לכל הי"בניקים!

kedeman

New member
לכל הי"בניקים!

מכיוון שהשרשור הקודם כבר לא קוףץ וגם כי אני רוצה להיות מיוחד אני פותח במיוחד בשבילכם שרשור שבו תוכלו לשאול כ-ל מה שתרצו על המתעניינים כ-ל מה שתרצו לשאול על גרעין עודד ונועה פה - אז אני מניח שגם שאלות על הנח"ל יתקבלו בברכה יש פה בפורום לא מעט חברה שהיו בגרעין עודד או שנמצאים בו עכשיו ככה שאתם יכולים לשאול הכל ונקווה שתקבלו תשובות (בכל אופן - כנס מתעניינים אתם מוזמנים לשאול את כל מה שתרצו)

מעיין©

New member
גם אני אשמח לענות../images/Emo13.gif

kedeman

New member
אני חושב שלא הבנתם את המטרה של השרש

ור אתם תתחילו לענות (רותם - גם את!!) רק אחרי שהם ישאלו שאלות לא לפני!

s h e e p i t

New member
אבל הם לא שואלים...

אז אנחנו (או שאני) עונים תחייכו ותעשו כאילו הבנתם

tuty fruty

New member
לי יש המון שאלות

אז אני אשאל כל פעם שאלה אחת ושתענו אני ישאל עוד אחת. שאלה ראשונה: בשוק גרעינים או שוק מועצות איך שלא תקראו לזה יהיה לי הזדמנות לבקר בכל הגרעינים או שאני צריכה להחליט לאן אני בדיוק הולכת בשביל שיהיה לי זמן? תודה לכל עונה

neriaku

New member
../images/Emo8.gif

בשוק גרעינים יש משהו כמו שעתיים לעבור בכל התחנות, מה שאני ממליצה לך זה לקפוץ בזריזות למועצה שלך ולמועצות השכנות רק כדי להעיף מבט, ולהשקיע במועצות האחרות, צריך לקחת בחשבון שיש הרבה תחנות לבקר בהן ויחסית מעט זמן אז להקפיד לקחת חוברת מכל ביתן, להתעכב במקומות שמעניינים אותך ואת לא מכירה בכלל, והכי חשוב לזכור שאין לך הרבה זמן ולכן לנסות לעבור בכל הביתנים ולדבר אחרי המתעניינים עם המועצות שאת רוצה לדעת עליהן יותר, וזה כי בשיחה ארוכה אחד על אחד כשהראש שלך ושל הצד השני לא בלחץ של סמינר ולהסביר ולשנוע כמה שיותר ולכמה שיותר יש סיכוי שמה שתשמעי יהיה משמעותי ונכון יותר ותוכלי לשאול ולהבין יותר. או בעצם תתייחסי לשוק כאל טעימה ראשונית ממה שיש לכל מועצה להציע ותזכרי שזו רק טעימה ראשונית...

tuty fruty

New member
תודה רבה

כמה גרעינים יש בתנועה שלנו? יש לי שאלה לאלו שהיו אבל מי שעכשיו בגרעין עודד יכול לענות לי גם למה הייתם ממתילצים לי ללכת לגרעין עודד ולמה לא?

tuty fruty

New member
אוקי תודה רבה

ומה בנוג לשאלה השנייה שלי מישהו מוכן לענות לי למה כדאי ללכת לגרעין עווד ולמה לא?

כמה גרעינים...

קחו בחשבון שיש מצב מאוד סביר (ממקורות מוסמכים) ששנה הבאה נפתחים עוד גרעינים, כרגע השיחה היא על פנימיית הדסים, גליל תחתון ורמת נגב, אולי עוד משהו... תלוי במס' האנשים שיגיע...

מעיין©

New member
וואו, שאלה קשה.

