ללא מילים

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
למה זה נעשה

מוזר לי שאתה עדיין לא מבין ושזה נראה לך משונה שאנשים שאתה מדבר איתם חודשים, ידאגו וירצו להציל את חייך. מוזר לי שאתה מנסה לגרום כאן לאנשים רגשי אשמה, ממוקד לחלוטין בעצמך בלבד, לא רואה בכלל את המצוקה שאליה הכנסת את האנשים האחרים כאן ועכשיו. סליחה, אבל לא באמת אכפת לך. בניגוד לאחרים כאן, אתה הוא זה שלא לוקח את החברים שלך ברצינות. אתה מרגיש שמותר להגיד להם כל מיני דברים, בלי לקחת אחריות מינימלית למה שזה יעשה. ואז אם התוצאה לא טובה לך, אתה מתלונן ושוב פוגע. אני מציעה שתחשוב שוב על המטרות שבגללן אתה פונה לכאן. מה האנשים האלה בעיניך, איזה ערך יש להם, לרגשות שלהם בעיניך.

חושב שטעיתם

לא יודע למה אתם מתכוונים, ``ממוקד בעצמך בלבד`` אני חושב שאני כבר אמרתי באחת ההודעות, יום תודה הצלת לי את החיים!!! מה שאני באתי להגיד עם התמונות וכל ההודעות, שפעם הבאה כשמישהו בא ואומר שהוא רוצה למות, למה להפעיל משטרה, תחפשו דרך אחרת לעצור אותו. תבואו אתם בעצמכם. תתקשרו להורים תעדכנו אותם, זה עדיף מאשר שההורים שלי ישמעו שהייתה משטרה בבית. אני ניסיתי להבהיר שמשטרה זאת לא הדרך. אני יודע מי ששלח את המשטרה צדק, זה הגיע. אני לא מתלונן, אני רק מנסה לשנות אצלכם משהו בגישה. אולי תמצאו דרך אחרת. יום, אני יודע שהתודה הזאת לא מספיקה, מגיע לך הרבה יותר. שלכם ה``חמוד``

חמוד-בעיני יש דרך מעולה

שכל מי שבוחר להיות חלק מסהר ומטופל בצורה מסודרת על ידי פסיכולוג/פסיכאטר ידאג לתת לסהר שם ומספר טלפון של המטפל, למצבי מצוקה כאלה, להעביר אליו את האחריות, והמטפל המקצועי מכיר הכי טוב את המטופל , לפעמים יותר מהוריו וידע מה לעשות. מי שאין לו מטפל, או מסרב למסור טלפון של מטפל, יתן לסהר-לא לכל מיני אנשים בצט, מספר טלפון (לא מספיק פלאפון שלא זמין לפעמים), וכתובת של הבית. יש לך רעיונות אחרים? כדי שכאשר תחליט בפעם הבאה לדברייך להתאבד, מה היית רוצה שנעשה?

Cherry Spikyyy

New member
!!

אם סהר יוציאו חוק כזה אותי אתם לא תראו יותר בפורום... המקום הזה אמור להיות אנונימי... א-נ-ו-נ-י-מ-י !!! אם בא לך אז תתני להם את המספר טלפון והכתובת שלך...

ספייקי אז מה אתה מציע?

אתה מעדיף לפנות למשטרה? יש לך רעיון אחר , להציע לנו מה לעשות כשמספרים לסהר, או למישהו מחברי סהר שעומדים להתאבד. אשמח לשמוע

Cherry Spikyyy

New member
אהמ........

תראי יכול להיות שבחלק מהמקרים את צודקת ושעדיף פשוט להתקשר הביתה לאותו אדם... אבל פניה למשטרה, עד כמה שזה צעד דראסטי ומאיים, הוא הצעד עם הכי הרבה פחות סימני שאלה ועם הכי הרבה פחות סיכונים..... ושוב רק בחלק מהמקרים, אי אפשר להכליל את כל המקרים מהסוג הזה תחת אמצעי טיפול בודד... את לא חושבת כך?

