לכל חובבי הסכין Lapu Lapu

סיסטמתי

New member
רק טובות, באמת

עושה רושם שהכתיבה שלי עושה דברים לא נעימים לחלק מחברי הפורום. אני נהנה לכתוב פה אבל אני לא נהנה כשהדברים האלו "מופרשים" לידי. ואין בי רצון להמשיך לבחוש במדמנה הזו. יש פה באמת ידע מדהים, וחשבתי שאקבל תגובה עיניינית כמו התגובה של אבי נרדיה שבאמת מתייחסת לאספקטים שלא חשבתי עליהם, אבל מסתבר שמשחק מילים על שם של דג (או מלך), התפענח שלא בצדק כזלזול. באמת ובתמים שצר לי על כך. במישור הענייני ועל מנת להקל על סבלם של המעורבים, אני גוזר על עצמי תענית דיבור (הקלדה במקרה זה), עד להודעה חדשה.

יש משהו מאוד פאסיבי אגרסיבי...

בהודעה הנ"ל. בתכל"ס, מה שחלק מהאנשים רמזו לך זה שנכנסת למקום והתנהגת בצורה שלא מקובלת על באי המקום (שלא לאמר, כשמוק זוטא). במקום להגיד "וואלה, עשיתי משהו שמעצבן את כולם אולי כדאי לבדוק מהו לנסות לשפר אותו", בחרת בגישת הפול (מלשון "פולניות"), ואמרת "טוב, אני אשתוק בחושך ואכבה על עצמי סיגריות ואשיר שירי שואה". שזה סוג של פתרון לבעיה, אבל לדעתי הפתרון הפחות טוב מבין השניים. מצד שני, איטס יור ווירטואל לייף...

Tonjin

New member
קצת דראסטי, לא..?

כמו שאמר סיני (לא מאד כחוש וכבר לא קשיש) אחד שאני מכיר "כשחוטבים עצים, עפים שבבים" או בפראפזה "כשכותבים בפורומים עפים ניצוצות".. (לפעמים) לא קרה כלום, לא שום דבר שלא קרה כאן בעבר ולא שום דבר שלא יקרה גם בעתיד.. אפשר פשוט לפתוח דף חדש, להתנצל (אם אתה חושב/מרגיש שצריך - אני לא מחנך בישראל ולא בשום מקום אחר) להתחיל לקרוא את ההודעות עוד פעם לפני השליחה ואולי לערוך מחדש (אם אתה חושב/מרגיש שצריך וכו..) צומות ותעניות זה לא הקטע שלנו..

זו גניבה ספרותית

"נעלבתי. יותר אני לא כותב בפורום" זה ססמא של מישהו אחר!

drayfus

New member
אני איתך סיס

אני חושב שלכל אחד מותר להביע את דעתו בצורה מכובדת גם אם יובל לא אוהב את זה (לאו דווקא יובל גם ננדין או טונג'ין או פיקנסין) חוץ מזה שסיס כותב על רוסיות כל הזמן(באמת תפסיק עם זה ) הוא נשמע וכותב לעניין וגם מצחיק .תשאיר את התעניות לי ולאלישיר

