למה??

adipo

New member
זה ממש לא נכון

אל תיקח את זה לקיצוניות. כמו ברוב הדברים- גם לגלובליזציה צדדים טובים, אך גם צדדים לא טובים, נגדם אנחנו יוצאים כי הם מזיקים מאוווווד. אני אתן לך את הדוגמא הקלאסית של האמריקניזציה, תופעה ישירה של הגלובליזציה: התרבות האמריקנית שהיא צבועה ושטחית מגיע אל כל פינה נידחת בעולם ומוחקת, כמעט לגמרי, את התרבות המקומית. במקומות מסויימים תרבויות בנות אלפי שנים עלולות להעלם מאחורי סמל גדול וצהוב של M (אפילו לרגבה הקטנה והמסכנה הם הגיעו...יש לי מול הבית מקדונלדס- אייייייייייכס!) לאמריקיאים דרך חיים משלהם ולסינים, הודים וישראלים דרך חיים משלהם ואין יותר מדי טוב בזה שאנחנו נתחיל לחיות לפי ה"חלום" שלהם פה בארצינו הקטנה. לא הכל ורוד טוב ופלסטי כמו שרוצים שתחשוב ושמנסים למכור לך, לא כל דבר שרשום בסופו ארה"ב הוא דבר נהדר והרבה הרבה יותר טוב מאותו מוצר בדיוק שנעשה בישראל. חוץ מזה שהקפיטליזם שמונהג שם גם מתנחל לאט לאט, אבל מהר, בארץ הרווחה (כמעט לשעבר) שלנו. ארה"ב עם כל הכוח שלה זורקת את כל הזבל שלה בחצר האחורית (ניצול קשה במדינות העולם השלישי), מפריעה להתפתחות הטבעית של מדינות ואף מעכבת אותם בשל חובות כספיים כאלה ואחרים (למרות שמדי פעם היא מצטיירת כנשמה טובה כשהיא מסכימה "למחוק" את החוב...) יש עוד, אבל אני נוסעת עכשיו לפסטיבל כרמיאל. אז שיהיה לכם יום טוב וחג שמייח עדי אני שונאת פוליטיקה ואת ארה"ב!

הכל יחסי,

התרבות האמריקאית צבועה ושטחית? יש אנשים שחושבים כך, ויש אנשים שחושבים אחרת - אין אמת מוחלטת לגבי ´טיבה´ של תרבות. לעומת זאת קיימת אמת מוחלטת לגבי עוצמתה של תרבות, והתרבות האמריקאית היא ללא ספק התרבות החזקה ביותר כיום - מה רע אם היא ´מוחקת´ תרבויות חלשות יותר? מהו הנזק הנגרם מתופעה זאת? מה כל כך רע בקפיטליזים ביחס לצורות חברה שונות? כאשר "תרבויות בנות אלפי שנים עלולות להעלם מאחורי סמל גדול וצהוב של M" אזי האנשים שחיו במקומות אלו מקבלים מקומות הכנסה נוספים וסניף נוסף של מסעדת מזון מהיר, מה יותר חשוב? התרבויות? או האנשים?

