנה ב-NVLD.

בת עם אספרגר יכולה להצטיין בגיאוטמטריה. אין סיכוי שבת עם NVLD תצטיין בגיאומטריה.

בת עם אספרגר יכולה להיות פיזיקאית. אין סיכוי שבת עם NVLD תהיה פיזיקאית.

זה לא אומר שכל הבנות עם אספרגר יצטיינו בגיאומטריה או יהיו פיזיקאיות. בכלל לא. אבל אין שום סיכוי שבעולם שזה יקרה לבת עם NVLD.

דיבור מוקדם הוא חלק מובנה ב-NVLD. הוא לא חלק מובנה באספרגר. יש אספרגרים שאכן מתחילים לדבר מוקדם. יש שלא.

חלק שמאל של הגוף חלש מאד. גם בתחושות: אם בת עם NVLD תעביר אצבע על כף יד ימין הדגדוג/או כל תחושה שהיא יהיו חזקים בהרבה מאלה שתרגיש על יד שמאל. וכך לגבי כל צידו השמאלי של הגוף.

כתיב מדוייק או קרוב למדוייק הוא חלק מובנה מ-NVLD. לגמרי לא בהכרח באספרגר.

לרוב אספרגרים או מדברים המון או שותקים המון. לגמרי לא הכרחי ב-NVLD.

יכולה להעיד שלא מצליחה לתקשר עם אוטיסטיות: אספרגריות או אחרות. לעומת זאת אין לי כל בעייה לתקשר עם נ"טיות.

אני NVLD מובהקת. ולמרות זאת איש לא חושד שאני "שונה". את או כל בן אדם אחר צריכים להיות אתי המון זמן ע"מ להבחין באיזשהו שוני. לא נראה לי שזה יהיה כך אצל בת/אשה עם אספרגר.

וכל זה רק על קצה קצהו של המזלג.

בכל מקרה, ישנם דברים שהם חלקים מובנים מ-NVLD שלא חייבים בכלל להתקיים באספרגר, וסביר להניח שגם ההיפך.
 

noamlah

New member
מגיב להשגות

את אומרת שNVLD היא לקות אשר לוקח זמן לזהות לעומת אספרגר שמזהים מייד
ישנם אס"ים אשר אובחנו רק בשנות ה20 שלהם וישנם כאלו שרק בשנות ה30, חלק גדול מהאס"ים אובחנו לאחר שהולידו ילדים על הספקטרום, משמע, חיו את כל ילדותם וחלק גדול מחייהם הבוגרים כנ"טים
כך שהזיהוי המיידי של השוני הוא לאו דווקא מאפיין אצל אס"ים

דבר שני, אם נגיד אני שמאלי (ואני שמאלי מובהק) זה סותר את האבחנה של NVLD?
ואם סיימתי 4 יחידות מטמתיקה בציון 90 והוא היה אחד המקצועות האהובים עליי בבית ספר, האם זה סותר את האבחנה של NVLD?

ושאלה שלישית שהכי מעניינת אותי היא: האם אוטיזם (אני לא אוהב את המונח אספרגר, מה גם שהוא כבר לא קיים) יכול להתקיים בקומורבידיות עם NVLD
כלומר: האם בן אדם יכול להיות עם NVLD ובנוסף להיות על הספקטרום האוטיסטי כאבחנה נפרדת?

דרך אגב, תודה על התגובות המפורטות, את מאוד עוזרת לי
 

HollyGolightly

New member
תשובות

לא אומרת שאוטיזם מזהים מייד. בכלל לא. מה שכתבתי הוא שאנשים יכולים להכיר אותי שנים מילדותי עד עכשיו (מתקרבת לגיל 53) ואפילו לא לחשוב שמשהו בי שונה. כולל לחיות אתי תקופות ארוכות. בהחלט יכול להיות שלו היתה מודעות ללקויות למידה בכלל, ול-NVLD כשהייתי ילדה/נערה וכו' הייתי מאובחנת כבר בגיל צעיר.

בכל מקרה: הרבה אוטיסטים ו-NVLD מדווחים על הצקות והתעללויות בתור ילדים/מתבגרים/בוגרים. לא חוויתי זאת. כנראה משהו בי לא נראה או נתפס כשונה/חלש או מה שזה לא יהיה.

