למה??

yaya101

New member
למה??

למה אנשים מתנגדים בכאזת חריפות לגלובליזציה

גולדי2002

New member
../images/Emo24.gifאהלן יאיא וברוך הבא לפורום

טוב, אז ככה. בשביל ההתחלה, כדאי שתקרא את הודעת המנהל ותיכנס לקישורים והם יתנו לך תמונת מצב על מה שאנחנו מתנגדים לו - הגלובליזציה. בכל מקום בזמן האחרון אנו מוקפים בפרסומות שמטפטפות לנו לתוך המח מה לקנות ומה ללבוש ומה לאכול ולשתות ואפשרויות הבחירה שלנו מצטמצמות. אנו מקבלים האשליה שיש לנו אפשרויות בחירה אבל למעשה כל הקניות שלנו מתוכננות מראש ע"י פרסומות שמשפיעות על החברה שלנו וקובעות מי מקובל ומי לא (מי שלובש מותג זה או אחר, כמובן). ולאט לאט הופכים אנשים בעלי רצון ומחשבה חופשיים לשלטי פרסומת מהלכים וכלים בידיהם של מעצבי תדמיות שיודעים בדיוק אילו מניפולציות להפעיל עלינו, הצרכנים, כדי לשכנע אותנו שזה מה שאנחנו רוצים וזה מה שיעניק לנו את האושר הנכסף. ואף מוצר שאנו קונים לא יכול להעניק לנו אושר. גם לא אהבה. תרבות הצריכה היא רק חלק קטן מהמושג הענקי שנקרא גלובליזציה. תהליך הגלובליזציה מאגד בתוכו הרבה הפרות בוטות של איזון אקולוגי, חברתי, אנושי וכלכלי. מכריתת יערות והכחדת מינים נדירים של חיות, עד ניצול אנשים והעסקתם בתנאים תת אנושיים, דרך השתלטות על הסחר החופשי והפעלת לחץ על מדינות שלא ישימו מחסומים לאותו הסחר (גם אם זה כרוך בהכנסת מוצר שלא עמד בתקן מסוים, ראה מקרה "פיירי", נוזל הניקוי החדש של פרוקטור אנד גמבל, שהוכנס לארץ למרות שלא עמד בתקן הישראלי שכידוע מחמיר יותר מהתקן האמריקאי ואחרי לחץ כבד שהופעל על משרד התמ"ס, נכנעו משרד התמ"ס ומשרד הבריאות, שינו את החוק והכניסו את המוצר, מה שמראה שלתאגידי ענק יש כח רב יותר ממדינות), השתלטות על כלכלת מדינות שגורמות להן לבצע עסקאות שאין להם ממה לשלם עליהן, השתלטות על עסקים קטנים ודחיקת תוצרת מקומית ויש עוד המון צדדים לגלובליזציה. וזה רק על קצה המזלג (למרות שחזרתי בערך על הודעת המנהל) ואם ברצונך לדעת עוד כנס לקישורים ותתחיל לקרוא וללמוד ואז תחליט בעצמך אם אתה בעד או נגד (אף אחד לא יחליט בשבילך) רק בקשה לי אליך - שמור על ראש פתוח, גם אם אתה לא מסכים אתנו. מקווה שתיהנה משהותך בפורום ותופרה ממנו. ובקרוב אפרסם רשימת ספרי קריאה מומלצים שיעזרו לכם להבין יותר טוב מה אנחנו רוצים.

legerdemain

New member
גלובליזציה או אימפריאלזים

האמת היא- שאני לא מתנגד לגלובליזציה של מידע, תרביויות, טכנולוגיה וחברה. הבעיה היא שבלובליזציה אמור להיות עיקרון הכלים השלובים- כלומר, בסוף ה"יום" אמור להווצר קשר מסוים בין רוב בני האדם שיתבטא בתרבות חינוך ומצב סוציו-אקונימי. במצב זה תרביות נעות באופן פלורליסטי בעולם ולא מחסלות אחת את השנייה אלא מתחברות ויוצרות תרביויות על. מנהגים טובים נשארים ואחרים נעלמים. אבל מה שיש לנו אינו גלובליזציה - אלא כיבוש אמפריאלזים. יותר מעודן מהכיבוש ההלניסטי. יותר מיופה מהאימפיאליזם הבריטי, אבל בסוף היום, קיבלנו אותו תוצר. המידע לא זורם אל אפריקה ואסיה- תאגידי ענק פותחים שם מפעלים עם טכנולוגיה מערבית, העובד המקומי משקיע מאמץ, אבל הפיתוח מזוייף, אין התקדמות טכנוגולית חוץ מבמקומות העבודה. התרבות אמורה לספוג והלספיג, אבל במקום קיבלנו הלניזם חדש- אמריקניזציה כלל עולמית של כל מדינה. הגלובליזציה לא מציעה רפורמות חברתיות, אלא רק שינויים כלכליים שתומכים במדינות החזקות. האם אנחנו מתנגדים לגלובליזציה או ללגלובליזצית הכוח התאגידי?