גולדי2002

New member
סניף נוסף של מסעדת מזון מהיר

זה שורש כל רע. מאחרוי כל סניף כזה מסתתרים: 1) הריגה של בעלי חיים 2) זיהום סביבתי וכריתת יערות 3) הסעקת פועלים במדינות רחוקות בתנאי עולם שלישי 4) העסקת פועלים בסניפים במשכורות רעב וביחס מחפיר 5) מקורות ההכנסה האלה הולכים לאותו תאגיד ולא למדינה ופוגעות בעסקים ובתוצרת מקומיים והשתלטות דורסנית על עסקים קטנים שברוב המקרים האוכל שלהם יותר טוב 6) אוכל שמכיל עד 50% שומן, מלח וסוכר בכמויות היסטריות שגורם למחלות לב, סוכרת, כולסטרול, סתימת עורקים ובכלל מזיק בצורה קיצונית לבריאות (מה גם שהבשר מלא בהורמונים וסטרואידים) 7) פרסום אגרסיבי שמעודד את סעיף 6, ומסביר (בצורה עקיפה) שמי שלא יאכל את המפורסם בסעיף 6, לא יהיה מקובל בחברה ולא יהיה כמו בפרסומת (כמובן שלא, האנשים שבפרסומת לא אוכלים את הזבל הזה אחרת הם לא היו נראים כך) 8) ותרבויות חשובות לא פחות מאנשים כי תרבות, בין היתר, היא חלק מהזהות שלנו ולאף אחד אין הזכות לנסות לגרום לנו לשנות זהות ולזנוח תרבות וערכים שמהווים את הייחוד שלנו, את השורשים שלנו, את ההוויה שלנו. את מי שאנחנו. כל עם וכל מדינה חייבים להילחם על שמירת התרבות הייחודית שלה. אין שום דבר קוסם בכך שנהפוך להיות כפר גלובלי שבו כולם נראים אותו דבר, לובשים אותו דבר, אוכלים ושותים אותו דבר ומאבדים את הייחוד שלנו. ולמה תרבויות "חלשות יותר" צריכות להימחק? למי יש את הזכות לכך? עד לאן מגיעה תאוות השליטה? מה הגבול?

אוי ויי ../images/Emo9.gif

1. אני אוכל בשר וגאה בזה, הוויכוח בנושא טבעונות לא שייך לכאן(זאת בנוסף לעובדה שהרבה לפני שהחל תהליך הגלובליזציה, האדם אכל בשר). 2.אני עדיין לא ראיתי ארובות עשן וארגזי פסולת כימית בסניף מקדונלדס, ולכן אני מניח שאתה מתייחס לתחבורה אל הסניף ואל ייצור מוצרי הפלסטיק שבסניף. הזיהום הינו תוצאה בלתי נמנעת של אנשים שרוצים לחיות חיים מודרנים, אתה היית מוכן לרכב על גמל כל יום לעבודה? 3+4.התנאים שבהם מעסיקים עובדים במדינות העולם השלישי הם באמת נוראים, אבל זהו הרע הפחות מבין השניים - היית מעדיף שבעולם השלישי יגוועו(יותר) אנשים מרעב? כמובן שהתנאים יכולים להשתפר, אך זהו תהליך הדרגתי שלוקח זמן. 5. מקורות ההכנסה גם הולכות לאנשי המקום, בצורת משכורות. השתלטות דורסנית משמע תחרות בריאה, חנויות מקומיות לא נשרפות כדי לפנות מקום למקדונלדס הן פשוט נקנות\פושטות רגל. ואי אפשר להשתמש בטעם של האוכל כטענה נגד מקדונלדס(אפילו אני לא אוהב את האוכל במקדונלדס). 6.אנשים שבוחרים לאכול כל חייהם ג´אנק פוד עושים זאת בגלל בחירה שלהם ולא בגלל כורח. 7.פרסום אגרסיבי? אני בספק אם מאיימים על מישהו כדי שיוכל המבורגר, הפרסום הוא אינטנסיבי - אבל פרסום לא ´גונב´ מן האדם את יכולת הבחירה. 8.תרבויות חשובות הרבה פחות מאנשים - אני יהודי, אבל היו מכריחים אותי להתנצר תחת איומי אקדח, לא הייתי מהסס. לדעתי, וזאת דעה אישית בלבד(כגון הדעה האישית שאתה הבעת בסעיף 8), אדם מוגדר על פי מעשיו, נקודה. " ולמה תרבויות "חלשות יותר" צריכות להימחק? למי יש את הזכות לכך? עד לאן מגיעה תאוות השליטה? מה הגבול? " רטוריקה לא מובנת, מי טען שלמישהו יש את הזכות למחוק תרבות? לא אני. כאשר תרבות אחת משתלטת על תרבות אחרת, זאת אינה פעולה של ´מישהו´ - זוהי תוצאה של מצב קיים, התפתחות טבעית של האירועים. לא מובן לי הקשר לתאוות שליטה.

zooey

New member
מה מגדיר את מי שאתה אם לא השיוך שלך

האם אתה מוכןם להיות מוגדר באמצעות M? האם כל מי שאתה זה צרכן של מוצרים? הלוא מי שאנחנו זה השיוך שלנו, ההיסטוריה שלנו, הדעות שלנו.

