למה מתה המוסיקה?

היי היי

אני לא נעול על הרוק ולא מתקרב להיות נעול על הרוק. העניין שלי ברוק גם כיוצר וגם כמאזין הוא חלקי מאוד. אני מתעניין ברוק כאלמנט מוסיקלי, כאסתטיקה, ותו לא. אני חושב שרוק -כסגנון- כבר מזמן מיצה את עצמו, כמו כמעט כל סגנון שאני יכול לחשוב עליו. מה שרחוק מלהיות ממוצה זה השילוב. שילובים בין מה שרק אפשר לחלום עליו למה שכבר אי אפשר. רוק, ג´אז, מוסיקה "קאלסית", מוסיקה שבטית מכל מני שבטים, מוסיקה עממית מכל מני עממים, פולקלור, מתמטיקה, גיאומטריה (וכל שאר המדעים), קולות (ללא ספק, התחום הרחב ביותר) מופשטים וכו´. הרבה הרבה מוסיקה היום (וגם הרבה לפני היום) שמה בקדמה את השילוב בין משהו אחד למשהו אחר. ככל שיחלוף יותר זמן, יהיה נדיר יותר למצוא משהו "טהור", פשוט כי הוא - כפי שאכן ציינת - מוצה מהר מאוד.

Nir of GondoliN

New member
אתה צודק. תחשבו על זה

להקה שעושה מוזיקה פרוגרסיבית בשילוב עם מוזיקה צפון אנגלית (כלומר אירית וסקוטית). אם מישו יהיה מספיק אמיץ לעשות את זה - זה יצא מדהים.

DrunkGoat

New member
הא.. ידעתי שזה יבוא..

הרוק מוצה? חס וחלילה. אם להסתכל על זה מבחינה מוסיקלית - הרוק מוצה עוד לפני שהוא קם. הוא לא מחדש הרבה... מה? דיסטורשן? דאבל בס? אם זה מה שהרוק מחדש אז מצבו עגום מאוד. הרוק מחדש מבחינה תרבותית ואידיאולוגית... ההיפים, הפאנקיסטים, המטאליסטים, הגראנג´ואידים... לכל קבוצה כזאת הייתה אידיאולוגיה ותרבות. היום אנשים לא מחפשים דברים כאלה במוסיקה. אני לא חושב שמישהי ששומעת בריטני ספירס חושבת על אידיאולוגיות או תרבות. היא פשוט עושה מה שכולם עושים. הסיבה שבגללה אנשים שומעים מוסיקה, השתנתה. פעם אנשים שמעו מוסיקה כי הם הזדהו איתה, או פעלו על פיה, או קיבלו ממנה משהו... היום אנשים מקשיבים למוסיקה כי זה נחמד כזה. ועוד דבר, לא כ"כ קשור. פעם הרוק היה מחתרתי. התקשורת או "המערכת" לא אהבה את הרוק והרוק לא אהב אותה... אז היה הרבה יותר כיף להיות רוקיסט. עכשיו הרוק קיבל הכרה כז´אנר לגיטימי ופופולרי.. אז זה כבר לא שווה כ"כ..

