למה שינוי התאבדה ????

ערב רב

New member
למי שיש יותר תומכים במועצה

זה אך טבעי שייבחר במקום גבוה יותר ברשימה. דמוקרטיה או לא?

eitangn

New member
איך תגדיר

דרישה למקום שלישי, ואם לא אז תמיכה באופוזיציה?

ליבליך

New member
ברצינות, כמה זמן אפשר כבר לדוש בזה?

נראה לי הגיוני שלוונטל, שנתמך ע"י כרבע מחברי המועצה - המחנה השני בגודלו - יגיע גם למקום השני אחרי מועמד המחנה הגדול ביותר שנבחר למקום הראשון. הרעיון בבחירות - בכל שיטה שהיא - היא שמי שיש לו יותר תומכים, נבחר. ה"אופוזיציה" שאתה מדבר עליה היא קבוצה לגיטימית בתוך במפלגה, ואני לא רואה שום בעיה בתמיכה בה בעקבות יחס מזלזל מצד הנהגת המפלגה למחוקק המצטיין של שינוי בקדנציה האחרונה. רצאבי היה מס' 1 בחקיקה, ולבטח מגיע לו יותר מאשר מקום 11 (בכנסת הקודמת) או 6 (כפי שפורז הציע לו). להציב אותו אחרי מודי ושלגי זה עלבון. ואגב, איך תגדיר דרישה למקום שני, ואם לא אז הקמת מפלגה מתחרה?

ערב רב

New member
אבל השאפתנות של רצאבי לא יודעת

שובע, איך הוא הוציא בסוף מלוונטל את ראשות המפלגה..

ליבליך

New member
להפך, מדובר באדם צנוע ונעים הליכות

והוא לא "הוציא" מלוונטל כלום. להפך - כשהסתבר שישנם אנשים נוספים שמעוניינים להתמודד על התפקיד, הוא הסכים מיד לוותר על מינויו המיידי לתפקיד, ולערוך בחירות במועד מאוחר יותר. כיום הוא אינו נושא בתואר יו"ר המפלגה, ולוונטל נשאר ממלא מקום זמני. לוונטל הוא לא טוטליטרי כמו טומי לפיד, ולא חייב להחזיק בכל התפקידים. מספיק שהוא מוביל את הרשימה לכנסת, והוא מכיר בכך שלניהול המפלגה עדיף רצאבי. אגב, גם עם לפיד ופורז זה היה כך, אבל לפיד שמר לעצמו גם על התואר, למרות שלמעשה פורז ניהל את המפלגה.

ערב רב

New member
השאלה היא כמה אנשים שבחרו ברצאבי

למקום השלישי ברשימה הבינו שהם בעצם בוחרים בו לנהל את המפלגה?

אשרת

New member
אתה מנסה לשאול אותו...

האם אותם אנשים שהצביעו לראצאבי ניחשו את העתיד?

ליבליך

New member
מטבע הדברים, הם לא

ולכן תתקיימנה בחירות לתפקיד יו"ר המפלגה, ורצאבי ייבחר - או שלא. ניהול המפלגה כיום נעשה בפועל ע"י כל השלישיה המובילה, כאשר לוונטל נושא בתואר מ"מ זמני.

eitangn

New member
אסור להביע דעה שונה בפורום זה?

להד"מ: "ואגב, איך תגדיר דרישה למקום שני, ואם לא אז הקמת מפלגה מתחרה?" - לא הייתה דרישה כזו, אלא החלטה לפרוש לאחר ההצבעה.

ליבליך

New member
להד"מ?

אני אישית שמעתי על התסריט לפיו פורז ולפיד יפרשו אם לא ייבחרו, ויקימו מפלגה חדשה או יחברו למפלגה קיימת כבר יותר משבוע לפני ההצבעה. בשיחה שלי עם פורז ערב ההצבעה, הוא אישר שלפיד אמר לו שבכוונתו לפרוש אם פורז לא ייבחר למקום השני, וגם הוא עצמו לא התחייב להישאר במפלגה במקרה כזה. כך בדיוק אני מגדיר "דרישה למקום שני, ואם לא אז הקמת מפלגה מתחרה" (אמנם פורז לא דיבר - מסיבות ברורות - על הקמת מפלגה מתחרה, אבל בהתחשב בנסיבות ובשמועות שהתרוצצו כבר בין חברי המועצה, הוא לא היה צריך לומר זאת). ולגבי הבעת הדעה השונה: בהחלט מותר להביע דעה שונה, אבל אתה דווקא מביע דעה זהה כל הזמן (וגם זה מותר) - דעה לפיה לוונטל, רצאבי ולייבוביץ' הם סחטנים ואופורטוניסטים, בעוד שאברהם פורז הוא קורבן תמים אשר בחוסר נסיונו ותמימותו נפל קורבן לדילים ולתככים של שלושת השועלים הפוליטיים הממולחים הנ"ל. אז בסדר: אמרת, הבנתי, ומי שרוצה להשתכנע ישתכנע. אותי קשה יותר לשכנע כי אני מכיר את העובדות מעט יותר מאשר אחרים בפורום, אבל אני בטוח שתצליח למצוא אנשים שישמחו להשתכנע - עובדה שאפילו מחזירים בתשובה מצליחים, עם טיעונים הרבה יותר מופרכים.

