לכל הא"ס שבפורום

dina199

New member
הגיוני שתינוק בן חצי שנה יהנה ממשחק.

אני לא רואה שום סיבה לשים אותו תחת זכוכית מגדלת ולנתח כל פעולה שהוא עושה או לא עושה.

arana1

New member
אם אתה לא מבין את הקטע אתה מוזמן לחקור נ"טיות

שחלק מהותי מתפישת הזהות, הקבוצתיות, של מה שנקרא בטעות נורמטיביות מבוסס על אחידות תנועה וצורה וכיוון וקצב
הרי זה מלכתחילה הבעייה והפער שמייצר את הבעייה האוטיסטית
ולכן גם אי אפשר להגיד שום דבר נגד הדאגה ההורית שנובעת מתוך מודעות לאכזריות האין סופית שהחברה גם ובעיקר דרך מי שנחשבים בה כסמכויות מפעילה מול ונגד כל מי שסוטה ולו במעט ורק לשניה מהקצב והכיוון והצורה האחידה

הדאגה ההורים אינה משוללת בסיס
אם אתה שונה אחד דינך
להיות מודר מהחברה, קורבן לעוולותיה וכשליה, וכך למשך כל קיומך
הדבר ישתנה רק שהורים יפסיקו להיכנע לפחדים שלהם
כי אז החברה תוצף באנשים מגוונים ושונים שבלווא הכי ילמדו וילמדו גם אחרים איך ליצור קבוצה משמעותית יותר, הגונה יותר, יצירתית ואוהבת יותר

גור42

New member
זה לא רק נ"טים. זה כולם ככה. רק שאצל א"סים זה נחשב "סימפטום"

כשנ"ט יוצא מתוך הנחה שכולם צריכים להתעניין בחדשות או כדורגל או ב"אח הגדול" או בכל אופנה שטותית תורנית אחרת, זה נחשב תקין ונורמלי.

אבל כשאוטיסט יוצא מתוך הנחה שכולם צריכים להתעניין בסדרת הטלוויזיה האהובה עליו, או במתמטיקה, או בספרות קלטית עתיקה, אז נחשב "חוסר יכולת להדדיות וסימפטום של אובססיה".

ההבדל היחיד בין הנ"ט לאוטיסט (בעניין הזה) זה שלאוטיסט אין את הגיבוי של הרוב.

arana1

New member
יש בכל זאת הבדל, והוא הבדל עקרוני וחשוב ומהותי מאין כמוהו

שאמנם זו בעייה כשאדם כופה את ה"אובססיה" שלו על האחר אבל שים לב שהאוטיסט מבקש הקשבה ליחודו, להתעניינות שמיוחדת לו בעוד שהאדם הנורמטיבי מבקש להתחבר לאחרים דרך נושאים המקובלים על כולם
כשאני הולך לבריכה או בבית הקפה תמיד אני יודע מראש על מה הנורמטיבים ידבר, על המצב, על "החדשות" של אתמול ( אעלק "חדשות", תמיד אותם נושאים חוזרים שוב ושוב, בזמן שעל חדשות אמיתיות כמו מה שמתרחש במדע או באמנות לא מדברים במלתחות של הבריכה או בבית הקפה) ,
נדיר לשמוע אנשים נורמטיבים מדברים על ספרות קלטית עתיקה או על פילוסופיה של ימי הביניים כחלק מהשיגרה,
אם אתה שומע אדם שמדבר ככה הוא כנראה אספי,
ולכן מה שאתה מציין כהבדל יחיד הוא מאוד משמעותי
כי הוא ההבדל בין אדם שחי כאינדבדואל, כבעל זהות יחודית וחד פעמית, וגם מבקש וזקוק להכרתו ככזה, לבין אדם שנח לו יותר להזדהות כחלק מהעדר, כאדם שאין לו ובו יחוד משמעותי שמבקש הכרה ככזה.

