למה?

Pure logic

New member
שאלת השאלות.

למה ללמוד? כדי לדעת. הכל יעלם? נכון, אבל אני אדע ולא לזמן קצר. אנו מפיקים את המיטב מחיינו, המידע הוא שגורם לי הנאה.

Pure logic

New member
אה....

אם אצליח להשאיר זכרון אחיה לנצח. האדם מת אך זכרונו חי. אני אתן לך דוגמא שלא תוכל להכחיש - הרמב"ם - הוא מת נכון? בכל זאת אתם זוכרים אותו ומתייחסים אליו בכבוד כאילו הוא חי נכון? יפה.

Pure logic

New member
התחשבות באחרים היא דבר טוב.

אני אשאיר זכר לאחרים. אם זכרי טוב שילמדו איך להיות. אם זכרי רע שילמדו איך לא להיות. כך או כך עזרתי לזולתי.

Pure logic

New member
לא ארגיש ולא אדע.

אקווה, ואני מקווה גם היום שאצליח איכשהו לשנות את חייו של אדם אחד לטובה.

Governor

New member
וסב סבך, נוחו עדן, מרגיש משהו היום?

(לא רציתי לדון בסבך, או באבי סבך, מכיוון שאפשר והם עדיין מהלכים עלי אדמות)...

Brusi

New member
אבל עד שזה קורה,

ניהנה מהחיים! הרי המוות בלתי נמנע!!

כפוי טובה

דע מאין באת (מטפה סרוחה) ולאן אתה הולך (למקום עפר רמה ותולעה) ולפני מי אתה עתיד לתן דין וחשבון (לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא)

Pure logic

New member
לא.

הוא בא מהוריו הוא הולך לקבר והיחיד שאי פעם הוא יתן לפניו דין וחשבון יהיה השופט של בית המשפט.

Brusi

New member
מדוע כפוי טובה?!

אני חי חיים טובים ומכובדים. אני נחמד אל הבריות ומכבד אותם. אני עוזר לזולת, ותאמין או לא, אני פעיל במסגרת שמטרתה בין השאר לעזור ולתרום לנזקקים - ללא רווח, בטח שלא כספי. ואתה קורא לי כפוי טובה?! אני לא מבין את הבורא, ולא מבין את האינטרסים שלו, ולא מבין מדוע להתפלל אליו. אולי אני נחשב בור, אבל אני פועל אך ורק מתוך הגיון. אז מדוע אני כפוי טובה? אם מישהו פה הוא אדם רע הוא אתה, שמכפיש אותי בפורום וקורא לי בשמות רק מפני שסיפרתי לך על השקפת עולמי (שהיא לא נאצית ולא פאשיסטית, אם אני צודק)

דרך ארץ קדמה לתורה

ואם אתה באמת אדם טוב אז זה יאמר לזכותך אם תחקור קצת אז תראה את דרך ה'

למעלה