ללמוד בשיטה אחרת...

UWC1

New member
ללמוד בשיטה אחרת...

לצערי הרב הרבה בני נוער לא מודעים להזדמנות החד פעמית העומדת בפניהם. ישנה תוכנית דרכה מתקבצים תלמידים בני 15-19 מכל מדינות העולם (פחות או יותר) ובניהם ישראל וחיים ולומדים יחדיו בתוכנית בת שנתיים, במספר מוקדים בעולם (ארה"ב, איטליה, נורבגיה, אנגליה, קנדה, הונג קונג והודו). התוכנית מלבד לימודים כוללת פעילויות חברתיות מסוגים שונים (ערבי תרבות,דיונים, מפגשים ועוד), פעילויות ספורט (קיאקים, קמפינג, טיפוס על קירות\צוקים, ועוד....), ובתחום האומנית (החל מריקודים הודים, בישול סיני, אוריגאמי יפני וכיד הדמיון הטובה...). ובנוסף, התנדבות בקהילה (ציוותי חילוץ והצלה, ניקוי ריפים תת ימיים בצלילה, עזרה לילדים נזקקים ועוד...). כל זה ועוד על בסיס מלגה המממנת את התוכנית כולה. מיועד לכל מי שנשמע לו אפילו קצת מעניין .... אפשר למצוא פרטים נוספים באתר www.il.uwc.org או לפנות אלי [email protected] אל תפספסו הזדמנות של פעם בחיים !!!!!!

neko

New member
נשמע מדהים, ואם הייתי בגיל תיכון

הייתי בהחלט שוקל את זה. אבל יש בעיה אחת עם התוכנית: מי ערב לכך שיוצאים ממנה עם מה שצריך בשביל להתקבל ללימודים גבוהים?

UWC1

New member
אל דאגה...

בוגרי התוכנית לומדים בכל האוניברסיטאות בארץ, ובנוסף רבים לומדים על בסיס מלגות באוניברסיטאות הגדולות והידועות בעולם כגון הרווארד, ייל, אוקספורד, פרינסטון....וכו... הלימודים הם ברמה גבוהה, והתעודה המתקבלת נחשבת מאוד בארץ ובעולם.

הלוואי והייתה דרך לקבל פרטים

מדוייקים, כי אהבתי את הרעיון (הוריי קצת חוששים) ובכלל יש לי שנה עד שאגיע לגיל המיועד...

UWC1

New member
כמובן שיש

מרבית המידע מצוי באתר הבית שלנו www.il.uwc.org בנוסף במידה ועולות שאלות נוספות, כתובת האימייל שלי תמיד פתוחה [email protected] אנחנו מודעים לבעיה שיש עם הורים לעיתים וערוכים להתמודד, כך אם דרושים הסברים נוספיםף נשמח לדבר עימם טךפונית, או בכל דרך שתתאים לכם.

ביקרתי באתר עוד באותו היום ששמעתי

על כל הנושא לראשונה ולא רק בו, גם באתרים של בתיה"ס בארה"ב, נורבגיה ו-ווילס. איזה מונטין יש לבית הספר הזה? ואיך מתנהלות היציאות הבייתה.. דברים טכניים ובכלל מה היתרון שבבית ספר שכזה..?

UWC1

New member
קומבינציה מנצחת....

לקולגים של אירגון ה-UWC מוניטין מצויין מול כל האוניברסיטאות בארץ ובעולם, בוגרי הפרוייקט לומדים (עם מלגות) בכל האוניברסיטאות המפורסמות (אוקספורד, ייל, פרינסטון, הרווארד, וכמובן גם כל האוניברסיטאות בארץ). המוניטין בא לידי ביטוי בכך שנציגי האוניברסיטאות שהזכרתי ואחרות באים לבתי הספר לגייס תלמידים ולהציע להם מלגות. לגבי יציאות הביתה (אני מניחה שאת מתכוונת לחזרה לארץ), ישנן מספר חופשות ארוכות בשנה אשר מאפשרות חזרה הביתה, האחת במשך החורף שאורכה כחודש (XMAS) והשניה בקיץ שאורכה 3 חודשים. יתרון - החשוב ביותר לדעתי הוא שיש שילוב מנצח בין לימודים ברמה גבוהה, פעילויות מסוגים שונים, חברה איכותית מאוד ומגוון אנשים המגיעים מכל קצוות העולם, שכשלעצמו מעניק חוויה בלתי רגילה. בנוסף מצטרף פן הפעילות למען הקהילה שעבורי היה חשוב, ובתי הספר מציעים מגוון רחב של פעילויות מסוג זה. טכניים, אני לא בטוחה מה הכוונה, בעיקרון הגשת טפסי מועמדות (לתלמידי י-יא) מתחילה בימים אלו ותימשך עד 01.01.05 , את הטפסים ניתן להוריד מהאתר... כמובן אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות...

יש עלון להראות להורים?

ומה לגבי לימודי עברית שם? למדת שם? והאוניברסיטאות בארץ קיבלו אותך? ומה לגבי הצבא? ואיך שם? איך מתנהלים חיי היומיום ואיך בכלל מתקשרים עם ההורים? מתי מתחילים את הלימודים כל שנה? יש שם ישראלים? וכמה? ואם אני רוצה קולג' ספציפי? יואו הרבה שאלות.... האמת היא שעוד לא ממש דיברתי על זה עם ההורים כי אין י מושג אם זה באמת "שווה את זה"

UWC1

New member
יש הרבה מידע....

לגבי דפי מידע - כשמורידים את הטפסים מהאתר יורדים איתם שני דפי מידע, האחד בעיברית והאחד האנגלית. יש גם אלון מסודר של האירגון הבינלאומי שכל מי שיתן לי כתובת משלוח אוכל לשלוח לו בדואר. לשאלות... ומה לגבי לימודי עברית שם? כל תלמיד לומד את שפת האם שלו (כמו ספרות), באופן כךךי הלמידה נעשית באופן עצמאי, אבל בית הספר משתדל לארגן חונך חיצוני שיסייע בלימוד (על חשבון בית הספר כמובן). למדת שם? כן, אני למדתי בהונג-קונג והאוניברסיטאות בארץ קיבלו אותך? בוגרינו לומדים בכל הפקולטות באוניברסיטאות בארץ - אין בעיה עם זה. ומה לגבי הצבא? מתגייסים ככל אזרח בארץ, אילו הנרשמים כאשר הם בכיתה יא דוחים את הצבא בשנה (כפי שעושים בשנת שירות). ואיך שם? החוויה הנפלאה ביותר בחיים !!! לא לפספס!!! איך מתנהלים חיי היומיום ואיך בכלל מתקשרים עם ההורים? להורים, יש אינטרנט, טלפונים ואפילו פלאפונים, הטכנולוגיה של היום מאפשרת קשר נוח וקל. כמובן שאם יש אפשרות הם יכולים גם לבוא לבקר. חיי היום יום - נתון לשיקולך, את מחליטה מה את רוצה לעשות, אבל האפשרויות המוצבות בפנייך פשוט הרבה יותר מגוונות ורחבות (ומעניינות). מתי מתחילים את הלימודים כל שנה? סביבות ספטמבר יש שם ישראלים? וכמה? בכל אחד מהקולגים יש בין 2 ל-5 ישראלים בו זמנים, תלוי... ואם אני רוצה קולג' ספציפי? אנחנו משתדלים ככל שניתן להתחשב בעדיפויות שלך, לצערינו לא תמיד נינת העדיפות הראשונה, אבל משתדלים. תאמיני לי - זה שווה כל רגע !!!

למעלה