לכל חבריי

לכל חבריי

אז קודם כל תודה על התגובות המרגשות, רק עכשיו יצא לי לראותן. אני מודה מקרב לב על התמיכה והעידוד והעצות, תודה שהיה לכם זמן ביומכם העמוס להתייחס להודעתי כל כך באיכפתיות ורצון לעזור. ועכשיו הגיע הזמן להצטרף רשמית , לא? יש לי כמה דקות פנויות אז.. אני נועה, בת 22 ואמא לים בת 5 בעוד ארבעה ימים ואופק בת חודשיים. וזו ים..

maya100

New member
ברוכה הבאה נועה!

נשמח אם תישארי עימנו.

יש לי הסתייגות מצילומי ילדים בפורום

לכי תדעי מי ישתמש בצילומים שהעלת כאן, ולאיזה מטרה. הזהירות משתלמת.

נעה גל

New member
../images/Emo45.gif אני מסכימה איתך.

אני יודעת שקשה להאמין אבל יש מי שאוסף את המידע הזה. ולא מדובר על מניעים טהורים. חוץ מזה, גם לילדים שלנו מגיעה פרטיות. וזה נכון גם לגבי השמות (כמו שאני מופיעה בשמי המלא), אנחנו חושפים כאן פרטים על הילדים שלנו ופוגעים בדרך הזו בפרטיות שלהם. אני, בימים הקרובים אחליט האם להחליף את השם שלי לכינוי או פשוט להפסיק להשתמש בשמות המלאים של הילדים.

maya100

New member
אני חושבת, שהיות וכולנו מבוגרים יש

זכות לכל אחד ואחת להחליט האם הוא רוצה להשתמש בשמו, האם הוא מעוניין לציין את שמות ילדיו וגם האם הוא רוצה לחלק עם שאר אנשי הפורום את תמונותיהם.

נעה גל

New member
השאלה היא, האם כל המבוגרים כאן

(ובכלל) מודעים לכך שלילד יש זכויות לפרטיות (שאין ההורים יכולים להחליט האם לשלול או לא, אלא אם מדובר בענין של חיים ומוות) כמו אדם מבוגר? ועד כמה האינטרנט הוא ציבורי למרות תחושת האינטימיות המטעה שיש כאן? האם היית מפרסמת תמונה של אחותך הגדולה או חברה שלך מבלי לקבל את הסכמתה?

../images/Emo45.gif

ונקרא לילד בשמו - כבר ארע ברשת שתמונות תמימות מצאו דרכם לאתרים וטקסטים פדופיליים. איפה עובר גבול חופש הביטוי ההורי אז ?

נעה גל

New member
זה גם זה כמובן, אבל רוב האנשים לא

מצליחים לראות את הקשר בינם לבין פדופילים. פדופילים זה משהו שקשור לארצות אחרות ולא אלינו באופן אישי. אני חושבת שזאת ההרגשה הכללית - לא הרגשה של סכנה מידית. לדעתי, עוד לפני הפדופילים יש כל מיני מטורפים אחרים שהם הרבה יותר נפוצים שעוסקים באיסוף מידע. לימורי, סיפרה כאן, על חברה שלה שעשתה משהו, מן הסתם בשיא התמימות, וחשפה מידע שלימורי לא היתה מעוניינת שידעו אותו. יש הרבה אנשים שעושים את אותו הדבר בלי תמימות ואפשר לבנות תמונת חיים שלמה מהודעות שאנשים כותבים באינטרנט. כל עוד, בן אדם מספר על עצמו, כמו שאמרה maya100 - כולנו כאן מבוגרים, זה בסדר ואין בעיה עם זה. אבל, אנחנו מערבים כאן צד נוסף (הילדים שלנו) בלי להעלות על הדעת שאין לנו הזכות לעשות כך. למרות שאנחנו הורים שלהם, אין לנו זכות לעשות ככל העולה על רוחנו. הדבר נובע מכך שהם בני אדם העומדים בזכות עצמם ויש להם זכויות אישיות שלהורים, כמו שאמרתי קודם, אין את הסמכות להפקיע. העובדה שהילדים שלנו לא מודעים לזכויות שלהם לא מאפשרת לנו לקחת מהם את הזכות הזו. נדמה לי, שהשמירה על הפרטיות היא מובנת מאליה כשמדובר על אנשים מבוגרים שאנחנו מכירים (רק תסתכלו על הפרטים המזהים שנמסרים בשאלות שאנשים שואלים עבור חברים שלהם כאן בפורום),אבל היא לא מובנית מאליה, משום מה, כשמדובר על ילדינו. לפני כמה שנים (נדמה לי שעוד ב-IOL) התנהל בפורום דיון דומה. אני טענתי שפורום באינטרנט הוא כמו שיחה בגן שעשועים בין הורים. יונת אמרה לי בזמנו, שזה לא אותו דבר. לא כל כך הבנתי אז, על מה היא מדברת. היום אני כבר יודעת שהיא צודקת.

