"לכל דיסק יש שם"

שלמונזה

New member
חמודה אל תצחיקי אותי ../images/Emo168.gif

דבר ראשון מה זה הזלזול הזה לעזאזל?! אז נכון נשמע לך נורא זול להפיק סינגל, המציאות היא לא כזאת. יש אומנים מתחילים שאין להם גב רחב של חברת תקליטים ומפיקים את הסינגלים מהכיס שלהם. הם לא מוציאים סינגל אחד ב- שקל או כזה שלא תגידו וגמרנו הם צריכים להוציא כמויות, גם מפעל דיסקים תקליטים לא יקבל מהם הזמנה של כמות קטנה, וזה כסף שצריך להשקיע. עכשיו הדבר שלא ידעתי אם לצחוק או לבכות עליו: "את מוזמנת להסתכל על הפליליסט ולראות אמנים (שהם באמת "אמנים עצמאים") כמו אמירם אינק, אופיר לובל, האנשים וכו'. אולי אני טועה ותקנו אותי אם כן, אבל הם לא חתומים בחברת תקליטים גדולה (אולי אחרי הצלחתם בגלגלצ החתימו אותם)" are you fucking kiding me?! אין לי מושג עד כמה שומעים את האומנים האלה בגלגל"צ כי מה לעשות אני לא שומעת תחנות רדיו שהורסות לנו את הדבר היחיד הטוב שיש לנו בארץ שנקרא מוזיקה, את אולי לא מכירה את להקת האנשים או רק מגלגלצ, אנשים אחרים מכירים אותם מהדיסק הראשון, ומערוץ 24 וכו', והם לא היו צריכים את עזרת גלגל"צ בשביל לחתום בתו השמיני. התו השמיני הוציא להם את הסינגל יעני הם היו חתומים שם לפני שגלגלצ נזכרו שהם קיימים, ולהקת האנשים היא רק דוגמא אחת. דווקא ערוץ 24, על כל מגרעותיו ויש הרבה, עושה שירות הרבה יותר טוב למוזיקה הישראלית כשמשדר קליפים של אומנים פחות מוכרים וככה השירים נדבקים לאנשים שאולי יבקשו אותם בתוכניות הבקשות של גלגלצ ואז כולם יגידו שבזכות גלגלצ האומן הזה קיים, בולשיט.

An at

New member
במקום בו זורקים דיסקים ...

אני רק מקוה שהתחנה ואנשיה אינם נמצאים ברשימות התפוצה של הוצאות הספרים.

RJlake

New member
../images/Emo6.gif מה את קשורה עם האייקונים?../images/Emo6.gif

limors2

Well-known member
מי?../images/Emo12.gif

אני לא מצליחה לחשוב על אמן שיש לו קשר לנרות ושריפת ספרים עם סיגריות

העכביש2

New member
בהחלט תגובה יפה שלך אסף...

אהבתי את מה שכתבת. שיהיה ברור דבר אחד: אני כן שומע גלגל"צ ואני הרבה פעמים נהנה ממנה. אבל העיניין הזה של לזרוק דיסקים לפח מוציא את התחנה באור שלילי ביותר... למה לא לתרום דיסקים לחיילים? לאנשים שאין להם כסף לקנות מוזיקה? למה לא לעשות קצת טוב על הלב במקום לשלוח דיסקים למכונה שתגרום להם להיות בילתי שמיעים ואז לפח? הטענה שלתחנה נשלחים מידי שבוע עשרות דיסקים היא כנראה נכונה, אבל מפה ועד לזרוק דיסקים לפח הדרך עוד ארוכה (לפי התיאור- אנשי התחנה נמצאים בסכנת חיים עקב דיסקיות יתר)... צריך למצוא פיתון לכל אותם עותקים עודפים כשזריקתם לפח זה בהחלט הפיתרון הקל ביותר והטיפשי ביותר...

