לכל באי הפורום...

yaga1

New member
לכל באי הפורום...

רציתי להתנצל על חלקי ב"חימום" הענינים. היתה לי מטרה מסויימת בדרך בה הובלתי את הדיון ביני לבין דרול וכעת אני אסביר אותה. דרול הסביר במודל שהוא הציב ,קרי- הצופה, האוביקט (הקלט החושי) ותהליך העריכה שלו שהמטרה במדיטציה אמיתית היא לבלבל את העורך או כמו שאומרים, לתת לו בראש.
לטעמי האישי זו שיטה אגרסיבית, לא אלגנטית, ומסוכנת שההתמדה בה עשויה להוביל יותר לפסיכוזה מאשר למצב מדיטטיבי. מדוע לזלזל בעורך ? מדוע להשפיל אותו ולגרום לו לצאת מהתמונה מוכה וחבול ? האם זו עדינות ?? יתרה מכך, את העורך אין ניתן לבלבל ואני אסביר מדוע. אחד התפקידים של העורך הוא להזין את האגו ולחזק את הישרדותו. האגו יעשה כל שביכולתו ע"מ לשרוד. והעורך יעוות את עצמו בכל צורה לשם כך ואת זה אפשר ללמוד מהדרך בה התנהל הדיון. אתה תגיד לעורך - אמרת שמדיטציה אינה כופה אוביקט על המיינד. הוא יגיד לך - היא בעצם כן כופה אבל דרך החושים אז זה לא נחשב. אתה תגיד לעורך - במדיטצית נדהברהמה יש שלב בו מציגים אובייקט ויזואלי למיינד. הוא יגיד לך - אין שלב כזה כל מי שמלמד ככה אינו מלמד נכון. אתה תגיד לעורך - במדיטציה באויר של אושו יש דימוי ויזואלי. הוא יגיד לך - אני לא מסכים עם אושו למרות שקודם הוא אמר לך שבעיניו אושו הוא מומחה למדיטציות מספר אחד. אתה תגיד לעורך - במדיטצית האור הזהוב שהגדרת אותה כאמיתית יש דימוי ויזואלי. הוא יגיד לך - אמרתי שהיא אמיתית אבל היא בעצם לא אמיתית. אתה תגיד לעורך - אמרת שבמדיטצית מכונת הכרטיסים מציגים כרטיס למיינד. הוא יגיד לך - נכון שאמרתי אבל בעצם לא מציגים כרטיס למיינד. אתה תגיד לעורך - יורד שלג בסהרה. הוא יגיד לך - זה לא שלג זב מן. אתה תשלח לעורך את הפיצה שהוא לא אוהב. הוא יגיד לעצמו - בעצם היא טעימה. בקיצור, העורך לעולם לא יעלם כל עוד יש לו מה לערוך והוא יערוך בכל דרך אפשרית גם במחיר השפלת עצמו את מה שיש לו לערוך כל עוד יש דבר כזה. אני חוזר ואומר...לא צריך לזלזל בעורך ולא לנסות לגרש אותו באגרסיביות ובערמומיות. צריך להבין ולקבל את העובדה שיש לו תפקיד ולכבד את זה. הדרך העדינה והאלגנטית היא לצמצם עבור העורך את החומר הזורם אליו עד כדי העלמות. בתהליך הזה העורך נעשה נינוח בהדרגה ומבסוט מהמנוחה הזו, כי העבודה שלו הבלתי פוסקת היא באמת קשה ומעייפת. הוא לא נעשה מבולבל ולא מושפל אלא זוכה במנוחה ומי לא צריך מנוחה ??? כאשר האוביקט המזין את העורך נעלם העורך הולך לישון עם חיוך על הפנים. כשאין אוביקט ואין עורך ההכרה המתבוננת נשארת פתוחה לעצמה ומכירה את הוויתה האמיתית מעבר לכל הטררם שהיא רגילה לחוות מחוץ לה. ככה מדיטציה טובה פועלת וככה מדיטציה טרנסנדנטלית פועלת. אני מקווה בהמשך כאשר העניינים ירגעו קצת להסביר כיצד בדיוק היא עושה זאת. שלומות.

yaga1

New member
ממ...

