ללחוץ יד עם תנשמת

Nihau

New member
ללחוץ יד עם תנשמת

משהו שקרה לי היום:
במסגרת הכנות לניסוי אקולוגי העברתי 4 תנשמות בין שני כלובים.
להעביר תנשמת דורש לתפוס את הציפור הדורסת - לא לדאוג, עברתי הכשרה על ידי צפרים מוסמכים וביצעתי עשרות העברות כאילה ב5 שנים האחרונות.
הפעם אחת התנשמות הצליחה להחליק את הרגל שלה החוצה מהאחיזה שלי ולתפוס את כף ידי חזרה, עם הטפרים, מכל הלב, בתוספת נפנוף כנפיים נחוש במאמץ להמלט.
זה דרש ממני קור רוח ולא מעט כוח רצון כדי לא להגיב באינסטינקט לכאב ולשחרר את הציפור המבוהלת.
טפרים של תנשמת נראים די מפחיד (ראו תמונה) ומרגישים די מפחיד, במיוחד כשהם נעוצים בכף היד שלי משני הצדדים.
שנים של ניסיון הוכיחו את עצמן ברגע האמת והצלחתי לשכנע את הציפור לשחרר את היד שלי ולהעביר אותה לאחיזה טובה יותר, בלי לפגוע בי או בה, והעיניין כולו נגמר בתוך דקה או שתיים.
לאחר שסיימתי להעביר את שאר התנשמות והתפנתי לשטוף את היד כמו שצריך עם סבון ובחנתי את הנזק.
לא גרוע כמו שחשבתי. אלו פצעים עמוקים אבל נקודתיים, שנסגרים טוב. שעה אחר כך כל הפצעים סגורים ובקושי נראים, ועכשיו, שלוש שעות אחר כך, גם לא כואבים.

תמיד ידעתי שיש להמנע מללחוץ ידיים עם רגליים של תנשמת, עכשיו יש לי מושג ברור יותר על היקף הנזק שהן מסוגלות לחולל, והיכולת האישית שלי להתמודד עם כאב שבא בהפתעה ועדיין להגיב נכון במקרה שכן תצליח תנשמת לנעוץ בי טפרים.
ייאי לי. לתנשמת שלום.
מה שקבלתי מהחוויה הזו יותר מהכל זו תחושה של פרספקטיבה.
זה ההבדל בין חשש מעורפל לחשש מבוסס.
החשש המעורפל הוביל אותי עוד לפני 5 שנים לתכנן שיטת עבודה שנמנעת מלקחת סיכונים באופן כללי.
החשש המבוסס מהיום סיפק לי גבולות ברורים יותר לסיכון המדובר ושיפר לי את חופש הפעולה האסרטיבי, מתוך היכרות עם איך החיה מתנהגת במצב כזה, מה הגבולות שלי בהתמודדות, וזיהוי אלו מהפעולות שעשיתי גרמו לה להגיב בצורה שתכננתי.

הסיבה שהחלטתי לספר לכם את זה כאן, בפורום של משחקי תפקידים, היא לא (כל כך) בשביל להתרברב אלה בעקבות דיון על פרספקטיבה של דמויות החוזרות לתחייה במ"ת.
דרגורן סיפר לי הערב על דיון שעלתה בו הטענה שדמויות שחקן במו"ד יודעות שאם הן ימותו חבריהן יחזירו אותן לחיים ולכן הן פחות מפחדות להכנס לקרבות.
ובכן מניסיוני האישי, כאב הוא לא משהו שאשמח לחוות שוב. אפילו לא כאב "קטן" כמו טפרים של תנשמת בכף היד. בוודאי לא כאב של פצעים קטלניים.
נכון. גיליתי על בשרי שדווקא יש לי את היכולת להתמודד בקור רוח עם חוויה כואבת.
זה לא הופך את החוויה עצמה למשהו שארצה אי פעם לחוות שוב, למרות שהנזק הפיך לחלוטין ועבר מהר מהצפוי.
להיפך, בעקבות הניסיון צמצמתי סיכונים עוד יותר בהמשך העבודה.

