למה אני שונאת מו"ד

מירטל

New member
למה אני שונאת מו"ד

אז למה אני לא אוהבת מו"ד : א. כי זה ק20. אחד הדברים שאני מחייבת אצלי, בכל שיטה, היא שברגע שאנו מגיעים לגלגול קוביות, חייב להישאר אלמנט הכישלון המוחלט וההצלחה המוחלטת - בלי שום קשר לכמה פלוסים יש לדמות - תמיד יהיה את הסיכוי להיכשל בגדול או להצליח בגדול. עכשיו, קחו בחשבון ש20 תמיד מצליח ו1 תמיד נכשל ( ללא קשר למה שהם מנסים לעשות) ותקבלו שכל גלגול עשירי נקבע על ידי גלגול הקוביה ללא קשר למיומנות הדמויות - בהחלט יותר מדי. להוריד את ההצלחות והכישלונות הקריטיים האלה פירושו לאפשר יותר מדי שליטה של מיומנויות הדמויות, להשאיר אותם כפי שהם פירושם לאפשר יותר מדי למזל. ב. כי זו שיטת דרגות מקצועות - הכח של דמויות מבוסס בעיקר על דרגותיהם - לדמות בדרגה שלישית יש ( הסתברותית) כושר ספיגה כפול מלדמויות בדרגה 1, דמויות בדרגה החמישית טובות יותר מפי שתיים מכל דמות בדרגה ראשונה, מכל נקודת מבט - החל מכמות הכישרונות וכלה בנקודות הפגיעה ( חכו חכו, תיכף נגיע גם לזה). התוצאה היא שתקחו דמות בדרגה הראשונה ותעמידו מולה כל דמות בדרגה החמישית - תקבלו מצב שבו הדמות בדרגה החמישית טובה יותר בהכל מהדמות בדרגה הראשונה. ומקצועות - הדמות מאופיינת כמעט בכל נקודה ע"י המקצוע שלה, שזו רעה חולה שהייתה קיימת מתחילת דרכה של מו"ד - היו לך שני לוחמים גמדים בדרגה חמש.... וזהו, בעצם, יכול להיות שאחד היה אולי מתמחה בפגיון והשני בפטיש לחימה, אבל שניהם היו אותו דבר, מבחינת מערכת המשחק. הפתרון הפשוט לזה הוא שילוב של מספר דרגות במספר מקצועות, השיא שראיתי היה של דמות שהיו לה דרגות בשבע מקצועות ( חמישה מתוכם היו מקצועות יוקרה), וזה מה שמוביל אותנו לנקודה הבאה : ג. חוסר יכולת משחק בדרגות הנמוכות - כפי שכבר כתבתי, דמות בדרגה חמישית תהיה טובה פי שתיים ויותר בכל דבר מדמות בדרגה ראשונה, לצערינו הרב, דמויות בדרגה הראשונה נוטות להיות פריכות משהו אחרי שמגיעים לדרגה הזו - ובהתאמה, אין הרבה דברים שהם יכולים לעשות - קחו לדוגמא את הדמות שהבאתי למעלה ונסו לבנות את אותה דמויות בלי שבע דרגות לכל הפחות ( דרגה לכל מקצוע), או כל דמות מעניינות אחרת. מה שיוצר את המצב הלא הגיוני הבא : אתה יכול לשחק דמות מאוד בסיסית בדרגה הראשונה, או דמות יותר מושקעת, בדרגה קצת יותר גבוהה. בפועל, הדמויות בדרגות הנמוכות הם כמעט בלתי נתנות למשחק, רובן לא ישרדו מכה ממוצעת של חרב, מכה שאותה הם לא ירגישו אחרי שתי דרגות, הן בעיקר דמויות שבלוניות של "לוחם גמד", " אלף כוהן" ושטויות כאלה. ד. התוצאה המרשימה של שני הסעיפי שכתבתי למעלה יוצרת את המצב המרתק שבו רוב הדמויות המשוחקות הן דמויות עוצמתיות ומעלה - בדרגה חמישית ומעלה - או במילים אחרות, הדמויות המשוחקות הן עוצמתיות - עוצמתיות מדי, כן, כולנו רוצים לראות את הגיבור שלנו מנצח את הדרקון ומציל את הנסיכה, אבל אולי כדאי לזכור שמלבד העצמת האתגרים יש עוד דרך - זה לא רק הדרקון האיום שמנוצח על ידי הגיבור, אלא שהגיבור שלנו הוא הבן השלישי/שוטה הכפר/ כל דמות חלשה אחרת - האלמנט הראשון חוזק היטב על ידי מו"ד, בעזרת ערימות של מפלצות שונות ומשונות. האלמנט השני? נעלם ואיננו. ה.שליטה מוחלטת של משחקים כאלה בשוק - מלבד מו"ד ושאר הק20 יש את אקסלטד ויציר אש. בסדר, אין לי בעיה עם נוכחותם של השניים האחרונים בשוק, אבל מה קרה למשחקים שבהם משחקים "סתם אחד מהרחוב"? למה בכל חור אנחנו צריכים לשחק ערפד/יציר אלים/ דרקון ששכח מיהו? או לחלופין, מאנצקין? ו. כי יחסית לשיטת חרב וכשפים, באיזשהו שלב החרב הופכת לסתם משהו עלוב לעומת הצד השני של המשוואה - כבר בדרגה הראשונה קוסמים יכולים לבצע פעלולים מורכבים ומסובכים שאינם ניתנים לחיקוי בשום דרך אחרת, ולוחם אולי מגבה את זה בחרב, אבל אי שם בדרגה השלישית, אנחנו מקבלים מצב שבו הקוסמים הם דמויי אלים בעוצמתם, ואילו הלוחמים הם "סתם" האנשים שמשתמשים בחרב- ואולי יכולים לעשות עוד קצת פעלולים מאאגניבים איתה,אבל בעיקרון זה יגמר בחציבה דרך ערימות של נק"פ. זהו בינתיים. תגובתכם. < הערה אחת שאני חייבת להגיד - ראינו כאן יותר מדי פתילים של הבלש ופרנהייט מתווכחים על אותו נושא בדיוק - המטרה היא לנהל את הדיון הזה גם מחוץ לקו האש של שניהם - הבלש התחייב לא להכנס לדיון הזה, כל השאר מוזמנים>