אכן, אני יכולה להעיד 1st hand

על מטורפים ברשת - בדר"כ מיזוגנים/שובניסטים/ימנים לאומניים/גברים טפשים במיוחד, ש"אוספים עלי חומר" ברשת. בהיותי בעלת דעות חשופות מאוד, I could'nt care less. אני מסכימה בחום ובאופן גורף שמימד האחריות לגבי מידע פרטי, אישי, אינטימי, תמונות של הילדים שלנו הם ברשות הילדים ולא ברשותנו. זה גבול מזוגזג - כי בכ"ז אנחנו מדברות כאן ומעבירות חוויות וחולקות שאלות לא קלות לפעמים, אולם חשוב שהשיח הזה יעלה מדי פעם, כדי להזכיר לכולנו את חובת הזהירות.

maya100

New member
OK. אני מקבלת את דעתכן ובכל זאת

מה השורה התחתונה? האם הייתן רוצות שכולנו נהיה כאן אנונימיים עם ילדים אנונימיים וחיים אנונימיים? האמת? לא נראה לי מעניין בכלל. אני לא אומרת שאני נהנית מהפורום הזה כי אני יודעת שקוראים לכן נעה או חנה או לאה ושלילדים שלכן קוראים כך וכך אבל אני מאמינה שזה נותן תחושת מציאות ותחושת אמינות לדברים שנאמרים. אם כולנו נהיה "X אמא של Y" לא בטוח שנמשיך לדבר זו עם זו..

לאה_מ

New member
סליחה על האיחור. הנה דעתי:

תמונות של הילדים שלי אני לא שמה באינטרנט. אני, פשוט, מספרת עליהם כל כך הרבה, שאין לי שום עניין שמישהו יזהה אותם ברחוב (אפילו באקראי, שלא לדבר, כמובן, על זיהוי מכוון) לפי התמונות שלהם, וידע גם לנקוב בשמותיהם. אני גולשת בכינוי. אני נמנעת מלציין מקום מגורים מדוייק ולעולם לא אציין ברשת את שמות בתי הספר או הגנים בהם לומדים ילדי. אני סבורה, שבנתונים המוגבלים שאני מספקת (או אולי לא כל כך מוגבלים) מי שמכיר אותי יוכל, אולי, לזהות. מי שלא - לא. אני לא אומרת שמי שיעשה עלי "פרוייקט" לא יוכל, אולי, לגלות פרטים שלא התכוונתי לחשוף, אבל כנראה כחלק מהאופי שלי, אני ממש לא חושבת שמישהו יעשה עלי פרוייקט כזה. הבעיה שלי היא יותר אם השאלה עד כמה אנו רשאים לספר במדיה הזו פרטים מהחיים של ילדינו מבלי לקבל לכך את הסכמתם. יש לי דילמה מאד גדולה בעניין הזה, וככל שהילדים גדלים הדילמה מתעצמת. עם זאת, מכיוון שאני מאד נעזרת בפורום הזה (ואגב, אני חושבת שבסופו של דבר גם הילדים שלי יוצאים נשכרים מזה), אני עדיין חושבת שההתייעצות הזו והחלפת הדעות הזו עדיפה על לא כלום. אגב, הייתי מרגישה לא נוח מהבחינה הזו גם אם הייתי משתמשת בכינויים עבור ילדי. בשורה התחתונה - כל אחד יעשה, כמובן, כפי שהוא רואה לנכון. אני שמחה שהדיון הזה מתעורר מדי פעם, משום שקל מאד להסחף ולא לחשוב על זה, וכפי שאתם יודעים - אני אוהבת לחשוב
. אל תבינו לא נכון - אני מאד אוהבת לראות תמונות של ילדים בפורומים, במיוחד כאלה שאני מכירה וירטואלית (גם אם דרך סיפורי ההורים), אבל אני אישית חושבת שלא נכון לשים תמונות של הילדים. אני עדיין חושבת שההורים הם אנשים בוגרים ואחראים, ושהם ישקלו כמיטב הבנתם ויחליטו לפי מה שנכון עבורם.