ננדין

New member
מה אני קשור לזה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

וחוץ מזה הפורום לא בבעלות יובל, טונג'ין או שלי ולמעשה אין לנו טיפה יותר זכויות בפורום מאשר לכל כותב חדש אפילו שהשתנו על העץ הזה לפניו... אבל יש הבדל בין להביא דעה שמישהו מהכותבים היותר ותיקים לא מסכים איתה (וכאן בדיוק נוצר דיון שלשמו הפורום קיים ולא הודעה עם שרשרת
אחריה קרי לוח מודעות...) לבין הודעה מתגרה/פרובוקטיבית שנכתבת בטעם רע, בחוסר נימוס ובחוסר כבוד לאומן לחימה או לכל אדם אחר
ואתה יכול להריץ חיפוש ולראות שהיו הרבה דיונים שבהם לא היה הסכמה בין כותבים חדשים לבין הותיקים יותר אבל הם לא כללו זלזול שכזה וחוסר כבוד שכזה... וכן אני מודע להודעות מסויימות שלי בסגנון הזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=90211237 ואם תעשה חיפוש על שמי במנוע החיפוש של הפורום תמצא עוד הרבה כאלו...אבל אתה חייב להסכים איתי שיש הבדל בין אומן לחימה שמפתח שיטה ו/או כלי נשק מסויימים או כל דבר לגיטימי אחר לבין מורה שטוען ברצינות שהוא יכול לירות כדורי צ'י ו/או לנצח קרבות בעזרת קייאי...אין מה לעשות! האחרון יקבל ממני על הראש בעוד שעל הראשון גם אם אני לא מסכים עם דעתו אני לפחות אכבד אותו... אגב, בסופו של יום זה פשוט חבל שסיסטמתי בחר להתנסח כך כי יכל להווצר פה דיון מאוד מרתק אבל בצורה שהוא בחר להתנצח לי אין שום רצון להשתתף בדיו שכזה למרות שיש הרבה היגיון בדבריו...

drayfus

New member
אחלה

אז יש ביננו הבנה.אני פשוט לא מבין מה רוצים מסיס

מה רוצים...

כפי שניסו להסביר לך קודם, אין כאן בעיה עם תוכן הדברים שסיסטמתי מעלה, נהפוך הוא, זה פורום פתוח לכל דיעה, ודיעות מגוונות רק מפרות את הדיונים שבו. הבעיה היא עם צורת ההתנסחות/הכתיבה של סיסטמתי, ועם כל ההומור שמלווה אליה,למרות שהומור היא תכונה מבורכת, לא תמיד זה מתאים (דוגמא 1 ) ולעיתים "ההומור" הנ"ל מזלזל ( דוגמא 2 ). ולכן, אין כאן שום רצון, לגרום לסיסטמתי או כל אדם אחר להפסיק לכתוב בפורום, אולם כל אחד צריך לזכור שאדם הדש את הזולת בעקביו, סופו שירמסו אותו.(ולכן הוא קיבל את התגובות שקיבל). אני חושבת שכולם יכולים ללמוד מהשרשור הזה, ולהמשיך הלאה, עם תובנות חדשות ומבורכות יותר. ולסיסטמתי, אני הייתי מאמצת את העיצה של גוטמן. בייבי

ננדין

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני חושב שזה לא בקשה גדולה לבקש מכותב בפורום שיתנסח מבלי לפזר רעל לכל מקום ומבלי לזלזל, להעליב אף אחד...