אגב, לאבחון הגעתי טאבולה ראסה. ללא כל ידע מוקדם. אובחנתי בשנת 2000. היה לי ברור שיש לי "הפרעות קשב וליקויי למידה". לא היה לי מושג למי פונים. חשבתי שאולי לפסיכיאטרית. אחרי כמה שיחות היא הפנתה אותי לנוירולוגית ע"מ שתעשה לי בדיקה נוירולוגית ונדמה לי שגם ע"מ שתפנה אותי לנוירופסיכולוגית. הנוירולוגית, אחרי אבחון נוירולוגי הפנתה אותי לנוירופסיכולוגית לאבחון נוירופסיכולוגי, וביקשה שאעבור מבחן TOVA ו-EEG לפני האבחון. וכך עשיתי וכך הגעתי לנוירופסיכולוגית ע"מ להבין מה זה הדברים האלה שיש לי וממה הם נובעים. הייתי עד כדי כך מחוץ לעניינים שחשבתי שכל אבחון ללקויות למידה והפרעות קשב הוא בטח אבחון נוירופסיכולוגי. לא שמעתי על NVLD עד קבלת תוצאות האבחון. גם לא על דיסגרפיה/VISUAL AGNOSIA וכל שאר הדברים שאובחנו אצלי.

שמעתי שייתכנו מקרים של NVLD שהם שמאליים בידם. אין לי מושג לגבי שאר חלק הגוף השמאלי.

אם סיימת מתימטיקה 4 יחידות בציון 90 והוא היה אחד המקצועות האהובים עליך בבית הספר, סביר להניח שהיית טוב בגיאומטריה. לא נראה לי שאדם שטוב בגיאוטמריה יהיה מאובחן NVLD. לא אמירה מקצועית כמובן, אבל על פי מה שידוע לי. בד"כ NVLD גם לא טובים באלגברה (אבל ממש ממש מ-מ-ש גרועים בגיאומטריה). אבל שוב, לך תדע.... מקצועית אני בטח לא.

האם אוטיזם יכול להתקיים בקומורבידיות עם NVLD? אין לי מושג. אני מה ששלומית קוראת לו (היא המציאה את הביטוי) "אשת אמצע". כלומר איפושהו על הטווח בין נ"טיות ואוטיזם. במבחן שנמצא היכן שהוא בקישורי הפורום שבו כמה שהתוצאה גבוהה יותר סימן שאתה "יותר אוטיסט או יותר קרוב לאוטיזם" וכמה שהתוצאה נמוכה יותר סימן שאתה "יותר נ"ט או קרוב יותר לנ"טיות") יצא לי מספר נקודות די נמוך: 19. בהחלט יכול להיות ש NVLD אחרים יקבלו תוצאות אחרות שמכניסות אותם (על פי המבחן הזה) לתוך הספקטרום האוטיסטי או קרוב מאד אליו. (אגב המבחן הזה הוא בשום אופן לא מקצועי ולא אבחון. סתם מתוך עניין, אם בא לך).

מה שאני יכולה להציע לך אם אתה חושב שיתכן שיש לך NVLD זה לעשות אבחון נוירופסיכולוגי. אבחון נוירופסיכולוגי הוא האבחון היחיד הרשאי לאשר או לשלול קיום NVLD ולהפריד אותו מדברים אחרים. זה אבחון מאד (מאד!) מקיף ומעמיק. נראה לי שאבחון כזה יוכל לתת לך מושג הרבה יותר טוב. זה לא אומר שפסיכולוגים/נוירולוגים/פסיכיאטרים/מורים/הורים לא יכולים לחשוב שיש לך NVLD, אבל רק לנוירופסיכולוגים יש את הכלים לאבחן או לשלול אותו ולהבדיל אותו מדברים אחרים.

מדברים שקראתי ברשת יש NVLD שמרגישים אוטיסטים ושייכים לרשתות חברתיות של אוטיסטים. ושם הכי נוח להם. כך שבהחלט נראה לי שיכולה להתקיים קומורבידיות בין דברים שקיימים ב-NVLD ודברים שקיימים באוטיזם. (ייתכן שהם נובעים מדברים שונים, אבל בפועל מה שיוצא הוא דומה או זהה).

אבל, וזה אבל גדול מאד: אני לא אשת מקצוע. סתם מישהי עם NVLD, וביטויים כמו "קומורבידיות" גדולים עלי ואין לי כל דרך לדעת באמת.

אובחנתי אצל נוירופסיכולוגית יוצאת מהכלל. היום היא מאבחנת ילדים בלבד. מה שכן: אני בטוחה שאם תהיה מעוניין באבחון נוירופסיכולוגי, היא תוכל להמליץ לך על אשת/איש המקצוע הטוב/ה ביותר בשטח). כך שאם תהיה מעוניין, שלח לי מסר ואשלח לך בשמחה את שמה ופרטי ההתקשרות איתה.