ASP zone

New member
חרזנוווו על זה וחרשנו את זה

בערך איזה מיליארד פעם. זה כמו הוויכוח אם זה אלף או עלף. זה כבר כמו לטחון מים לא? פשוט חסר טעם.

l o r e

New member
נושא לא קצת נטחן עד עפר

אז את לא אוהבת מו"ד. אל תשתמשי בשיטה. ועכשיו העתק ממה שכתבתי לפני מס' דקות לבעלך (או עדיין ארוסך): אולי כדאי שתפני את האינטלקט המשובח שלך לתרומה חיובית יותר לעניין משחקי התפקידים, כלומר מאמרים חיוביים שיעסקו יותר ב-"איך צריך לעשות משהו", ופחות במה לא לעשות (להשתמש במו"ד, אני יודע). אני אישית אשמח לשמוע את דעתך, על איך בונים קונספציה לדמויות, יצירת מערכה עשירה וכמובן כל חומר משחק אחר שתוכלי לתרום.

מירטל

New member
לא נעים לי להגיד.

אבל כשאני מעלה נושא לדיון, אני מצפה לתגובה לנושא, לא למתקפה אישית. ואת מה שאני כן כותבת, אני מעלה לאורק - אתה יודע, שם מקבלים בדרך כלל תגובות ענייניות ולא מתקפות אישיות.

l o r e

New member
זאת לא הייתה מתקפה אישית

זו הייתה מתקפה על הנושא. גם לא הייתי ציני. אני באמת חושב שיש לך אינטלקט משובח, ובאמת אשמח לשמוע את דעתך. הנושא פשוט נלעס ונטחן. כן מו"ד, לא מו"ד, זה כבר לא ממש מעניין. אני חושב שרוב התגובות הענייניות כבר נאמרו בנושא הזה, ואין לי שום כוונה להיגרר לדיון. מה שחבל לי הוא שהפורום נהיה קצת שלילי בזמן האחרון, ובמקום רעיונות על איך לפתח, יש פה רוב הזמן דיון של "למה לא מו"ד" או "למה כן מו"ד". אבל אני מניח שאת מסכימה איתי שמו"ד הוא לא מרכז העולם של משחקי התפקידים, ואפשר לדבר על אלף ואחת דברים בלי להקלע לדיון מדוע כן או לא מו"ד. אם נשמע שאני תוקף אותך אישית, אני מתנצל. זו לא הייתה הכוונה.

