"לכל דיסק יש שם"

Inbar789

New member
"לכל דיסק יש שם"../images/Emo103.gif

"זו היצירה שלהם. הדבר הכי יקר להם. הם השקיעו בה את כספם, ליבם וזמנם. את השירים האלה, את התקוות שלהם, שלחו לגלגצ. כאן נגמר החלום. בזבל. מאות דיסקים מושלכים לפח האשפה של תחנת הרדיו הפופולרית בישראל, יחד עם שקיות ניילון וקליפות בננה. משהו מסריח בגלי צה"ל." זאת הפתיחה של כתבה ב"7 לילות" [של היום] שבה יש פירוט על המקרה+תמונה מפח האשפה ושל הדיסקים בתוכם. תגובות של גלגלצ
ויש תגובות גם של חברות התקליטים. אז מה אתם אומרים?

limors2

Well-known member
לדנדן יש באמת ערימות של דיסקים בחדר

אני חושבת שכדאי שיבטלו את החוק הזה ויתחילו לחלק לנו כמה סינגלים, לא חבל עליהם? אבל ברצינות- גם אם הטענות שלהם על זה שרק את הסינגלים העודפים הם זורקים- שיטפלו בזה! שלא יחכו ויזרקו הכל רק כי החברות תקליטים לא באות לאסוף אותם. אבל אם החברות תקליטים לא טורחות לאסוף את הסינגלים ונותנים להם להיזרק לפח בזלזול(?), שלא יבואו אח"כ בטענות של "נעלבנו". אני אאלץ למחוק את הכתבה כי אסור לסרוק כתבות, אבל עכשיו אין זמן כי שבת

Inbar789

New member
אופס../images/Emo122.gif../images/Emo103.gif

למרות שאני רואה שכל הזמן סורקים כתבות וזה

hilali1

New member
קראתי.. מזעזע.. ממש לא בסדר

באמת עדיף שיביאו אותם לליאורה שתחלק בפורום או משהו. אפשר שאנשים יכתבו ביקורות. לא יודעת. כל דב ר העיקר לא לזבל.

גלגלצ יורים לעצמם ברגל../images/Emo67.gif

היוצרים והמאזינים ימצאו את דרכם להפגש. יש תחנות רדיו שישמחו לשמוע את הספור הזה. גם אתרים.

העכביש2

New member
../images/Emo125.gif גלגל"צ- הגעלתם ../images/Emo5.gif ../images/Emo46.gif

(הודעה שלי מפורום מצעדים 314): אני דווקא אוהב את גלגל"צ. וכל מי שאוהב מוזיקה אמור לאהוב גם. התחנה משדרת מוזיקה 24 שעות ביממה כמעט ללא דיבורים, פרסומות ושאר בילבולי שכל. בשנה האחרונה שאני פעיל בפורום מצעדים, הושמעו לא אחת טענות נגד התחנה היפואית , כשאני הייתי הראשון להגן עליה תמיד, בכל מצב, ולהדגיש את החיוביות של התחנה לצד השליליות מהסביבה. ובכן, זה לא סוד שככל שעבר הזמן, וכאשר נחשפתי לעוד פנים בעולם המוזיקה, התחלתי להבין שמשהו מוזר שלא לומר רקוב, מתנהל בתחנת המיינסטרים הזאת (בהקשר למוזיקה חדשה בכל אופן). ממש הבוקר זה הגיע לשיא חדש ואני חייב להגיד שהפעם זה כבר עבר את הגבול, גבול שהיה רחב מאוד מבחינתי. פתחתי את גיליון "7 לילות" של "ידיעות אחרונות" וממש חשכו עיני. במסווה תירוצים עלובים יש ילדים בכיתה ב' 2 , ניסו קברניטי גלגל"צ להסביר הכיצד יכול להיות שעשרות דיסקים וסינגלים מכל המינים, הצבעים והצלילים, נזרקים מידי שבוע לפח הצפרדע הירוק והגדול שמול ביניין התחנה ביפו. כתב ידיעות לבש מדים ועם הרבה נחישות פישפש בפח שכלל בתוכו דיסקים רבים וסינגלים של אמנים מגוונים החל ממוניקה סקס ועד סגיב כהן. המעשה הזה, על כל תירוציו הלעיתים הגיוניים, הוא נפשע וחסר כל מצפון אומנותי, שלא לומר רובוטי ומדליק נורה אדומה בראש ובראשונה כלפי גלגל"צ כתחנה מובילה. לא יתכן שאנשים, ולא משנה מה הרקע שלהם או מה הם משדרים, יתנו את כל כוחם, מרצם, כספם וזמנם בכדי ליצור מוזיקה, ותחנה אחת חזקה תזרוק אותם היישר לפח הזבל בטענת "חוסר מקום" ו-"ריבויי עותקים וחומרים" כאילו היו נייר טואלט בתחנה המרכזית בת"א... זו יריקה בפרצוף וחלם לכל תעשית המוזיקה ובראשה עומדים אנשי הצוות בגלגל"צ שנחשבו לאנשים טיפה יותר אינטילגנטים עד עצם הרגע הזה, בו החליטו להשליך לפח אנשים יוצרים כדוגמת זהבה בן ויובל זרדמן. בושה! פשוט לא יאמן שזה היחס שנותנת תחנת רדיו עם כח השפעה כ"כ גדול ושמשדרת בפריסה ארצית. עכשיו כל המגרעות שלה פשוט צפים למעלה ומטים את כף המוזנים נגדם. ממש מגעיל. מגעיל אותי לשמוע גלגל"צ ביום הזה.... בעקבות כתבת "7 לילות" בסופ"ש הנוכחי תחת הכותרת "לכל דיסק יש שם" מאת רועי בהריר