MARK HENRY

New member
כולה תקשורת יפת נפש

מי שם עליהם בכלל זכותכם לזרוק מה שבא לכם

Jack Cole

New member
../images/Emo31.gifמצטער מאוד

אף אחד לא יתבע את גלגלצ אם התחנה תתרום את הסינגלים לבתי חולים למחלקות של ילדים או למוסדות לאנשים שסובלים מפיגור זה או אחר. תתרמו את הדיסקים למקומות הנכונים ותפסיקו להתחבא מאחורי התירוץ של פגיעה בזכויות של האמן. האמן הראשון שיתבע את גלגלצ על זה שהיא נתנה סינגל שלו למחלקה אונקולוגית - יפגע רק בעצמו.

אסף יקר!

קראתי את תגובתך בעיון. אני חייב לציין עוד דבר - לא קראתי את הכתבה עצמה (פשוט משום שאין לי העיתון - אבל אני חושב איכשהו להתאמץ להשיג אותו ולקרוא מה שנכתב שם, וגם את התגובות). רק על דבר אחד אני יכול להגיד שהוא חבל - חבל שתגובה כמו זו שלך, לא נמסרה בכתבה עצמה (אני מניח ככה, כי תגובתך הייתה כל-כך חד-משמעית וכל-כך ברורה, שאני בטוח שאם תגובה ברוח זו הייתה מתפרסמת בכתבה - היא הייתה ציגה באור אחר את העניין, ובודאי שלא נשמעת כמו תירוצים של ילדים בכיתה ב'). אבל אני רוצה בכל-זאת להקשות כדי לברר דברים חשובים בנושא: מה עם סינגלים (או אפילו אלבומים) שלא נכנסים לפלייליסט? היכן ממקמים אותם? מה לגבי השמעת אלבום שהעותקים שלו נשחקים אחרי זמן רב? אחרי שהעותקים השחוקים נזרקים - איך ממשיכים להשמיע את שירי האלבום? אם הכל נעשה כל-כך לטובת העניין, כפי שהצגת - איך זה שאנשי גלגל"צ שהתבקשו להגיב, לא הצליחו לשכנע בכך את העיתון ואת הקוראים, כפי שאתה הצלחת לשכנע אותנו? שוב, תודה רבה על התגובה.

maor tur

New member
אתה קצת לא צודק.

מדובר פה בערך סנטימנטלי ליצירה שבאה בתוך דיסק לתחנה, וזה ממש לא משנה שהיא עולה 40 אגורות. בכתבה ב7 ימים, אחד מאנשי המערכת של גלגלצ טען שהתחנה שומרת בארכיון עותק אחד מכל דיסק, והעותקים המיותרים מנוקבים כדי שלא יעשה בהם שימוש של הפרת זכויות יוצרים, אלא שלא כך קורה! הדיסקים נמצאו בפח האשפה תקינים לגמרי, ולא נראה עליהם כל ניסיון קל לניקוב!