אם נחזור לדיון - לדעתי האישית כשדמויות מתות, או סובלות כאבים קשים, משחק דמות יותר מציאותי ינטה להמנע מכל סיכוי של הישנות החוויה האיומה. דמות שסבלה כאבי מוות או עינויים+מוות ואז בעקבות החייאה וריפוי מתחילה לזלזל בערך החיים שלה או מוכנה לחוות רמות כאילה של כאב שוב עם עוד פחות עכבות מלפני שחוותה אותם לראשונה היא דמות שיש לה בעיה פסיכולוגית קשה, או שהשחקן שלה לא מעריך נכון את גודל האפקט שיש לחוויות כאילה על ההתנהגות.
דמויות שיש להן יותר לגיטימציה לרוץ חזרה אל שדה הקרב הן דמויות שנאטמו נפשית נגד כאבי מוות- דמויות עם נטיות התאבדותיות שעבורן ההחייאה הייתה חזרה לקיום ממנו ניסו לברוח על ידי המוות... והן לא בדיוק במסגרת השפיות.

DDN

New member
אאוץ'

שמח שליד שלך שלום. הטפרים אכן נראים מפחידים.

Nihau

New member
לא נורא.

בכל מקרה, נראה לי שאתמול כתבתי את ההודעה מבולבל מידי וקצת איבדתי את המסר שרציתי להעביר.
הנקודה שלי הייתה שאנשים אמיתיים לא מוכנים לחוות שוב משהו כואב גם אם הנזק הפיך לחלוטין.
וזה מבטל את הטענה שדמויות במו"ד יאבדו את החשש מפציעה ומוות מתוך בטחון שאפשר לרפא כל דבר מיד כולל מוות.

זה לא מבטל את הטענה

תיארת חוויה פרטית שלך, לא את דרך הפעולה של אנשים באשר הם.

ניקח את הדוגמה מהדיון המקורי, אנשים הנהנים מפעילות הסאדו מזוכיזם נהנים מתחושות ההקלה שמגיעה לאחר הכאב (ולא מהכאב עצמו).

דוגמה נוספת שעולה לי היא מתאגרפים מליגות אלימות במיוחד, אלו שאם לא מילאנו חצי זירה בדם אז ממשיכים. אותם מתאבקים נכנסים לזירה שוב ושוב מרצונם החופשי.

בעולם האמיתי יש חשש הרבה יותר גדול ממות בפעילויות כאלה, והריפוי הוא איטי וכואב (כמו תאור המקרה שלך). בעולם פנטזיה, שהכאב הוא לכמה דקות לכל היותר (במידה ויש איתך כוהן כשיר), תחושת ההקלה הרבה יותר מספקת.
אפילו כהתניה אופרנטית זה יכול להוביל מישהו לשדה הקרב שוב ושוב מבלי באמת לחשוב למה הוא עושה את זה.

גם חשוב לזכור, ריפוי הפצעים בעולם בו הדמויות (שבדיון) משחקות הוא בעצם זירוז של תהליך החלמה טבעי. כלומר העצמות נעשות חזקות יותר והעור נעשה חסין יותר. כך שגם אם מספרית על הדף זה לא עוזר, זה עוזר לרמת הכאב שהדמות באמת מרגישה בזמן שהיא נפצעת.

אחרי שכל זה נאמר,
עדיין נשארה העובדה שאדם שחווה חייות כמעט מוות (או מוות וחזרה לחיים במקרה שלנו), יתחיל להרגיש בלתי מנוצח.
אני בדיוק קורא פרק על לקיחת סיכונים בגיל ההתבגרות (עד גיל 25) שזה הגיל של הדמויות שלנו.
כדי להתמודד עם חרדת המוות (במיוחד אחרי חשיפה למוות) אנשים לוקחים סיכונים רבים יותר, כדי לאושש לעצמם שהם עצמם בלתי מנוצחים. וככל שתצא מיותר חוויות כמעט מוות בחיים, כך תרגיש יותר בלתי מנוצח.