nirdagan

New member
מה הפאניקה?

על סמך מה הקביעה שהאפשרויות מצטמצמות? יש איזה מחקר שמראה את זה? כמו כן הקביעה שהפרסומות מכתיבות לנו את החיים ושוטפות לנו את המח היא מגוחכת בלשון המעטה: עדיף שלטון מיליטריסטי שמטפטף לנו במח שצריך צבא גדול על חשבון צמיחת המשק? (עיינו ערכים: תורכיה וישראל) עדיף שלטון דתי שמטפטף לנו למות למען הדת (עיינו ערך: הרשות הפלסטינית) נראה לי שעדיף שעסקים שרוצים להרוויח כסף ינסו למכור לנו את המוצרים שלהם. כל תנועת האנטי גלובליזציה מקורה בקומוניסטים במערב אירופה ששונאים את אמריקה (שלדעתם "נשלטת ע"י היהודים רודפי הבצע"), ושהבינו שטרור לא עוזר להם, אז עכשיו הם מנסים לעשות פאניקה בציבור נגד ארצות הברית. זו אופנה שתיעלם מהר מאוד.

legerdemain

New member
אין צורך להקים וועדת חקירה

העובדה היא שהגברת כוחם של תאגידי ענק (שבמקרה רובם מהעולם המערבי) מקטינה את החופש והחרוט של פרטים רבים, בין אם הם באפריקה ומועבדים תמורת סחר רעב בתנאים תת אנושיים, ובין אם אלה אנשים "נאורים" שמוחם סופג מעל 3000 מותגים ביום. הגיע הזמן שלאנשים ימאס, הם ירימו ראש ויבינו שהאל החדש הוא החומרנות. לא נמאס לכם לאנשי העולם הישן לצעוק קומוניזם. הרי הקומוניזם עצמו הוא לא הבעייתי, אלא צורת הכפייה שהתשמשו בה בברית המועצות, אחרי עיוותים של כתבי מרקס. העצוב שבזם "הגנה" מפני הקומוניזם ארצות הברית דרסה ועדיין דורסת (היום יותר מתמיד עקב החוקים החדשים- ראה - "חוק השכנים האמריקאי") כל נסיון לדיעה אנדיוודואליסטית. אין חופש אמיתי, יש מסווה של אושר במסווה של עושר.

Skate is Back

New member
צריך להבין שכיום

רב הקומניסטים הם אנשים שתומכים ברעיון עצמו,שהוא רעיון חכם וצודק ולא תומכים בביצוע הכושל שלו בברית המועצות ובסין ומדינות אחרות,שבעצם מקימות מדיניות פאשיסטית במסווה של סוציאליזם וקומוניזם.זה לא קומניסטים באירופה שמנסים לעורר פאניקה בציבור,זה הממשל האמריקאני שממשיך במדיניות של הפחדת האמריקאים והעולם כולו (שנשלט על ידם) מהקומניזם.

korinalir

New member
אינדיווודואליזם-כן! בדלנות-לא!