זה בסדר כל עוד הכל נגמר בצחוק. זה בריא לצחוק

היי יאגה,

למציאות היבטים וזויות רבות וגם אדם המביט בה ישירות רואה בזמן נתון רק חלק מהתמונה.אתה יכול לקחת תמיד את דבריו של אדם כזה ולנסות למצוא בהם ערפול,סתירות ועוד כהנה וכהנה דברים.זאת כמובן זכותך, אבל מצד שני מה זה בדיוק אומר עליך? אתה מתאר את התנהגותו של דרול כהתפתלות וניצול של אינטלקט ומילים שכבולעם לא כך פולטם,אולם האם לא ייתכן לנוכח פסקנותך הבלתי אמצעית שאולי אתה הוא זה העושה את כל הדברים הללו?זוכר את עיקרון הפיצול? ואתה עוד בא בטענות לבארס באומרך,שהוא חוזר על רעיונותיו שוב ושוב במקום להסבירם.צר לי לומר לך שגם אתה מאוד "מאכזב"!(אל תדאג,אתה לא מאכזב אותי,כמובן,אלא את עצמך :) אתה חוזר על רעיונותיך שוב ושוב במקום להקשיב באמת,וכשאתה נעול על תפיסה מסוימת בהכרה שלך לגבי דמות ושמה דרול ורעיונותיה "האובססיביים" לגבי המציאות והמדיטציות וכשכל מאווייך הם להוקיע את אותה דמות ולהוכיח שהיא לא מבינה דבר!אז שוב,לפי אותו עיקרון,מה זה אומר עליך?האם ההתעקשות שלך שאתה צודק והחזרה שלך כל הזמן לאותו דבר אינה אותה ההתפתלות שאתה מאשים בה את דרול?(דרך אגב,שאל את עצמך,למה לאחר התכתשות טובה שלך עם דרול,כל מה שאתה רוצה לעשות זה רק לתרגל ולתרגל ולתרגל,לדבריך.האם לא ייתכן שאתה מבזבז אנרגיות רבות וחשובות לשווא?) דרול לא מרוויח דבר וחצי דבר מעידוד לטכניקות מדיטציה מסוימות,המהארישי,לעומת זאת,תוך שימוש במנגנון שיווק משומן היטב מרוויח ועדו איך!כל כך פשוט למצוא טוהר במעשיו של דרול,אבל אינני יודע מה לומר לך לגבי ההתנהלות של אימפרית המהארישי!מי שכבר מבטיח בלי כל בושה גן עדן להמונים,עשוי בהחלט לשקר(אני לא אומר שהוא משקר אלא אומר שייתכן שהוא משקר בחושבו שהוא אומר את האמת!)והדרך האשלייתית שבה מדיטציה זו משווקת רק מוכיח טענה זו מעל ומעבר לכל ספק! טכניקת מדיטציה אמתית היא כלי,אשר עשוי,בתנאים מסוימים לשנות את האדם!היא בסך הכול עוד כלי,אחד מני רבים שבהם ניתן להשתמש על מנת לעבור שינוי זה.ועכשיו,כל "שינוי" בסדר גודל שכזה דורש קורבן!והוא דורש קורבן גדול מהאדם המבקש לעבור את השינוי.בראש ובראשונה נכונות לוותר על כל מה שידע ועל כל מה שחשב שהוא יודע ולהתמסר למי שיודע יותר! מדובר כאן במצב של טרנספורמציה והגעה למצבי תודעה גבוהים יותר!מצבי תודעה גבוהים יותר,על כל מה שקשור באפשרויות שהם פותחים בפני האדם,אין משמעותם שלווה ורוגע לאורך מרבית שעות היממה,כפי שדניאל גליקר הציג מספר פעמיים,אלא מצבי תפיסה והבנה של מציאות מורכבים ביותר.כאן עשוייה להיות בתחילה מתיחות עצומה,שהיא לבדה מאפשרת תפיסה בלתי אמצעית של המציאות והחיים מעבר לגבולות האישיות המזויפת.הגעה למצב הזה דורשת זעזועים גדולים למדי והיא לא נגישה ולא תהיה נגישה לאלה שכל מה שהם רוצים בחיים זה לשבת 20 דקות או שעה בבוקר ובערב ובשאר הזמן להתקשקש ולספר סיפורים על כמה אורח החיים שלהם השתפר.ובכן,שמע לי יאגה,גם אורח החיים שלי השתפר כתוצאה מעבודה קשה ועקשנות לאורך שנים ואני לא מתרגל מדיטציה טרנסצנדנטלית! אתה יכול להסתכל על הכבשים והעיזים במרעה וגם הם יראו לך מאוד רגועים בשעה שהם מלחכים את העשב הירוק של איכות החיים שלהם.אבל אין להם כל הבנה שהם כבשים ועיזים ולכן לעולם לא יראו את הזאבים.אז הם לועסים ברוגע עד שהם נטרפים. ואם אתה רוצה להבין מהם מצבי תודעה גבוהים אמיתיים וכיצד הם משפיעים על האדם,קרא את אוספנסקי. ועכשיו,נדה ברהאמה בספר של אושו לא מועברת באותו אופן שבו היא מועברת כנראה באשרם שלו לאחר מותו.לא מוצגת שם כל ויזואליזציה. מה שקורה,מן הסתם באשרם של אושו,יקרה באותו אופן בארגון של המהארישי. הנר בגורשינקר,או לפחות החלק הזה ,הוסף לפי עניות דעתי על ידי אושו מאחת הטכניקות של הספר הטכניקות העתיק של "שיווה".הכוונה היא לא לכפות על המוח דימוי,נהפכו,הכוונה היא לראות מעבר לנר,מעבר למה שלמדנו לראות כדימוי של הנר,מעבר לסמל הנר בהכרתנו!וזה אפילו לא חייב להיות נר,אלא כל אובייקט אחר.ראה את האובייקט כמסתוריות,ולא כדימוי!אתה מביט ונותן להכרה שלך להיפתח!בחלק הזה אתה מרפה,מרפה באמת,ממש כשם שאתה טוען שעושים לכאורה במדיטציה טרנסצנדנטלית!) וכיוון שדיברנו על זעזועים,כל טכניקה אשר אולי עשויה להיות אפקטיבית לצורך התפתחות,בהחלט צריכה להיות כאוטית,כהגדרתו של דרול. מה הכוונה האפשרית במילה כאוטית?הכוונה היא טכניקה שלא ממרכזת את האדם, את ההכרה של האדם,אלא מגמישה ומותחת את הכרתו עד לקצה גבול היכולת שלה במאצעות טעינה אנרגטית ומשחקים אנרגטיים במינונים ובווריאציות שונות. זה יכול להיעשות על ידי קלט חושי המשתנה בפתאומיות,על ידי מעברים פתאומיים משקט לקול,על ידי עמידה,שכיבה והתרוצצות או ריקוד בטווח מהיר של זמנים.כל אלה עשויים "לטלטל" בעדינות את הוויתו האנרגטית של האדם ואולי עשויים לפתוח לו בהתמלא תנאים מסוימים אחרים שערים נסתרים אל מעבר להכרה.ועל זה דיבר דרול.הטכניקה גורמת לעורך להיחלש!אבל אף אחד לא דיבר על אלימות העשויה להוביל לפסיכוזה.!דרול בעצמו דיבר על עדינות והטכניקות הללו שעליה ןמדובר הן אכן מאוד עדינות ומדוייקות וזאת אולי הסיבה שאין לחרוג מהכללים המסבירים את דרך ביצועם! מדיטציית הכרטיסים של דרול,כפי שאתה מתאר אותה מזכירה לי קצת מה שאני מבצע כבר לא מעט זמן באופן אינטואיטיבי באינטרנט.אני נכנס לאתר של ואלה,בוחר לי את המאמרים החדשותיים הפיקנטיים ביותר ומתחיל לקרוא אחד לאחד את התגובות הבאות בסופם,כשאני בוחן את התחושות,הרגשות והמחשבות הצצות ועולות בי למקרא כל תגובה ותגובה.נסה את זה פעם גם כן יאגה ותבין למה זאת טכניקה כל כך אמיתית.אתה לא כופה שום אובייקט על המוח שלך.אתה בסך הכל בוחן את הסובייקטים (האניים)של המוח שלך.זאת אחת הדרכים הטובות ביותר שאני עשוי לחשוב עליהם על מנת לערוך איזושהי עבודה עצמית ותתפלא לשמוע שלאורך זמן יש לה השפעה מסוג מסוים מאוד שמן הראוי שאולי תגלה בעצמך :)ועכשיו תאמר שוב שאני מקשקש בלי להבין,אבל לצערך אני מסכם כאן את ההבנות שלי עצמי מכל מכלול תרגולי עד כה!(בין היתר את גורישנקר) ושוב יאגה,בריאות ואושר(מדיטציה טרנסצנדנטלית מבטיחה אותם כמו כל שאר ירקות אבל מי שזה עניינו במדיטציה יישאר תמיד בעולם היחסי.-ואין כמובן דבר בדברי הבא לערער על ערכם היחסי של בריאות ואושר,תמיד טוב שהם בסביבה:) מוטי