אני יכול בהחלט להבין את העמדה של הדמויות של דרגורן, שבשני המקרים היו דמויות שאינן מנוסות בחיים עמוסים בקרבות. הם, עדיין במקום "יותר רציונאלי" בחיים שלהם. הם, לא מרגישים בלתי מנוצחים.

לאחרונה קיבלתי ביקורת בונה על כך שאני לא מעביר את הדמות (כמו שהיא בראש שלי) לשאר השחקנים בקבוצה, הם לא רואים אותה. אבל יש הרבה פסיכולוגיה באיך שאני משחק את הדמות שלי
רום כדוגמה, הוא מרגיש כמעט בלתי מנוצח, הוא שואף להיות כזה... אבל כשלקחו ממנו את כל החפצים הקסומים שלו, במהלך כל הקרב (בזירת הגלדיאטורים) הוא נשאר מאחור והשתמש בקסמים שהשאירו את האויבים שלו רחוק (ועיוורים), בניגוד להסתערות הרגילה שלו לאמצע הקרב.

Nihau

New member
אני לא רוצה להרוס לך סיפור טוב עם עובדות, אבל

אנשים שנהנים מסאדו מאזו הם מיעוט וגם להם יש כללים מאוד ברורים של רמת כאב מותרת ואיך מותר לייצר אותה, עם גבולות מוסכמים ומעצורים לשעת חירום. וזה לא נכון שהם נהנים רק מתחושת ההקלה. יש כאן רבדים על גבי רבדים של אינטראקציות בין אישיות אינטימיות, אבל פורום משחקי תפקידים זה לא המקום לדיון אמיתי על הרגלי חדר המיטות. אם זה באמת מעניין אותך עדיף לך לשאול את מי שכן שייך לקהילת המיעוט הזו וזה יחשוף אותך לכך שהעולם לא שחור ולבן או פשטני כמו שאתה מתאר.

לגבי מתאגרפים מדממים- אף אחד לא בוחר בסגנון החיים הזה באמת. זה לא ספורט. זה "מקצוע", באותה קטגוריה כמו זנות. יש אנשים שעובדים במקצוע הזה אבל תן להם בחירה בסגנון חיים בריא אחר שמכבד את עצמו והם יקפצו על ההזדמנות להסבה מקצועית אלא אם הם כבר שרופים לגמרי, ולא מאמינים שהם מסוגלים לשום דבר אחר. או שיש להם שריטה עמוקה, גם זה קורה. ושים לב של"מתאגרפים" האלו יש משך חיים קצר להחליא. הם מתים צעירים ושבורים.
עור לא נעשה חסין יותר בגלל שהוא נפצע, יש תהליך טיבעי של התייבלות- כמו בכפות הרגליים לכולנו או בכפות הידיים של מלחים ולוחמי חרבות. זה התהליך היחיד שבו עור נהיה חסין יותר. לחתוך אותו או להרביץ לו לא יהפוך אותו לחסין יותר. עובדה רפואית פשוטה. צר לי שהיא לא מסתדרת לך עם התאוריה.
כנ"ל עצמות שבורות. הן לא נהיות חזקות יותר, הם נהיות עבות יותר היכן שהסדקים והשברים מתאחים- העצם מאבדת את הגמישות שלה ולמען האמת נהיית פחות יעילה בתפקידה כעצם בגוף. אז אולי יותר קשה לשבור אותה בדיוק באותו המקום בו התאחתה, אבל זה אומר שבלימת הזעזועים שלה פגומה והיא מעבירה יותר נזק לעצמות האחרות בגוף.