Y a r o n H

New member
האמת, לא זריקת הדיסקים הוא העניין

מדובר בסכסוך די ישן בתעשיית המוזיקה, תעשייה פופולארית בשוק יותר מדי קטן, בעיקר טענות של חברות תקליטים, לייבלים, ומנהלים אישיים של אמנים כנגד מדיניות הפליי-ליסט של גלגל"צ ושלא יהיו אי הבנות, כ ו ל ם צודקים פה. וכולם גם קצת טועים...טוב נו, אולי הרבה טועים. גלגל"צ צודקים - הם כתחנת רדיו נמדדים באחוזי האזנה ובתחום הזה הם מביאים תוצאות מבחינתם. גלגל"צ טועים - בגישה, בעיקר של מנהל התחנה, גם אם הוא יודע מה הסיבות האמיתיות למתקפות החוזרות ונשנות על גלגל"צ עדיין זה לא מצדיק את התגובות שלו שתמיד נשמעות מתנשאות ומתעלמות. יש גם משהו תמוה בזה שלתחנה שכל כך מבוססת מבחינת רייטינג ושלא אמורה להיות נתונה לשיקולים מסחריים אין אומץ או רצון לחרוג ולו מעט מהקו המוזיקלי שלה מה שמעלה חשש שהעורכים חיים במגדל שן. חברות התקליטים צודקות - הטענה שלהם היא שלגלגל"צ כתחנה מובילה ומעצבת דעת קהל יש אחריות להשמיע מגוון רחב יותר של סגנונות ואמנים, וכתחנה צבאית עליהם לייצג קשת רחבה יותר בציבור. הם מביאים כדוגמא אמנים שנדחו בגלגל"צ והצליחו לפרוץ בעזרת מדיות אחרות כמו הסלולר או האינטרט או בכוחות עצמם. חברות התקליטים טועות - כאמור, השוק הישראלי קטן, ומעבר לאידיאולוגיות שכתובות למעלה מדובר בסופו של דבר בכסף, התעשייה הזו מסוכסכת בינה לבין עצמה כמו גם עם אקו"מ, תחנות הרדיו ועם שלל ארגונים ואגודות שמיצגים זרמים שונים במוזיקה בשוק הקטן הזה. במקום לחשוב איך מגדילים את העוגה כדי שכולם ירוויחו, כולם רבים על חתיכה קטנה לסיכום, אני יודע שזה נשמע תמים אבל עם קצת יותר שיתוף פעולה, הבנה, התחשבות ופחות מריבות כולם יפעלו ביחד כדי לקדם את היצירה המוזקלית וגם להרוויח כסף מותר.

adonhashlulit

New member
אתה צודק (ולא ממש טועה)

הוצאת את המילים מפי. פעם הייתי איש של רדיו. האובססיה שלי כלפי התיבה המוזיקלית הסתיימה כשערן סבאג סיים את שידוריו בתחנת האם הנפלאה, גלי צה"ל. כשזה הגיע לרדיו, לא אהבתי לשמוע סתם מוזיקה בלי שדרן שמדבר עליה. אבל כשמצאתי את עצמי באותם רגעים נדירים בהם כן רציתי להאזין למוזיקה חדשה - גלגלצ הייתה המקום האחרון שהעזתי לחפש בו. זה עניין של טעם, אבל כשנאלצתי להקלע למצבים בהם הייתי חייב להאזין למוזיקה הגלגלצית נתקפתי בבחילה. לגלגלצ יש מונופול על הרדיו. המתחרה הראויה היחידה היא 88fm (שבעיניי לפחות אוכלת את גלגלצ לארוחת בוקר, צהריים, אחר-צהריים וערב, ואפילו בין הארוחות, כנראה שזה באמת עניין של טעם), אבל היא הפסידה בקרב, כי ב88fm יש פרסומות, וככה יצא לנו שהתחנה הכי משפיעה היא באמת גלגלצ. עם זאת, הרושם שלי הוא שמי שנתן צ'אנס ל88fm לא הצליח לחזור לגלגלצ. עד 88fm לא ידעתי שיש עוד אלטרנטיבות לגלגלצ. וכשגילו לי את 88fm הבנתי סוף סוף איך אמורים לעשות רדיו. [על טעם ועל ריח וכל החרא הזה], העניין הוא שהמאזינים של גלגלצ לא יודעים שיש אלטרנטיבה. הם חושבים שככה אמור להשמע רדיו, כי הם לא מכירים משהו אחר. לעזאזל, אנחנו מדברים על תחנה בלי פרסומות, ברור שיעדיפו אותה על פני תחנה עם פרסומות. רייטינג לא אמור להניע את גלגלצ, אם זה התפקיד שלה, להשיג כמה שיותר מאזינים - הרי שצריכים לשים בו פרסומות. בינתיים, עם כל ההשפעה שלה, גלגלצ דחקה את האיכות ושמה על קידמת הבמה שלה את הפארש. ברור שעידן רייכל יהיה פופולרי, אחרי שטחנתם לו את הצורה והוצאתם ממנו את כל הקסם. חוץ מזה שגלגלצ איבדה את הקסם שלה כשהאייפוד נכנס לתמונה, והיום כל אחד יכול לערוך לעצמו פלייליסט לטעמו, ולהניח לתקציב הביטחון לנפשו. אני, לעומת הגלגלצניק שדיבר כאן בפורום, דווקא בעד פיראטיות (אחרי הכל אני דד-הד משוחד). סוף סוף אנשים קיבלו חופש בתחום הרוחני הזה, ואפשר להגיע לאלבומים ומוזיקאים שבחיים הם לא היו מגיעים אליהם ללא החינמיות והנגישות המופלאה של האינטרנט, וזה אומר גם להשיג אלבומים שקשה עד בלתי אפשרי להשיג בארץ. פעם היו משכפלים קלטות, צורבים דיסקים וקונים צרובים. האינטרנט לא המציא את הפירטיות, הוא פשוט הפך אותה להרבה יותר קלה והרבה יותר נגישה. אני מניח שמי שקונה אלבומים הוא מי שיכול להרשות לעצמו לקנות אלבומים. לגבי הכתבה המדוברת מידיעות - לא קראתי, אני אנסה להשיג, אבל אני לא מעניק לה חשיבות, פשוט מאוד כי ידיעות אחרונות זה מיינסטרים מגעיל בדיוק כפי שגלגלצ זה מיינסטרים מגעיל. עם זאת, אין מהנה מאשר לראות שני ענקי מיינסטרים רבים אחד נגד השני : )

