למה?

saar7650

New member
תלוי איך אתה מסתכל על זה...

האם תאמר שילד שלא נתנו לו את האופציה הזו של התפילה וכל הזמן רק הראו לו ש- "לית דין ולית דיין" וכל אדם יכול לעשות כאוות נפשו כשטיפת מוח?? ההורים מחנכים את הילד לפי ארח החיים שהם רוצים. כשהילד יתבגר הוא יוכל לבחור את הדרך שלו. עד אז ההורים הם אלה שמטווים לו את הדרך. אין כאן שום שטיפת מוח, אלא דרך חינוך מסוימת.

Brusi

New member
אם אדם

אני לא חושב שאדם שגדל חילוני הוא עובר שטיפת מוח בסוגייה הזו. לגדול חילוני זה לגדול חופשי מדת וחופשי מאל שיושב לך על הראש מאז שאתה זוכר את עצמך. לאדם חילוני מותר לבדוק, לחקור, לברר, ולנסות את אורח החיים שהוא רוצה - בין אם זה אורח חיים דתי בבית כנסת, אורח חיים ב"שנטי" בהודו או אורח חיים בודד בקוטב הצפוני (דוגמאות היפוטתיות, כמובן). אדם חילוני יכול לקום ולהפוך להיות מה שבא לו. לאדם דתי אסור להשתחרר ואסור לו לשכוח את הדת, המנהגים והמצוות, מפני שהוא היה יירא מהאל עוד לפני שהוא ידע להגיד "אל". לא ככה?

neko

New member
שטיפת מוח זה דבר פעיל.

הדתיים מנסים לנכס ולהטיח ביריבם את אותן טענות שמושמעות נגדם, כדי ליצור איזון-לכאורה, שלא באמת קיים.

saar7650

New member
חבל מאוד שאתה שבוי בדעות קדומות

על היהדות ועל הדתיים בפרט.

neko

New member
אנא ספר לי אילו דעות קדומות בדיוק

הבעתי כאשר ציינתי עובדה פשוטה לגבי "שטיפת מוח".

neko

New member
היכן בדיוק הבעתי דעות קדומות?

לנוחיותך, לשון ההודעה: שטיפת מוח זה דבר פעיל. יצירת הרגלי פולחן נפשיים ממכרים (הקשר בין סמים ודת מתהדק ממחקר למחקר) ואף ביצוע טקסי השפלה בלתי הפיכים שמותירים את חותם הדת לעד בגופו. בושה לאנושות שטרם הצליחה לחנך את הסרטן הזה החוצה מגופה. זו עמידה מדויקת על מהותן של רוב הדתות, כולל היהדות. אין כאן שום דעות קדומות, אלא רק הפעלת הגיון לנוכח מידע אמפירי שנצטבר בידי בחודשים האחרונים.

saar7650

New member
ממש לא...

גם לחרדים ודתיים מותר לשאול שאלות בתחום הדת. הסתכל במחשבת ישראל ותראה כמה שאלות מועלות בספרות זו. עובדה שיש דתיים שחזרו בשאלה. איני חושב שיש שטיפת מח בטקסים כאלה או אחרים. ארח חיים מסוים, אינו מהווה שטיפת מח! כל אחד רשאי לחנך את בנו בצורה שהוא דוגל בה, והבן, לכשיגדל- יוכל לבחור בדרך שלו.

Brusi

New member
אכן מותר להם לשאול

את הרבי שלהם, את חבריהם הדתיים, ואת כל מי שיענה להם את התשובה שהם רוצים. עובדה שרק נכנסתי לפורום תחת הכותרת "אתאיסט" (שזה בכלל בכלל לא סותר את היותי יהודי!!), וקיבלתי לא פעם ולא פעמיים תוית של כפוי טובה, של כופר ומה לא. אדם דתי שמסתכל בזלזול על חילונים, לא ינסה ולא ירצה לנסות ואפילו לדעת איך זה להיות חילוני. ולמשפט האחרון שלך: אין לי שום בעיה נגד חינוך דתי. אני לא אומר שאדם דתי צריך לחנך את בנו חילוני, ואז לתת לו "לבחור". ילד שגדל בבית דתי יהיה דתי, ואין מה לעשות נגד זה, וגם לא צריך לעשות כלום נגד זה. זה הגיוני, אמיתי וטבעי. אבל זה עדיין מהווה סוג של שטיפת מוח!! היום הנוער (החילוני בעיקר) עובר כל כך הרבה שטיפות מוח, ככה ששטיפת מוח דתית היא כבר לא משהו רע.

saar7650

New member
גם אנשים חילונים מסתכלים בזלזול על

אנשים דתיים. כך ששוב, אין זה נחלת הדתיים בלבד. כל אדם חושב שאמונתו או אי אמונתו היא היא הנכונה ביותר. דבר נוסף טענת שחינוך דתי מהווה שטיפת מוח, ואני חוזר ושואל האם תאמר כך גם על החינוך החילוני או שמא רק על החינוך הדתי?

neko

New member
החינוך החילוני לוקח פריטי מידע

שהוכחו כלא נכונים, ומלמדם ילדים קטנים?

Brusi

New member
אכן,

גם החינוך החילוני הוא שטיפת מוח. לא בנושאים דתיים, לפי דעתי, אבל הוא גם שטיפת מוח.

neko

New member
החינוך החילוני מעניק ידע אמפירי,

למעט אולי "אהבת הארץ" ו"ציונות" שאפשר לומר עליהם שהם סוג של שטיפת מוח (אם כי כנראה שבלעדיו המדינה תתמוטט). שטיפת מוח עוסקת בדעות, לא עובדות. אינך יכול להגדיר לימוד עובדות כשטיפת מוח. לעומת זאת, קריאה בכל כל בוקר של תפילה לדבר שקיומו אינו מוכח הוא שטיפת מוח.

דב מאיר

New member
חינוך חילוני לעובדות?

חינוך חילוני הוא למשל לכך שיש ליצור מפגשי אחווה בין יהודים לערבים לילדי בית הספר. האם אלו עובדות?

למעלה