ננסק

New member
תוכלי להביא

דוגמאות לשיטות שבהן משחקים "סתם אחד מהרחוב"?

DDN

New member
אפשר גם?

האמת? מלבד MARVEL SUPER HEROES, מתוך 3 השיטות האחרות ששיחקתי (מו"ד על סוגיו, מרוצללים, שחר האדמה): גם במו"ד וגם במרוצללים אתה משחק מישהו שפשוט יכול להיות "סתם אחד מהרחוב". זה לא השיטה פה לדעתי.

מירטל

New member
בעיקרון :

כל שיטת סייברפאנק, כחלק מהתפיסה של סייבר פאנק תאלץ אותך לבחור "אחד מהרחוב", גם קריאתו של קת'לוהו, מעצם הגדרתה לוקחת אנשים מהרחוב. משחקי פנטזיה אחרים - כמו אבי סער, מירוצללים ושחק האדמה אולי לא לוקחים כל אדם ברחוב, אבל ההבחנה שקיימת במו"ד בין ה"גיבורים" לבין "כל השאר לא קיימת שם. ואם כבר מו"ד - בעזרת שמיניות באוויר גרמו גם לגיבורים של שמש שחורה להיות "סתם חברה מהרחוב". אבל כמו שאמרתי, שמיניות באוויר במקום להתאים שיטה.

ננסק

New member
לא מדויק

השאלה הגדולה היא - חוץ מאשר במשחקים ספציפיים, כגון COC, שבהם מצאו דרך אחרת להשיג עניין בסיפור, מה *מעניין* בדמויות שאינן גיבורים? לא הרבה, אז ברור שבכל שיטה ממוצעת יהיו גיבורים שחזקים ומעניינים יותר מהאנשים סביבם. יוצאי דופן בדרך כלשהי. אז נתחיל בכך ששיטה ממוצעת *לא צריכה לשאוף שהשחקן יהיה "סתם אחד מהרחוב"*. בפסרפקטיבה הזאת, אני חושב שזה נכון להגיד שהטענה שלך היא שהגיבורים של מו"ד יותר "גיבוריים" מהגיבורים של שיטות אחרות. אבל אני לא מסכים עם זה, וגם עוד לא הצגת סיבות מדוע זה כך. 1. במו"ד אין אבחנה בין דמויות שחקן לדמויות רגילות. יש אומנם מקצועות שחקן ומקצועות דב"ש, אבל הדב"שים *המעניינים* לוקחים גם הם דרגות במקצועות שחקן. לדעתי אפשר להמיר בקלות את השמות "שחקן" ו-"דב"ש" במקרה הזה, ב-"גיבורי הסיפור" ו-"פשוטי העם" (יש יוצאי דופן, כמובן). ההבדל הזה נכון גם מבחינה מכאנית וגם מבחינת עולם המשחק - בניגוד לתמונה שאת מציגה של מו"ד, ברוב הקבוצות השחקנים הם בהחלט "סתם עוד חבורה בעולם", ונתקלים על בסיס קבוע בדמויות, ארגונים, ויצורים שחזקים יותר מהם. כמו כן, חבורות הרפתקנים הן דבר נפוץ ומקובל ברוב העולמות האלו - אולי הם מתארחים פעם בפעם אצל הדוכס, אבל אין להם בעיה גם לשבת בפונדק המקומי ולהשתכר עם האיכרים - כך שהשחקנים דווקא מגלמים טיפוסים מוכרים למדי בקנה המידה של המערכה. 2. חלק מהשיטות שהובאו כאן כדוגמא עושות הבדל *משמעותי בבירור* בין גיבורים לבין פשוטי עם. דמות מירוצללים היא לא "טיפוס מהרחוב", בשום אופן! טיפוס מהרחוב זה אני ואתה. דמות מירוצללים טיפוסית נדרשת לעבור על החוק בעבור כסף, להרוג במידת הצורך, ולסכן את חייה כל יום. זה רחוק מלהיות טיפוסי, וההבדל בין דמות שכזו לבין פשוט עם הוא ברמה החברתית אפילו - הם בכלל לא מסתובבים באותם מקומות, ולא נפגשים בשום הזדמנות - ומועצם במיוחד בגלל רקע העולם, שקרוב יותר לעולם המודרני שלנו. גם מבחינה מכאנית דמויות מירוצללים עוצמתיות יותר מפשוטי עם, בזכות קיברנטיקה רבה (לאנשים רגילים יש מקסימום איזה אבר משני אחד שהוחלף), קסם אגרסיבי בטבעו, וידע לא שגרתי בעליל. בשחר האדמה הדמויות מגלמות Adepts, אנשים שלמדו איך לנצל קסם באופן מיוחד. אלו הם אנשים מיוחדים, לא האדם הרגיל מהרחוב, ויש להם מעמד גבוה - גם חברתית וגם מבחינת רמת העוצמה (הם מסוגלים לשלוט בכוחות קסומים שונים) - ביחס לפשוטי העם. אקזלטד ו-Fireborn עושות שתיהן צעד אחד מעבר לאבחנה בין גיבורים לפשוטי עם, ובכוונה מאדירות את הדמויות אפילו יותר. זוהי גישה משחקית, בדיוק כמו שיש גישות ספרותיות ואנימציה שונות. באנימה, למשל, עושים בדיוק אותו הדבר - הדמויות עוצמתיות *מאוד* לעומת פשוטי עם. באנימציה מערבית ההבדל לא ניכר כל כך, מלבד בז'אנר גיבורי-העל, שהוא, כמובן, משתייך לאותו סגנון כמו אקזלטד ו-Fireborn: העצמה מכוונת של הדמויות, בכוונה לראות לאן זה מוביל - סיפורית, מוסרית, משחקית, ומכל בחינה אחרת. רוב סיפורי גיבורי העל - מיינסטרימים ואינדי כאחד - עוסקים בכלל ברגשות ובדילמות של הדמויות, לא בכוחות עצמם. כך בדיוק גם באקזלטד.

