לא יודעת עד כמה אני מבינה, אבל יש לי NVLD
אצלי NVLD מתבטא ב:
תפיסה מרחבית לקוייה ביותר.
דיסגרפיה (פעולת הכתיבה היא לא טבעית לי וכתב היד שלי איום) שזה חלק מהתפיסה המרחבית הלקוייה. לכתוב זה עינוי בשבלי.
קשיים עצומים בין-תחומיים, וקשיים עצומים באותם תחומים עצמם כי הדרישות בתוך אותו תחום משתנות.
פער בלתי נתפס בין מחשבה מתימטית גבוהה ביותר לרמת ביצוע נמוכה ביותר.
פער בלתי נתפס בין תפיסה לביצוע.
משהו שאני לא מבינה: למרות שהחשיבה שלי נחשבת לגבוהה ביותר ברמה המתימטית. במבחני IQ יוצא הפרש ענק לטובת החשיבה המילולית. אין לי דרך להסביר את זה. אבל אני מרגישה זאת על כל צעד ושעל.
לעתים הבנה לא נכונה של הוראות.
בגלל התפיסה המרחבית הלקוייה, והפערים בין החשיבה והביצוע: קושי עצום עד כדי אי יכולת לסדר ולארגן מרחב.
רגישות גדולה לסוגי אור מסויימים. (מאד אוהבת צל ומאד אוהבת שמש. אבל שמש רק בחוץ ורחוק מהבית. חשוב לי שמרחב יהיה מוצל). לעומת זאת שונאת עננות. הרגישות היא כל כך גדולה עד כדי שיכולות להיות לי אסוציאציות רעות ממקום רק בגלל סוג האור בו. לא סובלת אור לבן. לעומת זאת יש גם סוגי אור צהובים שעושים לי רע. ברגע שמצאתי את הנורה שנותרת לי את האור הכי קרוב למה שאני מרגישה שנחוץ לי בבית. התבייתתי עליה.
רגישות עצומה לקול. שומעת קולות שאחרים אפילו לא מבחינים בהם. (שתי קלינאיות תקשורת שעשו לי בדיקת שמיעה חזרו על הבדיקה שלוש פעמים כי לא יכלו להאמין לתוצאות. "את שומעת דברים שנמלה לא שומעת" אמרה אחת מהן). אז בטח שמקומות רועשים הם דבר שאני מתרחקת ממנו. ולרוע המזל, יש אנשים שאני לא מסוגלת להקשיב להם רק בגלל קולם. והם יכולים להיות אנשים נפלאים.
צורך גדול לזמן עם עצמי.
במקרה שלי, לא יודעת אם זה קשור ל-NVLD או לא: גמישות מחשבתית ברמה הגבוהה ביותר. כלומר לא מסוגלת להכנס ללופים. ישר חושבת על דרך אחרת, פתרון אחר, משהו אחר לגמרי. ההיפך מחשיבה מעגלית.
סוגים שונים של Visual Agnosia ודברים הגובלים ב-Visual Agnosia.
הסתגלות קשה מאד לדברים חדשים. למשל ללמוד משהו חדש כמו להתמש במחשב מסוג אחר וכו'. יכולה לומר שלנוף המשתנה כל הזמן יש השפעה רעה מאד עלי.
יכולת להתמקד רק בדבר אחד בכל פעם.
בקשר לחברה: מובן לי שאצל אוטיסטים (ואולי חלק מאנשים עם NVLD) יש קשיים ביצירת קשרים חברתיים. אצלי זה מה שאני קוראת "תלוי מקום". פיתחתי עם השנים חוש לא/נשים שברור לי שנוכל להיות חברים טובים. וכך זה עד היום.
אוטיסטים רבים מדווחים על קשיים בפעולות כמו הליכה לסופרמרקט, לקופ"ח, קנייה בחנות, כניסה לחנות וכו'. לי אין שום בעיה עם זה.
אוטיסטים רבים מדווחים על קושי לתקשר שלא בכתב, אפילו ע"מ להרים טלפון כדי לברר משהו. לי אין שום בעיה עם זה.
במשך השנים גיליתי שאני לומדת דברים באופן שונה מאד מהשאר. אם אתחיל לפרט זה לא יסתיים. אז אשאיר זאת כך.
אלה חלק מהסימפטומים שלי. אם אמשיך זה לא יסתיים. הכי קל יהיה לסרוק את האבחון שלי ולהביא אותו לכאן. אבל אין לי כוונה לעשות זאת
מקווה שתקבל עוד תשובות שיעזרו לך יותר. אני בטוחה שיש אנשים עם NVLD שיהיו להם תשובות עם דברים אחרים.