לכל באי הפורום...

היי דניאל

מפליא שאתה מדבר על רצינות.כבר אמר פעם גורדייף,רצינות קיימת רק ביחס לעבודה.כשאמר עבודה התכוון לעבודת האדם על עצמו. אושו באותו כיוון שלל כל סוג אחר של רצינות בהתייחסו אליה כמחלה. אז אכן,מן הסתם,ייתכן וקיימים בעולם אנשים הנמצאים "בהארה". מהו המצב שבו הם נמצאים אינני יודע ואף אינני יודע כיצד לבדוק אותו. כל ניסיון לבדוק דבר שכזה בא מלכתחילה לשרת מטרות יחסיות ועשוי לגרום לאדם יותר נזק מאשר תועלת. בנקודה שבה אני ואתה נמצאים אין לנו רשות לחשוב דבר על ההארה. כלומר,אנו יכולים לחשוב,אולם כל קשר בין זה לבין האמת מן הסתם יהיה מקרי בהחלט. אז בוא נאמר לצורך העניין שייתכנו מצבי מודעות גבוהים שרוב בני האדם אינם נמצאים בהם במצבם הראשוני.אם מצאת בני אדם שאתה סבור כי נמצאים הם במצבי מודעות,שנראים לך גבוהים,אזי אין אתה יודע מהם מצבי המודעות הללו מנקדות המבט שלך ולא יכולה להיות לך כל יכולת להסביר אותם,ב)אין לך כל יכולת לדעת או להתחקות אחר הדרך שהביאה אותם אל אותם מצבי מודעות גבוהים ומתמשכים ללא הפסקה,כי דרך כזאת לא בהכרח קיימת. מסקנה,לא משנה באיזו טכניקה נשתמש,צריך להבין דבר אחד. טכניקה לבדה,אינה יכולה להביא למצבי מודעות גבוהים אמיתיים או לחילופין להארה.ואני לא אומר את זה בגלל שדרול אמר לי את זה או בגלל שקראתי את זה באיזשהו ספר.אני אומר את זה בגלל שכל האינטואיציות שלי מובילות לזה. אם אתה מוצא פגם באדם אחר,מצאת אותו בד בבד בעצמך.אם אתה רואה אמת בעצמך,תוכל לראות אותה באופן בלתי אמצעי גם בעולם סביבך. וגורדייף אמר,האדם הלמד את חוקי היקום,לומד גם את עצמו.האדם הלמד את חוקי עצמו,למד גם את חוקי היקום במקביל! עכשיו,אם אמת מסויימת מוצאת בחיקך מקלט,הרי היא מוצאת בחיקך את המקלט בגלל שהכנת אותו למענה מבעוד מועד!להיות בעל יכולת להכיל אמת מסויימת פירושו להיות בעל רצפטורים המסוגלים לקלוט את אותה אמת.זה כבר לא עניין של פיתוח יכולת לוגית או אינטלקטואלית,אלא עניין של פיתוח רגישות מסויימת פנימית.כאן טכניקות יכולות לעזור בהדרגה!טכניקות,אולי,יוצרות את החומרים המאפשרים את מעבר האמת מעולם האמת אל הרצפטורים! אז מן הסתם יש טכניקות אשר יכולות לעזור יותר בפיתוח "רגישות" שכזאת ומן הסתם יש טכניקות אשר הופכות את האדם רק ליותר יעיל ויותר אפקטיבי בטווח מהיר של זמן תרגול.אבל לא ניכנס לזה עכשיו.לא זה,הרי,עיניינו ולא על זה רצינו לדבר.כי על שום טכניקה,באופן מהותי,איננו יכולים לומר אפילו את זה,גם אם זאת תוצאה אפשרית שלה.ואינני מדבר רק על טכניקות מדיטתציה אלא כל טכניקה אפשרית שעשויה להיות עזר בידי אדם המתחיל לעבוד על עצמו. עכשיו עבודה עצמית על עצמנו בדרך ההתפתחות פעמים רבות יכולה להפוך לעבודה בעיניים על עצמנו.הפתיות שלי כאדם ותמימותי אינה עשויה להפוך קורבן,באו נאמר רק למי שמציע לי עזרה בדרך,אלא בראש ובראשונה לכל אינספור המוקשים הפנימיים והמכשולים הפנימיים שנמצאים בי עצמי. אני אכשל בחוץ,בדיוק באותו מקום שבו אני עשוי להיכשל בפנים! חשוב להבין את זה.זאת אחת ההתחלות.