לגבי רמת כאב- אנשים שונים חווים כאב על סקלות שונות אבל זה לא משהו שמשתנה במהלך החיים אלא דרך מחלה חמורה, ומרגע שכאב מורגש אז הוא מורגש. כמו בדוגמא שלי, כאב הוא משהו שכוח רצון יכול לעזור להתמודד איתו, היכרות עם התחושה עוזרת להתמודד איתו, קללות עוזרות להתמודד איתו (אשכרה הוכח בניסוי מדעי)... אבל הוא לא נהיה כואב פחות. היכולת הנפשית להתמודד איתו ולהגיב אליו נהיית טובה יותר אבל אתה לא מתחסן על ידי כך שאתה מרגיש פחות כאב.
אפשר להפחית תחושת כאב על ידי קירור האיבר, תרופות משככי כאבים או אפילו היפנוזה עצמית כמו עם דיקור סיני, אבל זה לא מה שאתה מדבר עליו.
אנדרנלין יכול לעזור להכהות תחושת כאב אבל מרגע שנפצעת ושמת לב שנפצעת והמוח קיבל את ההודעה מהגוף שיש כאן פצע - פה נכנס הכאב כמנגנון הגנה טיבעי של הגוף- שיטה אבסולוטית להסב את תשומת הלב של הפצוע לכל הדרכים בהם הוא צובר עוד נזק לפצע כשהוא עושה תנועות מטופשות.
אנשים שיש להם מוטציה לאובדן תחושת כאב מתים בגיל מאוד צעיר כי הם עושים שטויות שכאב אמור להזהיר אותם מפניהם.
אחד החברים שלי הגיע לבי"ח בגלל שנכנס לו מסמר 5 ס"מ לרגל כי הוא לא הרגיש את הכאב שהיה אמור להזהיר אותו שהוא דורך על מסמר!

לגבי תחושת הבלתי מנוצחות- הייתי בכמה מצבים של קרבה למוות, והתחושה הזו מוכרת לי. היא תחושה דבילית שמשמשת משוב שלילי על חרדת המוות. זה עובר ודי מהר. כל מה שצריך זה עוד זעזוע קרוב למוות כדי להוריד את האופוריה חזרה לקרקע ולהגיון הבריא. לא משהו שיש להתגאות בו. זה לא הישרדותי מעבר לעזרה הראשונית להתמודד עם החרדה המשתקת של קירבת יתר למוות. מי שמרגיש את עצמו בלתי מנוצח לאורך זמן- מוצא את עצמו מת מהר למדי. זה לא ורה לבעלי חיים. הם חיים בכאן ועכשיו. גרביל ששרד מפגש קרוב עם תנשמת לא אומר לעצמו "אני בלתי מנוצח, אפילו תנשמת קטנה עלי" כי ברגע שינסה לממש את החלום הזה תהיה לתנשמת ארוחת ערב נחמדה.
גם דמויות מו"ד אמורות לרדת לקרקע באיזה שהוא שלב, או למות, אלא אם המנחה מחליט לתת להם להמשיך לשגות בחלומות של בלתי מנוצחות מסיבותיו שלו.

דמויות מנוסות בקרבות = דמויות שיש להן ניסיון בקרבות... ניסיון אמור להתרגם ליכולת להעריך סיכונים, לנצל פרצות וחולשות אסטרטגיות של היריבים, לדעת מתי לפרוש, או יותר טוב- מתי לא להכנס לקרב מלכתחילה, ולנצל תוואי שטח ולייצר מאקסימום תועלת מהכלים הנתונים לרשות הדמות.
דמויות מנוסות בקרבות אמורות לדעת שהן לא הדג הכי גדול בבריכה, ותמיד יהיה מישהו יותר חזק וגדול, והחוכמה היא להעריך את גודל ה"דג" שלפניהן יחסית ל"גודלן" האישי.
בלתי מנוצחות היא תחושה של מתחילים, לא של מנוסים. מתחילים עוד לא למדו שלא כל התקלות אוטומטית תצליח ושיש מחיר לשלם גם בעד ההצלחה הכי טובה.
אלא אם מדובר במנחה שיש לו אינטרס כלשהו לטפח תחושת יהירות ובלתי מנוצחות בדמויות השחקנים- תופעה נדירה, ולשחקנים מנוסים - אוטומטית חשודה.

