לכל הא"ס שבפורום

תודה !

schlomitsmile

Member
מנהל

אף אחד לא מציע להזניח קושי של ילד, ובטח מחלות.
אבל קשר עין, ואוטיזם בכלל, אינם מחלה

ממליצה לך מאד לקרוא את הטקסט המצורף, שנכתב ע"י א"סית שהיא גם אם לבחור אוטיסט.
"הקהילה האוטיסטית מתנגדת לניסיונות "לרפא" או "להכחיד" אוטיזם.
טענה נפוצה כנגד עמדה זו מזהה אותה עם הזנחת הילד האוטיסט.
מובן שאין הדבר כך; אם כן, מה המשמעות המעשית של גידול ילד אוטיסט להיות אדם אוטיסט,
באופן שימצה בצורה הטובה ביותר את יכולותיו?"
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=988216&skip=1
&nbsp

schlomitsmile

Member
מנהל
ובהמשך לזה, במיוחד לסעיפים שלה "מודעות עצמית" ו"לימדו, לימדו
ולימדו" - ממליצה להקשיב בראש פתוח
למה שא"סים וא"אים (אנשי אמצע) רבים מספרים בהקשר לקשר עין.

dina199

New member
מזל טוב

ולגבי הטענות שלך - אני רוצה להפריד בין מחלות לבין לא מחלות.
קוצר ראיה זו לא מחלה. משקפיים עוזרים לראות טוב יותר , אבל לא מרפאים את קוצר הראיה עצמו. וגם אי אשר לבדוק קוצר ראיה אצל תינוק ממש קטן (אין לי מושג מאיזה גי מתאימים משקפיים
).
סכרת זו מחלה . עם לא מתערבים אפשר למות מזה. כנ"ל סרטן . אני בכלל לא בעד להשוות אוטיזם עם מחלות מסכנות חיים.
אוטיזם זו אכן שוני נוירולוגי . אבל טיפול לא משנה את השוני עצמו. הוא כמו משקפיים - עוזר להסתדר בחיים.
והרי לא נותנים לכל האנשים עם קוצר (או רוחק) ראייה אותו סוג משקפיים ואומרים : 'זה הפטנט , תסדרו עם זה'. אם נותנים לאדם עדשה עם מספר לא מתאים הוא לא רק לא יראה טוב יותר אלא בעיקר יסבול.
אז מבחינתי אין בעיה לטפל. אבל קודם כל לאבחן נכון (הרי אפילו במחלות מסכנות חיים לא נותנים טיפול לפני שיש אבחנה).
ואז להתאים טיפול (כזה שההורה רוצה ולא איש מקצוע מכריח כי גם במקרה של המחלות מותר לסרב להתחלת טיפול) ולזכור שהטיפול
נועד לעזור לא"ס להסתדר בחיים ,ואין טיפול שישנה את המצב הנוירולוגי עצמו..
ובכל מקרה ההורה מחליט. אם את למשל תחליטי על טיפול כלשהוא הרי אף אחד בפורום לא יכול לשנות את זה.
את המחליטה. בפורום אפשר רק להביע דעה , אבל אין שום אפשרות להכריח (וטוב שכך)

TikvaBonneh

New member
מזל טוב

יום הולדת ביום האהבה. לא נשארה לך ברירה אלא להתלבש ממש יפה
ולחגוג את החגיגה הכפולה בפגישה רומנטית במיוחד עם הבעל.

גור42

New member
קודם כל, מזל טוב

שנית, אוטיזם זה לא קוצר ראייה ובוודאי שלא סרטן.

זה מה שהא"סים הבוגרים מנסים להסביר לך פה. אנחנו לא "פגומים", אלא רק שונים.

חוץ מזה, האם שמעת אי-פעם על אדם עם קוצר ראייה שהתלונן שהאופטימטריסט הרס לו את החיים? או חולה סרטן שאומר "עזבו אותי מכל הרופאים האלה. סרטן זה סבבה?". אני מניח שלא. לעומת זאת, יש הרבה אוטיסטים שאומרים בדיוק את זה לגבי האוטיזם שלהם.