yaga1

New member
שלום מוטי...

א. כוונתי לא להוקיע את דרול אלא להפסיק את הוקעתו את המ"ט. כמו שהסברתי בהודעה בתחילת השירשור המטרה היתה להראות את אופן פעילותו של העורך במודל שהוא הציב ולשם כך הדמות של דרול והתנהגותה היתה אידאלית. ב. בכל הנוגע למהרישי אני לא הכתובת. דעות עליו ועל אירגונו הן רבות. אני מדבר על הטכניקה ועל הטכניקה בלבד. ג. בקשר להתפתחות טרנספורמציה ושינוי צר לי. דעתי שונה. אני לא חושב על זה במובנים של קורבנות וזעזועים וויתורים. אני חושב וחווה את זה במובנים של גדילה והתרחבות. קורבנות זו דרכם של נזירים. אנשים רוצים להתפתח מבלי לפרוש וזה אפשרי. ד. צר לי גם שאכן מדרך ההצגה של מ"ט כאן בפורום נראה כאילו היא עוסקת בשיפור איכות החיים. שיפור זה הוא אך ורק תוצאת לוואי של התהליך. מה היית רוצה ? שאנשים שמתרגלים מדיטציה החיים שלהם יהיו יותר דפוקים ? ה. לא נחוץ כאוס בשביל להגמיש את ההכרה. אפשר לעשות את זה בעדינות ואת זה מ"ט בדיוק עושה כמו שאני אסביר כאן בפורום בהמשך. ו. ההבהרות שלך בנוגע לגורושנקר ולכרטיסים מיותרות ואינן מבהירות מאום מעבר לעובדה הפשוטה שכבר הסברתי שהן כן מציגות למיינד אוביקט ולא איך תסתכל על זה.