לגבי משחק הדמות שלך- לצערי עוד לא יצא לי לפגוש אותך למשחק. אין לי מושג איך אתה משחק בפועל. ההכרות היחידה שלי מבוססת על מה שכתבת בפורום ואיך שתיארת את החוויות והמחשבות של הדמות שלך. זה טוב מאוד שיש לך בסיס פנימי יציב לאיך אתה רוצה לשחק את הדמות שלך אבל אם אתה לא מצליח להעביר את זה החוצה לשחקנים האחרים אז במסגרת המשחק הקבוצתי זה לא נחשב.
זה טוב שרום מסוגל לפעמים לאזן בין השאיפות שלו לזהות עם האל שלו עם המציאות שמולו, וליישם מהלך אסטרטגי בתנאים קשים- זה כנראה מה שהשאיר אותו חי קרב אחד נוסף, אבל ממה שכתבתם בפורום יש לרום קבוצת חברים שלא חולקים איתו את השקפת העולם הזו והם נפגעים בדרך והרבה, ולא מתקבל הרושם שלרום אכפת כאדם לחברו.
אתה לא כותב ספר, אתה משחק בקבוצה משחק עם חברים. כדי להנות מהמשחק שלך איתם הם צריכים להיות מסוגלים לחוות את הדמות שלך כמו שאתה היית רוצה שהם יראו אותה ויחוו אותה... זה השלב הבא באיכות המשחק. וכמובן להיפך גם נכון. כדי שאתה תהנה מהמשחק שלהם איתך אתה צריך להגיע לרמה בה אתה והדמות שלך מכירים את הדמויות שלהם כאנשים. זה אחד הדברים הגדולים ביותר שבהם משחק תפקידים מתעלה עם משחק מחשב או ספרי אתה הגיבור.

-ניהאו

דרגורן

New member
הסבר מפורט ומעניין

major mouse

New member
אז למה לעשות את זה?

אם הסיפור הוא טוב למרות שהעובדות לא מדוייקות, אל תיגעו בו. כמאמר כל טכנאי/מכונאי בעולם - לא נוגעים במה שלא שבור.

האם ג' ק' רולינג טרחה למלא את החורים (העצומים) בסיפור שלה מאחר והעובדות (הדימיוניות בעולם הדימיוני שלה) לא הסתדרו עם הסיפור שהיא רצתה לספר?
האם טולקין לא הבין שניתן ליצור סיפור הגיוני יותר בו גנדלף וחבריו מסוגלים למצוא דרך יותר הגיונית (אבל פחות אפית) להביא את הטבעת למורדור ולהשמידה?

סיפור טוב, בין עם זה סרט, הצגה, ספר או אפילו מ"ת לא חייב להיות מוגבל בעובדות. אם הסיפור הופך להיות לא טוב מפני שחוסר העיקביות כבר עבר את גבול הטעם הטוב והשכל הישר, אזי יש לבדוק ולראות איפה טעינו.

בקשר לעובדות:
- כן ניתן לחזק עצמות באמצעות יצירת עומסים ושברים כל עוד הדבר מנוטר ומבוצע בדרך הנכונה.
- כן ניתן ליצר חסינות לכאב על ידי הריסה שיטתית של תאי העצב במקום מסויים באמצעות משטר דיי כואב של חבטות.
- כן יש אנשים שתחושת הבלתי מנוצחות, אותה אופוריה מוכרת לכולם מאותה פעם שכמעט ועפתי מצוק, שנכנסה בי מכונית ויצאתי מזה ללא פגע, או כל חוויה מזרימת אנדרנלין אחרת. הופכת לממכרת בשבילם. הופכת למשהו שמגדיר אותם והרבה פעמים הופכת אותם לטובים יותר במה שהם עושים - לשרוד במצבים קיצוניים.
- כן יש אנשים שהם הדג הכי גדול בבריכה, או לפחות מספיק קרובים לכך. דמויות שחקן הן הרבה פעמים בדיוק הדבר הזה. הן אולי לא בעלות הכי הרבה כסף, כוח, או יכולות קרב וטקטיקה אבל יש להן את אותה תכונה שיש לכל הגיבורים - מזל. יש להן מזל שהן דמויות שחקן ולא עוד אקסטרה שהמנחה זורק לכיוונן. יש להן את המזל להיות הבחור שהכדור הטועה בקרב לא פגע להן בראש אלא לבחור שישב חצי מטר לשמאלן. יש להן את המזל להיות אילו שניחנו במתנת הסקרנות להכנס אל המערה שאף אחד מהכפר (אלה שחושבים על יצר ההישרדות שלהם) לא יעז להיכנס אליו ולמצוא את מנורת הקסמים.