וזה כואב ומייאש ולא נכון ובעייתי שאין תמיכה דווקא למי שמבקש לחיות את יחודו
גם כי מסתבר עם הזמן שזה הכיוון שנכון לכל תחומי העיסוק האנושי, מרפואה ועד מסחר, ולדבר יש משמעות עמוקה מאוד לאיכות החיים ואף להישרדות הפרט והקבוצה האנושית
ועדיין
כל המומחים והחוקרים והפדגוגים והמטפלים משיתים עלינו תשתית שמעדיפה כל הזמן רק את התפישה העדרית
ואני לא מצליח להבין איך זה יכול להיות שלא נמצא באקדמיה ובשירותי הבריאות ובמערכת החינוך ובמציאות ההורית והמשפחתית ולא קומץ שיהיה מספיק משמעותי על מנת לשנות ולו במקצת את המצב הכל כך מביש ומפגר ועלוב הזה
יותר מזה
כל מי שזועק נגד המצב המחפיר הזה מייד מסומן כאוייב החברה
גם כאן וגם בכלל

והמצב הזה נורא גם כי תופעות שגם אנשים נורמטיבים מסוגלים להבין כנוראיות
כמו העובדה שהחברה מקציבה להשמדה הדדית פי מיליארד ממה שהיא מקדישה לרפואה וחינוך ורווחה
נובעות בדיוק מהעדריות הממאירה שכולם כאן עובדים כנורמטיביות שאין בלתה

arana1

New member
עדיף להיות א"ס, אבל לא בחברה הזאת, לפחות לא בינתיים

וזו כל הבעייה
שאחד הדברים שבאמת מתסכלים א"ס בצורה שמביאה אותם להתנהגויות לא נסבלות זה שמצד אחד הם באמת מרגישים, ובצדק, שיש בהם משהו שהוא נכון ויפה ומשמעותי, ומצד שני גם מהסיבות שהוזכרו כאן בחלקן, זה בדיוק מה שהורס להם את החיים, כך שלמרות הפוטנציאל ובעצם דווקא בגללו, הקיום שבשיגרה יכול להיות מאוד מדכא ומפחיד ומאכזב ועצוב, וכל הדברים האלה מודגשים במיוחד כי הנפש בפנים בהחלט ערה למידה שבה הדברים יכולים להיות אחרת לגמרי.

ומה שמוסיף על הדכאון זה שעצם הנסיון להתחיל לבטא משהו ממורכבות הדברים מייד מזמין תגובות כמו "תיקח אחריות במקום להאשים את החברה" וכל מיני שטויות מהסוג שרק עצם הרדידות שבהן גורמת לאדם למאוס בקיומו

גור42

New member
זו דעתו של אראנה. הדיעה שלי יותר מורכבת:

הדיעה שלי היא, שלכל אדם עדיף להיות מי שהוא. אם נולדת נ"ט, תהיה נ"ט. אם נולדת אוטיסט, תהיה אוטיסט. כי זה טוב שיש גיוון בעולם, וזה טיפשי להילחם במי שאת.

וזה לא סתם פילוסופיה. העובדה הפשוטה היא, שמלחמה שכזו היא קרב אבוד מראש. אותי ניסו "לנרמל" במשך 30 שנה אומללות, ולא הרווחתי מזה שום דבר מלבד סבל וצער . במקרים אחרים נדמה כאילו השינוי מצליח, והאדם לכאורה נראה "נורמלי" ו"מתפקד" והכל, עד שיום אחד הוא קופץ מאיזה גג ואף אחד לא מבין למה. כי כולם היו עסוקים בסממנים חיצוניים, ולאף אחד לא היה אכפת שהבן-אדם נרקב מבפנים.

בקיצור, אם את רוצה שבנך יהיה מאושר (ולהזכירך - את עדיין לא יודעת בוודאות שהוא אוטיסט. בגיל חצי שנה אי-אפשר לדעת), אז תני לו להיות מי שהוא. כמובן שזה טוב וחיובי לעודד אותו עם משחקים ולספק לו גירויים. כל ילד, אוטיסט או לא, זקוק להדרכה של הוריו. אבל החוכמה היא לתת לילד לקבוע את הטון, ולא להחליט עבורו מראש מה נכון שהוא יהיה.

arana1

New member
עדריות לא מתיישבת עם גיוון

אבל מי שטוען לדעה מורכבת יטה להחמיץ את העובדה הכל כך פשוטה הזאת
אולי בגלל שהיא פשוטה מדי בשבילו