לא ולא

למרות שאנחנו ניכנסים לפילוסופיה כאן, אני אגיב: לפי דעתי, אדם מוגדר על ידי מעשיו ותו לא. אנשים בעלי שיוך,היסטוריה ודעות זהות הם אנשים שונים!,ולכן טענתך לא תקפה.

zooey

New member
לא פילוסופיה

עם כל הכבוד לפילוסופיה אני דברתי על פסיכולוגיה אנושית פשוטה. משחר האנושות האדם כמה להשתייך, אולי בהתחלה זה היה למטרת הגנה פיסית, ניום זה יותר למען שלמות נפשית ורגשית. אדם מוגר גם על ידי הסביבה שהוא נמצא בה המשקפת לו את עצמיותו, מתוכה.

מילת המפתח היא ´גם´

אני טוען שאדם מוגדר על פי מעשיו, ומעשיו מושפעים על ידי סביבתו - ולכן האדם מוגדר על ידי מעשיו וגם (באופן עקיף) על ידי סביבתו.

zooey

New member
האדם הוא חיה חברתית

וכמו כל חיה חברתית אחרת, הוא מוגדר קודם כל ע"י החברה ואחר כך על ידי עצמו כאשר הוא בונה מנגנונים המאפשרים לו מחשבה עצמאית. אם נחזור לעינינינו - אנחנו חיים בחרה שלא רק שלא מעודדת מחשבה עצמאית אלא אף מנסה ליטול חרות זאת מאיתנו בכל דרך אפשרית ע"י צנזורה כל תדרים תקשורת, על ידי הגבלת הפרט בדרכים שונות. בצורה כזו לא רק שהאדם לא מסוגל להגדיר את עצמיותו גם ההקשר החברתי שלו מתפורר עקב נהייה אחר חיבור חברתי גלובלי שהוא לא קיים אלא הומצא ע"י חברות כלכליות. עם זה יש לי בעיה

אתה בטוח שלא נכנסנו לפילוסופיה כאן?

אני שואל אותך אם אנחנו חיים באותה חברה? כי החברה שבה אני חי מעודדת מחשבה עצמאית. להפך, אנו זקוקים ליותר צנזורה וליותר הגבלות על חופש הפרט - החברה שבה אנו חיים מתחילה לגבול באנרכיה. ההקשר החברתי מתפורר? האדם לא מסוגל להגדיר את עצמיותו? חיבור חברתי גלובלי שהוא לא קיים אלא הומצא ע"י חברות כלכליות? תפסיק אם הרטוריקה ותציג את הטענות שלך, אחרת עלי להסיק שלא קיימים לך נימוקים הגוניים.

zooey

New member
השימו במילה רטוריקה קצת מוגזם לא?

אה לא יכול להגדיר רטוריקה כל טעון נדוש זה שהוא נדוש לא הופך אותו ללא נכון. אם יש לך הסגות על דברים שאמרתי תתתיחס אליהם באופן ישיר כך שאני אדע מה הבעיות אם הטיעונים שלי. בהתיחסך אל הטעונים שלי כרטוריקה אתה שולל כל אפשרות לדיון שלא לדבר על חוסר תרומתך לדיון.

אוקיי,

אתה משתמש במונחים מעורפלים שמטרתם אינה להביא תוכן חדש לדיון, אלא לנסות ´להרשים´.

zooey

New member
בוא נעשה כך

בוא ניח שמונחים אלו שנשמעים כרטוריקה זולה בעיינך הם אקסיומות מבחינתי. אם הם מעורפלים אנא ענה לי איפה בדיוק המונחים הללו מעורפלים ואם הם לא נכונים אנא סתור אותם. כל מה שאתה עושה עד עכשיו זה להמנע מלהגיב לאותם טיעונים ולעקוף אותם ע"י פסילתם באופן כללי. זה לא בדיוק דיון נכון? האם זאת המטרה או שהמטרה היא רק להתנצח עד אין סוף? בזה אני לא מעוניין.