מירטל

New member
אקסלטד ומולד אש הן מבחינתי

שיטות שמיועדות במוצהר לסופר גיבורים - אין לי בעיה עם זה הבעיה היא עם החצי השני של המשוואה - העובדה שדמויות השחקן שלי נחשבות גם בדרגה יחסית גבוהה מאוד ל"חלק מהחבר'ה" ושהם הדרגה הממוצעת לאותם חבר'ה. למה? חשבון פשוט- אתה צריך להתמודד עם 13 התקלויות ממוצעות בכדי לעלות בדרגה. רבק - איזה התקלויות ממוצעות יש לנפח? לאיכר? לשומר שכל חייו עומד בשער ובודק את התיק שלך? ולמה שהם יהיו בערך באותה רמת קושי שלך?

ננסק

New member
למה שנפח או איכר יתקלו במשהו?

למה שיקרה משהו מעניין, בכלל, לנפח או איכר? הן לא הדמויות החשובות, הן לא הדמויות של השחקנים. ולמה, באמת, שהם יהיו באותה רמת קושי?

מירטל

New member
שאלה טובה, תגיד לי אתה.

או שמה הנפח שמתקן את הנשק של הדמויות והאיכר שהן שותות איתו בירה בערב הן לא ה"סביבה" שאתה מדבר עליה?

ננסק

New member
אני לא מבין

אני לא מבין מה הטענה שלך כאן, או על איזו "סביבה" דיברתי. מה הנקודה שלך כאן?

מירטל

New member
רגע.

אז אתה אומר לי שהנפח שעושה את כלי הנשק של הדמויות והאיכר שהם שותים איתו בירה אינן הדמויות המעניינות שאתה דיברת עליהן בפוסט הראשון? אז מי כן?

ננסק

New member
דמויות השחקנים כמובן

מו"ד הוא משחק הירואי (כמו כמעט כל המשחקים שבשוק), שבו השחקנים מגלמים גיבורים גדולים מהחיים וכו'. אז ראשית, זה אומר שהדמויות שלהן צריכות להיות מעניינות. אבל כמו בכל ספר פנטזיה טוב או סדרה מוצלחת, גם הדמויות הראשיות שמולן הן מתמודדות (הרשע החוזר, הלורד המקומי, וכו') צריכות להיות מעניינות, פחות או יותר באותה המידה. מהסיבה הזאת עושים אותן, מכאנית, בדיוק באותו אופן כמו דמויות רגילות.

