למה?

Lu Tze

New member
ואי-נכונות היא תכונה א-לוגית?

המושג של קיים/לא קיים הוא מושג לוגי. אין פה הבדל בין החיוב או השלילה, לכן המשפט "אם משהו אינו לוגי הוא אינו נכון מתוך הגדרה" זהה למשפט "אם משהו אינו לוגי הוא נכון מתוך הגדרה".

יובל199

New member
אין צורך לדבר בשפה מקראית

מטרת האדם בעולם הוא להכין עצמו לעולם הבא. כדי להגיע למטרתו זו על האדם לבנות את גופו הרוחני ע"י מילוי המצוות. העולם הבא הוא עולם שבו האדם נהנה מזיו שכינתו של השם. לאדם הנמצא בעולם הזה ישנה בחירה חופשית האפשרית ע"י איחוד בין 2 ניגודים - הגוף והנשמה. התפילה היא דרך להתקרב לשם ובעצם היא מעניקה מנוחה לנשמה ומאפשרת לאדם להשאר במצב העדין של איזון בין הגוף והנשמה.

s u p e r mind

New member
תגובה

"מטרת האדם בעולם הוא להכין עצמו לעולם הבא. כדי להגיע למטרתו זו על האדם לבנות את גופו הרוחני ע"י מילוי המצוות."- מטרת האדם בעולם, היא מה שהוא מחליט שתהיה מטרתו. מבחינה אבולוציונית, כל יצור חי שואף לשרוד ולהביא צאצאים לעולם ובכך לשמור על המשך קיומו של מינו. "מטרתנו" הביולוגית, היא לשמור על הישרדותו של המין האנושי, להתפתח בהתאם לסביבה להתאמה המושלמת והמורכבת ביותר, אשר תעזור לנו לשרוד ולהתקיים, ולהשתלב בקלות בסביבתנו. אינך יודע דבר על אותו "עולם הבא" ואין לך ולו ראיה אחת לקיומו, ואיני מבין כיצד אתה מסיק על סמך פירושים לתנ"ך, שמילוי המצוות מטרתו בסופו של דבר להשתלב באיזשהו עולם הבא? הרי אין כלל איזכור לכך בספר הקדוש שלך... "העולם הבא הוא עולם שבו האדם נהנה מזיו שכינתו של השם. לאדם הנמצא בעולם הזה ישנה בחירה חופשית האפשרית ע"י איחוד בין 2 ניגודים - הגוף והנשמה."- מי אמר אתזה? לוצאטו? רש"י? רמב"ן? גמליאל? מצודת דוד? מי?! אין בתנ"ך איזכור לשום עולם הבא, ומלבד זאת אין לך שום הוכחה לקיום היפותטי של עולם מקביל מאת צורר היהודים האגדי. "התפילה היא דרך להתקרב לשם ובעצם היא מעניקה מנוחה לנשמה ומאפשרת לאדם להשאר במצב העדין של איזון בין הגוף והנשמה."- לא. התפילה כמו גם המדיטציה ושאר התפילות בכל הדתות, מטרתן היא להגיע לידי שלווה מתמשכת, רוגע, מחשבה צלולה, בטחון, הרגשה טובה, התמודדות עם בעיות וסילוקן, התנתקות מחיי היומיום המציקים בכדי להשיג מעט זמן לעצמך.

Pure logic

New member
אה הה....

אז מה שאתה טוען.... שאתה מבזבז את חייך בניסיון למצוא לעצמך מקום יותר טוב אחרי שתמות? נשמע אידיוטי..... עוד משהו, מאיפה אתה יודע שקיים ה"עולם הבא", אחרי הכל האמונה בעולם הבא היא נוצרית ולא יהודית - ביהדות מאמינים בבוא המשיח - זה הופך את כל העיקרון של העולם הבא לחסר כל משמעות.

יובל199

New member
אה הה...

אני מבין שלא קראת לעומק את דברי. א. אני דברתי על איזון בין הגוף והנשמה - לפי ההגדרה שלך גם שינה היא בזבוז חיים - עליך להבין האדם זקוק לתפילה על מנת לזכך את נשמתו וזה באופן עקיף עוזר לו בהתמודדות הבחירה החופשית שהיא בעצם מכתיבה את המסלול לעולם הבא. ב. חיים עם תפילה הם הרבה יותר עשירים ומלאים (לפחות לגבי מי שניסה להתפלל לאחר שנים של חוסר). ג. "אחרי הכל האמונה בעולם הבא היא נוצרית ולא יהודית - ביהדות מאמינים בבוא המשיח " בתור purelogic הייתי מצפה ממך ליותר: 1. אתה רושם - "ביהדות מאמינים בבוא המשיח - זה הופך את כל העיקרון של העולם הבא לחסר כל משמעות" - על בסיס איזה עקרון לוגי אתה נשען???? 2. הנצרות דווקא לא מאמינה בעולם הבא אלא בגן-עדן וגיהנום שלפי היהדות הם למעשה 2 עולמות הקיימים במקביל לעולמינו (למעשה הם עולם אחד) והם אינם העולם הבא. 3. אחד הבדלים בין הנצרות ליהדות הוא שהנצרות מאמינה שהמשיח כבר הגיע והיהדות לא (זה די שובר את טענה (1) שלך). אני אסכם את טענתי במילים פשוטות - כדי שתבין התפילה מקרבת את האם לבוראו וכך עוזרת לו בבחירתו. מעבר לכך שהתפילה נותנת את כל הדברים שסופר-מינד דיבר עליהם כמו בטחון, שלווה, מודעות עצמית וכו' - דבר המוסיף איכות לחיים ולא מבזבז אותם.

Pure logic

New member
....