העכביש2

New member
חחחח ../images/Emo3.gif

מה המצב אלון, מזמן לא ראיתי אותך... למה אתה לא בא קצת למצעדים? נמאס לך... וכחול זה לא הכל בחיים אה

שבת שלום!

שלום חברים! תרשו לי להגיב לכתבה הזו, אבל אני מדגיש שזו לא תגובה רשמית של גלגלצ (אותה אתם יכולים לקרוא בכתבה) אלא שלי כאדם פרטי שיודע מה קורה בתוך המערכת, ומתוך הערכה לאנשי הפורום הזה ולרמת האינטליגנציה והאהבה שלהם למוסיקה ולגלגלצ. הכתבה הזו היא עוד ניסיון להכפיש את גלגלצ (כי לפעמים זה סוג של ספורט לאומי) והפעם גם ניסיון באמת זול. הטענה שהיצירה והאומנות של מוסיקאים מתבטאת ב40 אגורות שמוציאה חברת התקליטים שלהם על הדפסת הסינגל היא העלבון למוסיקה וליוצרים, ולא התמונה המגעילה מתוך הפח של התחנה. מוסיקה היא עניין רוחני - היא קניין רוחני של אומן, היא המילים שהוא כתב, המוסיקה שהוא הלחין, הקול שלו או הנגינה שלו. כשאתם שומעים את "יום חדש נפלא" של אריק ברמן וחושבים על החיים שלכם, על כמה שהשיר הזה מדבר אליכם, על כמה שהוא מרגש אתכם - זו היצירה, על זה יש לו זכויות יוצרים, וזה לא משנה מאיזה מבין 500 הסינגלים שחברת התקליטים שלו שלחה לתחנות הרדיו זה משודר. כששידרתי היום את HELP ME של גו'ני מיטשל והתרגשתי מהמילים שלה על אהבה, מהקול המדהים שלה, מהשיר המקסים (ואני בטוח שהיו מאזינים שהתרגשו יחד איתי) זה משנה אם זה מדיסק אוסף שלה, מהמחשב באולפן או מהתקליט המקורי שהיא הוציאה ב1974? בשורה התחתונה מוסיקה היא אומנות ורוחניות. מסביב לזה יש תעשיה - שכוללת כסף, רווחים, ועוד כל מיני דברים חומריים שבאופן די ברור פשוט מתנגשים עם המטרה והמהות של מוסיקה. אבל מה לעשות - ככה זה עובד, וגם בעוד הרבה דברים בחיים. והצד החומרי של המוסיקה מתבטא בחתיכת פלסטיק שמגיעה במאות עותקים. זלזול במוסיקה זה לא לשמוע אותה בכלל, להעתיק אותה סתם ככה, להתייחס אל המוסיקה עצמה בזלזול, וזה ממש לא מה שקורה בגלגלצ! מגיעים לפה מאות שירים בשבוע, של אומנים מוכרים יותר ומוכרים פחות - ושומעים את כולם אין מצב כזה שסינגל או אלבום מגיעה ופשוט ישר נזרק לפח. זה פשוט לא קורה אף פעם (וזה מה שמנסים לרמוז בכתבה) כולם פה עושים את העבודה הזו מתוך אהבה אמיתית למוסיקה - אחרת הם מראש לא היו מגיעים לפה, ובטח שלא נשארים פה. ה"תירוצים" שמובאים בכתבה מפי אנשי גלגלצ הם ממש לא תירוצים של ילדים בכיתה ב'. מגיעים לפה עשרות אם לא מאות דיסקים ביום (דבר, אגב, שמאוד משמח אותנו, כי כמו שאמרתי אנחנו אוהבים מוסיקה - אתם מוזמנים לבוא לראות את ההתרגשות בתקליטיה כשמגיע שליח עם ערימה של דיסקים). מגיע עותק אישי לכל עורך, ועוד 30 עותקי תקליטיה - זה מההפצה של חברות התקליטים הגדולות. בנוסף מגיעים עוד