DDN

New member
בין שונאת ללא אוהבת יש מרחק. . . .

מו"ד עשתה לך משהו לעורר את השנאה? אני די נזהר לומר שאני שונא משהו, למעשה אני שונא רק שלושה דברים, טונה, סלט אבוקדו ואת ריצ'ארד מהתיכון. זהו. אני אעבור על הסעיפים שלך. א. סובייקטיבי לחלוטין. את לא אוהבת יותר מדי הסתמכות על המזל, לדעתי זה דווקא הגיוני ש10% מההתנהלויות יושפעו ע"י המזל. דבר נוסף, אחת הסיבות שאני דווקא אוהב את מו"ד 3.5 זה בגלל שיצאו מכל התסבוכות של מו"ד 2 ועברו למשהו פשוט כמו ק20. ב. דרגות/מקצועות - מה זה בדיוק דרגות מקצועות? זו דרך להפוך את המשחק פשוט יותר לקהל היעד שלו. מי קהל היעד של העיקרי של מו"ד? ילדים. דרגות - דרך קלה יחסית כדי לחשב ולהגביל התקדמות של כוח, לשמור את רמות הכוח במשחק ולא להשתולל איתן יותר מדי בלי שליטה. מקצועות - דרך קלה לאגד יחד מיומנויות, כשרונות ויכולות במקום לתת לילדון הנחמד שרוצה לבנות דמות לעבור על רשימה אינסופית, להשתעמם וללכת לשחק כדורגל או במחשב. ברגע שעיקרון בניית הדמות מובן, ויודעים מה בדיוק השיטה ומה היא נותנת, שחקנים ידעו לבחור ולהחליף דברים. מקצועות יהפכו לפחות משמעותיים, אחרי הכל, כל המקצועות יוקרה למיניהם הינם חבילות אלטרנטיביות של כשרונות. דבר נוסף בנוגע לדרגות - כולם אוהבים לעלות בדרגות, זה מכנה משותף. שמחתי כשהפכתי בצבא מסמל לסמ"ר, וקפצתי מאושר בפעם הראשונה שהצלחתי לעבור את השלב הראשון בDRAGON NINJA ולהגיע לשלב שבו נוסעים על משאית. כולם אוהבים "להתקדם בחיים", היות שהמשחק מכוון לגיל הצעיר יותר, זו הדרך לתת להם להרגיש שהם "פועלים כמו שצריך". ג. לא מסכים לחלוטין! אני מוצא את הדרגות הראשונות מהנות מאוד למשחק. אני נמנע מלכתוב את שאר הדברים שחשבתי עליהם, מחשש שזה יגיע שוב לויכוח לא סימפטי. ד. גם במו"ד אפשר לשחק "סתם מישהו", ואף אחד לא מכתיב לך לשחק ערפד/אל או דרקון. דווקא מאנצ'קין יכול להיות מאוד מעניין לשחק לדעתי (ואני מתכוון לחבר'ה האלה בהן רדתה המכשפה מהמזרח). עכשיו, תקראי טוב את החתימה שלך: "מלחמה לא עושה אנשים דגולים", איך נגמר המשפט? (ניחוש): אנשים עושים אנשים דגולים. אותו הדבר לגבי המשחק: הדמות לא הופכת את השחקן למאנצ'קין. השחקן הופך את השחקן למאנצ'קין (את לא מכירה, אבל זה פשוט נשמע כמו משפט של היאבקות: "אני לא דפקתי את ברט, ברט דפק את ברט"). ועכשיו אני רואה שהתבלגנה לי ההודעה שלך ולמעשה עירבבתי את סעיף ד' וה'. לא נורא. ה. תמיד כיף לאהוד את האנדרדוג ולשנוא את זה שבצמרת. אני עד היום לא אוהב את מייקל ג'ורדן, ולא את שיקאגו בולס. (דווקא האנדרדוגית שלי משכבר הימים היום קבוצת צמרת - סאן אנטוניו ספארס) ו. לא מכיר את חרב וכשפים. ז. אבחנה אישית שלי, לדעתי היה לך ולבלש פשוט מנחה גרוע במו"ד שבמקום להיות גמיש עם השיטה החליט להיות מקובע לספרים, מאוד לא נהניתם ומאז אתם עם טעם רע בפה ממנה. לדעתי, להאשים את השיטה זה נהדר, אבל זה יהיה כמו להאשים את יצרני המכוניות בתאונות הדרכים. נ.ב לא ערכתי את ההודעה שלי לפני שליחה, התחלתי לראות כפול והעכבר קופץ לי. אם איפה שהו נראה שעקצתי יותר מדי זו לא הייתה כוונתי, אם יש לי משפטים לא ברורים או פסיקים אשמים, זה העכבר, לא אני.