נכון, אני חנה אמא של עומר ורעות

ויש הרבה א/נשים בוירטואליה ובחיים שיודעים את זה - אבל אני מתאמצת לחשוב בכל זאת ובדיוק למרות החשיפה הגבוהה מהממוצע שלי, על פרטיותם של הילדים. זו הסיבה שלא גלשתי כאן שנה ומשהו, למשל. זה נושא בעייתי עם הרבה שטחים אפורים, שחשוב לדבר עליהם ולחשוב עליהם. תמונות, אני לא אציב כאן כי זה עובר את כל הקווים מבחינתי.

ימימה

New member
אני גם מקבלת את עמדתה של נעה

אמנם אני מופיעה בכינוי, אבל ילדי מופיעים בשמם האמיתי, ומכיוון שמדובר בשמות לא נפוצים כל כך, כל מי שמכיר אותי קצת, יכול לעשות את הקישור. אני מודה שלא פעם נמנעתי מלכתוב כאן דברים, לא רק מפאת פרטיותם של ילדי (שהיא בהחלט חשובה, והדיונים בפורום בנושא בהחלט העלו את המודעות שלי אליה), אלא גם מתוך החשש, שמישהו יקרא את ההודעה שלי ויקשר אותה לגננת/גיסה/חמות הרלוונטיות... מתוך הסיבות האלה החלטתי, והריני להצהיר על כך באופן חגיגי במעמד זה, לשנות את שמות ילדי בפורום, ומעתה אהיה אמם הגאה של נעה (7), יותם(3.5) ושחר (בן חודשיים). (מקווה שאזכור
) ומי שיודע יודע...