חשוב עוד יותר להבין שאין,לפחות בהתחלה כל דרך לדעת ולאבחן ולהיזהר מאותן אבני נגף אשר לעיתים עשויות לחלוף שנים רבות בטרם יבין אדם כי עשה טעות ונפל "קורבן". אז יש מחיר לטעות,יחד עם זאת לא ניתן שלא לטעות ובעצם לא ניתן שלא לטעון שלאור המצב הזה אין בעצם טעות כלל וכלל.אם אין כל דרך,כפי שכבר טענו, אזי כיצד בכלל יכולה להיות טעות? וניטשה אמר(כנראה מתוך ניסיונו הרב עם ריכרד ווגנר ודומיו) "זו יד ההשגחה אשר על גורלי:כורח היותי חסר זהירות.ומי שאין ברצונו לגווע בצמא בקרב בני האדם,חייב ללמוד לשתות מכל כוס שהיא.ומי שברצונו לשמור על נקיונו בקרב בני האדם,חייב לדעת להתרחץ גם במים מלוכלכים"(או מה שגם נראה לו באותו רגע עצמו כמים מלוכלכים!-הערה שלי.) ועוד אמר "אולם זהוי השלישית מפקחויות האדם אצלי:שאיני מניח לפחדנותכם להרתיעני ממראהו של הרשע!" אז חלק ממכם כאן מתייחסים לדרול כמעין "רשע".כך זה בעצם היה תמיד.אפילו אני ראיתי אותו פעם כך.מצד שני,הרי כבר אמרתי שהשליחים עשויים להימצא בכל מקום,כך,שלמעשה,בכל הנוגע למדיטציה הטרנסצנדנטלית אינני יכול אפילו לסמוך על דבריו של מי שאני רואה בו נכון לעכשיו מורה שלי ונציג האמת. כלומר,יכול להיות שהוא צודק.אבל וזה אבל גדול,אם הוא צודק,אזי רק הוא צודק.אם אני מקבל את דבריו צבלי שאני הופך להיות צודק,הרי אני טועה! ולכן,ברוח חג הפורים וברוח התחפושות(שראיתי היום גם בעדלאידע)החלטתי להתחפש למדען ולהציע את עצמי כשפן ניסיונות.אולם,דניאל,אך ורק בתנאים שאציא להלן.אם לא ייתקיימו התנאים,הרי כל אחד מאיתנו ימשיך בדרכו,אם כי תוכל לקבל ממני הבטחה שלא אתקוף את המדיטציה הטרנסצנדנטלית ולא אתייג אותה ללא התנסות אישית שלי בה.אז להלן. אינני רוצה לעבור את הקורס על חשבונך.שים לב שאחד מההנחות וההשערות שלי בנודע למדיטציה זאת הייתה,שסכום הכסף הגבוה שמשלמים הוא זה שעשוי אף להסביר את התוצאות שעליהם מדברים.ברצוני לנטרל את אפקט הכסף.ואף אינני רוצה לחוש מחוייב לך או לאף אחד אחר.על האגודה הבינלאומית למדיטציה להסכים לקורס חינם לי,אשר במידה והגיע למסקנה לאחר חצי שנה של תרגול(התחייבות שלי)שאכן מדובר בטכניקה רצינית ויעילה שברצוני יהיה להמשיך לתרגלה,אשלם את מלוא הסכום כפי שנקוב נכון להיום.אם אגיע למסקנות אחרות, א שלא ארצה להמשיך לתרגל או שאמצא שהטכניקה הזאת לוקה בחסר או שאפילו דרול צודק(ודרול מעולם לא שלל את יעילותה של הטכניקה למשל להפגת מתחים וכדומה)או אז לא אשלם דבר,כל זאת כמובן מתוך התחייבות שלי לא לתקוף את המדיטתציה,כי לכל אדם שמורה הזכות להתנסות בעצמו ואף לא לעשות שימוש לרעה בכל מידע שהגיע אלי בדבר אותה מדיטציה. אלו הם התנאים שלי לאחר שהפכתי למדען.:) ולסיום,שוב ניטשה,חביבי,שהרבה מהמתודה למדתי ועדיין אני לומד ממנו. "אולם אתכם,בני זמני ומקומי,מבקש אני לראות מחופשים ברוב פאר ויהירות וברוב כבוד,כיאה לצדיקים וישרים.ואני מבקש לשבת מחופש בקרבכם-כדי שאהיה טועה בכם ובי עצמי:כי הנה זאת פקחות אדם אחרונה שלי!" כה אמר זרטוסטרא-הוצאת שוקן,תרגום ישראל אלדד.) זהו לבינתיים. מוטי.