מירטל

New member
<מזועזעת עד עמקי נשמתה>

ומה, אם אפשר לדעת, עשו לך טונה ואבוקדו? שני הדברים היותר טעימים שאני מכירה. א.העובדה שהם הפכו את מו"ד 2 למשהו יחסית יותר פשוט לא אומר שהם פישטו אותה בהרבה, אבל תשים לב להבדל - לא מדובר ב 10% מהמקרים שנשפטים ע"י מזל ולא על ידי ההגיון או מיומנות הדמות, אלא 10% מהמיקרים שנשפטים על ידי מזל בלבד, בלי שום קשר למיומנות הדמות. ואה, אם כבר אנחנו עושים את זה - נניח שגלגול של אחד פירושו כישלון תמידי, נניח שיש לך מעשה עם דרוג קושי של 6 ודמות בעלת בונוס מתאים של +7 - איך בדיוק אתה מתאר את הכשלון המוחלט של דמות שלפי החשבון אינה יכולה להיכשל? ב. לא ברור לי איך שיטת דרגות מקצועות ( ואתה יכול להוסיף את התיעוב הבא שלי - גזעים) אמורה להיות פשוטה יותר וקלה יותר מאשר שיטת מיומנויות לדוגמא. ניסית אי פעם ליצור דמות בשיטת מיומנויות שאתה ישר טוען ש:" זה הרבה יותר מורכב לבנות דמות מתחילה בשיטת מיומנויות מאשר דמות בשיטת דרגות מקצועות"? לא בטוח, עם מספיק מידע זה הרבה יותר פשוט. ולמעשה, אם חושבים על זה, בכמה שיטות זה הרבה יותר פשוט מאשר בחירה של "האם לשחק לוחם או גנב?". זאת ועוד - בכדי לספק יותר ויותר "חבילות" מיומנויות כאלה מגיעים למצב שבו יש לך מאות מקצועות שונים - אם בשיטת מיומנויות אתה נדרש לדרג כל מיומנות בנפרד ( ואל תגזים, לא יצא לי לראות שיטות עם " אינסוף מיומנויות" - אני לא חושבת שבאיזושהיא שיטה הגענו אי פעם למאתיים), במו"ד אתה צריך לבחור יותר מדי פעמים ביותר מדי הזדמנויות - איזה גזע? איזה מקצוע? איזה פיטים? אילו מיומנויות? רגע, חשבתי שמו"ד חוסכת לך את הבעיות של שיטת החלוקת נקודות למיומנויות שכל כך מעצבנת את הילדים וגורמת להם להעדיף לשחק כדורגל, אז במה בדיוק מו"ד עדיפה? וסתם בתור הערת אגב - אל תזלזל בילדים, הרעיון של "לפשט משהו בכדי להתאים אותו לילדים" די מעיד על יחס מזלזל לחלוטין באינטלגנציה שלהם, וזה לא מכבד אותך, או אותם. ילדים הם לא מפגרים. בקשר של להתקדם בחיים - אתה שם לב למה שאתה הגדרת התקדמות - קיבלת דרגה בצבא - האם זה היה בגלל שצברת מספיק נקודות נסיון או בגלל דברים שקרו? ולחלופין, האם יכולת לאבד את הדרגה הזו רק בעזרת נקזן? את ההתקדמות של הדמויות אפשר לתאר תוך כדי המשחק, בעולם המשחק, ואז הצלת הנסיכה והשבתה לאביה תורמים לך בתואר של כבוד ויחס של גיבור, ולא בעוד מאתיים נקודות ניסיון בכדי שתוכל לקחת עוד דרגה. ובאותה מידה, הם יכולים לאבד את ההתקדמות הזו - המלך עלול להיות מוחלף, אפשר להוריד אותך בדרגה גם בלי לחש, האם התקדמות בהכרח פירושה עליה בדרגות? ג. אני אגיד משהו עוד יותר קשה - אני לא מוצאת דמויות בדרגה החמישית ומעלה מעניינות למשחק בשום מצב, אבל למה אתה פוחד להגיד את זה? ועוד בפורום שלך? ד. שו? נכון, אבל אם אתה משחק את הדמות שלך מספיק זמן היא תהפוך מ"סתם מישהו" ל "דמות בדרגה 5" - במילים אחרות, דמות שתשוחק מספיק זמן תהפוך למעין סופר מן, גם אם תתחיל לשחק מאנצקין, תסיים עם דמות שיכולה לטפל בדרקונים בקלות. ה. אני אסתפק בלתעב את מו"ד תודה, ולתהות למה קרה לכל שאר השיטות. ו. חרב וכשפים, סגנון משחק שמאופיין על ידי קרבות וקסמים בשפע באותו עולם - מו"ד הוא דוגמא טובה, כנ"ל לגבי אבי סער, גם שחר האדמה בצורה כלשהי. קריאתו של קת'ולהו הוא לא. ז. רוצה לדעת משהו מדהים? לא שיחקתי במו"ד, בעיקר העברתי משחקים, שתי הפעמים הבודדות שבהן כן שיחקתי מו"ד כשחקנית היו עם הבלש חסר הבית או עם איתמר פארן כמנחה - בצורה מוזרה, דווקא ההרפתקאה עם איתמר הייתה ההרפתקאה הפחות טובה ( ההרפתקאה! לא המנחה). אני לא אדבר בשם הבלש, אבל בכדי לאפשר לדמויות איזהשהוא אתגר שאינו קרב נאלצנו לעבור באיזשהוא שלב לחופשיטה. ואם כבר חוויות מו"ד - אתה מספיק קשיש לזכור את "למה אני תמיד יושב על נקודות" - מלחמת עולם של אחד הבחורים בוויז כנגד כל עולם התפקידים דאז על למה מו"ד היא שיטה גרועה, נחש באיזה צד היית מוצא אותי אז? עקיצות? זה בסדר, יש לי עור עבה.