ספייקי אני חושבת רק דבר אחד

שאנשים צריכים לחשוב טוב איך הם מביעים צער וכאב, ומי שמשתמש במילים ``אני מתאבד``, או ``אני לא אהיה פה יותר``,.... וכו. אף אחד לא אמור לחשוב למה התכוון המשורר, ואף אחד לא אנחנו המשתתפים , ולא הסהרים אמורים להפעיל כל מיני אמצעים כדי לאתר כתובות וטלפון , להגיע לאותו אדם כדי להציל את חייו, ועוד ברוב המקרים במקום לקבל תודה לקבל יריקה. אני מאוד מאמינה שאם מי שישתתף בקבוצה יתן פרטים אישים וידע שאפשר להגיע אליו אך ורק כמובן במקרה סכנה לחייו, הקבוצה כולה תהיה קבוצת תמיכה טובה וחזקה ומגובשת יותר, ואולי פחות אם בכלל נגיע למצבים האלה שסהר בכלל יצרכו לפנות לגורם מבחוץ, ויעברו את כל מה שעובר עליהם בימים כאלה. זה דבר מאוד מקובל בכל לחצני המצוקה המקובלים שאני מכירה, למסור פרטים אישיים, כדי לאפשר לחברה שלקחה על עצמה להציל חיים , לפעול לפי שיקול דעתה (לא דעתי בזמן המצוקה), במקרה הצורך, אבל גם חלים עליה כללי סודיות. אז למה שארגון מצוקה נפשית לא יפעל בדומה? עם חובת סודיות מובטחת, ושימוש במידע רק כשמדובר במצב סכנת חיים? אבל זו רק דעתי, וספייקי אני לא מאחלת לך לחוות מה עובר עלינו כחברים , כאשר אחד מחברינו שהכרנו חודשים כאן מהקבוצה, מודיע לנו שהיום בלילה הוא מתאבד......, ולנו כמובן באותם רגעים אין יכולת לבחון כלום, רק להרגיש חוסר אונים, וחרדה לגורלו. וחשוב לזכור ספייקי אנשים פה נמצאים חודשים יחד, זה כבר לא רק רשת, יש רגשות, אכפתיות, חויות משותפות, האנונימיות כבר בין חלק מהחברים לא קיימת, אז אני כבר לא רואה בסהר סתם שורות על מסכי האינטרנט עם כל המשתמע בכך, וכבר לא סתם משהו אנונימי.

Cherry Spikyyy

New member
דעתי...:

רחל אל תצפי לקבל תודה ולא יריקה במצב כזה... ואם את כן מצפה לזה אז את תתאכזבי שוב ושוב... ישנם בעל ואישה שנהנים מהחיים... יום אחד מישהו בא והורג את האישה... הבעל יכעס על מי שהרג אותה... נכון? אם תקחי את המצב הזה ותהפכי אותו תקבלי את היריקה הזו בפנים... אדם מגיע להחלטה שהוא רוצה למות ואתם בכוח מונעים ממנו את זה... איך הוא יתייחס אליכם? הוא יחשוב ``מי אתם שתקבלו את ההחלטה הזו בשבילי? אלו החיים שלי`` קראתי את כללי הפורום... הם מאוד טריויאלים ומעורפלים... צריך לציין שם באופן ברור וחד שאם אדם מראה בהודעתו כוונה מפורשת להתאבדות ואם יש סיכוי שסהר יפרשו את המצב המתואר בהודעה שלו כמצב מסכן חיים במידה מיידית אז שיצפה לתגובה בהתאם ושלא יהיה בהלם אם שוטרים ידפקו לו על הדלת או אם הוא יקבל שיחת טלפון או כל דבר אחר... ואם נתינת פרטים אישיים תהיה תנאי כדי להפוך לחבר בפורום הזה אז אני מבטיח לך שהרבה מאוד אנשים ירתעו ויפחדו ויוותרו על הרעיון הדבילי להשתתף בפורום שכזה...! בהודעה שלך קיבלתי את הרושם שאת מתייחסת אלי כאילו אני ``אאוטסיידר`` מכל הפורום וחבריו... אז אני לא מרגיש ככה... קיבלתי את הרושם שאת חושבת שאני לא בדיוק מבין את המצב לכל צדדיו, ואני לא חושב ככה... נכון שאם אני אכנס ערב אחד ואראה שמישהו מהפורום שאני קרוב אליו מודיע על כוונתו לא לראות את מחר בבוקר אז כמובן שאני אהיה מזועזע... וארגיש חסר אונים... ואם הייתי יודע איפה האדם הזה גר הייתי הולך לשם, גם אם הוא היה גר במרחק של חצי מדינה ממני... וכמו שכבר אמרתי יש מקרים בהם את צודקת, שמסירת פרטים אישיים עלולה מאוד לעזור ולהציל חיים, למנוע פיתרון קבוע לבעיה זמנית... אבל לפעמים קורה שאתם נותנים פיתרון זמני לבעיה קבועה וזה רק עניין שזמן עד ש... אני חושב שאם אדם יודע, לא רוצה או חושב, אלא יודע בוודאות שהערב הוא מתאבד, אז אני לא חושב שהוא ישאיר הודעה בפורום... ואם כן אני לא חושב שתוכלו לעצור אותו... ואם כן אני לא חושב שהוא לא ינסה עוד פעם... ואם לא אז באמת כל הכבוד לכם... אבל אם כן? אמרתי כבר שלדעתי אי אפשר להכליל את כל המקרים מהסוג הרגיש הזה תחת אותה דרך טיפול! את מבקשת ממני פיתרונות? אין לי אני רק נותן לך את דעתי אם סהר לא ציפו לכל האחריות הזו שפתאום נופלת עליהם, להפעיל אמצעים יקרים ומסובכים כדי לברר את הכתובת של חבר פורום בסכנת התאבדות, לחפש עזרה מקצועית, לדאוג שנסיון העזרה שלהם לא יזיק עוד יותר ולטפל בכל מקרה ספציפי בדרך טיפול ספציפית ולא בדרך טיפול כוללת אז הם לא היו צריכים להפוך את הפורום הזה לפורום מקצועי...! (אני נשמע כמו עורך דין...)