בקשר למשחק דמות:
אני לא חושב שהשלב הבא במ"ת טוב הוא לגרום לשחקן אחר לחוות את הדמות שלך. המטרה היא משתנה ופרטנית. יש כאלו שרוצים ליצור סיפור אפי, בין אם מדובר במסע לארץ ההררית מאחורי הערפל השחור או מסעם של שני זקנים לתחנת האוטובוס מתחת לאפם של הפיליפנים חמורי הסבר. יש כאלה שרוצים לשחק את הדמות שלהם עד הסוף - ללא פשרות ולמזלם הם מצאו עוד כמה אנשים שמוכנים להכיל את זה ולהנות מכך. יש כאלה שרוצים למקסם את היכולות של הדמות לפי השיטה ולצאת לקרבות עקובים מדם. ויש כאלה שרוצים לשבת לכמה שעות של משחק לא מחייב עם חברים, משהו בין משחק קופסא ללשבת על במבה וקולה ולראות סרט ביחד.

דרגורן

New member
אבל הסיפור לא טוב

דמויות מתו, דמות איבדה כף יד - ואין לזה שום השפעה על משחק דמות?
הדמויות ממשיכות להתנהג כאילו שום דבר לא קרה?

major mouse

New member
איזה סיפור?

מי איבד יד ומי מת?
כל הפרטים האלו לא היו חלק מהפוסט.

אם הסיפור גרוע ומשחק הדמות גרוע יש לתקן את זה. לתת לעובדות מחיי היום יום להוות פקטור במשחק לא נשמעת לי כמו הדרך הנכונה, אבל אני לא בקיא בפרטי הארוע.

ד"א, דמויות מתות וידים כרותות נשמע מעניין, בא לך לחלוק?

major mouse

New member
אני אסתכן בלהשמע מניאק

זה מה שמפריע לך? שדמות איבדה יד? כל הפגישה נשמעה כמו הכלאה מטורפת של גלדיאטור עם לוני טונס וכל זאת באווירה של משחק מחשב.

וזאת בניגוד לחלק השני שפרסמת שבו נראה שלפחות לך ולמנחה הייתה אינטרקציה סיפורית נחמדה.

דרגורן

New member
זה סיכון שאתה מוזמן לקחת

מה שהפריע לי במשחק היה: "הכלאה מטורפת של גלדיאטור עם לוני טונס וכל זאת באווירה של משחק מחשב"
זה הפריע לי לרמה שבה העלתי את זה בפני הקבוצה (גם ב-inplay וגם ב-offplay)
הקבוצה מצידה, ניסתה להסביר לי (בעיקר ב-offplay), למה זה הגיוני, סביר, שזה ממש לא אווירה של משחק מחשב ושזה בעצם משחק דמות.
אם אני לא טועה, הקונצנזוס היה "הדמויות שלך לא מתאימות למשחק".

major mouse

New member
הן כנראה באמת לא התאימו

אתה בנית דמויות שמתאימות למשחק תפקידים עמוק והם התמקדו יותר באווירה הטאקטית/האק אנד סלאש

לפחות ככה זה נשמע לי

אז אני מבין שדרכיכם נפרדו?

Nihau

New member
הדמויות נבנו בסדר

אולי היה חוסר תיאום ציפיות בין השחקנים על סגנון המשחק, אבל אין כל כך הרבה דרכים לבנות דמויות מוצלחות מכאנית במו"ד.
איך אתה מגדיר את ההבדל בין בניית דמות "למשחק תפקידים עמוק" לבין "אווירה הטאקטית/האק אנד סלאש" בעצם הבניית המכאנית של הדמות?

DDN

New member
לא נכון

הבעיה לא הייתה השיטה או המכניקה של הדמויות שנבנו מכנית ללא רבב.
לבניה מכנית אין שום קשר לדעתי לבניית דמות למשחק תפקידים עמוק.