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif כל הכבוד יובל

חשבתי שרק אני חושב ככה

../images/Emo45.gif מיצטרף ליובל

מיצטרף ליובל ומוסף לגבי הסכינים בעלי פתיחה קינטית וכדומה זה נובע בעיקר מהחוק פה בארה"ב ומכיון שפראנק בראם הוא אמריקאי הוא מתאים אותם לחוק פה שאוסר סכינים בעלי פתיחה קפיצית , או פתיחה מכוח הכובד ולכן יש פה בארה"ב ( שהיא אחת ממדינות פיתוח הסכין וייצור די ניכבדת ...להוציא "בוקר " הגרמנית ) ויוצר התאמה לחוקי נשיאת סכין כדרישת הלהב ( לדוגמא החוק אוסר להב דו צדדי ) , דרישת הפתיחה שלו, ועוד לידיעתך הסכין כבר אומצה על ידי תחנות מישטרה פה כמו בניו יורק שזו מדינה מאוד נוקשה בחוקי הנשק והסכין המוצגת היא חלק מהכלים ( כמו אלה וגז מדמיע, גז פילפל ) שמסופקים לשוטר במדינת ניו יורק זה אומר שהסכין ניבדקה וניבחנה ואושרה על ידי מדינת ניו יורק כחלק מכלי העבודה של השוטר אז זה אומר הרבה כי אם היית יודע כמה קשה לשכנע במדינת ניו יורק בשינוי "תו"ל " או ציוד היית מכבד את הסכין רק על עובדה זו. לגבי פראנק בראם עצמו הוא מורה מאוד נחשב בעולם בסכינאות ולא צריך כל פירגון ממני אבל חייב לציין שהוא גם "פורץ דרך " בגישה של הגנה עצמית בסכינאות ולא רק תקיפה ובהחלט בפיתוח סכינים ודגמים חדשים ומיוחדים ואפילו הצליח להוציא את סכין "הקייבאר " המפורסמת של המארינס והם החלו לאמץ סכין אחרת שפיתח "אבניקו " שהיא בעלת להב קבוע ולשימוש צבאי אין אם כך בעייה אבל לשימוש אזרחי אסור לפי החוק לשאת סכין בארה"ב אם היא "מוסלקת כלומר היא צריכה להראות )לכן גם כל נושא שהיא תיראה מהכיס והתפס שלה כי זה הופך אותה לחוקית היום יש סכינאות בהחלט ברמה אחרת וגם בישראל וגם תודות ל CSSD ולבראם כך מבהחלט ניתן לכבדו יותר ( וכמובן גם למורי סכין אחרים אבל אין לי ספק שלפני שגאי ויובל "דחפו והירעילו " לגבי עבודת סכין שונה רובנו היינו אין שם בקונספט סכין אחר ועל פתיחת הדלת לכולם יש לזכור להם "חסד נעורים " ) עינינית לגבי מה שמפריע לשרון יתכן ואתה צודק לגבי ישראל אבל כשלומדים אומנות לחימה צריך לא פעם לשאול מאיזה תרבות היא נובעת כלומר מהיכן המקור ולמי היא מיועדת כלומר מה מטרתה ואסביר אומניות לחימה יפניות היה בהם הרבה אלמנטים של דו קרב ומכאן הקידות והטכסים כי זה לא מכובד לתקוף מהגב ולפי רוח הבודו אם אתה יושן עליי להעיר אותך ולומר לך מאיזה מישפחה ( סמוראים "מון " ) אני ואז כששני הצדדים מוכני ם שולפים ונילחמים ומיכאן הרבה רעיונות בקנדו קידות טכס ורק אז השופט "הג'ימה " התחל ואפשר ל"ריב " וגם אז אם אתה עם הגב ליריב אסור לו לתקוף והוא יחכה שתסתובב ורק אז "ינצח " בכבוד....שוב אולי לקרב עצמו עדיף להרוג וזהו אבל באומנויות היפניות דובר גם על לנצח בכבוד ! לדוגמא אומניות לחימה ישראליות כמו הקפ"פ אין בהם קידה משום שזה לא חלק מהתרבות הישראלית קידה חגורות טכסים וגם שקידה מנוגדת ליהדות ולדת היהודית ( וסתם קוירוז ביפן אם תאמר שאתה לא יכול לעשות קידה כי זה מנוגד לדת אין להם בעיה עם כך מניסיון ! ) הצורך לאומנות לחימה עינית או ישראלית בא מלחימה בטרור ולכן לחקות קארטה ולקרוא לכך אומנות לחימה ישראלית שוב - טעות ! ושוב נחזור לתרבות - מינהגים וחוקים - ומיכאן שיש מדינות שמותר לך לשאת אקדח כמו לרוב בישראל ( אם יש לך רשיון ) אבל מה קורה במדינות בהן אסור לשאת אקדח או סכין או אין לך רשיון ? או אתה לא מעונין לשאת אקדח ממש ומעדיף רק דמוי שיצור הרתעה ואקדח גז מדמיע הוא קל לתיפעול ומדויק יותר ממיכל שלא פעם אוחזים הפוך ( דבר שימנע באקדח מדמיע ) ומיכאן שמי שמתכנן כלי כסכין או הגנה עצמית לא תמיד מתכנן למדינה אחת או לאוכלוסיה אחת או לצורך אחד כל נושא הנשק הוא נושא מאוד מורכב ומגוון ולכן קל להבינו לא נכון ולכן חשוב לראות ולשמוע ובעיקר להתנסות עוד ועוד והטוב ביותר הוא לקבל את הזמנתו הנדיבה של יובל להתנסות ולשמוע מקרוב ולסיסטמטי או מי שחושב כך הינה לכם הזמנה פתוחה לכו היתנסו וחיזרו אלינו וחוו דעה אחרי התנסות ואולי תשנו דעה ואולי לא אבל לפחות תיתנסו מקרוב