ספייקי קראתי הכל וכמה פעמים

1-לגבי ההחלטה האמיתית של מישהו שרוצה למות, אני אענה לך מנסיון שלי אוקי? אין לך מושג כמה אני ירקתי , קיללתי, צעקתי על הרופאים שהחיו אותי עד היום לפעמים,אני המון מדברת איתם על זה, והם עונים לי ``רחל את רוצה למות? למה באת לבית חולים? יכולת להישאר בבית ולמות, פעם הבאה את רוצה למות , במצוקה רפואית אל תדרכי בבית החולים, לא נעשה לך החיאה``, כלומר אם מישהו רוצה למות ומשאיר פה הודעות על כך, כנראה שהוא כמוני, באיזה שהוא מקום קטן בלב לא רוצה למות ורוצה שיצילו אותו, כי אחרת מה הטעם לצעוק לעזרה אם אתה לא רוצה עזרה? 2-לגבי כללי הפורום, הבהרת יפה את עצמך אני מסכימה איתך, והייתי מוסיפה לשם את התמונות הנ``ל, שמדברות בעד עצמן ``סהר מפעילים שירותי הצלה``. 3-לגבייך אני לא חושבת שאתה ``אאוטסיידר`` מכל הפורום וחבריו`` אפילו לא עלה בדעתי ואם ככה הרגשת סליחה, פשוט אני הרבה יותר זמן ממך, ולא כל כך זוכרת אותך מהצט, והצט בחודשים שסהר קיים, הוא המקום בו מתחיל הכל במיוחד מאז שסהר הורידו מעליהם אחריות משפטית. חודשים אנשים בצט מעמידים את חברי הפורום במצבים חסרי אונים, ואני פשוט ציינתי עובדה שאולי טעיתי בה ועל זה הסליחה אתה לא חוית את מספר הרב של הפעמים שאנחנו כבר עמדנו במצב כמו של חמוד-הוא ממש לא הראשון, היו הרבה לפניו, ולחוות את המצבים האלה, זה לא כמו לשמוע עליהם ולחשוב איך להגיב ברגע של שיקול דעת. 4-לגבי מסירת פרטים אישיים אני חושבת שאתה ממש טועה. הכרתי פורום פסיכולוגיה ברשת, שכניסה אליו דרשה ממני פרטים מזהים מלאים, שכחתי את שמו, והוא מנוהל על ידי צוות פסיכולוגי, אבל גם הם מדגישים, שהפורום, הצט, והשיחות האישיות , לא טיפול, ולא בא לתת פתרון קבוע למצבו האישי של האדם, זה רק מקום לתמיכה נוספת והכוונה, לכן אין לצפות מסהר-תמיכה לעניות דעתי למצוא לנו פתרונות לצרות של החיים, הם פה לכוון אם אפשר לגורמים שיכולים לעזור לנו בחיים, להיות לנו אוזן קשבת, לתמוך ולתת חיבוק ואהבה כשצריך, הם לא מטפלים ולא תחליף מטפל, ולא תחליף הורים, ולא תחליף התומכים בחיים. אנשים שנמצאים כאן כבר כמה חודשים , אני יודעת שמאוד מעריכים את התרומה של הארגון לחייהם, ומסירת פרטים אישיים לא תרתיע אותם, כי יש להם אמון מלא בסהרים, וגם אם התגובה הראשונית תהיה רתיעה למסור, לא יעבור זמן ואנשים ילכו אחרי הזרם כמו בכל דבר בחיים, ומי שיתעקש להישאר בחוץ בחירה שלו. אני אישית , מדברת בשמי, אעדיף שאולי חלק יבחרו לא להיעזר בסהר, בגלל הצורך לתת פרטים אישיים, מאשר ימשיכו פה המצבים הקשים שיגרמו לסהר בבוא היום בעתיד להבין שלא ניתן לתת תמיכה נפשית ברמה שהם רוצים ומנסים לתת מעל ומעבר באינטרנט. אני מציעה לך לבוא לפורומים אחרים ברשת בתחום הפסיכולוגיה בהנהלת פסיכולוגים ולאמר לי אם היית מקבל רבע מהיחס והתמיכה לפעמים ממש און ליין כל היום, ממה שמקבלים בסהר, רק כמות הדפים בפורום מדברת בעד עצמה, שלא לדבר על האיימילים במהלך היום.ואני לא בדיוק יודעת מה יעשו שם למען מי שמשאיר הודעת התאבדות בפורום. אז הבחירה תישאר ביד כל אחד.....להחליט. כל הנאמר לעיל דעתי בלבד, אין אני מיצגת את סהר-תמיכה . באהבה רחל-נשמה