noosh

New member
המוזיקה לא מתה

כל עוד אנשים מקשיבים לה... הקטע הוא שרוב הלהקות שעושות מוזיקה לשם עשיית המוזיקה והאמנות.. פשוט לא שורדים, או שהם יוצרים במחתרת... העולם התמסחר, אז המוזיקה גם התמסחרה. בעיני זה חילול הקודש, אבל מה לעשות... כשהעולם איבד את הערכים שלו, הוא איבד גם את המוזיקה. וחבל שלא אכפת לו מזה. ה"אמנים" של היום רוצים למכור, אז הם עושים "מוזיקה" בשביל הכסף. הם מוציאים להיטים לכריסטמס, כי זו התקופה שקונים בה מתנות. הם מתזמנים את יציאת השירים שלהם לרדיו לתקופה הכי מוכרת כשהם יהיו בתחרות עם ה"אמן" המתחרה. יש להם מנהלים שכותבים להם את השירים ומלחינים להם את המנגינות, וכשהם שרים מעוותים להם את הקול עם מחשב, ומנגנים להם את כל המוזיקת רקע, כך שכל מה שנשאר להם לעשות זה להיות יפים ולהצהיר שהם "לא מתכוונים לשכב עד החתונה". בגלל זה אמני פופ מצטלמים לעיתון או מתראיינים לטלויזיה - כי הם יפים. אני לא חושבת שאני יודעת איך נראים חברי להקת פינק פלויד, אבל העיקר שג´ניפר לופז כוסית עולם. המוזיקה שעליה מדברים בפורום הזה היא ממתי? שנות ה-60? 70? 80? בעיקר סיקסטיז-סבנטיז. למוזיקה הזו הייתה קרקע פוריה לצמוח ממנה. תחילת הרוק בסוף שנות ה-50 (ותסלחו לי אם אני טועה כאן, זה בהחלט אפשרי, אני לא בקיאה בחומר הזה כ"כ
): אלוויס, פרנק סינטרה, קליף ריצ´ארדס, אלה הם מלכי הרוק אנד רול שהתחיל בסוף הפיפטיז והתפתח בסיקסטיז עד לביטלס, הבירדז, דורז, רולינד סטונז.. ומכאן אנחנו כבר יודעים מה צמח לנו - פינק פלויד, לד זפ, מודי בלוז,גת´רו טאל, המי, הנדריקס, קלפטון, קינג קרימזון, ג´נסיס, דיפ פרפל ועוד ועוד ועוד... כ"כ הרבה, וכ"כ טוב... אבל ה"מוזיקה" של היום מתבססת על כסף, מסחור ותעשיה. ה"מוזיקה" של היום זו תעשיה, היא אפילו מוגדרת כך, כ"תעשיית המוזיקה". ה"מוזיקה" של היום נועדה לבדר, להוות מוזיקה ששומעים אותה, לא מוזיקה שמקשיבים לה, לשמש את הדור של היום, שצריך שהכל יהיה מהיר וקליל וקצבי ועובר מהר... הדור של היום צריך ריגושים קצרים, מהירים וחולפים, וה"מוזיקה" של היום מספקת לו את זה בצורה יעילה ביותר. יעילות ותחלופה, אלה מילות המפתח. פעם אנשים באמת הקשיבו למוזיקה, יצרו אותה כדי להגיד משהו, כדי למחות, כדי לשנות. הם כתבו מילים נוקבות כדי להביע רעיון מסויים, כמו בוב דילן, או שהם הלחינו קטע מורכב עם תזמורת סמפונית שלמה כדי להביע רעיון אחר, כמו המודי בלוז. בכל מקרה - הם רצו לשנות, הם רצו ליצור לשם היצירה, הם רצו להרגיש. היום לרגש אין תפקיד בפס הייצור הזה של הדיסקים והמיני דיסקים וה-DVD למיניהם. כמו שאמר יאיר לפיד בקטע על מותו של ג´ורג´ האריסון: "אולי אתם ילידי שנות השמונים או החמישים, אבל אני גדלתי שם, בשנות השישים-שבעים, ובאיחור של כמעט 30 שנה התברר לי שילדותי היתה מוצדקת. לרגע חזרנו לימים שבהם המוזיקה לא היתה תעשייה אלא אמנות. לתקופה שבה השירים של חמישה אקורדים עצרו מלחמה, עזרו לשחרור האשה, התגייסו לעזור לשחורים להשיג שוויון זכויות, אמרו לעולם שהחוקים התשנו והם לעולם לא יחזרו. אם אתם לובשים עכשיו ג´ינס, זה בגלל ג´ורג´. אם נדמה לכם שאהבה חשובה יותר מקריירה, זה בגלל ג´ורג´. אם אתם מעדיפים את החיים על פני עקרונות, זה בגלל שג´ורג´ אמר את זה ראשון." טוב, אני סיימתי את הנאום חוצב-הלהבות שלי
מצטערת, פשוט.. הנושא הזה של המסחור של המוזיקה פשוט מרתיח אותי כל פעם מחדש...

noosh!!!!

אם הגיל שרשום בכרטיס שלך נכון, אז המוזיקה אולי באמת לא מתה, יכול להיות שהיא רק נחה קצת. אולי אלקטריק גירל צודקת ואתם תעשו את המהפכה, אז כשתעשו אותה, ואיש זקן עם קרחת, יגיע להופעות, תדעו שזה אני

ganooov

New member
אממממ.. ../images/Emo13.gif

שניה, מה אם ההרכב שיהיה לי? אתה בא להופעות? יאמי. לא מספיק שהתקבלתי, אני גם הולך לנגן השנה בכמה הרקדות, עם חובבי רוק (נעשה שילוב של שירים חסידיים ומטאל
).

ganooov

New member
תודה על השם ../images/Emo3.gif. ../images/Emo13.gif

שירים חסידיים ושירים יהודיים עם סולואים של מטאליקה
.