המון סינגלים ואלבומים של אומנים עצמאיים. כל מוסיקאי שרוצה שישמיעו אותו שולח דבר ראשון את השירים שלו (בכמה שיותר עותקים) לתחנות הרדיו, וגם אלינו. דמיינו לעצמכם בכמה דיסקים (של אותו שיר או אותו אלבום) מדובר... אז כל עורך שומע את העותק שהוא קיבל, ושומעים ביחד בישיבת עורכים, ומכניסים נגיד 10 עותקים לתקליטיה (למקרה שחלק יאבדו או ישרטו) ואז... נשארים עוד 20 עותקים. על פי החוק אסור לנו לחלק אותם לאף אחד, גם לא אנשים בתוך התחנה (זה הרי כמו להעתיק את המוסיקה חינם ולפגוע בהכנסות של האומן). חברות התקליטים לא לוקחות את זה חזרה, גם להם אין מה לעשות עם זה, וגם לא לאומן עצמו (מה, הוא ישים בסלון של אמא שלו 60 עותקים של הסינגל שלו??). הם לא יבואו לקחת את זה כי רק הכסף שיעלה להם לשלוח לפה שוב שליח זה יותר מאשר הדפסה של הסינגלים שנותרו. אז מה אפשר לעשות? יש כבר עותק לכל עורך, יש עשרה עותקים בתקליטיה... אפילו אם היה לנו מחסן ענק כבר לא היה בו מקום. אגב, אם אתם לא מאמינים עד כמה זה הרבה דיסקים - פעם התקליטיה הייתה בתוך המבנה של גלי צה"ל, אבל הרצפה תחילה לשקוע מרוב תקליטים ודיסקים, וגלי צה"ל הייתה צריכה לקנות חלק מהבניין ליד כדי להרחיב את התקליטיה.... אז חלק מהדיסקים נזרקים. אבל שלא כמו שכתוב בכתבה, הם ממש לא נזרקים במצב תקין! הם קודם כל עוברים מכשיר שגורם לזה שאי אפשר יהיה לשמוע אותם... ככה שאם תכננתם לבוא לחטט לנו בפח ולקבל כמה דיסקים חינם - תשכחו מזה. אגב, אפשר לראות במונה בעמוד הראשון של המוסף הזה שהדיסקים "מחוררים" - זה בגלל שהם עוברים את המכשיר הזה. אחרת זה היה כאילו אנחנו מחלקים את הדיסקים חינם. אגב, יש גם עוד עניין: קחו למשל את הדיסק "פצעים ונשיקות" של מוניקה סקס. אלבום מעולה שנמצא אצלנו מאז 1995 ומשדרים ממנו המון. 12 שנה שכל יום מישהו לוקח אותו, שומע אותו, משדר אותו, מחזיר אותו, מוציא אותו, מכניס אותו - מה אתם חושבים קורה לו? הוא נשרט, כל פעם קצת, ולא משנה כמה מנסים לשמור עליו בשלב מסוים הוא נשרט עד שלפעמים כבר אי אפשר להשתמש בו בכלל. ואז חברים, יש לנו ביד חתיכת פלסטיק. כבר אין עליה מוסיקה... ואז, בצער רב, זורקים. ואני מבטיח לכם שזה קורה למספר דיסקים בכל שבוע. בשורה התחתונה - הדבר שהכי חשוב לי שתדעו זה שכל מי שנמצא פה, ומתעסק כל יום עם מוסיקה, עורך אותה, משדר אותה, יושב מאחורי מיקרופון, מאחורי רשימות שידור, בישיבות, באולפן - כולם עושים את זה מתוך אהבה למוסיקה. אין פה טיפת זלזול. אל תתנו לכתבות ותמונות מגמתיות לבלבל אתכם. כל דבר אפשר לצלם מנקודת מבט כזו שתגרום לו להראות רע. מצטער שחפרתי! בתקווה שתמצאו משהו יותר טוב לקרוא בסופ"ש מאשר את הכתבה הזו! ושתהיה לכם שבת שלום