אני לא בעד מלחמה נגד הנורמטיביות
וגם לא עושה שום מאמץ להאבק בעדריות
בדיוק בגלל שאני יודע שהיא חיונית לאנשים נורמטיבים שכנראה אינם יכולים ויודעים אחרת
אלא שבדיוק לכן חושב שמהותי, ביחוד לאוטיסטים, להיות מודעים לבעייתיות שעצם היותם של הנ"ט הרוב בחברה מציבה בפניהם
מודעות זאת מהווה הפנמה אמיתית של מורכבות וככזאת גם תחסוך לאוטיסט המון צרות וכאבים ומצוקות וחרדות

גור42

New member
טעות. מה שלא מסתדר עם גיוון, זו עדריות כפוייה

ומה לעשות, שרוב האנשים (כולל אוטיסטים, אגב) מעוניינים במידה כזו או אחרת של שייכות לאיזשהו שבט או "עדר". אצל כל אדם זה מתבטא באופן שונה, וגם ה"עדר" שאליו אנשים שונים רוצים להשתייך הוא שונה. והחלק מהקטע הזה של גיוון, זה לקבל את זה.

וזה, אגב, משהו שרוב ההוגים שמדברים על "חברה גלובלית מתוקנת" או "אוטופיה" לא מבינים. תמיד בכל הספרים שמדברים על זה, התרבויות המקומיות פחות-או-יותר נמחקות כדי לפנות מקום לתרבות הגלובלית (שאיכשהו תמיד דומה למדי דווקא לתרבות של הסופר עצמו). ואחר-כך מתפלאים למה אנשים מפחדים פחד מוות מהגלובליזציה (שבעולם האמיתי מתבטאת בעיקר כ"אמריקניזציה").

וזה לא שגלובליזציה זה רע, כן? להיפך. אני חושב שהשרדות האנושות תלויה בזה. אבל המיתוס המטופש הזה, כאילו קיומם של "עדרים" או שבטים מקומיים סותר את בנייתה של חברה מתוקנת, מאוחדת ומגוונת, הוא מסוכן.

kagome10

New member

arana1

New member
הכפיה היא חלק ממאפייני העדריות

ולכן לאמירתך אין שום מובן
אפשר, ולדעתי אפילו צריך, להשתייך לקבוצה שאינה עדרית, אלא מושתתת על הבנת היופי המורכב שבחיבור הפרטים ומרכיביהם דרך יחודם

אני חושב שרוב ההוגים שאתה מזכיר כאן דווקא צודקים
שעם הזמן החברה משתנה דרך התפתחות ממעגלים צרים של תרבויות מקומיות לתרבות גלובלית ואפילו קוסמית אחת
אנשים, כמוך למשל, חושבים שמדובר באבדן זהות ולכן ההתפתחות הזאת מלווה בתהליכים מאוד קשים ואלימים, כמו פונדמנטליזם ונאציזם למשל
אלא שככל שהקבוצה היא יותר רחבה ככה היא משרה ומרשה יותר עומק לזהות הפרט
ששוב לא מתאחד עם השאר רק או בעיקר דרך פולחנים ותבניות מקומיות אלא זוכה להכרה וידיעה של יחודו החד פעמי כשונה לחלוטין, ולכן גם דומה לחלוטין, לכל אדם אחר בעולם

קיומם של עדרים ושבטים מקומיים סותר לבנייתה של חברת מתוקנת מאוחדת ומגוונת
זה אינו מיתוס מסוכן
התפישה שלך הוא מיתוס מסוכן ומה שגורם לסבל ולצער ולמחלות ולמוות בעולם זה שרוב האנשים אם לא כל האנשים בעולם עדיין חושבים לצערי כמוך

למזלנו זה לא כל כך משנה מה אתה והם חושבים
התפתחות המתמדת בתחומי התקשורת והתעבורה ובכל התחומים האחרים ( שאגב גם הם מתאחדים עם הזמן) מפוררת עם הזמן את הגבולות