תסביר לי את ה´אקסיומות´ הבאות:

ההקשר החברתי מתפורר? האדם לא מסוגל להגדיר את עצמיותו? חיבור חברתי גלובלי שהוא לא קיים אלא הומצא ע"י חברות כלכליות?

zooey

New member
מפה אפשר להמשיך

הקשר חברתי מתפורר - האדם מיסודו הוא חיה חברתית, חלק מהגדרת עצמו נעשה על ידי שיקוף שלנו מהסביבה. הצורך להרגיש חלק ממשהוא יותר גדול הוא מושרש באדם משחר קיומו. כאשר באות חברות גלובליות ומעצבות את התרבות הגלובלית ע"י הפצת אותם סרטים בכל מקום, ע"י שמיעת אותה המוזיקה, דיבור באותו שפה. נסיון להנחיל חגים אפילו על מדינות אחרות (דוגמאת יום ולנטיין הקדוש שהוא שום דבר מעבר ליום קניות ושיראל אימצה אותו בהנאה בט"ו באב. המטרה שך חברות אלו היא לפנות אל גורם השייכות ולגרום לנו, הצרכנים לקנות דברים על מנת שנרגיש חלק מעולם טוב יותר. עולם זה נוצר ע"י אותן חברות. הוא לא קיים באמת. הלוא לא כולנו יפים וחכמים ולא תמיד יש חניה בכל מקום. העולם הזה הוא לא אמיתי, רוב האנשים מנסים לשתייך לאותו עולם ע"י קניית המוצרים הנכונים מהמותגים הנכונים. הלוא אין שום הבדל בין שתי נעליים שיוצרו באותו מקום ובאותה דרך רק שלאחת יש מותג והיא עולה 100$ יותר. הבעיה היא שלמרות שהם קונים מוצרים אלו הם לא מרגישים מספיק שיכים לעולם הזה מכיוון שהוא לא אמיתי ואז חל דיסוננס מסויים בין חייהם המציאותיים לבין העולם שאליו הם היו רוצים להשתייך. דבר דומה קרה למי שעבד בהיי טק בשנים האחרונות. כולם נשמו וחשבו אמריקה, חשבו שכולם שם אבל שכחו להסתכל מה קורה בארץ פה. כאשר החל המשבר הכלכלי אנשים רבים הרגישו חוסר התמצאות וחוסר שייכות. זו דוגמא גסה אך אני מקווה שהיא העבירה את המסר. יותר לא יודעים למי להיות שייך, בכל העולם המבנה המשפחתי והחברתי מתפורר. כמה אנשים אתה מכיר באזור מגוריך? משהוא מכיר את שכניו? הכל נעשה בצורה אמצעית, לא אישי. כבר לא מכירים את האנשים בחנויות, אין תחושת קביעות. כאשר אין תחושת קביעות ושייכות למקום שאתה גר בה וחי בו ההקשר החברתי שלך מתפורר. שלא לדבר על סתירות בין התרבות המסורתית לבין התרבות החדשה. מצד אחד אתה מעוניין להשתייך לעולם החדש והנוצץ אך מצד שני המסורת שגודלת על פיה מחייבת אותך לדברים אחרים. המהירות שכל זה קוראת גורמת לבלבול בקרב מיליארדי אנשים בעולם. דוגמא לכך ניתן לראות בארגון אל קעידה היוצא במטרה מדינית כלשיהא אלא כנגד ההשתלטות התרבותית של אמריקה מתוך פחד לגורל הדת שלו. לפני שיקפצו פה ואמרו שאני מצדיק את אל קעידה, רק רוצה לוצר שאני שואף להיות אוביקטיבי ביותר כלפי מצבים כי רק כך ניתן להבין את המציאות מסביבינו. ישנם דברים טובים מאוד בגלובליזציה שלא בהכרח סותרים את עקרון שמירת התרבות, חופש תקשורת ועוד אי אלו עקרונות שכבר ציינתי. הבעיה היא שהכח הניתן לארגונים מסיומים ניתן הם ללא פיקוח, דבר היוצר בעיות כמו גרירת עמים שלמים לעבדות, ושטיפת מוח המונית לאוכלוסיות שלמות. מקווה שהצלחתי להסביר

למעלה