ShukyD

New member
מישהו בכלל שם לב

שבאותו עיתון בדיוק הייתה כתבה על תמי פדרמן "שלנו" ?

box 5

New member
משום מה אני אפילו לא מופתעת...!

הכתבה הזאת רק הבהירה עוד יותר את היחס המחורבן שאמנים מקבלים מגלגלצ... ואנ'לא חושבת שיש בנאדם אחד פה שיכול להכחיש שמי שרוצה להיכנס למיינסטרים של המוזיקה בישראל ולהצליח חזק ברמה מסחרית, צריך להגיע לגלגלצ (או לכוכב נולד, אבל היי, זה כבר ביזיון מסוג אחר), אז מאוד חבל שזאת הגישה של התחנה. ביזיון. חבל מאוד שבמקום להודות בטעות הם משקיעים מאמץ בתירוצים. כל אלה שישר אחרי ההודעה של אסף נהיו פתאום חכמים גדולים ו"ידענו ש-7 לילות שקרנים"- תעמדו מאחורי הדעה שלכם ותתפסו קצת שכל! בחייאת! אני בטוחה במאה אחוז שהכתב לא ממש התלהב לרוץ לחטט בפחי הזבל של מערכת גלגלצ ו"לחפש" בכוח לכלוך על גלגלצ. תתפלאו, אבל השטויות של גלגלצ לא באמת מעניינות את כל המדינה. אני עוד יותר בטוחה שאין פרט אחד לא נכון בכתבה... גם אם קשה להאמין שהתחנה שכל אמני הארץ תלויים בה, זורקת את הדיסקים שלהם לפח וגם אם אסף אומר שאין ברירה. כל הכבוד שמגיעים מאות דיסקים ביום, זה רק מראה כמה אתם אלה שמחליטים אם לפתוח או לסגור דלתות לאמנים חדשים בתעשייה. תאמין לי, שלתרום את כל הסינגלים האלה לא יעשה רע לאף אחד! ונכון, זה התקבל כמתנה, ויש עניין חוקי מסובך כזה או אחר, אבל ההיגיון אומר שאם זה ילך כתרומה, לאף גוף לא תהיה בעיה עם זה, ממשלתי או פרטי. וכמו שאמרת, אפשר בהחלט להראות כל דבר מהרבה נקודות מבט, שתגרום לגוף כזה או אחר להיראות לא טוב, אבל היי, העובדות בשטח חבוב. הדיסקים בפח הזבל... ואחרי שהרעש מהכתבה יעלם, הם ימשיכו להגיע לשם...

למעלה