מבט להיסטוריה חושף שאחד המאפיינים הכי בולטים של התפתחות האנושות מתבטא כהגדלה מתמדת של קוטר ההשתייכות וההזדהות של הפרט
גבולות הקבוצה כל הזמן נעים ומשתנים
מתרחבים
לדעתי עובדה זאת יכולה להוות חלק מהסיבה לכך שלהרבה אוטיסטים אין את האינטואיציה הנ"ט של השתייכות לקבוצה
ומכאן הבעייה של כישורים חברתיים
וכיוון שהרופאים והניורולוגים והפסיכולוגים הם מפגרים
ולכן גם אינם יכולים לשער בנפשם פרט שמתפתח דרך השתייכות לקבוצה דינמית
הם עסוקים בלבזבז את זמננו והוננו על חיפוש אחר פתולוגיה וכשלים שמעולם לא נמצאו ולעולם לא ימצאו

ככה זה שהמדע נתפש על פרדיגמה מטומטמת
אין שום סיכוי לשכנע ולו איש מקצוע אחד שהארץ אינה שטוחה
כי כל המערכת בנויה לתגמל אנשים על תפישה מפגרת
ורק ממנה אנשים שואבים את ערכם ותחושת קיומם

אני משוכנע שעם הזמן יותר ויותר אוטיסטים ויותר ויותר אנשים הגונים לומדים לעמוד בפרץ
למרות הסביבה שמענישה אותם על כל תנועה חיוביות ומתגמלת אחרים על כל תנועה שלילית

dina199

New member
אין עדיף
. אדם זה מה שהוא.

נ"ט , א"ס או א"א. הוא לא יכול לבחור את הנוירולוגיה שלו. המהות שלו זה מה שקיים.
הדבר העיקרי זה להסתדר ב'חברה' עם מה שיש. ומאז שיש אינטרנט גם לא"סים יש סיכוי יותר גבוה לבחור את החברה שהם מעדיפים.

arana1

New member
חושש שאיני מובן

גם מתגובתך וגם מתגובתו של גור עולה שכרגיל איני מובן כלל
כי אני מנסה לבסס טיעון בזכות סובלנות לשונות ולעגן אותו במציאות מעבר לרמת הסיסמא
להצביע על אפשרות של פגם מערכתי
כזה שגורם לכשל תפישתי, ולכן ביצועי, במערכות שאמורות, ומתוקצבות, לשמור על שלומנו ואיכות חיינו וסיכויי התפתחותנו

כי אם מטפלים ומאבחנים וניורולוגים ופסיכולוגים ופסיכיאטרים וחוקרים ואנשי חינוך מכל הסוגים מתייגים כל מה שיחודי באדם כתסמין של לקות, פתולוגית או אחרת, אז כולנו כחברה וכארגון וכקבוצה נמצאים בבעייה מאוד קשה
בעייה שיש לתת עליה את הדעת
ביחוד שאף אחד מבעלי מקצוע אלה לא רק שלא נותן עליה את הדעת אלא שכולם כמעט ללא יוצא מהכלל ממשיכים בהתנהלות שמפרה בצורה שאין בוטה ממנה את האמנה החברתית, את האתיקה המקצועית, את הכללים שאמורים להנחות אותנו כבני אדם ששואפים להתפתח לקיום משמעותי
למשל
אם אני נתקל שוב ושוב ב"כוכבים" הכי גדולים והכי מבוקשים של טיפול תקשורתי שרואים את שליחותן כהכחדת מה שנתפש כדיבור אסוציאטיבי ושונה מדי על מנת שהפציינט ידבר כמו כולם אז מבחינתי יש לנו כחברה וכהורים ובכלל בעייה מאוד מאוד קשה ודחופה
לי העובדה שהורים מוציאים סכומי עתק רק בשביל שיהרסו להם את הילדים נתפשת כמאוד מטרידה
וכואבת גם ברמה אישית
וגם לכן אני מנסה לבטא ולנמק למה אין שום דבר עדיף בלהיות נורמטיבי אלא דווקא להפך
אז בעיני אנשים שטחיים ורדודים זה הופך אותי לגזעני
למה ?
כי אני מנסה להסביר איך הגזענות של הנורמטיבים נוגעת ופוגעת בכל התחומים וההיבטים של הקיום האנושי
גם וביחוד באלה שמתהדרים בשמה של האובייקטיביות
כמו המדע והרפואה והחינוך