יאגה,

בני אדם יכולים לדבר שנים ולא להבין אחד את השני,כך שבהחלט ייתכן שדיאלוג מהסוג שאנו מנהלים כאן לא יוכל להסתיים לעולם. יחד עם זאת,הרי ברור מאליו שהאמת היא אחת ואין בילתה ולכן לא יכול להיות מצב ששניים צודקים בעת ובעונה אחת כאשר הם אורמים דברים כל כך שונים. בכל,לא אמרתי שחייהם של מודטים צריכיםלהיות דפוקים.אם הבנת זאת כך,הרי זאת הבנהה שלך והאחריות לכך היא עליך. כדי לגדול ולהתרחב במצב ההתחלתי של כל אדם דבר ראשון כדאי לשוב ולהצטמצם!כדאי להכיר בכך שכל המבנה הפסיכופיסי שלנו על כל מה שהוא מושתת עליו הוא מנופח מעל ומעבר לכל פרופורציה ודימיון. עכשיו יש אנשים שמתחילים למדוט באופן מוטעה וממשיכים לנפח את האוויר במקום לרוקן אותו.והם עולים גבוה וגבוה וגבוה יותר ונראה להם שהם מעופפים בשמי השמיים,אולם הם תמיד יהיו במרחק נגיעה מהמחט הנעלמת הצפונה בגורלם.הם יוכלו להעביר חיים שלמים בלי לפגוש במחט,אולם הם גם לא יפגשו בשום דבר אחר שעליו הם מברברים השכם והערב כמו הארה,תודעה, שלמות,או שלום עולמי. זוכר מה אמר בארס,כדי לבנות משהו חדש,כן,מן הראוי איכשהו להעלים את הישן,לכן כל המסע הרוחני הוא אחורה בזמן עד לנקודה שממנה אפשר להתחיל לבנות מחדש.עכשיו אם אתה מוצא אנשים שבונים על הישן,אז זה בסדר,אין שום בעיה עם זה.אתה יכול לראות אותם חוגגים כל יום.אבל קח לך דוגמא על אולם חתונות אחד שקרס בירושליים ותבין בדיוק על מה אני מדבר.זכור את המקרה ההוא? איך אמר המשורר "מה דק התג,בין ערב שואה ויום חג!" בין שתי הנקודות שעליהן אנחנו מדברים לא עובר קו ישר אחד.בעצם לא עובר שום קו.כל מי שמבטיח קו העובר בין הנקודה שבה נמצא האדם בראשית חיפוש דרכו לבין איזה "אושר" אישי וכלל עולמי,כלל הנראה או משקר או לא יודע על מה הוא מדבר.וזה בדיוק מה שעושה במדיטציה הטרנסצנדנטלית. גם אני אמרתי את דברי וסיכמתי אותם.עכשיו אני אחזור שוב לחיק התרגול הטוב.מבחינתי הכתיבה היא עדיין הרגל שאני מנסה להיגמל ממנו,עד כמה שזה לא יהיה נוח לי.אבל איך אומרים,לא גוזרים גזירה על הציבור שאין הוא יכול לעמוד בה.אני עדיין מאמין במתינות שעליה דיבר בארס.במסגרת המתינות הזאת, שבה אנו חיים את חיינו האישיים כמיטב יכולתינו,אני עושה את מירב המאמצים להתמודד עפ מכלול פניה של המציאות כפי שאני מגלה אותה בהדרגה בעצמי ובסובבים אותי.כשאני מנסה להבין מה הם למשל המאמצים העצומים שעליהם דיבר גורדייף,הרי תמיד אני מגיע לנקודה הזאת:מה יכול להיות יותר קשה מאשר לחיות את החיים,באמת לחיות אותם,אולם להשתדל כל הזמן להיות מודע להם בלי להשתעבד אליהם?ועל זה כנראה אמר גם גם אושו,חייה בעולם אך אל תהיה חלק ממנו.וזו כל התורה כולה,עד כמה שהיא קשה ליישום. ובזה אני מסכם את דברי ונוכל להמשיך הלאה,עד לעונג הבא(כדברי השיר) או עד למלחמה הבאה. הנה העולם,על פי ניטשה: זמר המחול האחר/כה אמר זרטוסטרא אחת! הה,אדם,היזהר! שתיים! חצות לילה עמוק מה מדבר? שלוש! נרדמתי רדום- ארבע! מחלום עמוק אני מתעורר:- חמש! העולם תהום, שש! עמוק ממה שהיום סובר שבע! עמוק הוא הכאב- שמונה! הענגה עמוקה אף מצער הלב: תשע! הכאב אומר:תאבד! עשר! אך כל ענגה רוצה את העד! אחת עשרה! רוצה עד תהום,עד תהום את העד! שתיים עשרה! כה אמר זרטוסטרא/תרגום ישראל אלדד.הוצאת שוקן. הנה יאגה,זאת תמצית החיים של בני אדם עלי אדמות וזה מה שהמדיטציה אמורה "לפתור" זהו חופש גם מהענגה וגם מהכאב! כל מי שאומר אחרת בסך הכל קורא זאב זאב! מוטי.

yaga1

New member
ממ....

