לכל באי הפורום...

drall

New member
אני אגיד לך מה שאמרתי ליאגה

אם התודעה הטהורה הזאת זה מה שאתה , דני ויאגה ומיליוני הטרסנדנטלים חווים כל יום ובהצלחה רבה . אם ההארה היא משהמחקרים המדעיים שלכם מוכיחים מעל לכל הספק. אז אני לא רוצה אותה , אני לא צריך אותה. רק תרחיקו אותה ממני כל ימי ואני אהיה אסיר תודה! בכנות! דרול

hary_i

New member
שוב מתפתל...

אז עכשיו אתה מסכים שיש תודעה טהורה אבל אומר שלא רוצה אותה ?! אז כנראה שיש כאן אדם שאינו רוצה אושר ולכן אני לא מאמין שאתה לא רוצה אושר. כדאי שתבין שאושר אמיתי יכול להגיע רק עם תודעה טהורה ולכן מ"ט היא דרך ישירה לאושר אמיתי אולי לא היחידה אבל דרך פשוטה וטובה. אתה כמו אסיר שאומרים לו בוא תצא לחופשי והוא אומר לא, אני לא רוצה טוב לי כאן עם החברים שלי. היה פעם סרט כזה על מישהו שחזר לכלא רק בגלל ששם היו החברים שלו. אז אין בעיה, תשאר לך בכלא שלך אבל אל תפריע לאנשים שאכן רוצים להיות מאושרים לקבל את האושר שלהם.

drall

New member
הארי חמוד

אני לא אמרתי שום דבר כזה . אני אמרתי ככה , ותקשיב לי טוב. יש איזה דבר שאתה ושאר המהרישיים חווים בזמן התרגול ולאחריו שהוא לדעתי משהו מסוכן , הרסני וגרוע. את הדבר הזה אני לא רוצה , ממש לא. אתה ודני ויתר המיליונים מכנים אותו בכל מיני שמות מסחריים מפוצצים כדוגמת "תודעה טהורה" , "הארה", "מנוחה טרנסטנדלית" , "תעופה יוגית" וכן הלאה. זה בכלל לא משנה מה השם של הדבר הזה , באותה מידה ניתן לקרוא לו מלפפון חמוץ או תולעת או מטוטלת. כל מה שכתבתי זה שאני לא מעוניין בו. זה הכל. דרול

hary_i

New member
אתה לא חייב

אבל כמו שאמרתי קודם אתה כמו עיוור שמציעים לו לראות והוא לא רוצה. אתה כמו אדם שחי במערה חשוכה ומציעים לו לצאת לאור השמש והוא לא רוצה. למה אתה לא רוצה אני ממש לא מבין.

drall

New member
אני אגיד כזה דבר

שאתה יכול לקחת צנצנת ולקרוא לה "תודעה טהורה" או לקרוא לה "מנוחה טרנסטנדלית" או לקרוא לה "הארה" ולהביא מחקרים מלומדים של הרבה אנשים שהתנסו בדבר הזה כשלמעשה הם התנסו במשהו שהם מכנים אותו "תודעה טהורה" אבל למעשה הוא רסק עגבניות , זה הכל. דרול

אי אפשר להתנסות בתודעה טהורה

התנסות מלאה בתודעה טהורה יכולה לבוא רק בהארה. כל השאר זה קשקוש. מישהו פעם נתן דוגמא יפה של קרח ומים. אם תודעה טהורה היא קרח ותודעה "רגילה" (או בערות) היא מים אז מה שמדיטציה מנסה לעשות הוא להוריד את הטמפרטורה של המים בצורה שיטתית. התנסות במים שהם יותר קרים (כביכול מצב תודעה שיותר קרוב לתודעה טהורה או אם יותר מהאיכויות של תודעה טהורה) נותנת יותר התנסות באיכויות של קרח אבל זה עדיין לא קרח. זאת אומרת, זאת לא תודעה טהורה. לפעמים נדמה לנו שזה תודעה טהורה כי יותר קר מהרגיל ונדמה לנו שזה קרח. כדי להתנסות בתודעה טהורה במלוא תפארתה, המערכות השונות שלנו (גוף רוח וכו') צריכות להיות מוכנות להכיל את המצב הזה. אם הן מוכנות להכיל את המצב הזה, אז פשוט הארה באה. אם המערכות לא מספיק מוכנות או נקיות או טהורות, כל התנסות שתבוא לא תוכל להיות טהורה וזה כולל גם תודעה. התפקיד של כל טכניקה להתפתחות רוחנית אמיתית, הוא להכין את המערכות שלנו למצב שבו תודעה טהורה תוכל לבוא במלואה. אם הטכניקה לא עושה את זה, חבל על הזמן שמקדישים לה.