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
זו הדרך שבה זה נעשה

גם איש מקצוע (פסיכולוג או פסיכיאטר שמטפל בך) ששומע איום ברור כזה לא אמור על פי חוק לנסוע לביתך ולהציל אותך אלא להזעיק כוחות הצלה. שכן, ייתכן ולא יהיה בכוחו להצילך. אז כדאי באמת להסיר את מעטה הרומנטיות מהעניין. לא מגיעים לא אנשי סהר ולא אנשי הפורום במקרים כאלה להציל מישהו. מי שפנה לשירותי ההצלה עשה נכון וזה מה שיש לעשות. ואתה בעצמך אומר שאיש לא היה בבית מלבדך, שההורים לא היו עונים ממילא. אז לא הבנתי למה ההמלצה להתקשר להורים... אז אנא, שימו לב: מי שידבר בצורה קונקרטית על זה שהוא הולך להתאבד במועד מסוים ובדרך מסוימת, ויגרום אצל החברים שלו או אצלנו לחשש לחייו, התסריט יהיה כמו שהיה לך. עם זאת, מותר כאן לאנשים לדבר על מחשבות אובדניות ורגשות קשים ורצון להתאבד. לחשוב על זה ולרצות את זה לא אומר לעשות את זה.

סהר ברצוני להבהיר

איש מקצוע שומע איום. אתם קוראים איום. המסך סובל דברים אחרת ממה שהאוזן הקשבת חודשים ושנים מפרשת, לכן אני עדיין ומנסיון מאמינה לגבי לפחות, שמה שיכול לגרום לכם להזמין משטרה, יגרום למטפל שלי, שאיש מקצוע מאוד בכיר , לא לעשות כלום ולא בגלל אדישות, כי הוא טען : רחל ראיתי אותך מספיק חודשים, ראיתי אותך במצבים שונים וקשים, היו לי חששות לפעמים(ועוד יהיו לו הרבה), אבל קיבלתי החלטה כאיש מקצוע. לזה היתה כוונתי, איש מקצוע שבגלל כל איום יזמין משטרה עדיף שיתפטר מחר. חובתו וזה הציפיה שלי ממנו להכיר מספיק עמוק את המטופל ולקחת אחריות.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
זה לא אותו דבר רחל

