לכל חובבי הסכין Lapu Lapu

אשר להבדלים:ן

הלאפו לאפו אינו עשוי באיכות הגימור ומהחומרים המשובחים (בעיקר פלדת הכלי החותך) של הגונטינג אבל הוא עשוי טוב כמעט באותה מידה. אשר למבנה שלו - הרי שהוכנסו שיפורים כך שניתן לומר שהוא אפילו טוב מקודמו מבחינה ארגונומית ולשימושים טאקטיים. כיום: מי שמחפש גונטינג מחפש פריט אספני, אבל אני בספק אם זה מעניין את כולם בפורום וחבל לדחוק שרשורים אחרים... אם יהיו לך שאלות נוספות, תוכל לקבל ממני תשובות במסרים, O.K ?

roy33itc

New member
על הכיפאק,דרך אגב השרשור "זקן"

בן יותר מיומיים מה שאומר שגם אם נרצה לא נוכל לדחוק שרשורים אחרים... זה סתם שאנחנו היחידים שערים כאן...
אבל תודה היה שרשור מעניין

שאלה ליובל

היי יובל ברוך הבא לארה"ב האם תהיה מעוניין להעביר סמינר סכין ? אפשרות בניו יורק העיר או אצלי בצפון הקר... נשמשיך במסרים אבל לתשומת ליבך !

Blade2

New member
רגע...

למרות מגבלות הניסוח הקשות (בלשון המעטה), אני חושב שלסיסטמתי יש נקודה מעניינת, מה שהוא ניסה לטעון זה משהו כזה: ודאי שכלי קהה עדיף על שום דבר ביד. אבל כאשר הוא נראה בדיוק כמו סכין הוא עלול לעורר בעיות: הוצאה של דבר כזה ברחוב, תגרור שליפה אוטומטית של סכין מכל אדם עויין שבסביבה (התוקף, או החברים של הערס וכו'), אני מניח. וכך אם נמצא עצמינו מול אדם גדול וחזק, ונעדיף להשתמש בכלי שלנו, נסיים בסוף בקרב של סכין נגד כלי קצר וכהה. עכשיו, לדעתי זו נקודה שצריך להתייחס אליה, השאלה היא רק מה היתה התגובה לו היינו מוציאים כלי אחר (קובוטאן, או כל מיני דברים אקזוטיים). אם קרוב לוודאי שהסכין של התוקף היתה יוצאת בכל אופן ברגע שהוא היה רואה אותנו אוחזים במה שלו נראה כ"אגרופן מוזר", אז ודאי שלגונטינג כמה יתרונות פה (למשל הוא בנוי כמו הכלי שעליו התאמנת כל הזמן). אם "אגרופן מוזר" לא ייראה, או לא יגרור הוצאת סכין, גם אם התוקף נושא אחת עליו, אולי הוא עדיף על הגונטינג? (לפחות בסיטואציות שבהן צריך ליצור פתח לבריחה ולא קרב סגור עד שמישהו 'גמור').

תראה, אם כבר שלפת נשק...

יש דבר אחד שלא הייתי ממליץ לך לעשות - לנפנף בו. IF YOU'VE GOT TO SHOOT, SHOOT, DON'T SHOW AND TELL. תצוגות אופנה ולהראות לתוקף הנשק ולשאול את דעתו על איך הוא נראה לו - לא רלוונטי. מרביצים, חוטפים, והולכים הביתה ואולי לתחנת משטרה, בתקווה. לשלב נשק בריקוד קוף זה מתכון לאסון.