וואו וואו וואו וואו וואו

איזה שירשור!!!! כל הודעה אני קוראת מילה מילה, מתרגשת מחדש, מדהים פשוט. מפליא לדעת, שיש עוד כאלה עם דעות ומחשבות כמו שלי. אתם מנסחים את זה משהו, ישבתי וקראתי הכל עכשיו ואז נשענתי על הכיסא ואמרתי -פיייו, יש עוד כאלה, איזה מזלאני לא לבד

ganooov

New member
רוצה קבוצת תמיכה? ../images/Emo13.gif. ../images/Emo13.gif

את לא לבד, אחי איתך
.

noosh

New member
אתה מוזמן להופעות שלי ../images/Emo13.gif

למרות שיש לי הרגשה שזה לא יקרה כ"כ מהר
ואני יכולה להבטיח לך שהילדים שלי יגדלו על כל הטובים, כמו שאני גדלתי עליהם (בזכות אח שלי, יש לציין...) ככה שכשהם יגדלו הם לפחות ידעו מה זה, יהיה להם בסיס טוב.... להקות כמו הדינוזאורים האלה לא יעלמו לעולם, תמיד תשאר קבוצה שתקשיב להן, כמו שתמיד תהיה קבוצה שתקשיב לבאך... הם פשוט לא נשכחים. ואם יום יבוא והעולם יתאפס על עצמו, ומכל הניכור והרוע והתעשיתיות והמסחור יצמחו קצת רגש וכל מני אמנים כאלה.. איך ווטרס כינה אותם? Bleeding hearts and artists, אז המוזיקה תחזור להיות אותו קסם שאנו מכירים, שמסוגל להפוך את היום שלנו להכי מדהים בעולם בשניה אחת, בתו אחד קסום, כזה שמעביר בך צמרמורת עוד לפני תחילת השיר... כי אתה יודע מה עומד לבוא, או שאתה לא יודע מה עומד לבוא, וכל הגוף דרוך ומוכן ומתמכר לצליל...
עד אז נסתפק האלה של פעם, שאף פעם לא מאכזבים

Chocoholic

New member
לא מסכים בדבר אחד

פרנק סינטרה זה לא בדיוק רוקנרול... חפיף

miromiro

New member
הD-J ים שולטים היום וזה לא מפתיע

כי המוזיקה שתמיד שיקפה הלכי רוח חברתיים (וזה לא סתם שהדיון לעיל נושא ניחוחות סוציולוגיים) גם היא משקפת את הניכור שהולך ופושה בחברה בכלל ובמערבית בפרט , בעידן שבו יותר ויותר אנשים מתפרנסים בעבודה מהביית ואפילו צפייה בטלביזיה שנחשבה פעם למכה חברתית(בגלל שהיא סוגרת אנשים בבתים) היא מאורע הרבה יותר חברתי לעומת ההתקעות של כל אחד מאיתנו מול מסך המחשב. אז מה הפלא שדיכאון עומד להיות גורם המוות השלישי בגודלו במאה הקרובה? אני מקווה שהלך הרוח ברור כי אני לא מעוניין לעייף אף אחד באוסף של דוגמאות (ויש מלא) שכל אחד בעצם כבר מכיר. אז מה המויקה מתה? הרוק מוצא? לדעתי לא אבל הקונטרה היחידה (המשמעותית) שיש לתופעה של המוזיקה הטכנולוגית המנוכרת (שאני אכב נמנה על אוהביה) היא גל האהדה הכמעט עולמי שיש למוזיקת עולם , וזה לא קורה רק בארץ, אז אם זה מה שמסמל את הכמיהה לשבטיות ואת החזרה לשורשיות ניתן רק לקוות שגם לרוק מחכה גל נוסף של עדנה וניתן רק להוסיף-אמן

Fell

New member
אתם מחפשים מתחת לפנס.

וזאת הבעיה שלכם. נכון, זה נורא קל לפתוח אמטיוי, לראות את ג´ניפר לופז ולהפטיר שאין יותר מוזיקה בעולם. אבל זה פשוט לא נכון. יש המון דברים חדשים שיוצאים, המון. כמות שאין לאף אחד סיכוי לשמוע ולו עשירית ממנה. כמות החומר החדש שיוצא בשבוע היום שווה למה שיצא בשנה בסיקסטיז. וכן, זה שפע, וקשה להפריד את הזבל מהאיכות אבל זה לא אומר שהאיכות לא קיימת. קשה למצוא אותה אמנם, כי היא לא באמטיוי או בגלגל"צ אבל להספיד יהיה מוקדם. אתם באינטרנט למען השם, עולם מוזיקלי שלם חשוף בפניכם. המעט שאתם יכולים לעשות זה להתאמץ קצת. פל.

