למה נעשתה עיסקת קצב :

שרוֹן

New member
ואתה לא עונה על מה שכתבתי קודם

רוצה ק' להוכיח את חפותו, שיעשה את זה בהליך המקובל. הוי דן את כל האדם לכף זכות, אבל גם עין תחת עין נאמר היכן שהוא? והמרחם על אכזרים וגו' על הדברים שהוא מודה בהם, הוא יכול לקבל שבע שנות מאסר, והוא לא מקבל, למה? כי זה לא מנומס להכניס נשיא לכלא? כי זו עסקה של הכאב שלהן תמורת הודאה שלו? שיקח את הודאה הזו בחזרה. אין לנו כל צורך בה. אין לה משמעות. וחוץ מזה, תפסיק להיות כזה ממלכתי. הם לא תמיד צודקים, ולא תמיד יודעים מה הם עושים. שם למעלה המקלות מתכופפים בקלות רבה יותר.

masorti

New member
התבלבת בדבר אחד...

האזרח ק' לא צריך להוכיח את חפותו. הפרקליטות היא זו שצריכה להוכיח את אשמתו מעל לכל ספק סביר. ועד שתעשה זאת, הוא חף מפשע כתינוק בן יומו. (דווקא חתימתו על עיסקת הטיעון הפכה אותו לאשם על פי הודאתו בלי צורך בהוכחה.) ואני אחזור על מה שכתבתי קודם... שום בית משפט לא היה מכניס לבית הסוהר נשיא לשעבר בגלל עבירות שעיקרן יחסי מין בנסיבות מעורפלות. זו פשוט נאיביות לחשוב אחרת.

ixmix

New member
אתה התבלבלת.

הדרישה אינה שייכנס לכלא, הדרישה היא שיעמוד לדין. לא דרישה של הפמיניסטיות שהפגינו אמש (שאתה מבטל בקלות ראש, אם כי כמי שהיה שם אני די בטוח שתופתע מהרכב האוכלוסיה שהפגינה), אלא דרישה ברורה של חלק גדול מהציבור הישראלי. יורשע, לא יורשע - זה ענין לבית המשפט. אני רוצה שהפרשה תתאוורר בבית המשפט, שהעדות יוכלו לספר מה קרה (גם אלה שהן עדות אופי / עדות על העבר הרחוק בעבירות שלא ניתן לתבוע עליהן מפאת התיישנות מטופשת צריכות להישמע). אני (והרבה אחרים) רוצים משפט. לא יותר, לא פחות.

masorti

New member
בודאי שהדרישה היא שייכנס לכלא...

אף אחד לא הפגין אתמול בתקווה שהנשיא יורשע ויקבל עבודות שירות. וברור לך שהרשעה עם עונש כזה בבית המשפט תביא להפגנות מצד אותם גורמים. (כבר היו מקרים של הפגנות על קולת העונש של בית המשפט בעבירות מין) ואין שום הוכחה שמדובר בדרישה של חלק גדול מהציבור הישראלי. הדרישה היא של חלק גדול מהתקשורת, פעילות פמיניסטיות, ובני משפחותיהן. פלוס כמה כאלה שחשים שנאורותם מוטלת בספק אם לא יעמדו אוטומטית לצד המתלוננות. דרך אגב, המטרה של משפט היא להרשיע ולהעניש עבריין ולא לאוורר פרשיות ולדון בסעיפים שחלה עליהם התיישנות. את האיוורור אפשר לעשות בבמות ציבוריות.

אילו זו היתה המטרה של המשפט

המשפט עצמו היה מיותר. מספיק שהמשטרה ממליצה להעמיד לדין והופס - יש הרשעה. לא ככה? אם שופט שיושב בדין מציב לו למטרה מלכתחילה להרשיע את הנאשם - הוא פסול מלהיות שופט. וזו בדיוק הסיבה שהשופט שופט ולא הציבור, או הבמות הציבוריות וכו' וגם המפגינים אתמול לענ"ד לא דרשו את הרשעתו אלא את העמדתו לדין לשם בירור ההאשמות ונכונותן

masorti

New member
לא הבנת...

המטרה של הבאת אדם לבית המשפט היא מבחינת החברה הרשעתו והענשתו (או זיכויו במידה ואינו אשם). והשימוש של הבאה לדין צריך להיות שמור למי שיש סבירות גבוהה שעבר את העבירה המיוחסת לו, ולא ככלי לברר ולחקור אינסוף האשמות שנזרקו באויר נגדו. בשביל זה יש משטרה ופרקליטות שינפו את מה שאינו עומד במבחן משפטי. לעניות דעתי כל המפגינים אתמול יצאו מהנחה שקצב אשם באונס, ומטרתם היתה שיורשע ויישב בכלא. אף אחד בהפגנה לא העלה על דעתו שקצב יזוכה בבית המשפט וייצא לחופשי.

ixmix

New member
לא, אתה לא הבנת.