המ"ט לא מדברת על שום אושר. המתרגלים שלה מדברים על אושר. מ"ט היא טכניקה והיא לא מדברת על כלום. עיקרה, כשם שהיטבת לתאר, הצתמצמות. תהליך זה של הצתמצמות באופן מחזורי ועיקבי גורם בדיוק את מבוקשך- פירוק רשמים ישנים מהגוף/נפש. מ"ט היא מסע אחורה בזמן ואת זה היא עושה שוב ושוב במהלך תרגול אחד ואין ספור פעמים במהלך תרגול עקבי. את כל זה אני אסביר מאוחר יותר. ואתה...קודם תתרגל מ"ט ואחר כך תדבר עליה. עד כה לפי מיטב הבנתי (ויכול להיות שאני טועה) אתה ניזון מדבריו של דרול על מ"ט. כמו שאמרתי דבריו מסולפים מעוותים ומשוחדים.

chataka

New member
יאגה ומוטי

זה ממש חבל שאתם משתמשים במיומנות הכתיבה וההתנסחות הנהדרת שלכם על מנת להחביא פנינים קטנטנות בערב רב של ברברת- אני מתעלמת (מחוסר עניין) מכל הויכוח על המ"ט ועל דרול וה atittude הפרובקטיבי שלו, אבל בינות כל הרכילות אתם מחביאים שם דברים מעניינים אז רציתי להציע לכם הצעה, טכניקה אחרי שאתם כותבים את המגילות שלכם, תעברו עליהם כמה פעמים ותנסו לברור את משפטי המפתח שיש בהם ידע, תובנה, גילוי או שאלה- להבדיל מהתפלפלויות והתלפלפויות תיאוריות למינהן- ועשו שימוש בכלי הידוע לשמצה- | הדגש | רק הצעה, כמובן LOL מוטי- חן חן לך ורב תודות על הציטוט של ניטשה, לעניות דעתי זו התשובה המלאה והמדויקת ביותר שניתן לתת ליאגה על האמירה שלו- כאשר האוביקט המזין את העורך נעלם העורך הולך לישון עם חיוך על הפנים אמירה רב משמעית ויצוגית מאוד שאין באפשרותי להזדהות איתה אפילו לא בקצת. רומנטיזציה נאיבית. אני עם גובאני (והירוקים) פה. יאגה- לגבי כאוס ופשטות. לדעתי כדאי לשנות את המינוחים לכאוס וסדר. ושווה לפתוח דיון חדש. הנה הוא באאא-----

yaga1

New member
צ'אטקה יקרה...

אין באפשרותך להזדהות מפני שלא התנסית. פשוט מאוד. אגב...לא רק מ"ט עובדת ככה. הרבה מדיטציות אחרות וטובות. ההבדל המשמעותי שמתגלה כאן הוא שבמודל של דרול המתרגל מוצא את עצמו בסופו של דבר ללא עורך, מתבונן בשידורים חסרי פשר וכאוטיים על המסך. תחשבי קצת לבד...האם זה לדעתך המצב המדיטטיבי ?? להתבונן בכאוס ?? תהליך התפיסה היחסי במודל הזה ממשיך להתקיים. הפיצול ל- מתבונן, תהליך ההתבוננות ואוביקט ממשיך להתקיים. אין תודעת אחדות ואין הטמעות...מה שהוגדר כהווית סמדהי (absorbtion) בה התודעה פתוחה לעצמה בלבד ללא אוביקט. הרי לפנייך ציטוט מדבריו של דרול בפורום בעבר - "המדיטציה ממשת את עצמה בסמהדי ולשם היא מושכת את מי שחווה אותה" רומנטיזציה נאיבית ?? בהקשר לכך אביא כאן חלק מהפירוש שאושו נותן לקלף השוטה שהוא הראשון והחשוב ביותר בסדרת קלפי ה-זן טארוט המקסימה שלו - "היה שוטה במובן הטאואיסטי, במובן של הזן....כל התנסות שבאה אליך הנח לה לקרות והמשך להשיל אותה. המשך לנקות את השכל ללא הפסקה. בהתחלה העולם יתחיל לנצל אותך...תן להם...תן לזה לקרות מכיוון שזה שבאמת שלך אינו יכול להגנב ממך ע"י אף אחד" את מבינה צ'אטקה ? כל עוד יש אוביקט ותפיסה אוביקטיבית יש לאן ללכת יש להשיל זאת, עד שאתה נשאר עם מה שבאמת שלך, עם מה שבאמת הוא המהות הבסיסית שלך... הוויה טהורה חסרת אוביקט. רומנטיקן נאיבי זו המחמאה הגדולה ביותר שהייתי יכול לקבל ואני מקבל אותה בברכה
...תודה. שלומות. בקשר לעיצות שלך...סבבה...אני אשתדל לממש אותן.

chataka

New member
:)

יאגה מקסימון לא לשוטה של אושו התכוונתי, אבל אכן אני נהנית עד בלי די לדמיין אותך מטייל עם פרח ביד ומבע אמון מלא אז סבבה :) לא אעמוד על ההבדלים כעת, זו הייתה הערה זניחה ממילא מכתחילה הגעתי לפורום הזה באופן מוצהר ללא שיוך לטכניקה זו או אחרת וכך אני נשארת עד הודעה חדשה, אין לי שום עניין בכל דיון בסגנון "הטכניקה של מי יותר.." בעיקר כי אני חושבת שזה עניין אישי, תקופתי ולא מדיד. הרי זה לא יגמר בזה ש"אקנה" את המרכולת שלך, של המהרישי או של דרול. אשמח מאוד להמשיך את הדיון על המצב הכאוטי והקשר שלו למדיטציה :))) בהמשך להודעה החדשה שפרסמתי, אם לא אכפת לך והנה טארוט עוד יותר מגניב ויפה לטעמי, מאותה משפחה-

yaga1

New member
ממ...סבבה

רק לצורך דגש נכון על הדברים. לא היה לי וויכוח עם אף אחד מעולם בסגנון איזו טכניקה טובה יותר. הוויכוח כאן היה על אם מ"ט היא מדיטציה אמיתית. בהקשר למדיטציה הטובה ביותר אני אסביר לך את תפיסתי בקצרה מאוד מאוד - המדיטציה הטובה ביותר היא זו שאתה מתרגל אותה ברגע נתון. אני אקרא את הדיון שפתחת ואשמח להגיב אם ארגיש שיש לי מה להוסיף לו. שלומות.