hilali1

New member
תודה על התגובה המעמיקה

אני בכל חושבת שגם לחורר א הגיסקים זה לא כל כך נחמד. אפשר למצוא איזו פירצה בחוק או בנוהל שאומר שאסור לחלק אותם בלי בעיה כדי שלא יזרקו ויחורר לחינם.

RJlake

New member
אבל למה זה כזה נורא?

הרי אם למפיצים ולאמנים אין בעיה להפיץ ולשלוח מאות ואפילו יותר עותקים לתחנה בידיעה שאין מה לעשות עם כזו כמות אז אני בטוחה שזה לא כזה מפריע להם. גם הסיבה לחירור הגיונית לדעתי. וכל עוד לגלגצ אין את הזכות לחלק אותם בחינם אז זכותם להחליט מה לעשות איתם. כמו שאף אחד לא מתערב באוכל או בדפים או בכל דבר אחר שאנחנו זורקים בבית שלנו אז לא צריך להתערב במה שגלגלצ בוחר לזרוק.

ShukyD

New member
האמת? אפילו לא קראתי את הכתבה

את התגובה שלך לעומת זאת קראתי ואני רק חושב כל הזמן מה הלחץ מה הנסיון הזה להגן על עצמכם הרי מי ששונא אתכם ישנא אתכם תמיד ומי שאוהב אתכם לא ישנה את דעתו בגלל דיסקים ואם כן, תהיו בטוחים שהוא ישנה את דעתו עוד 20 אלף פעם אני נהנה לשמוע גלגלצ לא באמת משנה לי מה הולך בפח זבל שלהם ומי שיש לו בעיה שישמע תחנה אחרת שלא "זורקת דיסקים" חבל על האנרגיות

העכביש2

New member
זה לא נכון...

אני אוהב את גלגל"צ אבל העיניין הזה מוריד מהערך שלהם הרבה הרבה...

העכביש2

New member
ולא רק אני חושב ככה...

אלא עוד הרבה אנשים שאני מכיר אישית (ולא זה לא עוד סתם אמירה), אז הציניות שלך נחמדה אבל דיי מנותקת...

העכביש2

New member
ולא רק אני חושב ככה...

אלא עוד הרבה אנשים שאני מכיר אישית (ולא זה לא עוד סתם אמירה), אז הציניות שלך נחמדה אבל דיי מנותקת...

ShukyD

New member
אבל תבין

שאני לא מייצג את גלגלצ ואני לא מנסה למרוח את עצמי בטיעונים לא נכונים זה פשוט לא מעניין אותי ואני מסתכל עליכם מתווכחים על זה וטוחנים את זה ומורחים את זה וזה באמת מיותר

דווקא ShukyD צודק

ככה זה, כמישהו שונא משהו, הוא ימשיך לשנוא בכל מחיר, לא תעניין אותו שום אמת. במיוחד אם זה עיתונות שמחפשת להכפיש ולדעתי היא ממש לא הוגנת. ותודה על התגובה, אסף.

Inbar789

New member
תודה על התגובה../images/Emo13.gif../images/Emo103.gif

תארתי לעצמי שהכתבה הזאת הוציאה את הכל מפרופורציות לגמרי, ולצערי זאת לא פעם ראשונה שזה קורה ב"7 לילות" >< ואחרי ההסבר שלך, באמת שאין להם על מה להתלונן.

ShukyD

New member
ומי מבטיח לך

שהתגובה שלו יותר אמינה מהכתבה שלהם?

למעלה