למה ללמוד משפטים?

למה ללמוד משפטים?

באמת שלא תכננתי להגיע ללימודי משפטים שנה א', אבל זה מה שקרה.
נרשמתי למדעי המחשב כי ידעתי שיש המון ביקוש למקצוע כרגע ושבהייטק מרוויחים טוב, אבל כבר בשבוע הראשון ללימודים הבנתי שבתואר הזה אני בעיקר אסבול במשך 3 שנים ושאצטרך לוותר לחלוטין על החיים שלי, וכך יצא שעזבתי את המסלול תוך שבוע בלבד (עדיין לא ממש שלם עם זה, אבל ממשיכים הלאה).
האופציה הכי סבירה מבחינת התארים ההומניים שעמדו בפניי היתה משפטים, ועם כמה שהמצב בתחום נראה לא מזהיר בלשון המעטה, אומרים שזהו תואר באמת פרקטי שפותח דלת להמון תחומים (מה גם שאין תואר שבאמת מעניין אותי ואני יותר מחפש משהו שיקדם אותי וימנף את הקריירה הלא קיימת).
ובכל זאת, אני ממש לא שלם עם הבחירה הזו. אני קורא כתבות שיוצאות לאחרונה על ההצפה והמשכורות שצונחות והבטן שלי מתכווצת... אני יושב בהרצאה על חוזים ולא פעם עוברת בי המחשבה - מה אני עושה פה? מעולם לא חשבתי להיות עורך דין, ואני לא בטוח בכלל שהתפקיד הזה מתאים לי. קשה קצת ללמוד בתחושה כזו, ועוד בתואר כזה שדורש השקעה מרובה. מה גם שאני נמצא כרגע באוניברסיטה שבכלל לא הייתי מעוניין להיות בה, למרות שהתקבלתי לתל אביב... בקיצור - אפשר לומר שהכל התפקשש לי.

אני כבר בן 25+ ויש מצב שזו הסיבה היחידה שמחזיקה אותי פה, כי חבל לי לבזבז עוד שנה. ובכ"ז אין זכר למוטיביציה כל שהיא

ולכן אני שואל אתכם פה - למה בכל זאת להישאר ללמוד משפטים? האם המצב באמת כזה גרוע ברמה של אי מציאת עבודה ושכר מינימום, אפילו לבוגרי אוניברסיטאות? האם התואר הזה מאפשר קריירות אחרות שאינן קשורות לעריכת דין? הייתם ממליצים לי להישאר בכל זאת?

שלכם, סטודנט אבוד

Atenolol

New member
שני הסנט שלי

קשה להתמודד עם ההתלבטויות שלך בלי להבין מה האלטרנטיבה.
אם אתה יורש עשיר, שחי את החיים הטובים, ויכול להתמיד בכך לנצח, באמת ברור למה המוטיבציה בקאנטים.
גם אם אתה לא יורש עשיר, נראה שהחיים הנוכחיים שלך כל כך טובים, שאינך רואה כל סיבה להתאמץ ולשנות את מסלול חייך. גם מצב זה מעורר קנאה!
מהויכוח שהיה לאחרונה בין סילבן לביבי, למדנו להבין שאפשר לחיות מצוין כפחח (ואולי חרט או רתך). למה שלא תלך על זה? תחיה את חייך הטובים, תרויח סביר, ואם ביום מן הימים תרצה תואר בשביל הסבתא, תוכל להשלים בלימודי ערב במכללת שקר כשלהי.
קיצר, חבל שתתפוס באוניברסיטה מקום יקר ערך במדעי המחשב או במשפטים, שמביא לך רק את הבאסה, כאשר יש בחוץ רבים שיהיו מוכנים לתת כליה כדי שתנתן להם ההזדמנות.
בשורה התחתונה, שקול להתייעץ עם איש מקצוע בדקנט הסטודנטים במוסד בו אתה לומד.