אני אחת התומכות הנלהבות ביותר של אינדיוודואליזם מאמינה בחופש הפרט בזכויות הפרט ובגישה שמבטלת קבוצות (לאום, אתנית, מקצועית, מין, דת) כמעט לחלוטין ושואפת לראות כל אדם רק בזכות עצמו בלי לשפוט. אבל לכל אדם יש גם זכות לחיות בחברת שפע שמציעה לו מכל טוב והוא כאינדווידואל יכול לבחור מה מתאים לא. אני לא מסכימה שמכתיבים לנו מה לקנות כי עובדה היא שלא כולם קונים את אותם מוצרים. נכון שיש אופנה, אבל מה שאופנתי בפריז לא אופנתי בישראל ומה שאני לובשת לא דומה למה שחלק מהחברים שלי לובשים. כל אחד מתאים לעצמו מהמבחר ואופנות משתנות ויש גם אנשים שאוהבים ללכת דווקא נגד האופנה וגם זו זכותם וזה בסדר. יש חופש אמיתי- פרסומאים הם רק פרסומאים הם לא שוטפים את המוח כמו מדענים מטורפים
פרסומות עובדות בעיקר על מי שהיה קונה את המוצר בכל מקרה... הקומניזם הוא כן בעייתי מהסיבה הפשוטה שאצל בעלי החיים הדו רגליים הקרויים "בני אדם" לא יכול להתקיים מצב של שוויון מוחלט. תמיד יהיה מישהו בשלטון שימעל במשאבים לעצמו. הקומניזם פשוט לא מסוגל להצליח והוא נדון מראש לכשלון. מה גם שהמכנה המשותף הוא הנמוך ביותר, ועדיף שכמה שיותר יחיו בשפע משכולם יחיו בעוני מכפיר. וחוץ מזה אם אתה תומך באינדיוודואליזם אז דע לך שבקומניזם זה מתבטל.

גולדי2002

New member
למה אתה זקוק למחקרים?