ויש גם את הצד השני:

יש המון חולי סרטן וסכרת שישמחו להפליג בדברי שבח על הטיפולים שהם קיבלו, במידה והם עזרו להם. איפה כל האוטיסטים שמדברים בשבחם של ה"טיפולים באוטיזם"? האוטיסט יחיד כאן בפורום שמדבר בשבחם של הטיפולים זה רונן שפירא, והוא מעולם לא התנסה בהם כילד כי הוא אובחן מאוחר.

arana1

New member
למען האמת יש כאן עוד אוטיסטים שמדברים בשבחי הטיפולים

ולדעתי ניתן לשייך את התופעה המתמיה והכואבת הזאת לחוסר המוחלט של האפשרות לחיות כאוטיסט בחברה כיום
במצב זה
זה בלתי נמנע שלא מעט אוטיסטים יבחרו באפשרות של אילוף
גם אם הוא גורם להם סבל ומצוקה

גור הערה נבזית וחצופה...וזה שלא ציינת שם זה רק בגלל הפחד

מהוצאת דיבה - או חסימה.....
לדעתי אני הרבה יותר אוטיסט ממך, אראנה וענת נוי ביחד

גור42

New member
אוקיי. הייתי צריך לדייק בדבריי:

אין כאן בפורום אף אוטיסט שעבר טיפולים בנערותו, שמדבר בשבחי אותם הטיפולים. ואני לא מתכוון שכולם מתלוננים בהכרח. אני פשוט אומר שלא תמצא את המקביל האוטיסטי של "הלכתי לרופא הנהדר X והוא הציל לי את החיים" שקל למצוא במקרים של סרטן או סכרת.

ולא רק כאן בפורום. עדויות מהסוג הזה פשוט כמעט ואינן קיימות (חפש בגוגל, ותיווכח). אני לא טוען שלחלוטין אין כאלה, אבל הם מאוד מאוד נדירים. וזה אומר דרשני.

זה שהם לא כותבים כאן זה ממש לא הוכחה

מעבר לכך שאוטיזם לא ממש יהווה סכנת חיים, וילדים בהחלט לא תמיד מודעים לטיפולים שהם עוברים.
אבל אני מכיר מספיק מקרים כאלה.
&nbsp

אז מה? כמה אוטיסטים כותבים?

אתה מרשה לעצמך להסיק ממה שעברת על מקרים אחרים, אבל טוען שמה שאני מכיר לא רלבנטי. ממש עינייני.

זה שהם לא כותבים כאן זה ממש לא הוכחה

מעבר לכך שאוטיזם לא ממש יהווה סכנת חיים, וילדים בהחלט לא תמיד מודעים לטיפולים שהם עוברים.
אבל אני מכיר מספיק מקרים כאלה.
&nbsp

arana1

New member
אותי אתה לא צריך לשכנע

כבר שנים אני טוען, גם בפורום זה, שצריך לזרוק את כל המטפלים לבור אחד גדול ולכסות ( מטפורית כמובן)

אבל יש לא מעט אוטיסטים שמשתוקקים ללמוד כישורי חברה
שאומרים שחבל שלא למדו אותם בצעירותם איך צריך להתנהג בחברה הנ"ט
ולדעתי הדבר ראוי להבנה
כי קשה מאוד לשרוד מחוץ לעדר

גור42

New member
זה לא מפתיע בכלל. לאנשים יש אשליה כאילו זה פתרון קסם.

בן-אדם שמרגיש שהוא מנודה בגלל חריגותו, עלול לטעות ולחשוב שאילו הוא רק היה לומד איך "להיות כמו כולם" זה היה פותר את כל צרותיו. אבל דווקא מישהו שעבר את תהליך הנרמול הזה וקפץ בצייתנות דרך כל החישוקים, יהיה זה שיבין עד כמה חסר תוחלת כל העניין.

למעלה