chataka

New member
אויש התפקשש הלינק

אותו אתר- בתפריט טארוט transformation tarot ממש שווה

וא וא וי וא

נהיה פה שמח בפורום. שוב על המדיטציה הטרנסנדנטלית? לא נמאס לכם? מצד אחד מבלבלים את המוח עם מינד אנלוגי ומצד שני יש הרפיה או אין הרפיה. מה אכפת לכם? יש לכם מדיטציה שאתם חושבים שעובדת ועושה את מה שאתם מצפים ממנה? תהנו ממנה . אם לדרול יש גורו קומפלקס והוא בא על סיפוקו דרך האינטרנט (כי בדרך אחרת לא ממש הולך לו), אז לבריאות ומי שמקשיב לו , עושה זאת על אחריותו. יאגה היקר, תתמיד בטכניקה שלך. לפי התאורים שלך היא נשמעת טוב. לי זה ברור שאי אפשר לתרגל משהו מבלי שהמיינד יהיה שותף. ביטול פעילות המינד איננה אפשרית אלא אם נמצאים בתודעה טהורה ואז אין פעילות של המיינד. תפקידה של הטכניקה, כל טכניקה ראויה, להביא את המתרגל לאותה תודעה טהורה.

yaga1

New member
ממ...ג'ובאני

אני לא חושב שאתה צודק. יש הבדל בין שכל אחד יתרגל את הטכניקה שלו לבין שמישהוא יבטל לעיני אחרים טכניקה מסויימת. במיוחד לאור זה שהמישהוא הזה הקנה לעצמו בעיני אחרים תואר של סמכות בנוגע למדיטציות. בכל תולדות הפורום הזה כולם , אני מניח, תרגלו את הטכניקה שלהם. לא ראיתי אף אחד שמבקר את הטכניקה של השני ומקדיש כ"כ הרבה מאמצים להכפיש טכניקה מסוימת ולבטל אותה בעיני אחרים. דרול היחיד שעשה כך לא רק בהקשר למ"ט אלא בהקשר לכל דבר שלא נראה נכון לעיניו המוארות. לא אוהב את זה ולא חושב שהייתי צריך לשתוק בקשר לזה.

yaga1

New member
ובכלל מוטי...

מה אתה בעצם רוצה מלבד להגן על דרול ? אתה לא מבין שלהגן ולהוקיע זה בדיוק אותו הדבר ? מה עם האנרגיות שלך שהולכות לאן שהולכות ? אתה לא מבין שאני בן אדם ? זה פורום ויש כאן בני אדם מלבד מואר אחד. אז תן לי להיות בן אדם. ככה זה הולך אצל בני אדם - דרול אמר דבר. הדבר לא מצא חן בעיני. אז אני אמרתי לו והוא אמר לי ואתה אמרת לי ואני אמרתי לך. מה כ"כ לא מבון כאן או מיותר ? ובכלל...אתה הלא מכיר את תפיסת העולם שלי. כל זה קורה בעולם שלי נכון? אז לאן בדיוק מתבזבזת האנרגיה ? לא שמעת על חוק שימור האנרגיה ? אולי דרול יוכל להסביר את זה בעצם. הלא הוא מדען האנרגיה.

לא יאגה,

אני לא מגן על דרול.אני פשוט מאוד לא מתפשר על האמת. ואם זה גם מה שאתה עושה,אז בוא נצחק ביחד שנינו צחוק גדול :) בכל מקרה,האם אתה בטוח שהתקוטטות שלך עם עצמך בתוך עצמך לא גוזלת ממך אנרגיות?חשוב על זה שוב!באמת שאין לזה קשר לחוק שמור האנרגיה. אנרגיה תמיד הולכת לאיבוד.השאלה מה אתה עושה איתה. ועל השאלה הזאת,כל אחד בעצם,אולי עדיף,שישיב בעצמו. בכל מקרה יאגה,אני אאפשר לך לומר את המילים האחרונות בנדון,אם תרצה. קוראים לזה בפסיכולוגיה,כך נדמה לי,אפקט האחרונות. :) מוטי.

yaga1

New member
בגלל....

