עד כאן! ../images/Emo123.gif
ב/1. אמרת מקצועות/דרגות, בסדר, הבנתי. אבל גזעים? מה יש לך נגד האלפים, הגמדים, ההוביטים, האורקים, הגובלינים? האם היית מעדיפה עולם משחק בלעדיהם? האם היית מכחידה אותם מהמפה? הרעיונות האלה גובלים ב. . . . .ברעיונות שלי, איפה חותמים? עכשיו ברצינות. גזעים זה לא מו"ד בלבד, אז אין לנו מה לדון בהם. א. כמו שכתבתי, לי מאוד נוח עם אפקט המזל חסר ההגיון הזה. האדיוט הגמור שמצליח להפעיל דלת סודית שאף אחד אחר לא, והלוחם הגדול שבהחטאה מוזרה נופל ושובר רגל. בכל מקרה, כמו שנכתב לך, הצלחה/כשלון אוטומטי מוצע כחוק אפשרי לקרבות בלבד. (או משהו כזה) ב. לא שחקתי מלבד מרוצללים שיטת מיומנויות (ואותה לא אהבתי) אז אני לא יודע. מה שאני כן יודע, שמסיבה כזו או אחרת דווקא שיטות הדרגות/מקצועות צרבו אהדה בעולם, וזאת הרבה לפני מפלצת השיווק הגדולה של WOC. אני יודע שכילד בן 10 היה לי מאוד פשוט להתעסק עם הדמות, משמע השיטה הזו פשוטה מאוד. אני לא אהיה ילד בן 10 שוב, אז גם אם תהיה לי שיטת מיומנויות, אני לא אוכל להביט בה בעיניים של ילד. את רוצה להסתכל על עלייה בדרגות כמו כיתות בית ספר? מתאים לי גם. למדתי ספר בראשית, חיבור וחיסור, ואת התנועה קמץ, עליתי לכיתה ב', וכן הלאה. .. דרגות מסמלות בין השאר את השכלת הדמות. (תואר ראשון, תואר שני, תואר יוקרה
) ג. שוב, אני לא מסכים. טרם יצא לי לשחק דמות שהגיעה מעל לדרגה 9 (הייתי מנחה רוב החיים שלי), אני יכול לציין שההנאה לא נפגמה בדרגות הגבוהות. אני לא מפחד לומר שום דבר, הדברים שלא רציתי לכתוב בזמנו היו כל מיני השוואות שלך ליצורים שונים ונוראיים ממיתולוגיות, כמו שכתבתי, השעה הייתה מאוחרת והראש שלי היה במקום אחר. היו לי תאוריות שונות ומשונות על איכות המשחקים ויכולת השיפוט שלך על מו"ד והדרגות. אבל ויתרתי כי לא מצאתי דרכים נחמדות לכתוב את זה. עוד על זה בסעיף ז'. אני ממש לא מפחד להודות בדברים שאני לא מאמין בהם - אני פשוט מתנגד לזה. ד. הומ. קשה לי עם ההגדרה הזו. "דומיניק" התחילה כ"דומיניק" (למעשה הוא התחיל כ"דומיניק" והפכה לבחורה בשלבי התכנון של הדמות) ונשארה דומיניק, בין אם היא הייתה בדרגה 1, 5 ואין לי שמץ איזה דרגה היא עכשיו. זה לא משנה, היא ממש לא על-טבעית, ממש לא סופרוומן (אדריאן יחלוק על זה, ואם לא, יש לו בעיות), העולם יותר מאתגרי ולולא אילוצים חוץ משחקיים, הייתי ממשיך להנות ממנה עוד הרבה זמן. לפני שמישהו יאמר "אלכסנדרה" כדוגמא הנגדית, אני אעשה את זה בעצמי ואומר שכשאתה משחק את "סופרמן" אתה משחק אותו בין אם הוא במו"ד, בSUPER HEROES או בחופשיטה. קרי, אלכסנדרה היא ערפדית בת 800+ שנים שאותה שיחקתי כשעוד הייתה בת אדם רגילה, כיום לא הייתי מכניס אותה לאף קבוצת משחק כדמות, זה פשוט לא יהיה הוגן. (אולי חוץ מלVTM). בכל מקרה, התשובה הלוגית לעניין היא שהעולם לא קופא על שמריו בזמן שהדמות עולה דרגות. דרקון הוא עדיין דרקון, אלת הבייסבול של הברמן היא עדיין אלת בייסבול וכו'. זה שהדמות נמצאת בדרגה 5 לא אומר שהיא פגיעה רק לקריפטונייט. ה. בהתבסס על מה שכתבת בהמשך, את מתעבת משהו שהנסיון שלך בו היה דל, משמע, את סתם מחפשת מסע צלב. לגבי שאר השיטות. לא יודע מה איתן בחו"ל, אבל בארץ ישנם מספר אנשים שהמטרה שלהם בחיים נראית כאילו היא להפוך את עצמם לאויבי הציבור מספר אחד בפורומים של משחקי תפקידים, ואז, כשאף אחד לא לוקח אותם ברצינות, הם מנסים להמליץ על שיטות שאף אחד לא שמע עליהן, שאולי הן טובות יותר, אבל אף אחד מלבד אותם אנשים לא מכיר, ככה שאין גם איך ללמוד אותן. היות שאף אחד לא אוהב שאנשים מנסים לכפות עליו דברים, אנשים מפתחים גם "אנטי" כלפי אותן שיטות נפלאות ולא מושגות, בגלל אותם אויבי ציבור וואנאביז. ו. אוקיי. הבנתי. ז. את מודה שאין לך נסיון רב במו"ד, אבל זה לא מונע ממך להכפיש כ"כ, עד רמת הצהרת "שנאה" לשיטה. לא חבל? לא עדיף לנתב את השנאה למשהו חיובי יותר? ח. יש לי הרגשה שהבאת כאן TRICK QUESTION. . . .. אני יכול רק לומר שבזמן שערן בן סער העלה את המאמרים הללו זה רק עשה לי חשק לנסות שיטות אחרות, בגלל זה קפצתי על מרוצללים כשהגיעה, ועל קרב-טכ', משתיהן התאכזבתי. יכול להיות שלא הייתי מתאכזב ממרוצללים לולא שיחקתי אותה עם שני חבר'ה שדווקא מייצגים את הסטריאוטיפ שיש לך ולבלש לשחקני מו"ד. כמובן שאני לא משחק איתם כיום, הם שניהם כלל לא משחקים. מה שכן, מעולם לא נטלתי צד באותו ויכוח.