למה?

Brusi

New member
בוא נסתכל על זה ככה:

אני אדם טוב כי אני בוחר להיות אדם טוב, כי אני אוהב להיות אדם טוב, כי להיות טוב זו בשבילי דרך ארץ ודרך חיים. (בוא נניח לשם הנושא שאני אכן בנאדם טוב, אם יש ספקות) אתה (לאו דווקא אתה ספציפית) בנאדם טוב כדי להבטיח לעצמך מקום בעולם הבא. אז מי מאיתנו פה יותר כפוי טובה? אני מעדיף לנצל את הזמן שלי ולעשות משהו טוב עם החיים שלי - לעצמי ולאחרים - במקום לשבת ולהבטיח לעצמי מקום בעולם הבא. אתה יודע מה? לא אכפת לי איפה אהיה בעולם הבא. אני אתן את כל הטוב שבי עכשיו, כשאני יכול! לא כשאני מת, אז אני בספק אם אני אוכל לתת משהו למישהו. הזמן לתת הוא עכשיו! לא לתת לאל, יש לו מספיק. לתת אחד לשני, ולאנשים שבאמת זקוקים לכך (מפני שלא קיבלו מספיק מהאל?). הזמן הוא עכשיו. העולם הבא כבר יגיע (או שלא), אין מה לדאוג.

preacher

New member
לפחות תלמד את שפת הקודש

אומרים "אני אחדש", לא "אני יחדש", בור.

Pure logic

New member
ובקיצור....

אין לך מושג אז אתה מנסה לשכנע אותי שאלוהים קיים ושאנחנו קיימים, אפילו שזה לא מה ששאלתי.... לי יש כמה תאוריות משלי לשאלה למה אנחנו כאן... אתם דוחים את התאוריות שלנו אנחנו דוחים את שלכם, וגם אם התאוריה שלך כן נכונה אני עדיין לא רואה את עובדת הבראותנו סיבה להתפלל לאיזה מישהו שאולי הוא הסיבה.......

ערנארן

New member
תשובה

אנחנו מתפללים לאלוקים כדי לומר לו תודה וכדי לבקש ממנו עזרה. אין בתפילה שום משמעות של סגידה לבורא בצורה שאתה מדמיין.

גוססי

New member
מגוחך

"אנחנו מתפללים לאלוקים כדי לומר לו תודה" אלוהים בוחן כליות ולב לא יודע שאנו חשים רגשות תודה כלפיו? "וכדי לבקש ממנו עזרה" אלוהים בוחן כליות ולב לא יודע שאנו זקוקים לעזרה מבלי שנבטא זאת במילים מפורשות? חביבי, התשובות שלך לא מחזיקות מים.

ערנארן

New member
שים לב

כאשר כל אדם נורמלי רוצה להביע את רגשותיו בשעת צרה הוא חייב לעשות זאת באמצעות משהו אם זה על ידי תפילה בלחש או בכי או התבודדות וכיו'... אם לא אז האדם יתמוטט נפשית. לכן רגשות פנמיות אינן משחררות את האדם על ידי חשיבה נטו אלא על ידי דבר מסויים ולכן תיקנו לנו חז"ל את התפילה.

גוססי

New member
איזו שעת צרה?

הרי המאמין לא מתפלל בשעת צרה; הוא עושה זאת מספר ידוע של פעמים ביום ובנוסח קבוע שאינו ניתן לשינוי, בין אם יש לו צורך נפשי בכך ובין אם לא. מדובר בטקס רוטיני לחלוטין, מצוות חכמים מלומדה שאין קשר בינה לבין מה שהמאמין באמת מרגיש בכל רגע נתון.

ערנארן

New member
וזה כמובן משום ש...

תמיד יש על מה להתפלל עליו. רק אם תסתכל בנוסח התפילה אז תראה שהמאמין לא מתפלל רק על עצמו אלא גם על כל אחד מעם ישראל! וזה נוסח קבוע משום שכך תיקנו רבותנו וזה משום שבתוך המילים שאתה מוציא מפיך בשעת הפילה יש בהם משמעות אדירה וסודות בכל אות ואות ואפשר ללמוד על כך גם. לכן אדם שבא לתפילה פותח את הספר קורא קורא קורא והולך הביתה כהרגל זהו דבר מוטעה!!!