hary_i

New member
יש בזה משהו

וזה בדיוק מה שהמ"ט עושה. מ"ט עושה זאת תוך יותר ויותר התנסויות של השדה המאוחד עד שאתה מגיע לכך שאתה מתנסה בזה 24 שעות ביממה.

chataka

New member
הארי-

תודה על שאתה מספק לי כלכך הרבה הזדמנויות לתרגל. שבוע טוב.

chataka

New member
מאוד מעניין

במיוחד התחברתי למה שאתה אומר על המוטיבציה והמציאה. לגבי התזה "החלופית" של יותר מבורא אחד.. זה רעיון מעניין שיכול להסביר כמה בילבולים.. ורחוק מחוויתי כמרחק התודעה הטהורה. אין לי מושג על מה אתם מדברים שם, ואין צורך להסביר. זה גם קצת מתקשר לי לרעיון התאונה הקוסמית של בארס איכשהו.. לגבי קוסמולוגיות מיקרו-מאקרו, ששומרות חוקיות זהה.. לא מכירה את של גורדייף אבל אצל הסינים יש לי תחושה שיש טווח מסוים לחוקיות הזו, אולי בגלל שהם מתבססים על הטבע, על חוקיות היקום שלנו, מה שמעבר.. מוזכר רק במרומז מאוד, ולא בטוח בכלל שזו אכן התייחסות ל"מעבר" הזה..

ככה תמהה

מה שהראת לנו זה שלבים בהוכחה מדעית? בכלל, לא באמת מבינה את הצורך שיש לחלק ממשתתפי הפורום, להוכיח האחד את השני. אבל מבינה שהצורך הזה לא תלוי בהבנה שלי. יום נפלא לכולנו אור ואהבה

yaga1

New member
חיפוש ית שלומות...

קודם כל סליחה אם מהלך הענינים פגע איכשהוא בעדינות שלך. בקשר לצורך להוכיח אחד את השני... זה פורום מדיטציה והדיון הזה נבע מהצורך האובססיבי של דרול להוכיח שמ"ט היא לא מדיטציה אמיתית. כעת...דרול הוא לא סתם בן אדם פה בפורום. הוא בן אדם שיודע הרבה ושאחרים מסתכלים עליו ואולי אף מסמכים בעזרתו את דעותיהם ותפיסת עולם בנושא מדיטציה. מ"ט היא לא המדיטציה היחידה שפועלת על העיקרון אותו קבע דרול כלא אמיתי. היא שייכת למשפחה שלמה של מדיטציות המשתמשות בעקרון זה...מדיטציות שמתרגלים מכל גווני הקשת תירגלו אותן בתולדות האנושות והתפתחו דרכן. אבל מ"ט היא מדיטציה שדרול שונא. זו גחמה אישית שלו. כאשר בן אדם שיודע משתמש בידע שלו כדי להצדיק גחמה אישית של שנאה וכל זאת לעיני אחרים שיודעים פחות ממנו והם תמימים יש לזה שם...זה נקרא - נבל ברשות התורה. לא חושב שהייתי צריך להשאיר את פסיקותיו של דרול בשאלה מהותית כמו זו ללא מענה ולא חושב שהתהליך היה מיותר.

ממשיכה לחשוב

"דרול הוא לא סתם בן אדם פה בפורום..." את כוחו ומשקלו של דרול, או כול אדם אחר לצורך העניין, אתה נותן. ההתנגדות למ"ט ממשיכה להתקיים כי יש לה תגובה, ואולי אפילו תגובה היסטרית משהו. דרול היה יכול לדבר על ההשגות שלו ומהיום ועד סוף הימים, אם הוא לא היה מקבל משוב, קולו היה מתפוגג. אם נשתמש בדוגמת קלף השוטה שהצגת, אף אחד לא יכול לקחרת מהמ"ט את מה ששלה באמת. לכן לא רואה צורך בלהגן עליה, אפילו לא מפני אנשים שהם "לא סתם בני אדם פה בפורום". ואגב... אל תדאג לעדינות שלי. אני יכולה, ושמחה לספוג, הרבה יותר ממה שנראה.

למעלה