שאני אוהב פסיכולוגיה אני אנצל את אפקט האחרונות אבל אנצל אותו היטב ובאופן ראוי גם בעינך...בלי ל"בזבז" אנרגיה. אני פשוט אחזור על מילותיך - בוא נצחק ביחד צחוק גדול :)

danigl

New member
איש באמונתו יחיה

שוב הגענו לנושא שסביבו מסתובב הכל. כל העולם. כסף!! כסף הוא בסך הכל אמצעי – לא מטרה. אם מהרישי בונה אימפריה – זו איננה המטרה לבנות אימפריה, זהו אמצעי (מוכח מדעית) לספק לכל אחד את המקסימום שהוא יכול להגיע אליו, ואת זכותו מלידה – הארה. מהרישי עצמו איננו זקוק לדבר! למה יכול להזדקק מישהו שהגשים את כל מה שאדם יכול להגשים ויותר? מהרישי מזה 50 שנה כל מה שהוא עושה, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, 54 שבועות בשנה (סליחה רק(!!) 53 שבועות – בינואר כל שנה הוא נכנס לשקט של שבוע), כל מה שהוא עושה זה להבטיח לכל אחד מאיתנו את מה שיש לו עצמו – הארה מלאה – מצב של תודעת אחדות, ולכלל העולם – גן עדן עלי אדמות. אני חוזר ומבטיח, כבר השנה (2003) נזכה לראות את הסימנים האשונים לכך. שיהיה לכולם גן עדן. דניאל נ.ב. מהריש הוא נזיר, למעט הבגדים שעליו אין לו שום רכוש. בשאלות דומות על 'כספו הרב' הוא מצביע על ה'דוטי' (לבוש הודי כמו שהוא לובש) שלו ואומר, אתם רואים, אין בדוטי בכלל כיסים לכסף.

תיקון טעות

יאגה,ידידי, אכן בנוגע למדיטצית נדה ברהאמה צדקת לחלוטין. אכן ,אושו מכוון באופן לא ישיר לדמיין צינור חלול.(אם כי הוא לא מחייב זאת כחלק מהטכניקה,אלא משתמש בזאת כנראה כהמלצה בלבד למתחילים ולמתקשים) או במילותיו "אתה יכול לדמיין צינור חלול או כלי ריק,המלאים רק ברטט של ההימהום".לטעמי(ולטעמי בלבד) יש לכוון את כל הדיון בעתיד לאוו דווקא לשימוש בשם טכניקות אמיתיות או לא אמיתיות(מכוונות אובייקט או לא) אלא יותר כאוטיות(בלשונו של דרול)ופחות כאוטיות.אני סבור שגם דרול לא יתנגד וזה אף אולי יעזור לו יותר לנסח את תפיסותיו.(אני רואה שגם ארכידאה בינתיים העלתה את הרעיון בהודעתה שלה.)בניגוד למה שאתה סבור,המצב הסופי שאליו ניתן להגיע מבחינת תודעה(יש דבר כזה)אינו מצב שבו רואים תמונות כאוטיות באופן אקראי,אלא מצב של אחדות ושלמות בתודעה.כאן צפונות כל האפשרויות של האדם.שוב,אם אנו חרוזים המושחלים על חוט,הרי ההבנה החוויתית הסוםפית של זה תאפשר לנו לתקשר באופן בלתי אמצעי עם העולם. העורך לא יהיה יותר.הכאוס לא יהיה יותר.יהיה רק העולם כתודעה,כאחדות, כשלמות.במצב הזה אנשים בעלי אותה רמת תודעה יבינו זה את זה כאילו היו אחד,כי אין חלוקה ואין פיצול ברמת התודעה הנדונה.אותה אמת,אותה מהות. אותה ידע האפשרי לבעלי אותה מהות ואותה תודעה.ידע שלא עובר את הסינון של העורך! לא בהכרח המצב הסופי הוא זה שבו דרול חולק כאן עליך אלא "הדרך לשם". בדרך לשם אפשר להתברבר בהרבה מקומות והסכנה הכי גדולה היא השקר! לכן,עיקר הבעיה שלי היום עם המדיטציה הטנרסצנדנטלית היא לא מה היא עושה ואיך היא יכולה לעזור או לא לבני אדם מסויימים,אלא בהכללה הגורפת המלווה את מערכת השיווק של המדיטציה הזאת.ההכללה הזאת,כשהיא מלווה באיטצלה של מחקרים מדעיים ושל דמותו של הוד קדושתו המהארישי עשויה לפגוע קשות באנשים רבים,או לחילופין,אף בהועילה להם בצורה יחסית(מרגיעה אותם, נותנת להם בריאות טובה יותר וכדומה)עדיין מרחיקה אותם מן המטרה אשר לכאורה הייתה אמורה לקרב אותם אליה-ההארה.או אם תרצה תודעה שלמה ומאוחדת.אף אחד מאיתצנו לא ממש יכול להבין מה המשמעות של תודעה שכזאת, של הארה ולכן מחקרים מדעיים הבאים להוכיח דבר שכזה,באים לעשות זאת רק בשם הסילוף והאשלייה והשקר.אם מישהו רגוע ושליוו ומחייך מרבית שעות היממה,זה לא אומר שהוא מואר!סיפור מדהים שקראתי פעם בספר של אוליבר סאקס "אנתרופולוג על המאדים" מוכיח את זה מעל ומעבר לכל ספק.מצא את הספר וקרא את הפרק הנקרא "ההיפי האחרון" וראה מה תוכל להפיק מכך. ואכן,אתה צודק,אינני מתרגל את המדיטציה הטרנסצנדנטלית ואינני מכיר אותה ובכך אולי חטאתי בהתיימרי לשייכה על פי שמועות לתחום המנטרות למינהם. יחד עם זאת,גם אם תסביר אתה כיצד היא פעולת לפי הבנתך(בניגוד לדעתו של דרול)ולפי תפיסתו של המהארישי כפי שהעבירה לך(לפי דבריך במשך שלושת החודשים היפים בחייך)הרי לא יהי בזה ולו דבר. אבל אני מוכן לעשות איתכם,אנשי המדיטציה הטרנסנצדנלית,ניסיון. לא אהיה בעל דיעות קדומות.למדו אותי את המדיטתציה.אני מבטיח לתרגל אותה ללא הפסקה במשך חצי שנה לפחות.במידה ואגיע למסקנה שדרול טועה,או שהטכניקה ממש טובה אבוא ואומר זאת כאן בפורום ואף אהיה מוכן לשלם את מלוא הסכום.מה אתם אומרים?דניאל?לא רעיון טוב? :) מוטי.