לא מספיק לך מה שהולך בשטח? נותנים לנו אשליה שיש לנו מבחר גדול וכל אחד בוחר בדיוק מה שהוא רוצה. אבל בפועל, אנשים קונים מה שאומרים להם וזה מסיבה אחת: מוכרים לנו תדמיות. מוצרים. קוקה קולה, מקדונלד´ס, נייק, ליוויס, מרצדס, הכל תדמיות. אנשים קונים הרגשה. אנשים קונים את התחושה שאם הם רק ילבשו את הג´ינס הזה והזה, ישתו את המשקה הנכון, ינהגו במכונית הנכונה, אז הם יהיו כמו בפרסומת. יפים, עשירים, מצליחים, מקובלים בחברה. בפרסומות מראים לנו את כל מה שאנחנו לא ואף פעם לא נהיה. שם הנופים תמיד מושלמים, הבחורות תמיד יפותף הבחורים שריריים וחסונים, וכולם רוקדים ושרים. אין שם אנשים שמנים, או נמוכים, או עם כרס ומשקפיים. יש שם את מה שצריך להיות. עולם ששייך לצעירים והיפים. ומי שלא צעיר ויפה מנודה אוטומטית. היום להיות שמן זה חטא. אוי ואבוי. ישר מפציצים אותך בדיאטות, בפרסומות למכוני כושר, בכל מיני סוגי תה שאם רק תשתה ממנו תהיה רזה ויפה תוך זמן קצר ותוכל להשתחל לכל ג´ינס שתרצה (בתנאי שיהיה מפירמה נכונה). היום אסור להיות שמן. זו דוגמא אחת לתדמית שאנשים פועלים לפיה. אנשים לא מרוצים מעצמם מבחינה חיצונית, וזה משפיע על הפנימיות. ועל זה משחקיעם בפרסומאים. הם דואגים לטפטף לנו לראש שאנחנו לא מספיק טובים, שיש בנו משהו דפוק, ואפשר לתקן אותו (ניתוח פלסטי, שאיבת שומן, הגדלת חזה). מה לא יאהבו את הבחורה אם יש לה חזה קטן? למה לה להגדיל אותו? בפרסומות תמיד רואים את כל הדברים הכי עדכניים והכי חדשים, אלה שאתה תרוץ אחריהם, תעבוד מהבוקר עד הערב כמו חמור בשביל שיהיה לך כסף להשיג אותם (כמו מכונית חדשה) ואז כשכבר השגת את מה שרצית, כבר יש משהו חדש יותר, טוב יותר, ואתה נשאר מאחור. ושוב אתה מתוסכל, וזה כמו מעגל שקשה לצאת ממנו. גם האגרסיביות שבה דוחפים לנו את הפרסומות לפרצוף, משתלטים אתם על הרחובותף ואף מגיעים אתם למקומות אינטימיים (כמו שירותים בבתי קפה) זה כבר עובר כל גבול. שירותים זה מרחב פרטי. זה מקום אינטימי, מקום שלאיש אסור להיכנס פרט לאותו בנאדם. וזה גם מקום לעשיית צרכים ולא לשלטי פרסומת. גם כשאני מחרבן אני צריך לראות פרסומת מול העיניים? אי אפשר לברוח מזה. זה תופס אותך באוזן, אתה מזמזם את זה, אתם חולם על זה בלילה (נזכר בבחורה היפה מהפרסומת) וכל מה שאתה מחפש זה את אותה ההרגשה שתהיה לך כשיהיה לך את אותו מוצר ביד. אבל אחרי שקנית הכל נשאר אותו דבר. אתה לא יותר יפה, לא יותר רזה, לא יותר מקובל. אתה נשארת אתה שלא רוצה להיות אתה אלא מישהו אחר. מישהו מפרסומת. מישהו מז´ורנל. המון אנשים קונים בכדי לכפר על איזה משהו, שתחליף לאיזה משהו שאין, בשביל הרגשה של היי, אבל המינוס גדל, וממשיכים לקנות, והמנהל של הבנק מתקשר, ואז לוקחים הלוואה, וקקונים עודף ןעןבדים יותר שעות כדי לשלם את זה. ואין זמן לשום דבר אחר. נהיינו עבדים לפרסומות, שלטי חוצות מהלכים. מי אמר שהבגד עושה את האדם? אני זה מה שאני לובש? על פי זה מודים אותי? על פי מותגים? למה ילדים בני 13, 14 שותים דווקא קוקה קולה? למה לא סוג אחר? כי קוקה קולה זה סמל חברתי. מי ששותה קוקה קולה הוא מקובל. ואם לא תשתה קוקה קולה יצחקו עליך. אתה לא בחוג הנכון. הגענו למצב שאין לנו שליטה על המחשבה שלנו, על הרגלי הצריכה שלנו. הלוואי ואנשים היו קונים את מה שהם צריכים. אבל הם לא אנשים קונים זבל שהם לא צריכים ומשלמים ביוקר על זה. כי זה מה שדוחפים לנו. הרי רוב הדברים שאנו קונים אנחנו לא באמת צריכים. "נו אז יאללה, מה יש, נפרגן לעצמנו". רגע, שניה. יש לכם כסף לזה בכלל? תגהצו תגהצו. כשיגיע החשבון של הויזה תחטפו כזה שוק. אני קניתי את כל זה? אז תתחילו לבדוק. אולי עבדו עלי? ולי חייבו אותי יותר ממה שצריך? תתקשרו לבנק. תבררו. אבל לא . זה הכל אתה. אתה קנית, ומזה החוב. אף אחד לא עבד עליך ואף אחד לא השתמש לך בכרטיס. קנית כי הרגשת שאתה חייב. מישהו מכם עשה פעם סיבוב במרכזי קניות בכדי להסתכל על אנשים בזמן קניה? חוויה מדהימה. מומלץ בחום. לא צריך אף מחקר שיראה לי את מה שאני יכול לראות מהסתכלות על אנשים בזמן אמת. פאקו אנדרהיל כתב על כך בספרו "למה ואיך אנשים קונים?" (אם אקבל אישור מהמו"ל אביא לכם קטעים ממנו). חוויה אנתרופולוגית מדהימה. אפשר להגיע עם זה להבנות חדשות שלא ידענו עליהם. תנסו את זה גם אני אנסה. וביחד ננסה לקנות רק מה שאנחנו באמת צריכים, ולא מה שדוחפים. ומי יודע? אולי אפשר לפרגן לעצמנו בדרך לא חומרית? אולי אנחנו יכולים לעשות לעצמנו טוב גם בלי ללכת לקנות? לעשות איזה אמבט טוב, להכין לעצמנו ארוחה טובה, לדבר בטלפון עם חברים, לעשות ספורט/יוגה/מדיטציה? לקרוא ספר טוב (אפשר לקחת מהספריה, לא חייבים לקנות)? לכתוב, לצייר, לשחק עם הילדים, לקחת אותם לפארק, ללכת לים? כל כך הרבה דברים אפשר לעשות שיעניקו לנו תחושה טובה שעשינו משהו באמת טוב בשביל עצמנו ולא נכנסנו לחובות בגללו. לסיום: קראתי בעיתון נוער שאיזה ילדה בת 12 התלוננה שאין מה לעשות בחופש. ומה זאת אומרת? אמא לא נותנת כסף ואי אפשר ללכת לקניות. זהו? זה כל מה שיש לעשות בחופש? ללכת לקניות? איפה כל הדברים שהזכרתי כרגע? יעני אם לא קונים אז לא עושים כלום? בעלת הטור אמרה לאותה ילדה בדיוק את מה שאמרתי לכם כרגע. מקווה שזה עזר. מצטער על אורך התגובה שלי, בטח התעייפתם אבל אני לא יודע לכתוב קצר. תמיד מאריך וכותב מגילות. אבל עניתי לעצמי לא פחות ממה שעניתי לכם וזה גם סוג של תרפיה. שלכם גולדי