אפילו מאוד קשה. אני יכולה לענות רק מנקודת המבט האישית שלי, אני מתארת לעצמי שכל אחד יצא מהגרעין עם נקודת מבט משלו. למה כן: כי זו הזדמנות לעשות משהו אחר שלא יצא לך לעשות שוב בחיים, הזדמנות ללמוד לחיות עם אנשים, כי יש אפשרות לעבוד עם מגוון של אנשים, כי העבודה היא בלתי מוגבלת וכל אחד יכול להתרכז במה שהוא מתחבר אליו, כי זו הזדמנות לעבוד עם נוער וילדים ולעזור להם דרך משהו שמאמינים בו (אני מתארת לעצמי שאת מאמינה בו אם את שוקלת לצאת לגרעין). למה לא: כי זה קשה, אפילו מאוד קשה. צריך לדעת להתפשר המון ולהיות מוכן להשתנות ולדעת לקבל אחרים כמו שהם. כי העבודה מאוד מאתגרת ובהרבה מקומות גם כפוית טובה, וצריך ללמוד להתמודד עם זה. אי אפשר ממש להבין מה זה גרעין עודד עד שנכנסים לזה, אבל אני מאמינה שצריך בכל זאת להכנס לגרעין בצורה מושכלת ובידיעה שזה לא הולך להיות קל וידרוש המון עבודה. אני מרגישה שהשנה הזו השתלמה לי, ולי היה טוב. אבל יש הרבה אנשים שזה לא כך אצלם- ושוב, צריך לקחת גם את זה בחשבון.

נ ו ם

New member
למה

אולי אני קצת אחזור על מה שמעיין אמרה. למה כן: זו באמת חוויה אדירה ומטורפת שלא תהיה לך בשום מקום אחר. להיות חלק מקומונה זה מדהים ושונה מכל סוג של מערכת יחסים שהיה לי עד אז לטוב ולרע. להיות אחראית על המון אנשים, לעשות המון דברים ענקיים ומדהימים במועצה שלא חשבת בכלל שתוכלי להרים. ולדעתי באופן כללי זה טוב לפחות בשלב הזה של החיים להתנסות בהרבה דברים. וזה גם נותן לך המון לאחר כך. זה לא שבצבא שמתי לב להבדל בין כאלה שהיו באיזושהי שנת שירות לכאלה שלא כמו שחשבתי שיקרה אבל בהחלט מסתכלים עלייך אחרת כשאת אומרת שהיית בשנת שירות. למה לא: זה הכי קשה בעולם לחיות בתוך קומונה, זה גם כיף ומדהים כמו שכתבתי למעלה אבל גם ממש קשה. זו באמת עבודה כפויית טובה כמו שמעיין אמרה. את צריכה לפני שאת הולכת לשאול את עצמך טוב טוב למה את הולכת, האם בגלל שזו חוויה אדירה או בגלל שאת מאמינה בדרך הזאת ודברים שתוכלי לעשות שם? לי היה קשה שפתאום בבת אחת ציפו ממני להמון המון בלי שהיתה לי ממש הכוונה. כלומר, מבחינת עבודה של כל הגרעין כן היתה הכוונה אבל מבחינת עבודה של כל אחד במושב לא היתה לי ממש תמיכה מקצועית (אולי לא דרשתי את זה מספיק). בתיכון כן הדרכתי אבל לא הייתי משצית וגם לא היה לי גרעינר כמה שנים טובות ככה שהרגשתי שהדרישות נורא גבוהות אבל אין לי מושג איך עושים את זה ומה בדיוק צריך לעשות.

fresh mishmesh

New member
אני אענה לך על זה, רק אם תביאי לי

תותים עם קצפת!
(הבטחת בתחילת שנה...) קשה לי לענות לך על זה כרגע... זה מוזר לי לחלוק מה עובר עלי, מה קל ומה קשה לי, עם מש"צית שלי... אני מניחה שיהיה הרבה יותר קל עם מישהו אחר, או איתך- קרוב יותר לסוף השנה...

tuty fruty

New member
את מוזמנת לבוא מתי שבא לך

תמיד יש תותים בקצפת והיום יש גם עוגה מאוד טעימה שאמא הכינה..

למעלה