פעם אחרונה שראיתי את זה, זה היה שם

מסע ברחבי האינטרנט בחיפוש אחר מוסיקה טובה משול לסע מבית לבית ברחבי ארה"ב לחיפוש אחרי הדבר הטוב הבא שמנגן עכשיו באין רואים במחסן של אמאאבא, זה לא הגיוני ולא סביר, לצורך העניין הזה אנחנו מסתמכים על סוכני תרבות, שיצרו קשר עם האמנים ויביאו אותם לתשומת ליבנו. סוכני התרבות הללו, במקרה של מוסיקה פופלרית הם חברות התקליטים, הרדיו, הטלוויזיה ואתרי אינטרנט מובילים, אמרת שהיום נוצרת הרבה יותר מוסיקה היום בשבוע, מאשר בשנה בסיקסטיס, לא יודע, האמת היא שפשוט היום קל יותר להגיע למכשירי הקלטה, ועדיין, חלק ניכר מאיכות של אלבום הוא אותם אמצעים שיש לחברות התקליטים ויכולות להפוך להקה טובה למעולה. מעבר לאמצעים טכניים (אי אפשר להשוות, גם היום, הקלטה ביתית להקלטת אולפן), חלק ממה שנותן חוזה הקלטות, הוא היכולת הכלכלית להתמקד ביצירה, ולהפוך אותה, בתהליך איטי ומעיק לבשלה הרבה יותר, עוד דבר שנותן חוזה הקלטה, הוא הקשר עם הקהל, ותהליך הניסוי והטעיה שבאמצעותו אתה יודע מה עובד על הקהל ומה לא. כאשר סוכני התרבות הללו מכזיבים, ומעדיפים את ג´ניפר לופז או או הבן המעצבן של חוליו איגליסיאס, על פני אותה מוסיקה שאתה מדבר עליה. יצירה בשלה לא מתפתחת, וגאונות אמיתית נשארת בוסרית ולא כ"כ מעניינת. יש בידנו מספר בוטלגים המדגימים כיצד נשמעו הסטונס בהיותם להקת מועדנים לומדונית, לו המצב בשנות ה 60 היה דומה במשהו למצב היום, הם היו נשארים באותה רמה, בלי יכולת להתפתח, ואיש מאיתנו לא היה שומע עליהם. יצרות גאוניות באמת, באות מה לעשות בתיווך של חברות תקליטים, תחנות רדיו וטלוויזיה, וכשאלו מכזיבים, התחושה שלי לפחות, היא שהמוסיקה אכן נעלמה לה.

Fell

New member
אז מה שאתה אומר

(אני נקבה,אגב) זה שאם זה לא נמצא מול הפנים שלך זה לא קיים. או שזה לא באמת גאוני. אז כן, אין את המוזיקה האיכותית הזאת שאנחנו מדברים עליה במיינסטרים שאנחנו חשופים אליו, זה נתון. אבל ממתי מסחריות היא מאפיין של יצירת מופת? והאמנים שאני מדברת עליהם הם לאו דווקא להקות שמנגנות בגראז´ של ההורים, אני מדברת על חוזה הקלטה, בלייבלים גדולים או פחות גדולים. הרי בק, פליימינג ליפס, ביורק, רדיוהד, הסטרוקס (בתור מדגם מייצג קטן מאוד) הם כולם אמנים מצליחים, שמוכרים תקליטים.וכן, הם איכותיים. ברור לנו שאם מוזיקה זאת תעשייה אז היא חלק מכלכלה של היצע וביקוש. ולמוזיקה איכותית (שבדרך כלל נכלאת תחת הגדרת ה´מוזיקה אלטרנטיבית´) תמיד יהיה ביקוש. כראיה אני מביאה את השרשור זה. יש קהל למוזיקה איכותית. ההיצע לקהל הזה אולי לא נמצא באמטיוי, אבל יש דבר כזה שנקרא מיינסטרים יחסי. וזה באמת לא קשה למצוא. מדור המוזיקה של תרבות מעריב, וואלה תרבות, וויינט, השרת העיוור, פיצ´פורק, אןאםאי, הקצה בגלגל"צ, המוני פורומים של מוזיקה אלטרנטיבית, אחד מהם ממש מתחתינו בתפוז. זה הכל שם, צריך רק להתאמץ קצת. בסופו של דבר אתה יכול רק להרוויח מזה.

למעלה