danigl

New member
הרעיון דווקא די נראה לי

היי מוטי דברים פרקטיים לגבי מה שכתבת. שוב, אני מכיר רק את המדיטציה הטרנסנדנטלית, בה אני מומחה ולכן אתייחס רק לאותו חלק של הדברים שלך המתייחס למדיטציה זו. האם אתה באמת סבור, שבדרך להארה אין שוםשיפוריי-ביניים? האם אתה חושב שאדם בהארה מבחינה גופנית, מבחינת פעילות המוח שלו פועל בדיוקבאותו אופן בו פועל כל אחד מאיתנו? אדם בהארה, הפיזיולוגיה שלו שונה. היא מייצרת כמויות אחרות של חומרים ביוכימיים מעודנים ביותר של מערכת העיכול, למשל (מי שמתמצא, סומה, למשל). האם מישהו חושב שחומרים אלו, מעודנים עד כמה שיהיו, אינם ניתנים לבדיקה? המוח של אדם בהארה, האם הוא פועל, לדעתך, באותו אופן לא-קוהרנטי, שבו פועל מוחם של רובם, כמעט ככולם, של בני האדם? את זה אפשר לבדוק. סיפור קטן על תחילת דרכו של מהרישי במערב. מהרישי לעולם, לכל אורך הדרך שלו, בכל משפט אחד בודד שאמר, הדגיש תמיד:life is bliss. החיים הם יותר ממה שאנחנו חיים כיום. החיים האמיתיים הם חיים בהארה. המאמר הראשון שהופיע אחרי אחת ההרצאות הראשונות שלו במערב (אני חושב שזה היה בסאן פרנציסקו), יצא בכותרת ענק: "מדיטציה טרנסנדנטלית - לישון ללא כדורי שינה". מהרישי מספר שכשהוא ראה את הכותרת הוא פרץ בצחוק: "אני מביא להם הארה והם רוצים לישון!". אבל, הדבר הראה לו איך המערב חושב. רוצים לישון? נהדר, גם זה משתפר בדרך להארה. נראה להם אובייקטיבית שהמדיטציה הטרנסנדנטלית משפרת את השינה. והוא צדק! האם אדם בהארה יכול לסבול מנדודי שינה? יש לכם לחץ דם גבוה, נראה במחקרים (כי זה עושה זאת) מדעיים קונקרטיים ביותר, שכדי לחיות בהארה, המדיטציה מתקנת קודם גם את בעיות לחץ הדם. הדגש בהצגת המדיטציה הטרנסנדנטלית לקהל הרחב, הוא שאנחנו יכולים להשתמש במלוא הפוטנציאל שלנו. ננסה לפרוט לכסף קטן מה זה מלוא הפוטנציאל שלנו? הארה! שוב, האם יתכן שאדם מואר ישתמש רק בחלק מהפוטנציאל שלו? ודאי שלא! הפוטנציאל האנושי הוא אלוהי (נברנו בדמות ובצלם), לכן שימוש בפוטנציאל המלא אין הוא אלא טרמינולוגיה אחרת להארה. אדם משמתמש ביותר מהפוטנציאל שלו (התהליך הדרגתי, לא מייד הארה), בלי ספק שבמקביל תשתפר הבריאות שלו. אדם כזה לא יכול להתנהג אלא בהתנהגות אידאלית. אדם כזה, בהכרח הוא מקור של שלום, לעצמו ולסביבה שלו - הקרובה והרחוקה. אלו הם עקרונות הרצאת המבוא על המדיטציה הטרנסנדטלית. כל אלו אינן מטרות, אלו דברים שקורים באופן אוטומטי בדרך להארה. לגבי ההצעה שלך (ללמוד את המדיטציה חינם). אף אחד לא לומד את המדיטציה הטרנסנדנטלית חינם. אבל!!!! לפני שכולם קופצים על צוארי עם צפורניים שלופות. בוא לשמוע הרצאת מבוא שלי. בסופה גש אלי, אני רוצה להכיר אותך ואת הרצינות שלך. אני חושב, לפי מה שאני קורא כאן, שאתה אדם רציני ושאני מוכן להרים את הכפפה ולשלם מכיסי את הקורס עבורך. אבל!!! אם אחרי, בוא נדבר על שנה, תהיה מודע לתוצאות המיוחדות של המדיטציה הטרנסנדנטלית, תשלם סכום כפול (יש סיכון, צריך להיות גם סיכוי). נשמע הגיוני? אני מקווה לראות אותך במבוא ביום ראשן הבא. יום טוב דניאל

למעלה