אבל בשום אופן לא יכולה להתיימר לדעת מעבר לנסיון שלי עצמי. כך שאין לי שום אפשרות ושום יומרה להציע לך או לכל אחד אחר משהו מעבר לנסיוני שלי. מה גם שאנחנו מגיעים מנקודות מוצא כל כך שונות: אתה כבר שמעת וקראת על NVLD. ואני: כמו שכתבתי למעלה.
 

dina199

New member
בת שלי שמאלית מובהקת וכנראה NVLD (אין איבחון רשמי).

לכן יד דומיננטית לא קובעת .
בן שלי אובחן כאספרגר בגיל 14 (לפני יותר מ 10 שני כשהאבחנה עדיין הייתה קיימת).וגיל 14 זה גיל לא כל כך מוקדם. ז"א גם את האספרגר (או ASD בתפקוד גבוה) לא מזהים מייד.
יש מאבחנים שייתנו אבחנות שונות ומשונות העיקר לא להגיע ל ASD.
 

אריוארי

New member
הצטיינות במתמטיקה לגמרי סותרת את האבחנה הזאת

הכרתי 2 נשים כאלה, הן לא מסוגלות להבין מה זה מתמטיקה בכלל
 

HollyGolightly

New member
אופס, רק עכשיו שמתי לב:

שאלת אם אדם יכול להיות עם NVLD ובנוסף להיות על הספקטרום האוטיסטי כאבחנה נפרדת. התשובה הכי פשוטה: אין לי מושג. התשובה הקצת יותר מרחיבה: אני חושבת (כמעט בטוחה) שבאבחון נוירופסיכולוגי הדברים יכולים להיות מאובחנים ומובדלים, ושהמאבחן/ת יוכלו גם להסביר למאובחן/ת מאין כל דבר נובע. שוב, חשוב לי להדגיש שלא בטוחה לגמרי. אבל כמעט לגמרי.

אם תחליט שאתה מעוניין לעבור אבחון נוירופסיכולוגי או סתם להתעניין לגביו, תוכל לשאול זאת לפני. אם תחליט לפנות לנוירופסיכולוגית שאבחנה אותי (אמנם לצורך הפנייה לנוירופסיכולוג/ית שמאבחן/ת מבוגרים), תוכל להפנות את השאלה כבר אליה.
 

dina199

New member
לדעתי גם לבת שלי יש NVLD.

המצב המילולי שלה נהדר ואילו מתמטיקה בתחתית .
ומאחר ואני מכירה את הבת שלי יותר מ 25 שנה
לדעתי היא כן בספקטרום האוטיסטי, רק שלר איבחנו אותה (לא מצאו אצלה תחום עניין צר למרות שלדעתי הוא קיים). לכן הדגשתי שהאוטיזם מאובחן לפי פרמטרים של בנים. לדעתי דווקא החלק הזה (האופייני לבנות ומקושר להגדרת NVLD) חסר בהגדרת הספקטרום
 

dina199

New member
לדעתי אין טעם כי זו הוצאה כספית

וללא שום תמורה .
בגיל 15 שללו אותה כאספרגר רק בגלל חוסר 'תחום עניין צר'
.
ונראה שבימינו לאבחנת ASD זה בכלל לא נדרש .
 

אריוארי

New member
היא כן והיא לא לקויה

תפישה מרחבית, וטמפורלית, שונה מהממוצע מהווה את המאפיין הכי מובהק של אוטיזם,
מזה הלא מתפקד ועד האספי.

והעובדה שהיא מתבטאת בצורה שונה אצל אנשים שונים לא אמורה לחסום את הנסיון להבין ולראות ולהסיק מהמשותף אמת עמוקה יותר שתעזור לכולם.

בדיוק כמו עם דיבור, אספי שלא יודע לסתום את הפה חולק משהו מאוד משותף עם אוטיסט שלא מדבר בכלל,
הגיע הזמן לראות את הדברים גם מעבר לביטוי החיצוני שלהם,
אנשים שתופשים את הכל רק מתמטי מבטאים בדיוק את אותה תחושת מציאות של אנשים שתופשים את הכל רק מילולי,
ב 2 המקרים מדובר בנטיה וצורך לקוהרנטיות שחורגת מהמוסכם והמקובל ונוגעת בשורשי הקיום והזהות האנושית,
ולזה צריך להתייחס
ובכבוד וברגישות הראויה לכזה דבר

אני מאובחן כאוטיסט וצד שמאל שלי תמיד היה עמום ומשותק וקהה בהרבה מצד ימין, שמעתי ומכיר גם הרבה אוטיסטים אחרים שחווים דברים דומים

נכון שnlvd הרבה יותר מחוברים ורגישים לקוד החברתי מאספים קלאסים אבל נשים עם אספרגר נוטות המון פעמים לרגישות טוטאלית לקוד החברתי המקובל,
הם ממש מצטיינות בזה וטובות בזה הרבה יותר מהנורמטיבים עצמם
וגם כאן,
החיבור ה"מוגזם" מהווה לא יותר מהצד השני של הניתוק ה"מוגזם"
שוב
צריך לראות מעבר לחיצוני בלבד
 

