ועוד משהו בקשר לדיון שהיה כאן (ארוך
לפני כשמונה חודשים כתבתי הודעה בפורום "משפחות חד-הוריות". ההודעה היתה מאוד כואבת, מיואשת ומקוממת. אבל זה מה שהרגשתי באותו רגע. הייתי מאוד קרובה לוותר על בתי (וחגית אמא של אלה, יכולה להעיד על כך). קיבלתי עשרות מסרים והודעות על גבי הפורום. נכנסו להביע דעה אנשים מחוץ לפורום ורובם תמכו, עודדו, הציעו כסף, בגדים, צעצועים, עזרה תמיכה ומה לא רק כדי לחזק אותי. ואני קראתי את ההודעות ובכיתי. בכיתי מהקלה, בכיתי מלדעת שמהרגשת לבד שהייתי שרוייה בה, מהרגשת ה"אין יותר מה לעשות" אני מתרוממת. והתרוממתי והתגברתי וחזרתי להורי אחרי חמש שנים של נתק. ההודעות היו כל כך מרגשות ומלאות טוב. בזכות הפורום גם מצאתי עבודה, כי נשמה טובה אחת (שעדיין לא רוצה להתגלות) דיברה עם בן זוגה ונמצאה לי עבודה. לי, שרק בגרות יש לי ושום דבר אחר, לי, שהייתי כבר בהריון. וקיבלתי כל כך הרבה אהבה ותמיכה, למרות שמה שכתבתי שם היה מזעזע.. אתן מוזמנות לקרוא.. ובין כל ההודעות האלה היו גם הודעות פוגעות. היתה הודעה שהאישה בה קיללה אותי ואת היום בו נולדתי, אשה שעוברת טיפולי פוריות וכמהה לילד ולא מבינה איך אני מדברת על לוותר על שלי. והבנתי אותה, וידעתי שהיא צודקת. והיתה שם אישה שאמרה שאסור לתת לי להמשיך להחזיק בבתי, כי אני מתעללת בה וצריך לקחת אותה ממני מיד. אז אולי גם היא צדקה. והיתה הודעה, שכתבה אישה שהכירה אותי ואת משפחתי. אישה, שראתה אותי יום יום במקום מגוריי. אישה זו איימה וביצעה. הלכה ללשכת רווחה בעירייה ודיווחה על "מחשבות זדון" שלי. על כך שאני לא רוצה את ים, ועל מה שכתבתי. אז זכינו לביקור בית. למזלנו, אין שום זכות חוקית לקחת ילדה על סמך חשדות או כתיבה בפורום, מה גם שלא הוכח אף פעם שזהו אכן אנחנו. אבל כן, מישהי זיהתה אותי וזה יכל לעלות לי בהמון. אז התנתקתי להמון זמן מהפורומים, לא כתבתי ורק קראתי. כי התגעגעתי לכולם. וחזרתי לבית הורי, וכאן, מאחורי "מסך הכסף" שיש להורי (ולא חסר לנו דבר כרגע) ומאחורי כל הדאגה והאהבה שיש לים ולאופק מסביהן, שלא הכירו לפני כן, אני יכולה להרים את הראש ולספר. ולא לפחד שיקחו לי את בנותיי. ומשהו אחרון בהחלט. אני כותבת עכשיו ובוכה, כי אני מרגישה שלקחו לי את המקום בו אני יכולה לכתוב ללא מורא. מקום שהיה רק שלי. מקום יכולתי להתוודות בו לפני חברותיי (אתן, אתן, חברותיי היקרות) על כל הפחדים והמצוקות ועל מה שכואב וקשה לנשום. כי עכשיו לקחו לי את זה. ואני מרגישה לבד. כי הרי אם נאנסתי ושתקתי חמש שנים ושבעה חודשים, הרי כאן היה המקום שרציתי לחלוק ולבכות. כאן היה המקום שרציתי לספר ולפרוק. ועכשיו אין. ואני יודעת שלכל אחד יש את בעיותיו הוא, אבל כשכותבים הרי לא חייבים לקרוא, נכון? הרי אם לא נוח לקרוא אפשר שלא. וזה לא כמו לספר למישהו, שלא רוצה להקשיב. כי את זה אף פעם לא אדע. אז כבר אין לי את זה. ואני לא יודעת מה לעשות אולי באמת טעיתי, אולי חשפתי יותר מדי. מה לעשות, סתם ילדה טיפשה. שלכן חברות שלי,