נעה גל

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif וגם כמה דברים

בתגובה לדיון הקודם שפתחת - לא כתבתי בו כי נסערתי מאוד מהסיפור שלך והתלבטתי במשך כמה ימים איך להגיב. אז הנה התגובה שלי - אני לא יודעת נועה מה האמצעים הכספיים שלך, אני מקוה שהם טובים כי מה שאני עומדת להציע - עולה יחסית הרבה כסף. כשהייתי בת שש (ואחותי בת שלוש וחצי) אבא שלי נהרג בתאונת עבודה. אמא שלי גדלה אותנו למעשה, כאם חד הורית (גם אחרי שהיא התחתנה היא עדין נשארה אם חד הורית). אמא שלי מאוד השתדלה, אבל היה היתה מאוד צעירה (28)ועברה דברים קשים. למרות שלא היה חסר לנו שום דבר פיזי (ותמיד היו לנו הצעצועים הכי הכי חדשים שיש) היא לא היתה פנויה אלינו רגשית. את זה לא יכולתי לדעת אז, רק שהפכתי לאימא בעצמי הבנתי מה חסר אצל אמא שלי. אחותי ואני כועסות על אמא שלי מאוד. אנחנו כועסות עליה בעיקר, בגלל שאת כל הכוחות שהיו לה היא השקיעה בנו ולא השקיעה בעצמה. היא לא עצרה, טיפלה בעצמה, התחזקה ואז יצאה לאימהות שוב. היא פשוט חשבה שזה פחות חשוב. שאנחנו חשובות יותר. והנזק של ההחלטה הזו הוא נזק מצטבר. אני חושבת שאם היא רק היתה טורחת ללכת לפסיכולוג, לדבר על מה שהיא עברה, היא בטח היתה יותר פנויה אלינו מבחינה רגשית. אני לא אומרת שאת לא פנויה רגשית לים ואופק. נראה לי שאת כן. אבל נראה לי גם שקשה מאוד להיות אימא כל כך צעירה (זה קשה מאוד להיות אימא לא כל כך צעירה), חד הורית, לשתיים. זה מדהים שאת עושה את כל זה וראוי להערצה. ואני חושבת שאת צריכה לדאוג לטפח את עצמך - מבחינה נפשית. בשביל עצמך ובשביל ים ואופק. אם את תשחררי את המשאות שיש לך, אם יהיה לך מי שיכיל אותך - יהיה לך יותר מקום להכיל את ים ואת הקשיים שלה ואת אופק. ולגבי מה לספר לים ששואלת על אבא שלה - אז היו שם כמה עצות שהסכמתי איתן מאוד (לא זוכרת שמות). א- אני חושבת שלא כדאי לשקר לה. אין שבר גדול יותר מלגלות שאמא שהיא האדם שהכי בוטחים בו - משקר ועוד בנושא כל כך מלא פנטזיות (במיוחד למי אין), כמו אבא. ב- כדאי להתייעץ עם משהו מקצועי איך להגיד לה דברים, מבלי מצד אחד לחשוף יותר מדי ומצד שני מבלי לשקר. לגבי האיבחון של ים - בעיקרון, אני חושבת שצריך לעשות אותו. לגננות יש את היכולת לזהות איפה יש בעיות. הדבר היחיד הוא, שאני לא בטוחה שלא ממהרים להציע את האבחון לים בגלל שאת אמא חד הורית ובגלל שאת כל כך צעירה. לא שהגננת עם כוונות רעות.. אבל... יש דברים שהם לא תמיד מודעים. שוב, אם מצבך הכספי מאפשר לך - את יכולה לעשות אבחון באופן פרטי ואז היחס כולו הוא אחר (כי את משלמת כסף) והתוצאות הן פרטיות ונשמרות אצלך ואת יכולה לבחור מה להראות לגננת ומה לא (בכל מקרה, לא להשאיר תוצאות מהסוג הזה אצל אף אחד). בכל מקרה, לא משנה באיזה מסגרת את עושה את האבחון - האבחון לא אמור להיות משהו לא נעים לים. בדר"כ מדובר על אבחון תוך כדי משחקים שאמורים לתת מושג על המצב הקוגניטיבי, הרגשי והחברתי שלה. ילדים בדר"כ נהנים מהם.

מדהים

זה בדיוק סוג הדברים מילה במילה שהייתי אומרת על אמא שלי חוץ מיזה שאני לא כועסת עליה זה מה שהיה לה לתת וזה הכי טוב שהיא ידעה לתת אבל אין ספק שהכי חשוב זה אמא שגם מטפלת בעצמה ולא רק בילדים .

מטעה?אני לא מרגישה ככה זאת אומרת

כמו שאמרת תלוי איך מתיחסים לזה ובסך הכל אחד הדברים הגדולים באינטרנט הם (לפחות לפי דעתי) הפורומים האלה שאפשר למצוא בהם תמיכה והבנה הדדית למצוקות.בוא נגיד שהפורום הזה מתבסס על שותפות של אנשים בוגרים נפשית(אני בטוחה) שיודעים מה הם רוצים לחלוק עם שאר הגולשים ומה הם מעונינים לשמור לעצמם ועד כמה הם מוצרים פה תחושה של "אינטימיות" וזו בעצם אמורה להיות המהות של הפורום שכל אחד יוכל למצוא בו את מידת הביטוי המתאימה לו. שלך חנה גונן

למעלה