האינטרנט משפר את סיכויי הקיום של האדם היחודי בגלל עצם התאמתו של המדיום הרשתי, שבו כל אחד יכול לפתוח ערוץ ולתקשר את עצמו כהווייתו לכולם ללא שום חציצה או עריכה או התערבות של מומחה או ממונה או סמכות כזאת או אחרת,
כך שגם העובדה שהרשת עוזרת לא"ס מוכיחה את הנקודה העקרונית שאני מנסה להעביר כאן
וכרגיל בכלל לא מצליח בכך

dina199

New member
מתנצלת. התגובה לא הייתה אלייך.

הטאבלט שלי לא הגיב כמו שצריך והתשובה לשאלת 'עדיפות' שורשרה לא בכוונה
לתגובה שלך.

arana1

New member
לא משנה, התגובה שלי היא עקרונית ולא דווקא אלייך

סתיו2001

New member
מצטערת זה אמנם יום ההולדת שלי אבל נמאס לי לא להגיב

ילד שנולד עם קוצר ראייה, כך הוא נברא. למה לתת לו משקפיים? וסכרת? זה הלבלב שלו!!!! למה להתערב??? הוא חייב להיות נורמטיבי עם לבלב תקין? ילד עם סרטן? אלו תאים סרטניים ששייכים לו, למה להתערב? למה לתת לאנשי מקצוע לעשות את עבודתם. אותו הדבר לגבי אנשים עם בעיה נוירולוגית - מערכת העצבים של תינוק וילד כל כך מורכבת , אם יש בעיה בואו נתעלם! אחלה פילוסופיה יש לך. כנראה שאנחנו הנורמטיביים ( ואף אחד לא נורמטיבי בעייני לכולנו יש בעיות) כנראה שאנחנו המוזרים. למה להתערב. ניתן לילד לצמוח ולגדול כמו שהוא , לא בעזרי שמיעה, לא באביזרי ראייה, חבל. מישהו החליט שכך הם צריכים לחוות את העולם!!!!!!!!!

arana1

New member
אלא שהמשל לא דומה לנמשל

גרוע מכך, אפילו מזעזע נורא, עצם העובדה שאנשים ממשילים שונות עצבית שמתבטאת גם כזהות מעט פחות שגרתית לסכרת או סרטן מהווה זוועה שלפחות אני לא מסוגל לעבור עליה בשתיקה

לדעתך, ולדעת אנשי המקצוע, אוטיזם זה מחלה, יש אנשים שחושבים שדעתך ודעתם היא טעות נוראה, שגורמת לנזק קשה מאוד ולעברות מוסריות ואתיות בלתי נסבלות

לי, כאדם עם ניורולוגיה שונה, יש יסוד סביר מאוד לחוש שאיני חולה באוטיזם אלא שמה שמתוייג כאוטיזם זה בסך הכל אוסף של מאפיינים של זהות שהיא שונה מהממוצע
עובדה שעד היום אף אחד לא מצא עדות לפתולוגיה אצל אוטיסטים
בעוד שלכל הדוגמאות שאת מביאה כאן יש תיאור מספיק ברור ומאוד מובהק של השיבוש שגורם לבעייה אין שום דבר שדומה לזה אצל אוטיסטים

לקרוא לאחרות מחלה זה הסוג הכי מחליא של גזענות
זה בוודאי שלא מדע ולא רפואה
להפך
זה דבר שמהווה עבירה שאין בוטה ממנה על כללי המדע והרפואה
אני למדתי להסביר לעצמי, בקשיים ניכרים, ותוך מאבק מאוד קשה עם ונגד אנשים כמוך, את עצמי כאדם
איני עוסק בהתנצחות על מי הוא המוזר
את התועבה הזאת אני משאיר לרוב הנורמטיבי
מבחינתי יש מקום לכל מיני סוגי אנשים
וצר לי שאנשים נורמטיבים לא מסוגלים להבין ולקבל ולראות את זה

מזל טוב

למעלה