JuffoWup

New member
או.קיי,לנשום- לנשוף-לנשום- לנשוף...

ועכשיו אחרי שנרגענו, בו ניגש לזה בצורה איטית והגיונית, זה רק משחק- או.קיי? דרך אגב, נקזן בצבא נקרא שופט צבאי- ראיתי כבר כמה אנשים שניקזו אותם חזרה לדרגת סמל (בעיקר בגלל שהם הצליחו בגלגול התקפה כנגד פקידה בקפא"פ). ולרוב תחומי העניין של ילדים שונים מאשר של מבוגרים, כמו גם רמת ההתעמקות שלהם (נסי להעביר סיפור אהבה טרגי באקזלטד לחבורת בני שבע). חוצמזה, אני מכיר גם הרבה מבוגרים שלא היו מבינים את החוקים של מו"ד מתקדם לגמרי בגלל החישובים המזעזעים שם (רגע, אני דרגה שבע עם חרב +3 נגד ננסי מחילות שלא בטוחים במיניות שלהם, ולא יש דרג"ש 6 אבל הוא מנסה להתחמק בפעולה, כשבחדר יש לחש האטה שנותן לי עונשין 2 לגלגול הפגיעה... וכן הלאה וכן הלאה)- לסיכום, החדש יותר ידידותי. נ.ב אני לא בטוח שירדתי לעומק הוויכוח, מקווה שקלעתי לאיזור. עיקרי הרעיון מאחורי ההודעה הזו: לנשום-לנשוף...

מירטל

New member
אל תתחיל.

אם תדבר אלי כמו שמדברים אל אישה בהריון, אתה עוד עלול לחטוף קללות באותה רמה. אני יודעת שזה רק משחק - אולי בגלל זה אני מרשה לעצמי להתווכח על זה בהנאה. תחומי עניין של ילדים שונים - לא רמת ההבנה שלהם, אני בטוחה שלא היית מצליח להעביר לילדים בני שבע שום סיפור רומנטי מוצלח - לא באקסלטד ולא בשום סיבה אחרת. ואגב, לא הבנתי את הנקודה שלך - אם היה משהו בהודעה הזו יותר מ "לנשום ולנשוף, אני אשמח אם תחזור עליו

למעלה