אחד הויכוחים שלי עם דרגורן בקבוצה הקפואה היה שהייתה לי דמות שנבנתה להיות לוחם, אבל לא היה לי אופי עבורה. השיטה לא הייתה אשמה שהדמות הייתה פלקט - אני זה שהיה אשם בזה שהדמות הייתה פלקט.

major mouse

New member
הדבר שמעניין אותי הוא

האם התכוונת ליצור דמות פלקטית שתשמש רק כאסופת כוחות למשחק מבוסס טקטיקה או שפשוט נכשלת הפעם ביצירת דמות ו/או משחקה?

אם התשובה היא השניה, אז למה אתה חושב שנכשלת ביצירה/משחק הדמות?

DDN

New member
ממש לא (לתשובה הראשונה)

לא התכוונתי ליצור דמות פלקטית, אבל כשהגענו לשחק, כולם בנו דמויות ולי לא היה רעיון.
עשיתי מה ששנוא עליי לומר לאחרים/שאחרים עושים - בניתי מה שהקבוצה הייתה צריכה - לוחם. המנחה הציע שאשחק גמד כי אמרתי שאבנה טנק.

לגמד המסכן הזה, חוץ משם ורעיון של אופי (השם היה גרידו, והגימיק היה אמור להיות טוב לב אך חובב כסף במידה מוגזמת) אבל לא הצלחתי להביא את הרעיון הזה לידי ביטוי - לא הצלחתי להתחבר אליו, לבנות לו אופי, לראות את הדמות ולכן אני חושב שנכשלתי ביצירה שלו ובמשחק שלו.

בד"כ כשאני יוצר דמות, אני מתחיל עם קונספט של "משהו שמגניב אותי" ומשם בונה הלאה - את האופי, ואז את המכניקה.

major mouse

New member
בלי כוונה להעליב אף אחד מהקבוצה שלכם

אבל אתה חושב שאולי אם הייתה אווירה תומכת רולפליי בקבוצה שלכם הדמות היתה צוברת את הנפח הרצוי תוך כדי משחק?

כי אני חייב לציין שמאיפה שאני נמצא ולפי התיאורים של המשחק מהיומנים - אף שחקן, ולא משנה כמה טוב הוא, לא היה מצליח להרים דמות שלמה באווירת "שר הטבעות פוגש את רחוב סומסום" שהלכה שם.

וזה מביא אותי לשאלה הבאה שלי (והיא מופנית לכל השחקנים ולמנחה):
למה שיחקתם את הדבר הזה? דמות אחת או אפילו שתיים יכולות ליפול בין הכיסאות ולשוחק גרוע, אבל כפי שזה נשמע כל רקע היה תירוץ לגלגל קוביות ולהשתמש בכוחות. הרי כבר בהתחלה כשהמנחה אומר לך "הקבוצה צריכה טנק" אתה צריך להבין שהוא מכוון למקום שונה מאוד ממ"ת עמוק. ומבחינת המנחה, למה לא ציינת בפני השחקנים (או שכן ציינת והם לא הפנימו) שמ"ת מהסוג העמוק והאישי הוא לא הכיוון הרצוי בקבוצה הזאת

DDN

New member
אני רוצה לוודא שאנחנו מדברים על אותו משחק

אני לא מדבר כרגע על המשחק שדרגורן קישר ביומנים שלו.

לגבי המנחה - אני שיחקתי איתו בעבר (כמה שנים לפני) וזה היה אחד המשחקים המהנים והכיפיים שהיו לי, גם מבחינת דמות (זוכר את סיפורי אקונח?) וגם מבחינת עלילה והמעורבות שהוא יצר אצלנו.

היות שרן וחנן כן התחברו למשחק, אני נוטה להאשים את השעה המאוחרת ואת הלך הרוח שלי בחוסר ההתחברות למשחק.

דרגורן

New member
דני דיבר על מערכת השממה הקפואה של lore

אתה יכול לחפש את "מיומנו של פרנג'ינג'וש" בשביל לקבל את האוירה שם.

אני דיברתי על מערכה אחרת.

למעלה