כאשר ישנם חשדות כה כבדים, ראוי להעמיד את העבריין-לכאורה לדין על מנת שתוכח אשמתו מעבר לכל ספק סביר או על מנת שתוכח חפותו. מעולם לא נטען (בהפגנה או בכל מקום אחר) שצריך להכניס אדם לכלא ללא הרשעה. הטענה פשוטה: קצב צריך להישפט. איני נביא ואינני יודע מה תהא תוצאת משפטו של ק'. ייתכן וייצא זכאי, ייתכן וייצא אשם. אני גם תוןהה מנין התעוזה להחליט בשביל אחרים מה הם חושבים, להחליט מי הם ומה רצונותיהם בניגוד להצהרות ברורות מאד. אני מתחרט קצת על הכותרת, בעצם נראה לי שהבנת טוב מאד, אתה פשוט בוחר צד.

masorti

New member
אתה תמים או לחילופין מיתמם...

מה שהמפגינים רצו הוא "להכניס את האנס המניאק לכלא", ולא שום דבר אחר. המסלול של משפט והרשעה מתקבל ככלי טכני הכרחי ולא כמטרת ההפגנה. ראוי להעמיד אדם לדין כשיש סיכוי סביר להרשיעו. אין שום הגיון לשפוט חשוד אם ברור מראש שהוא יזוכה מחמת הספק או מחוסר הוכחות.

ixmix

New member
ברור מראש שהוא יזוכה?!

מה, עורכי הדין שלו מטומטמים, שהם ויתרו על נצחון בטוח ורצו לחתום על עסקת טיעון? האמת, יצא המרצע מן השק - אתה פשוט בטוח שהוא זכאי ולכן אתה נגד משפט. אני לא בטוח ולא יודע מה תהיה תוצאת המשפט - ולכן דורש משפט.

masorti

New member
קודם כל , אתה בטוח שהוא אשם ב**אונס**...

ולכן כל כך חורה לך שהוא לא מועמד למשפט. אני אכן משוכנע שהוא זכאי מאשמת אונס. איני יודע האם הוא אשם או זכאי בעבירות של "שליחת ידיים" או "הצעות מגונות" וכו'. אלא שלהערכתי ממילא הליך משפטי ארוך יניב לכל היותר עבודות שירות. אז אני לא רואה סיבה להליך משפטי ארוך (חוץ אולי מנקמנות של ארגוני נשים), כשהמטרה המהותית של העפתו מהתפקיד וביזויו בראש חוצות כבר הושגה. עורכי הדין שלו לא מטומטמים. הם מבינים כמוני שהוא ייצא זכאי מאשמת אונס ואולי אשם במעשים מגונים. אז עדיף להם לחסל את הפרשה במהירות ובלי שחרב הכלא מרחפת על ראשו של מרשם. חוץ מזה... וכי מזוז מטומטם? אם יש לו ראיות כל כך חזקות להרשעה באונס, למה לו לסגור עם קצב עיסקת טיעון? הרי זה לא אולמרט שיוכל לסדר לו קדנציה שנייה בתפקיד, וזה גם לא מקורב לנשיאת בית המשפט העליון שזיכויו יבטיח למזוז כהונת שופט עליון בעתיד. איזה אינטרס יש למזוז להסכים לעיסקת טיעון כזו?

ixmix

New member
לא. אני לא בטוח

זו פעם שלישית בשרשור לדעתי שאני כותב זאת: אני לא בטוח שהוא יימצא אשם. אני מוכן לקבל את הכרעת בית הדין בין אם ייצא אשם ובין אם ייצא זכאי, משום שבית הדין מוסמך חוקית ומוסרית לקבוע בתיקים מעין אלה. אני טוען שלמזוז אסור היה לחתום על העסקה, בשל המשמעויות שיש לעסקה שכזאת על הנפגעות, על תפיסת הדין בישראל, על תפקידו, על המערכת הפוליטית והמשפטית ועל נפגעות פוטנציאליות אחרות בתיק זה ובתיקים אחרים. אני טוען שגם אם קצב יזוכה, ראוי להשמיע את העדויות בפני בית המשפט. למה חתם מזוז? - האמת שאיני יודע. אולי הראיות חלשות מדי לאונס, ובכל זאת ראוי היה להעמידן בפני מבחן בית המשפט.

ומשפט שבו ימצא כי עדויות שתי האלפיות לא אמינו

אמינות, חצי אמת וחצי המצאות, וזה די בודאות מה שיקרה- הוא טוב למאבק נגד תקיפות מיניות ? יש לצערנו די הרבה קורבנות אמיתיות של תקיפות מיניות שמספרות את האמת רק את האמת וכל האמת , ההפך מהאלפיות, אז למה לבחור כגיבורות המאבק דוקא שתי בחורות שאינן דוברות אמת באופן מלא ?

לעניין הרכב האוכלוסיה בהפגנה

דבר אחד לא היה מפתיע לא היו שם דתיים ושמא יבוא בעתיד איזה היסטוריון ויתמה על היעדרם? אה, זו היתה שבת. אע"פ שקראו לזה מוצ"ש

shellyland

New member
בשל יציאת השבת המאוחרת לא היתה ברירה.

ואגב, היתה שם נציגות דתית יפה של כאלה שהגיעו עם צאת השבת.

shellyland

New member
וזה מתחבר למה שכתבתי לצימעס

על המאמץ וההשתדלות. אני מכירה כמה דתיות שטרחו לישון בתל אביב, כדי להגיע מייד עם צאת השבת.

shellyland

New member
מלא.

חלק הביאו את הילדים וחלק הסתדרו אחרת. לא שאלתי איך.

למעלה