גוססי

New member
"משום שכך תיקנו רבותנו"

בדיוק, אלה מילות המפתח. אין בתפילה שום דבר ספונטני והיא אינה נובעת מרגש כלשהו. זהו פשוט טקס פולחני שחובה לבצעו בדיוק ע"פ הכללים, ומה שהמאמין חש בתוכו פנימה כלל לא רלוונטי. "יש בהם משמעות אדירה וסודות בכל אות ואות ואפשר ללמוד על כך גם" לממסד הדתי יש יכולת מוכחת להנפיק כמויות מדהימות של מלל חסר משמעות אודות קצה קצהו של כל תו וסימן בכל טקסט מקודש שלא יהיה. בסופו של דבר, התפילות המקובלות כיום אינן אלא תחליף שהגתה היהדות הרבנית לפולחן בית המקדש שפסק מאז חורבן הבית. "לכן אדם שבא לתפילה פותח את הספר קורא קורא קורא והולך הביתה כהרגל זהו דבר מוטעה!!!" וזה בדיוק מה שעושים רבים מהמאמינים. הם מתפללים 3 פעמים ביום כי ככה צריך לעשות.

Brusi

New member
כי אתה אומר את מה שאתה חושב

לחבריך ומכריך, ולא לוחש אותם לתוך ספר ביחד עם עוד חבורה של אנשים שמתלבשים ממש כמוך. כי אתה חיי חיים בריאים גם בלי ללכת לבית כנסת! כמו שצריך!

saar7650

New member
אז אם כבר שאלת

אני רוצה להניח שלא באת לזלזל אלא לשאול ברצינות. התשובה היא כזו: אחת הסיבות לתפילה, אינה רק בקשה מאלוקים לעזרה כל שהיא, או אמירת "תודה". אלא הדבר טיפה עמוק מזה. התפילה עצמה באה כדי להפנים אצל האדם אצ פועלו של הא-ל. לדוגמא: אדם שאומר: "רפאינו ה' ונירפא", מפנים את העניין שהא-ל הוא זה שמרפא אותנו. אדם שאומר: "ברך עלינו ה' אלוקינו את השנה הזאת", מבין שהברכה היא ממנו. בקיצור- התפילה נועדה כדי שהאדם ישים אל ליבו את פועלו של הא-ל. הרמב"ם מרחיב את הענין ואומר זאת על כלל המצוות שנצטווינו בהם. שואל הרמב"ם (כמדומני בהקדמה לפרק חלק): מדוע הקב"ה מצווה אותנו לעשות מצווה בדרך זו ולא בדרך אחרת? מה משנה לו לקב"ה הדרך שנעשה את המצווה??? על כך עונה הרמב"ם: כדי שבכל פעולה של האדם יהיה ציווי מהא-ל. מלבד הסעניינים העמוקים שיש בכל פעולה ובכל מצווהישנה סיבה נוספת כללית לעשיית מצוות בדרך שהבורא ציווה- כשהאדם יהיה מסובב במצוות שמקיפות את כל ארח חייו, יבין שיש מי שמשגיח עליו ועל מעשיו. ובעצם בכל פעולה שהאדם עושה ייזכר בו יתברך ויקויים בו הפס': "שיוויתי ה' לנגדי תמיד!".

גוססי

New member
או, במילים אחרות:

החזרה על אותו הטקסט, יום ביומו במשך כל שנות חיי אדם, נועדה לקבע במוחו מסר מסויים.

saar7650

New member
כן.

יש עם זה בעיה כל שהיא?... הרי האדם עצמו (כלומר- המתפלל) מעונין בהפנמת "מסר" זה.

Brusi

New member
אם ילד הולך לבית כנסת מאז

שהוא זוכר את עצמו, ומתפלל, ומפנים את המסר... זו לא קצת שטיפת מוח עוד לפני שניתנה לו היכולת לבחור?

neko

New member
התוויה דתית לצעירים היא מעיקרי הדת:

יצירת הרגלי פולחן נפשיים ממכרים (הקשר בין סמים ודת מתהדק ממחקר למחקר) ואף ביצוע טקסי השפלה בלתי הפיכים שמותירים את חותם הדת לעד בגופו. בושה לאנושות שטרם הצליחה לחנך את הסרטן הזה החוצה מגופה.

neko

New member
התוויה דתית לצעירים היא מעיקרי הדת:

יצירת הרגלי פולחן נפשיים ממכרים (הקשר בין סמים ודת מתהדק ממחקר למחקר) ואף ביצוע טקסי השפלה בלתי הפיכים שמותירים את חותם הדת לעד בגופו. בושה לאנושות שטרם הצליחה לחנך את הסרטן הזה החוצה מגופה.

למעלה