כשיש איש מקצוע מעורב, הוא ינסה וודאי לדבר איתך ורק אם יתרשם שאין עם מי לדבר ינקוט בהליך של הצלה כאמור. אבל כאן לא היתה הדברות. אל תשכחי. היתה הודעה והעלמות. ולכל המבקשים למחוק- אני חושבת שזה דיון חשוב. אחרת מזמן היה נמחק. הוא חשוב לך, חמוד, כדי שתבין שלמלים שלך יש השלכות כבדות משקל וזה חשוב לאחרים, ששומעים את המלים האלה כל יום ונשחקים, מרגישים שמשחקים בהם. ואני מדברת כאן לא רק עליכם הכותבים אלא גם עלינו, אנשי סהר. יש הרבה דברים אנשים יקרים שאתם לא יודעים...

יום.

New member
טוב סהר...

אפשר להמשיך את הדיון הזה גם בלי התמונות תקני אותי אם אני טועה עכשיו בבקשה...............

סהר צודקים במאה אחוז

לגבי איש מקצוע מעורב, זה לא המקרה שהיה פה. אתם צודקים במאה אחוז, הדיון חשוב, ונמאס שמשחקים ברגשות או לחילופין כועסים שמצילים חיים. לפעמים יש בי תחושה שמתיחסים למתנדבי סהר, כמו קיר שיכול לספוג הכל. נכון נתתם לגיטימציה לדבר על כאב הכי עמוק ולא ``לשמור`` עליכם, אך מנגד לפעמים הגבול עובר לניצול הרגשות שלכם, ושל מספר אנשים לא מעטים כאן בפורום, שמאוד רגישים לזולת. אחרי דיון כאן בפורום בעבר, לגבי מכתבי ההתאבדות,הפסיקו מכתבי ההתאבדות כאן כל יום, אז עברו להודעות התאבדות בצט שחוקית לא באחריות סהר-תמיכה, אבל משתתפי סהר שם,רוב שעות היממה, ובאופן טבעי אנחנו פונים אליכם כשמישהו מראה מצבי מצוקה. הצט כבר ממש מתרוקן רק בגלל הדברים האלה, במקום שהצט יהיה מיועד שליצור בין חברי הפורום חברויות ולהכיר טוב יותר אולי אפילו בשיחות פרטיות, ופרטים יותר אישיים, ולא בצורה מחייבת באיסי או איימייל, הפכתם את הצט למקום של הרס נפשי, והחרה שקורה שם נופל על סהר. סהר לא אלוהים ולא אויבים הם אנשים בשר ודם עם רגשות ונשמה ומלאי אהבה מספיק לשחוק אותם בדרכים כאלה הם אוזן קשבת מספיק בדרכים שהם איפשרו. אני עצבנית ורותחת מצטערת, אבל אוהבת אותכם סהר נ.ב. תודה לסהרון אתמול בערב על ההקשבה.

יום.

New member
רחל זה לא משנה

אני לא אומרת שצריך להפסיק את הדיון פשוט תורידו את התמונות האלו!!! וסהר אם היתה פעם שפגעתי בכם אני מתנצלת

יום יקרה

לדעתי חשוב מאוד שהתמונות ישארו כי אין טוב כמראה עיניים.... את יכולה בבקשה להבהיר למה התמונות עצמן מדאיגות אותך שימחקו? כדי שאולי אחשוב אחרת .

יום.

New member
אני לא חייבת להסביר את עצמי

מספיק שאני אומרת שאני לא רוצה אותם כאן אני לא עשיתי שום דבר רע אז אני מבקשת בבקשה........... תורידו אותם אני נשברת כאן

סהר!!!!!!!!!!!!!!!

היא צודקת, זה נראה כאילו היא לא בסדר. הדיון הזה הוא חשוב, אבל את התמונות אפשר למחוק. היא מבקשת, אני לא מבין מה הבעיה שלכם. אני הכנסתי את התמונות אני מתחרט, אני מבקש ממכם תמחקו. שלכם ה``חמוד``

למעלה