למה הציונות מתה?

TaL53

New member

beatman

Member
אי אפשר להגיד שהציונות מתה

מוות = חוסר קיום מוחלט.
הציונות אמנם נחלשה, אך לא מתה.
&nbsp
אני סבור שההיחלשות שלה החלה בשנות ה-90', והלכה והחמירה בשנות ה-2000 עד ימינו.
אני זוכר עוד בתור ילד מתחילת ה-90', איך הרוח במדינה היתה יותר פטריוטית, העברות של שמות שירים בקלטות, פרסומות, הוראות שונות. אז דיעות פוסט ציוניות כמו שתראה היום בעיתונים וברשת לא היו עולים על הדעת.
&nbsp
היום האווירה הרווחת בארץ היא עדיין (גם אם מעט פחות מהעבר) פרו ציונית, כל אותם מתוסכלי מדינה יהודית או אלה שתומכים באויב ורואים בציונות פשע הם בסופו של דבר מיעוט שדי לא נאהב ע"י רוב הציבור גם אם התקשורת מקדישה להם יותר מידי צומי.
&nbsp
לגבי הדת, אני מסכים עם החלק הראשון שיש קשר ברור ובלתי ניתן לניתוק בין תורת ומורשת ישראל לבין הציונות.
אבל לא מסכים שבשביל קיום הציונות חיוני לנתק את הדת ממנה, הדורות הראשונים של מקימי הישוב ומאוחר יותר המדינה היו בחלקם די מסורתיים והם קבעו את הסטטוס קוו שנמשך פחות או יותר עד היום אז על דעתם, ולא בהשפעת חרדים כלשהם כמו ששונאי הדת היום מנסים לספר לנו.
כמו-כן, הדתיים לאומיים הם הוכחה לשילוב של ציונות מדינית ודת.
&nbsp
חשוב גם להדגיש מה ההגדרה לציונות

ההגדרה המילולית הקלאסית היא דבקות בחיים בציון=ארץ ישראל.
ההגדרה שהיתה מקובלת בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 היא הקמת ישות מדינית יהודית, לאו דווקא בא"י.
ההגדרה שמקובלת החל משנת 1917+- היא קיום ישות יהודית עצמאית בארץ ישראל.
&nbsp
גם אז וגם כיום יש זרמים שונים בציונות, חלקם בעד מדינה על כל ארץ ישראל המערבית, חלקם מסכימים רק על חלק ממנה.
חלקם רוצים אופי דתי יותר למדינה, חלקם אופי חילוני יותר.
חלקם רוצים בכלל לנתק את הדת המדינה(בדרך פלא אלה מאבדים קשר עם הציונות בצורה עקבית כעבור זמן מסויים).
חלק בעד תרבות X, חלק אחר בעד תרבות Y.
אך כולם בזמן אמת מגדירים עצמם ציוניים.

ivgy1980

New member
רק דבר אחת לא לקחת בחשבון

לערביי ישראל יש המון נשק אוטומטי זמין בבתיהם ובמסתורים השונים, ליהודיי ישראל יש בקושי רישיונות לאקדח. היו פוגרומים ביהודים גם הרבה לפני קום המדינה, היו התפוצצויות רק לפני 15 שנה. היום, אנחנו 6 מליון יהודים, והם 6 מיליון ערבים. אצלהם יש נשק לכל ילד, אצלינו יש צבא כפוף לחוק. ידו של מי תהיה על עליונה??

beatman

Member
מהיכן המידע שיש שם נשק לכל ילד ?

המקסימום שהם התפרעו היה באוקטובר 2000, ואז המשטרה הצליחה לעצור את זה די מהר.
אני מאמין שעם ניהול נכון של קרב עם אזרחים מורדים המשטרה וצה"ל ינצחו בצורה מוחצת.

ivgy1980

New member
אתה שוכח שאני חי ביפו. ואני יודע מה קורה ברמלה ובלוד.

בכל פרדס יש סליקים של נשקים, חלק ניכר מחזיקים נשקים בביתיהם. המשטרה עשתה במכנסיים. אי אפשר "לנהל קרב" עם המון חולני, כמו שצבא לא יכול להילחם בפרטיזנים.

beatman

Member
אפשר, לא נותנים אישור

בשטחים נלחמנו בהם טוב מאוד לפני עשור.
ובמלחמת העצמאות עוד יותר טוב.

Helio

New member
אני לא יודע מה זה ציונות. אם אתה מתכוון לשטחים- יש לא מעט

אנשים שגרים שם. במובן מסויים כיבוש הארץ לא הושלם, אבל כיוון שליהודים יש מדינה, ממשלה ואורך חיים מסודר כיבוש של הפרפריה כבר לא כ"כ מעניין את רוב האוכלוסיה.
במקביל יש תהליך נשיגה מדת שזה טבעי לגמרי- ז.א. החברה הישראלית לא שונה במובן הזה מחברות אחרות. מושג "ישראלי" קיים במקביל למושג יהודי. היות ולהרבה אנשים "יהודי" עומד במקום ראשון, זה מסביר החלשות של כיבוש הארץ - הרי "יהודי" אפשר להיות בכל נקודה בעולם, אלא ישראלי אפשר להיות רק פה.
לדעתי ציונות לא כ"כ קשורה לדת- אפשר ךהיות סופר ציוני ולא דתי, אפשר להיות סופר דתי וממש לא ציוני.

למעלה