legerdemain

New member
מחקר שנזכרתי בו

אבל לפני- סחייטן גולדי על הרשימה. הנה מחקר. באיי פיגי. לפני הגעת ערוצי הלוויין- מספר האנורקסטיות שאף ל 0. לעומת זאת 3 שנים לאחר הגעת מפרסים ומותגים לאיזור עלה מספר האנרוקסיות בגילאים 15-18 ל 15% מהבנות!!! הנה לך מחקר. ממחלה חברתית למחלה נפשית.. נ.ב גולדי- מכירה את הרעיון של צריכה כבריחה מבעיות? כל הרגשה רעה נפתרת בעזרת קניית מוצר ססגוני? שמן? קנה מוצרים עם נשים וגברים רזים על העטיפה. המצב בארץ חרא? לא נורא יש מוצרים שיש להם צבעי אמריקה! מוכרים לנו אריזות.....

adipo

New member
תרשה לי לתקן אותך בדבר קטנטן-

גולדי הוא בן! (גם אני עשיתי את הטעות הזאת פעם)

Skate is Back

New member
גולדי,אתה צודק כמעט ב99 אחוז

אבל אני שותה קולה כי זה טעים ואין מה לעשות...אני בעד אנטי גלובלזיציה,אבל אני ימשיך לשתות קולה...

korinalir

New member
הגזמת טיפונת

השמנה היא אחת מהבעיות החמורות בעולם כיום, זאת לא רק בעיה אסטתית-מתים מזה כמובן שמתים גם מהקיצוניות השניה- אנורקסיה. הכי חשוב למצוא איזון ואגב המצב השטח הוא שרוב האנשים מעדיפים בני זוג עם קצת בשר על העצמות ולא את השדופים ביותר. בקשר לניתוחים פלסטיים גם אני לא תומכת בזה אבל תומכת במאה אחוז באפשרות. ואני אבהיר, אני לעולם לא אעשה ניתוח פלסטי ואני כמוך חושבת שכל אחד צריך לשמוח בגופו ולהיות שלם עם עצמו. אבל אני מאושרת לחיות בעולם כ"כ מופלא שבו אפשר לשנות את המבנה של הגוף ע"י הטכנולוגיה שמתפתחת כל הזמן. ואגב ניתוח פלסטי זה לא רק שאיבת שומן זה גם דברים נפלאים כמו עזרה לאנשים עם מחלות עור, אנשים שסובלים מכוויות שהשחיתו גופן, צלקות, פגמים רפואיים מולדים שאפשר לתקן כיום כמו "שפה שסועה" ועוד. זה עוזר להרבה אנשים באמת להשיג חיים טובים יותר. אין שום דבר רע בפינוק עצמי כל עוד המצב הכלכלי מאפשר, בקשר לדוגמא שהבאת של אנשים עם אובר דראפט ענק זאת לא בעיה של התאגידים אלא של אותם אנשים חסרי שליטה עצמית. גם אני רוצה הרבה דברים ויש לי כרטיס אשראי כמעט שנה ולמרות זאת לא חרגתי מעולם- כי אני יודעת לשלוט בעצמי. אנשים שקונים לשם קנייה או כתחליף למשהו שחסר בחייהם זאת בעיה פסיכולוגית שלהם וראוי שיטפלו בה. אבל זאת לא סיבה להתנגד לגלובליזציה.