roy33itc

New member
תודה על התשובות יובל

בנסיון להשאיר את הדיון הזה ענייני יש לי שאלה. מעבר ליתרון במראה,מה החשיבות של להב כהה בלחימה? מה כבר ניתן לעשות עם זה? להבדיל מאשר אם במקום להב היה מוט קטן לביצוע בריחים וכקונטרה... (מקווה שאני ברור ולא ניסיתי לקנטר למעלה...)

שאלה מצויינת והתשובה - בגופה

מתוך הנחה כי במקומות ובמצבים מסויימים, אסור לשאת סכין: ה"גונטינג" וכיום ה"לאפו-לאפו" הקהה הוא בעצם אלה זעירה של כ- 15 ס"מ (יהיו שלושה גדלים בסוף פיתוחו של הכלי) אשר עם היפתח הלהב - היא הופכת בעצם לאלה של כשלושים סמ' בגין יכולתה להכפיל את מידותיה, ייקל לבצע באמצעות להבה הקהה שאינו אלא מוט מפלדה משובחת: בריחים ומכות נ- כולל מכות נעיצה כואבות מאוד אבל לא חודרניות.

roy33itc

New member
האם איכות המתכת חשובה בגונטינג?

האם ניתן להשחיז אותו בעת רצון ולהפכו לסכין מן המניין? והאם עוד אחד מיתרונותיו היא האחזקה הקלה? דיברת על דקירות כשיטת עבודה איתו,האם שיסופים יועילו? (יכאיבו או ינטרלו?)

אז ככה:

קשה מאוד להשחיזו בגלל סוג הפלדה ומבנה הלהב. הוא תוכנן במיוחד כך שלא יהיה כדאי להפכו לכלי חותך וזאת מטעמי בטיחות. אחזקה קלה ? כן... אבל לא מחושב בכלים שכגון נושא התחזוק רלוונטי... לשיסופים איתו אין על ערך בברכה, יובל.

roy33itc

New member
אחלה,האם ב"דברות הפלדה" יש

לימוד של עבודה עם גונטינג? והיכן ניתן להשיג אחד כזה? (אני יודע שהפר ננדין ניסה להשיג פעם ללא הצלחה האם המצב היום דומה?) תודה על התשובות יובל

ב"דיברות הפלדה" ../images/Emo35.gif אולי בחלק מהזמן

לא בטוח... תלוי בבראם. גונטינג קשה להשיג אבל אפשרי: זה כבר הפך לפריט אספני והוא לא זול... המחליף של הגונטינג: הלפאפו-לאפו יהיה בר השגה לפי דרישה. ניתן לפנות אלי בנדון ולהזמין.

roy33itc

New member
יש הבדלים מהותיים בין הגונטינג

ללאפו לאפו? מה המחיר המוערך?

מחירים

לגונטינג יש ערך אספני כך שכל מחיר שדורשים ושיש לגביו היענות - אפשרי... גונטינג ממוספר מהסדרה הראשונה - יכל להגיע למאות $ ... לאפו לאפו זה כבר סיפור אחר: הוא נכנס לייצור סדרתי וניתן יהיה לרוכשו בעבור 150 $ עד כמה שאני זוכר ... בעוד פחות מחודש הבא אני בארה"ב ואם תרצה אחד כזה - צור איתי קשר ואני אביא איתי.

למעלה