ובכן, לקחתי בחשבון הודעות מזלזלות

ובכל זאת, אני לא אטרח אפילו להגיב
.

Atenolol

New member
בחיי שלא זלזלתי

ואם התגובה הרצינית להחריד שלי התפרשה כזלזול, אז סליחה...

Myrath1

New member
אם הייתי ערוך לתחום מדעי המחשב

לא הייתי פוזל לתחום המשפט. נקודה.

ברור

העניין הוא שאני לא באמת ערוך לזה. לפחות לא ברמת אוניברסיטה, אולי מכללה. זה תואר כל כך תובעני עם מתמטיקה ברמה כזאת גבוהה שסביר להניח לא היה לי זמן אפילו לכתוב בפורומים בתפוז..
זה תחום מבוקש עם הרבה כסף ולכן נרשמתי לזה די בקלילות דעת, אבל המחיר פשוט גבוה מדי מבחינתי. פשוט לסבול במשך 3 שנים בשביל עבודה רווחית אמנם אבל אין לי מושג אם אתחבר אליה.

אתה לומד בחיפה?

אני רואה כל כך הרבה אנשים עם אש בעיניים ואהבה אמיתית לתחום . לדעתי אם זה לא מעניין אותך אז חבל..זה לא שווה את זה .

העניין הוא ששום דבר לא מעניין אותי

כשאני בחרתי לעשות תואר רציתי לבחור לפני הכל במשהו שיקדם אותי לאן שהוא, שיבטיח פרנסה ומקצוע, ולא סתם בשביל להעשיר את עצמי בתחום אהוב כמו רבים וטובים... הלוואי שהיה תחום שאני נמשך אליו במיוחד. אין כזה..
&nbsp
בהנחה שמדעים מדוייקים/הנדסה לא רלוונטיים אליי, לצערי, משפטים היה נראה לי הכי סביר, לא וואו, אבל סביר. וגם הידע שהוא מקנה די שימושי ופותח את הראש.
&nbsp
אם אתה אומר שזה לא שווה את זה, אולי באמת עדיף לפרוש...

Infinity222

New member
מצבך ביחס לשאר בסדר גמור

תנסה לשאול את עצמך מה את ה רוצה לעשות בעתיד וכך תנתב את מסלול הלימודים. במידה ואין לך מושג מה אתה רוצה להיות אז אני חושש שלימודים הם לא המקום האידיאליים למצוא את האור בקצה המנהרה. אני בטוח ששמעת על לא מעט אנשים שמתבאסים על המוצג המוגמר שנקרה "תואר ראשון" עם סיום לימודיהם כאשר הם ניצבים אל מול שוקה העבודה, מצב אשר מורגש בתחום כמשפטים עוד יותר. לעניות דעתי, אתה ממש לא חייב "תואר" היום בשביל להצליח (דווקא ההפך נכון אבל נעזוב את זה לרגע). אם אתה מחפש מסגרת שתעשיר את האופקים אז תוכל ללכך לפתוחה ותוך כדי להתפתח וחמצוא את הכיוון המתאים אך סתם להכריח את עצמך ללמוש לתואר ראשון נראה לי קצת לא מעשי.

אני מודע למצב שלאחר התואר

לכן אני לא ממש חדור מוטיבציה כרגע בקשר לתואר הזה.
בוודאי שאפשר גם להצליח בלעדיו, אבל אני לא אחד מהאנשים האלה...
&nbsp
תואר ראשון זה לא מעשי? בזבוז זמן? נסחפת קצת הייתי אומר. היום כמעט בכל מקום עבודה דורשים תואר ראשון לפחות.

