למה אין בסידורים...

leper

New member
צר לי לאכזב אותך

זה ממש נשמע רע. אני לא פרעוש לריסוס (ואינני רואה כיצד איפר לפרש את התורה ככה). לי זה נשמע די הגיוני שאם בני ישראל הלכו אחר עשרת הדברות בעבר, אלוהים לא מונע מהם לקיים אותם בהווה, לכן יש לנו ספר עם הוראות. מי שמקיים את עשרת הדברות בעצם מקיים המון מצוות. ככה אני חי, רק עשר. מה צריך יותר מזה? מה רע ביחסי שכנות טובים, בייני לבינך, בייני ובין המקום. דברי אלוהים קיימים במעשיו ואני לא מכיר קודשה רבה יותר משמחת החיים, מוסיפים קצת "עשר" והנה יש לנו עולם חברותי ומאושר. אני חיי בעולם שכזה מכיוון שאני פועל על פיהו, אינני פרעוש שנועד לריסוס.

RamiNir1

New member
דוד המלך לא התבייש להגדיר עצמו כפרעוש

"אַחֲרֵי מִי יָצָא מֶלֶךְ יִשְׂרָאֵל" "אַחֲרֵי מִי אַתָּה רֹדֵף" "אַחֲרֵי כֶּלֶב מֵת" "אַחֲרֵי פַּרְעֹשׁ אֶחָד"... (שמואל א' כד' 14) *** אלהים התנתק מ"בחיריו"...החיים בלי "לוחות הברית"...מזה כבר 2500 שנה ויותר... אין זאת אומרת כי "בחיר" אלהים בודד...אינו רשאי לקיים את "עשרת הדברות"...אדרבה ואדרבה...יקיים...וישמח בחלקו... *** לעניין..."עולם חברותי ומאושר"...תצטרך לחכות עד אשר העולם יראה ביהודים בני אדם בעלי זכויות...ולא פרעושים לריסוס...

leper

New member
אם אנחנו לא רואים אחרים בתוכנו

כשווי זכויות, כיצד אנשי העולם יראו אותנו אחרת ממה שאנחנו?

סוריאל

New member
כבר אלפיים שנה בערך

יהודים לא כולליים את עשרת הדברים בתפילתם. לא נראה לי שיש טעם להתחיל עכשיו. אבל, כמובן, אתה מוזמן לנסות.

leper

New member
אני עושה את דרכי אחרת

האנשים ששאלתי עד כה, לא זכרו מהם עשרת הדברות (גם הלא חילונים) ומי שאמר לי שזה מופיע בתפילת "שמע" לא הצליח להראות לי היכן הן מופיעות. אני מנסה על ידי כך שאני מוכיח שלעם היהודי עשרת הדברות אינן קדושות מספיק בכדי להכניס זאת לסידור תפילה. אתה אולי מכיר משהו שמסכים איתי?

אני לא מסכים

כי התפילה היא בעצם בקשה. התפילה היא בסך הכל 18 ברכות שאנשי כנסת הגדולה תיקנו לומר שלש פעמים ביום. בנוסף ישנה המצווה של קריאת שמע בבוקר ובערב כפי שנאמר "ובשכבך ובקומך". לקריאת שמע הוסיפו שתי פרשיות שתי ברכות לפני ושתי ברכות אחרי. זוהי התפילה. ישנם "פרקי שירה" או בשמם הידוע "פסוקי דזמרה" שבאים לפני התפילה. אינני רואה היכן אמירת עשרת הדיברות יכולים להכנס. עשרת הדיברות הן מעין החוקה של היהדות. באף מקום בעולם לא משננים את החוקה של המדינה, בדיוק כמו שבבתי הספר בארץ לא משננים את מגילת העצמאות.

leper

New member
כפי הנראה בעמוד האחרון

ניתן להכניס את עשרת הדיברות. החוקה היהודית הובילה את העם במשך כל הדורות והסביבה החברתית בה גדלו גדולי הפרשנים לא הייתה שונה מכך. לא פחות מכך היו חייהם של כותבי הסידורים שבחנו את התפילות. על כי אני מכבד את מורשתם אינני רואה כל פסול בהכנסת החוקה. אינני חושב שהוספת עשרת הדברות תפגום באיכות הסידור. לכל מאמין יש את הבחירה אם לקיים את המצוות, אם אייני טועה, עשרת הדברות כתובים על דף אחד ונדמה לי שמגילת העצמאות כתובה על יותר. לכל אדם הבחירה האם לשנן אותם לליבם. האם יצא לך לבדוק כמה אנשים זוכרים את עשרת הדיברות במלואם?

פלגיה

New member
כמה אנשים זוכרים את "שמע ישראל" במלואו?

וזה מופיע בסידור כמה וכמה פעמים.

leper

New member
אני מכיר יותר אנשים

שיודעים את שמע ישראל בע"פ מאשר את עשרת הדיברות.

shushu10

New member
וכמה זוכרים את עשרת הדברות ומתעלמים מהכתוב?

כי הכתוב לא יתקן עולם אלא הכוונה שבלב...

יוסי ר1

Active member
המקורות שהבאת הם נהדרים,

הייתי מוסיף עליהם את ספריו ומאמריו של יצחק היינמן. לגבי המאמר של פליישר, האם זה המאמר שעוסק ב "ונשלמה פרים שפתינו" => ונשלמה פרי משפתינו? (זכור לי שמו של המאמר שהזכרת, ותוכן שעוסק בהצעה של פרים פרי מ, אך לא זכור לי אם מדובר במאמר אחד או שניים).

סוריאל

New member
לא

המאמר שאתה מתכוון אליו הוא '"בורא ניב שפתיים": פרק בפנומנולוגיה של התפילה' שנתחבר ע"י שלמה נאה ונתפרסם בתרביץ ס"ד. מאמר מעניין מאוד, אך תובעני-משהו. המאמר של פליישר משתדל להוכיח שרבן גמליאל חידש את מוסד תפילת הקבע בישראל (גם לפני כן התפללו, אלא שלא היתה תפילה קבועה ומוסדרת המוטלת כחובה על כל העם).

eyalnadav

New member
תשובה פשוטה

בתלמוד מסכת ברכות נשאלה שאלה למה אין 10 הדברות לפני קריאת שמע? וענו מפני תרעומת המינין - ופירושו שהמינין והגוים יאמרו שהתורה של היהודים היא רק 10 הדברות ולא תריג מצוות , והראיה שהם מזכירים רק אותם - ולא את השאר. מי שרוצה לאמר ביחידות אומר. האר"י בעל תורת הקבלה אמר לתלמידו ר' חיים ויטל לא לקרוא גם ביחיד - ומכאן שהספרדים לא אומרים כלל, אשכנזים רק ביחיד.

למעלה