לעינינו של דבר

ניסיתי לענות לנקודה המענינת בשאלתו של "סיסטמטי " למעלה ולעינינו של דבר שוב בלחימה יש נושא שניקרא "סולם שימוש בכוח " כלומר מתי ישנה הצדקה חוקית לשימוש בכוח כזה או אחר לדוגמא אם מישהו דחף אותך ותישלוף סכין הרי שכשתתבקש להסביר מעשיך בבית מישפט ( רק שם יתברר החוקיות של נשיאת הסכין לקילוף תפוזים כמו במיקרה של "סאיוק קאלי שנושאים כחמש ומעלה סכינים על הגוף קשה לי לראות עו"ד מצליח לתרץ זאת ומוציא את הדוקר כאיש תמים שנושא חוקית 5סכינים יתכן שהנשיאה היא חוקית אבל מרגע הדקירה החוקיות מישתנית ! ) בסולם הכוח בא מתורת המעצר ומגדיר מתי לשוטר מותר לעשות שימוש באקדח ומתי לא כלומר אם מישהו שיכור עדיין אין לשוטר זכות לירות בו גם אם סירב להיכנס לרכב ואז יש מה מותר ולכל תגובה של חוסר שיתוף פעולה כך גם לגבי אזרח סולם הכוח ההדרגתיות בשימוש בכוח כדי שכשהעינין יגיע לבית מישפט ההגנה עצמית שלך תעמוד גם שם למיבחן כל הכלים הכהים נותנים פיתרונות פשוטים קלים לנשיאה חוקיים לנשיאה כולל למטוס ! וכלים נהדרים להגנה עצמית במיוחד למי שאין יד או כאפה "מחוזקת " השילוב של אלמנט הכלי הכהה עם סכין הוא רעיון מבורך ו CSSD היא שיטה מאוד הגיונית ומצוינת שנותנת פיתרונות הגנה עצמית כולל עם סכין או כלים כמו גונטינג שנותנים לאוחז יותר מפעולה אחת להגנה עצמית וזכות בחירה אם להרוג או רק להכאיב וכמובן שמיכאן בהתאם לנסיבות לדעתי מי שמיסתובב עם סכין כמו "גונטינג " רצוי שיעבור הכשרה ואין לי ספק שאז ידע מתי להישתמש בצד הככה ומתי בצד החד לפי סולם השימוש בכוח וזו סכין מעולה שרק מוסיפה לך עוד אפשרות ולמי שמעדיף לשלוף סכין ולדקור כדאי שיכין עצמו גם לכלא ( לא שהחוק תמיד ממצוא טוב ) וזו סכין מעולה לנשיאה להגנה עצמית !! ושנותנת עוד אפשריות מלבד הדקירה אפרופו אני מאמין גדול ב"כאפה מחוזקת " ואינני נושא סכין או כל כלי חד או כהה , אבל יחד עם זאת מתאמן בסכינאות לרוב לאפשרות שאותקף ןלהבנה של תחום הסכינאות שהוא מרתק לכשלעצמו אבל אינני מהלך עם סכין או אגרופן , מאמין ב"לוקק בריא " והרבה "פול קונטאקט " עבודה חופשית ו"ספארינג " שקי חול ומאקיאוורה אבל לא מזלזל ומכבד באותה מידה כל מי שמאמין אחרת ידידנו "סיסטמטי " אני אוהב את ה"קושיות " אבל כפי שכתבתי לך בעבר לגבי הומור כל זמן שהוא לא פוגע אז בואו נסיים את השבוע בלנסות במשך כתיבתנו בשבוע הבא ליהיות מתחשבים יותר על מנת שלא תיהיה היסחפות פורום כפי שיעץ טל מהמנהלים שיהיה שבת שלום ושבוע טוב אחזור מניו יורק בשבוע הבא ( יש לי נהיגת שלג של 7 שעות כרגע למי שיש עצה- ונסיון בנהיגת שלג ? )

נסיעה בשלג

שרשראות לגלגלים, אם יש לך רכב שטח לא לנסוע כשגובה השלג עובר את הפגוש וסע לאט.

Tonjin

New member
להרכיב שרשראות ולסוע בזהירות...

יש בTruck Stops גרעינים לפצח תוך כדי נסיעה (כדי להשאר ערים) ותרמוס עם קפה עם הל כדאי להביא מהבית אבל בטח לא חידשתי לך כלום, בהצלחה!

ננדין

New member
אני חושב שמה שכל הארניסדורים פיספסו

זה את המשפט: "it's not rocket science" יובל וגוטמן - אתם לא חושבים שזאת מחובתכם המוסרית לדאוג שבסמינר דברות הפלדה הבא יהיה משתתף בסמינר שעובד כמדען טילים?

Boogieman

New member
מדען טילים?

תמיד אפשר להביא איזה מהנדס קסאמים מבית חנון.

ננדין

New member
אל תדאג...

הוא יהיה מוקף בעשרות סכינאים אחרים שיהיו שמחים להדגים לו את הקונספט של חיתוך ביו מכאני עם סכין חיה...

Boogieman

New member
זה דווקא לא קשור.

מה שמשנה באמת זה באיזה מהירות אתה יכול לשלוף את הקסאם כשאתה מותקף.

ובקרוב: קסאם בעל פתיחה ביו מכאנית

אז נראה את כל הכחמולוגים
שחושבים שניתן להתמודד מולו ביד ריקה מו - הא - הא - הא - הא (צחוק של רשעים)

גל מלחי

New member
יובל. מה דעתך על קסאם

שנראה כמו סכין אבל בעצם יורה פלפל חריף... מלחיה... כן כן, אני מתכוון למלחיה... או מלחי... ליתר ביטחון - קח איתך מלחי לדרך!

למעלה