indignous

New member
שני השקלים שלי

כן, מדעי המחשב זה ה-תחום היום, ואני חושב שהשכלה טכנולוגית היום היא בעדיפות ראשונה, בטח כשמסתכלים לטווח הארוך - עוד 20-30 שנה. לדעתי אם יש לך את האפשרות ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה, ובטח כשאין לך תחום מועדף ממילא, אל תוותר רק כי זה קצת קשה.
&nbsp
אם בכל זאת אתה לא מעוניין במדעי המחשב, ברור שתואר במשפטים הוא הרבה יותר טוב מלא לעשות תואר בכלל. יש קשרים סטטיסטיים הדוקים בין השכלה אקדמית לבין שכר גבוה בהמשך הדרך. נוספת על כך המגמה האחרונה שמתחילה להכיר בטעות של הזנחת החינוך המקצועי, שעשתה עוול למקצועות רבים, וההצפה במשפטים בפרט, ושל אקדמאים בכלל, היא תוצאה ישירה שלה. אני מקווה שהחשיבה המבורכת מחדש על ויסות שוק העבודה בישראל תעשה טוב לכל המקצועות, ושאת פירותיה נתחיל לראות בשנים הקרובות.
&nbsp
ואם כבר החלטת ללמוד משפטים - אל תלמד רק משפטים. אולי המרכיב החשוב ביותר היום בשוק העבודה הוא להיות רב-תחומי בעל מס' תחומי ידע ורחב אופקים. לכן הייתי ממליץ ללמוד משפטים משולב עם מנהל עסקים/כלכלה/חשבונאות/פסיכולוגיה ולא להתמקד רק בתחום צר יחסית.

azuril

New member
שני הדולר שלי

קודם כל אני מאוד מזדהה עם ההרגשה שלך. זו בדיוק הייתה ההרגשה שלי בשנה א' (וגם בשנה ב')..ועכשיו טפו טפו אני בשנה ד' וממשיכה לתואר שני במשפטים.
כפי שאתה מבין, הכול טוב. כמוך, גם לי לא היה "מקצוע החלומות" ונרשמתי למשפטים בעיקר בגלל שבשביל תואר ראשון הומני זה הכי משתלם. אז מבחינתי...משפטים היה ממש טעם נרכש. האם לא קורה שלפעמים אני עוברת במסדרונות הפקולטה ותוהה לעצמי "מה אני עושה פה?"..עדיין קורה...אבל בדיעבד, אני שמחה שנרשמתי למשפטים ובחרתי להישאר. מה שאני מנסה לומר זה שזה תואר טוב להתחיל איתו וחשוב להבין שהכול גמיש. אתה יכול לבחור לעשות תואר שני במשהו אחר, לשלב עם תואר נוסף ולאחר האוניברסיטה להמשיך למשרות מגוונות וכו'. ללימודי משפטים מאוניברסיטה טובה יש את ההילה שלהם. הכי חשוב שבמקום להסתכל רחוק קדימה, תשקיע בלימודים ותקבל את הציונים הכי גבוהים שאתה יכול ומכאן והלאה כל הדרכים פתוחות. וכמובן, להנות!
&nbsp
שיהיה בהצלחה!!
&nbsp
&nbsp

בשיא הכנות -

אם אין לך תשוקה אמיתית למקצוע אין לך מה לחפש שם, וכן - המצב באמת *כזה* גרוע. יותר ממה שאתה חושב.

Trigi

New member
שני השקלים שלי

גם אני כמוך לא הייתי סגורה על עצמי, ובכלל התמיינתי למשהו אחרועבדתי חזק על הקבלה. בסוף כשקיבלתי הודעת דחייה (ביום הראשון ללימודים) נרשמתי מתוך ייאוש למשפטים. נראה לי שאם רק תשב בהרצאות לא תפיק את כל מה שאתה יכול, הייתי ממליצה לך ללכת להסתובב קצת במשרדים, להתנדב בתחום, לעשות כל מיני פעילויות שהאונ' מציעה לך. ככה אולי יתווסף לך פן אחר של התחום ותצליח לראות את עצמך יותר..

שיהיה בהצלחה:)

למעלה