גולדי2002

New member
תרבות הצריכה מעודדת את זה

תרבות הצריכה כל הזמן דואגת להראות לנו כמה שאנחנו לא יפים, לא רזים (הכי חשוב היום), לא עשירים - לא כמו בפרסומת. משהו לא בסדר איתנו והמשהו הזה ישתנה רק אם... אתם מוזמנים להשלים את החסר

korinalir

New member
אל תזלזל באינטיליגנציה של האנשים

אף אחד לא באמת חושב שמוצר כלשהו יעניק לו את מה שחסר לו בחיים. לפעמים אכן יש תקווה כזאת לפעמים אבל רוב האנשים מתייחסים לפרסומות בעירבון מוגבל. מה גם שנגיד שאתה יכול לעבוד על אדם פעם אחת, אבל לא לכל הזמן. אם מישהו יפנה ל"שומרי משקל" בעקבות פרסומת וזה לא יעזור להפוך אותו לרזה בפעם הבאה הוא יפנה ל"מרזי מורית". תמיד יש תחליפים זה כל העניין בשוק חופשי התחרות ועיקרון הבחירה החופשית של הצרכנים. הפרסומות מתחרות על הצרכנים אבל בסופו של דבר כל אחד יבחר את המוצר שטוב בשבילו.

זה עניין פסיכולוגי

אנשים מפחדים משינוי. וכמו בכל שינוי יש גם הרבה שמנצלים אותו לתועלתם האישית. אבל לא שמעתי כאן אנשים שמתלוננים על הארגונים ההומניטריים הבינלאומים שהם גם פאן של הגלובליזציה. מאז סוף המלחמה הקרה והקמת הגושים העולם נעשה קטן יותר ויותר, הגלובליזציה יוצרת יחסי גומלין בינלאומיים. אם כל מדינה תפסיק להתייחס למה שקורה סביבה לאיפה נגיע? ההתעשרות של העולם המפותח הוא תוצר לוואי אבל מה העולם השלישי היה עושה אם לא היו מעבירים אליו מפעלים, ממשיך עם המלחמות הפנימיות? נלחם אם המדינות השכנות? ככה לפחות נוצרת תעסוקה במדינות המתפתחות. יש מישהו שרוצה לחזור 30 שנה אחורה? אני לא חושב.

zooey

New member
האם האמת המדינות הללו התפתחו ?

הרי ברוב המדינות הכסף זורם לבעלי ההון וההשפעה ואוילו אין פיתוח ממשי עקב יבוא עובדים מתמחים מארצות אחרות והשארת העבודה הטכנית הפשוטה לעובדים המקומיים. לא רק שמצם לא הוטב אלא אף הורע אם בעבר היה לאנשים אלו חופש לעבד את חלקת אדמתם הרי שהיום אדמתם נלקחת מהם פעמים רבות ולא נותר לבני משפחה ללכת לעבוד במפעלים אלו על מנת לפרנס את משפחתם. העמדה הזחוחה הזו של אנשים ממדינות מפותחות היודעת מה טוב בשביל כולם היא אחד הגורמים לבעיה כולה. העניין הוא לא אם טוב או רע יותר אלא העניין שלא מתאפשר להם להחליט ולחיות בכבוד.

gershon17

New member
אתה טוען ששיטת השלטון

במדינות שמאפשרות לחברות בינלאומיות לפעול בהן לא מתייחסת טוב לאזרחים של אותן מדינות? שערוריה באמת. ולא עולה על דעתך שבמקום לסלק משם חברות בינלאומיות צריך לסלק משם את השלטון הלא דמוקרטי? הרי ידוע שאי אפשר סתם להפיל דמוקרטיה על אנשים שלא מוכנים לה. יש לך דרך יותר טובה להכין אנשים לדמוקרטיה מאשר לחשוף אותם לתרבות המערבית, עם כל היתרונות שלה (ויש לה יתרונות רבים גם לגביך, אחרת כבר מזמן היית עובר לגור בחושה בהודו - הרי יש לך את האופציה הזו)? אה, ו"בעלי ההון" האלה, איך נהיו בעלי הון?

אנשים צריכים משהו להילחם נגדו

ומסיבה לא ברורה(ולדעתי, לא קיימת), הם בחרו בגלובליזציה - תהליך שהוא תוצאה ישירה של התפתחות טכנולוגיות. הייתם מעדיפים שהיינו חיים כיום ביהודה בלי רכב ברזל פלישתי? בלי חשמל? בלי צנרת ביוב? בלי אניטרנט(חס וחלילה, טפו טפו טפו.)?

למעלה