eitangn

New member
ההבדל בין ציפיה לסחיטה

יש הבדל גדול בין ציפיה כי מי שהיה ראשון ושני במפלגה לאורך שנים, שישאר שם, לבין מי שבא ממקומות 10 ומעלה, בדרישה למקום גבוה. במה שונים רצאבי וליבוביץ משמונת הח"כים האחרים שנבחרו לפניהם בפעם הקודמת? שהם באו בדרישה? ואחרים הבינו כי גישה כזו תהרוס את המפלגה. זה ההבדל בין סחיטה לבין ציפיה.

ליבליך

New member
ומי דחק אותם למקומות 10 ומעלה אז?

לא מספיק שפורז "סידר" את הרשימה בפעם הקודמת, ודאג לדחוק את רצאבי (מקום 8 בבחירות 99) וליבוביץ' לשולי הרשימה (ואת לוונטל החוצה לגמרי), אז עכשיו, אחרי שהשניים האלה הוכיחו את עצמם כח"כים מהטובים בסיעה, הוא גם לא היה מוכן לתמוך בהם למקומות ריאליים, כי הוא העדיף את שלגי וזנדברג (האם האחרון מהם, לדעתך, ראוי למקום גבוה יותר מרצאבי לאור "הצטיינותו" כח"כ? מה הוא עשה למען שינוי שמזכה אותו במקום 3 לדעת פורז?). פורז בחר שלא לקדם את האנשים הראויים והחרוצים, והעדיף את עדת הצייתנים והממושמעים. אותה עדה צייתנית (ואני לא מתכוון לאשתו) הלכה בעקבותיו לחץ, וזה כל הסיפור.

ערב רב

New member
תגיד לי, פורז הוא לא איש טיפש

הרי הוא ידע שאין לו רוב במועצה, אז איך אפשר להסביר את התנהגותו?

שכרון כח גורם לפעמים לאיבוד הצלילות

אין לי הסבר אחר להתנהגות שלו. הוא באמת לא האמין שהוא יפסיד.

הוא לא חכם גדול

הייתה לו בעיה, אם הוא היה נותן לליבוביץ מקום 4, למשל, אזי רצאבי ושלגי לא היו מקבלים מקומות ואז הם היו עלולים ללכת עם לוינטל. מה אפשר לעשות שהוא היה צריך יותר מידי מקומות? אף אחד מהאנשים שלו לא רצה לוותר ואי אפשר לעבוד על כולם. אל תשכח, ה 15 איש של פריצקי (אולי קצת פחות) לא רצו מקום לעצמם, הקבוצה של לוינטל (כמעט 40 איש) דאגו בעיקר למקום אחד בודד (ומקום נוסף יותר רחוק). כלומר היה לך בסיס של 55 שלמעשה לא רצו יותר מידי. וכך אפשר היה לתת לעוד מישהו מקום 3 ולעוד מישהו מקום 4. פורז היה במקום 2, מודי במקום 3, אישה במקום 5, וככה שהוא פשוט לא היה יכול לתת לכולם. למיטב ידעתי אף אחד מהאנשים שלו לא וויתר וכולם הגישו מועמדות למקום 3.

ערב רב

New member
אז אתה אומר בעצם שלא היה לו סיכוי

מלכתחילה? שלא משנה מה הוא היה עושה תמיד היו נשארים מספיק מאנשיו מאחור שהיו מגייסים עוד 30 חברי מועצה שהיו מצטרפים לפריצקי ולוונטל ומפילים אותו? נראה לי שהוא היה יכול להציע ללוונטל מקום כלשהו ב-5 המקומות הראשונים ואז כל המפלה הייתה נחסכת ממנו לא? מעבר לכך, היה עליו לעשות חושבין לאלו מבין הח"כים שלו יש יותר תומכים ופחות, ואם לרצאבי היו יותר מלשלגי אז אין ברירה. בכל אופן, זה ממש לא היה מסובך בשבילו לבצע את החישובים, זה לא שיש כל כך הרבה חברי מועצה. לא, נראה לי שהוא קיווה שברגע האמת בסיבוב השני חברי המועצה של הח"כים ה-"מורדים" מהמחנה שלו ישתפנו, אבל זה עדיין לא הגיוני - הוא הרי לאציפה שהם ישתפנו גם בהצבעה נגד שלגי ופולישוק בלוך, לא? אז אולי היה לנו כאן דווקא תכנון מאוד מתוכחם של פורז שקיווה להונות את שלגי ופולישוק ולהבטיח שהם יתמכו בו למקום השני, מתוך ידיעה שאת המקומות 4 5 הם יפסידו?

למעלה