אתה לא מבין, מפרש לא נכון ומקשקש....... אני אקצר... אתה מתפלל כי זו הדרך שלך להשיג ביטחון? בסדר. מקובל עלי.

שאלה טובה

ותשובתה נעוצה בשאלה הקודמת לה. למה בכלל נבראנו? Who knows אז מה נעשה? נכריע שאין לדעת? הנה לך תשובה אפשרית. נראה כמה תהיה מוכן להתבונן בה. נבראנו כדי להטיב לנו. למה לא? היותר נראה לך שכדי להרע לנו? או אולי סתם כך? או אולי נבראנו בהיסח הדעת? המסתבר, הברור, המאיר והמזהיר ביותר - נבראנו כדי להטיב לנו. הבורא, אשר הסכמת בדריך להניחו כקיים, אינו חסר דבר ואין גבול וקץ ליכלתו. ובראנו כדי להטיב לנו. ואין גבול וקץ לטוב אשר הוא חפץ להטיבנו בו. ואין טוב, אלא טוב הנקנה בבחירה ובעמל. ואין אור אלא אור המתגלה מהחושך ואין צלם אלוקים אלא היות האדם משלים ובורא את עצמו. וזהו כל עניין התפילות ושאר המצוות וכל עניין עבודת ה'. זהו הכלל ואידך זיל גמור.

גוססי

New member
אוקי, התבוננו

"נבראנו כדי להטיב לנו. למה לא?" למה כן? "היותר נראה לך שכדי להרע לנו? או אולי סתם כך? או אולי נבראנו בהיסח הדעת?" יתכן. כל אחת מתשובות אלה טובות לא פחות מזו שלך. "המסתבר, הברור, המאיר והמזהיר ביותר - נבראנו כדי להטיב לנו" לא מסתבר, לא ברור, לא מאיר, לא מזהיר ולא בטיח. תשובתך לא מסתברת יותר מכל תשובה אחרת.

ערנארן

New member
אז בואו אני יחדש לכם משהו

כל הדברים שנאמרו כאן כרגע על היהדות ועל תורת ישראל הם אך ורק השמצות וגידופים ודעות קדומות על משהו שאין לכם מושג עליו בגרוש. וכמדומני לפני ששוללים משהו צריך להכיר אותו עד הסוף ולמצאות אתו עד תומו ורק לאחר מכן לשלול אוקיי? אתם אנשים משכילים אך מבולבלים בנפשכם. בעיה זאת שלכם היא דומה באופן מדהים לכל חילוני שכופר בתורה,וזאת למה? משום שהוא הבין משהו שלא נשמע לא טוב בשיעור תנ"ך בבית ספר ולא טרח לשאול, ושפתאום ראה כתבה בעיתונות על הדתיים , או שכמובן עשו לו שטיפות מוח.

Pure logic

New member
אתה אידיוט!

אני לא יוצא נגדך ולא נגד הדתיים ואם עוד לא הבנת את זה אתה אטום כמו סלע! אני שאלתי שאלה ואתם עדיין לא עניתם לי תשובה נורמלית! תנו לי סיבה אחת למה כדאי לכם להתפלל.

Pure logic

New member
כדי לחיות.....

למה לחיות? אה.... זו השאלה נכון? השאלה שעליה קשה מאוד לענות. דיונים על משמעות החיים לא יערכו כאן.....

טוב אז אחדד את השאלה כדי שתבין

אתה אוכל בשביל ליצור אנרגיה זמינה ל-..... ימשיך כבודו

בשביל לייצר אנרגיה זמינה לגוף

ועכשיו נחזור לשאלתך ל-למה צריך להיתפלל בשביל להשביע את הנפש ולזכות לחיי עולם הבא ובשביל לא להיות כפוי טובה ובשביל בקשה כלשהי ובשבילך! " למה אני חי? כדי ללמוד" אתה מאמין שאין עולם הבא נכון? אז בשביל מה ללמוד אם הכל יעלם אחרי שתמות ולא תזכור כלום?

כל זה מכלום אמרת?..וואלה קניתי

שדי די שאמר די מספיק לנו להאמין במציאות ה' "שמעו דבר-ה', קציני סדום; האזינו תורת אלוהינו, עם עמורה. יא למה-לי רוב-זבחיכם יאמר ה', שבעתי עולות אילים וחלב מריאים; ודם פרים וכבשים ועתודים, לא חפצתי . יב כי תבואו, ליראות פניי--מי-ביקש זאת מידכם, רמוס חצריי. יג לא תוסיפו, הביא מנחת-שוא--קטורת תועבה היא, לי; חודש ושבת קרוא מקרא, לא-אוכל אוון ועצרה. יד חודשיכם ומועדיכם שנאה נפשי, היו עליי לטורח; נלאיתי, נשוא. טו ובפרישכם כפיכם, אעלים עיניי מכם--גם כי-תרבו תפילה, אינני שומע: ידיכם, דמים מלאו. טז רחצו, היזכו--הסירו רוע מעלליכם, מנגד עיניי: חדלו, הרע. יז למדו היטב דרשו משפט, אשרו חמוץ; שפטו יתום, ריבו אלמנה. {ס} יח לכו-נא וניווכחה, יאמר ה'; אם-יהיו חטאיכם כשנים כשלג ילבינו, אם-יאדימו כתולע כצמר יהיו. יט אם-תאבו, ושמעתם--טוב הארץ, תאכלו. כ ואם-תמאנו, ומריתם--חרב תאוכלו, כי פי ה' דיבר. {פ}"

Brusi

New member
כדי שעוד כמה שנים הוא יוכל

למצוא עבודה מכובדת ולהשתכר מקיומו בצורה הוגנת, ולא על חשבון המדינה כמו חלק מהחרדים במדינתנו הקטנטונת.

למעלה