HollyGolightly

New member
חייבת להיות כנה אתך: אין מצב שתאובחן כ-NVLD

NVLD הוא מעל הכל אוסף של סוגי לקויות למידה מסוג ספציפי (אראנה יומר, ויתכן בהחלט שהוא צודק, שאלו לא לקויות אלא מה שהוא מגדיר) ותפיסה מרחבית לקויה מאד (או, אם תבחר - כפי שכתב אראנה, לא לקויה, אלא מה שהוא מגדיר). אם אין לך את אלה, לא נראה לי שיש סיכוי בעולם שתאובחן עם NVLD.

אפילו השאלה שלך מעידה על כך. אחרי שקראת על NVLD, לא נראה שהבנת ש-NVLD הוא קודם כל אוסף לקויות למידה ותפיסה מרחבית לקוייה מאד.

אדם שמצטיין במתימטיקה, מקבל 90 בארבע נקודות, (ב-ו-ח-ר ללמוד ארבע נקודות מתימטיקה בכלל) הוא לא NVLD. לפחות ממה שאני מבינה.

אם תרצה לעבור אבחון נוירולוגיפסיכולוגי סתם כי בא לא מאיזושהי סיבה, לך על זה. אבל בכל הכנות noamlah, הסיכוי שתאובחן עם NVLD נראה לי אפסי.
 

noamlah

New member
אובחנתי בתור ילד

כשלא ממש הייתי מעורב באבחנה
לאחרונה התחלתי קצת לפקפק בה, בין הייתר כי ראיתי את עצמי מתחבר יותר ויותר לספקטרום האוטיסטי ולאנשים שבו
רציתי בעיקרון לדעת את נקודות הדמיון והשוני ובעיקר עם אבחנה אחת סותרת את האחרת או שהן יכולות להתקיים יחדיו.

התפיסה המרחבית שלי לא משהו, אני לא מסוגל לכוון אנשים ממקום למקום גם אם מישהו שואל אותי על מקום בתוך הרחוב שלי, עד שלא התחלתי לנהוג לא הבדלתי בין שמאל וימין וגם עכשיו כשאומרים לי "פנה ימינה" אני צריך לדמיין בראש תמונה של אוטו ואותי בתוכו

יש לי קשיי ארגון ותכנון גדולים, למעשה מעולם בכל שנותיי לא הצלחתי לשמור על סביבה מסודרת, תמיד הבלגן מגיע. בגלל קשיים אלה מנעתי מעצמי דברים רבים שאני רוצה לעשות כגון לטייל בעולם

הכתב שלי אכן נראה כמו של ילד, הוא מאוד גדול ואני כותב לעט ומתעייף לאחר זמן מה. כשהייתי ילד אני זוכר מרפאה בעיסוק שניסתה להראות לי איך מחזיקים עיפרון והיד שלי תמיד התעצבה בחזרה למצב הרגיל שלה, אם זה מעקשנות שלי, אם זה מלמידה לקויה, אם זה משניהם

מטמתיקה מאוד עניינה אותי בזמן התיכון, מצד שני בזמנים שלי בתיכון שימוש במחשבון היה כבר חלק לגיטימי בשיעורים, לא יודע איך הייתי מסתדר אם היו לוקחים לי את הכלי הזה והייתי צריך לחשב סינוסים וקוסינוסים על פי סרגל, יכול להיות שאז לא הייתי עובר בקלות ארבע יחידות מטמתיקה או אולי אפילו שונא את המקצוע.
אני יודע חיבור, חיסור וכפל ארוך. חילוק ארוך אף פעם לא קלטתי ואני כנראה גם לא אקלוט

אני לא רואה את עצמי כפיזיקאי או מטמתיקאי בעתיד, מקצועות ריאליים פשוט לא מעניינים אותי, מצד שני אני גם לא רואה את עצמי כמורה להסטוריה ולא רואה את עצמי כבן אדם תקשורתי כלכך, לפחות לא איך שהנ"טים תופסים תקשורת
מה שמעניין אותי זה מה שאני עושה איתך כרגע, מעניין אותי אנשים והדפוסיי התנהגות, למידה והתקשורת שלהם, ההתרחבות במונחים הללו והאופן שבו כל אחד משתמש בהם באופן ייחודי
אני רוצה להכיר אוכלוסיות שונות ולעבוד איתם, אני רוצה להיות איש מקצוע אבל אחד אידיאלי, לא אחד מאלו המושמצים פה
 
למעלה