danigl

New member
פשוט זרקתי כפפה

היי שמש ראשית, אני מניח שמה שכתבת איננו מתייחס ישירות למה שכתבתי למעלה. אחרת אינני מבין מניין ההסקות שלך. ברור שאדם בהארה איננו מגדל קרניים או זנב או עוטה על חזהו מדליות של מצב התודעה שהוא נמצא בו. יש כאלו שאומרים, ואני בדרך כלל קורא לזה 'פורנוגרפיה ספיריטואלית', ששני אנשים בהארה מזהים זה את זה. אינני יודע אם זה נכון או לא.יכלול היות שכן, יכול להיות שלא. כנראה שכשאהיה בהארה ואפגוש מישהו נוסף בהארה, אוכל להתייחס לזה. לגבי הלימוד שלך. הצעתי משהו מאוד נועז. אני לא בטוח שמישהו אחר היה מציע זאת. יש ראשית נתון: עבור כל אחד שלומד את המדיטציה הטרנסנדנטלית משלמים. נקודה. זהו נתון. את זה קכע מי שהביא את המדיטציה הזו למערב לפני כמעט 50 שנה - המורה שלי - מהרישי. זו הטכניקה שלו. הוא קובע איך לומדים אותה. ובתור מורה אני אלמד אותה אך ורק בדיוק כמו שהוא רוצה שאלמד אותה. אחרת היא לא תהיה יעילה. יש דברים שמהרישי מנחה אותי כמורה שאני מבין. יש כאלו שאינני מבין. מזה שלושים שנה אני לא מנסה להבין את מהרישי, אני מנסה, כמיטב יכולתי, לעשות את מה שהוא אומר לי לעשות. כך שיש נתון שעבור הלימוד שלך של המ"ט צריך לשלם. משום שאינני רואה כעת מישהו אחר שיעשה זאת, אני הצעתי את עצמי כאפשרות. יש מספר פרוייקטים מאוד גדולים, שנוגעים למדיטציה הטרנסנדנטלית, בישראל, שבימים הקרובים הם לקראת החלטה. בפרוייקטים אלה, למספר גדול של אנשים, (יתכן שאפילו מספר אלפים) שיקדישו את זמנם לפרוייקט השלום של מהרישי בישראל, נאפשר ללמוד באופן מסובסד. כמובן, בתנאים מאוד מוגדרים. אם זה שאני אממן את הקורס שלך לא נראה לך, אזי תאלץ לחכות לפרוייקטים הללו, דבר שעלול לקחת זמן מה, מחד, והתנאים ידרשו רצינות רבה הרבה יותר מתירגול 20 דקות פעמיים ביום. הצעתי שנה ולא חצי שנה כמו שאתה רוצה, מהסיבה הפשוטה ביותר - אתה כל כך עמוק במשהו אחר, בהבנה אחרת, בתירגול אחר, שיכול להיות שלא תלך באופן מלא עם 'הוראות השימוש' של המ"ט. בין הוראות שימוש אלו, וגם זה יהיה תנאי במידה ונסכם ביננו שתלמד על חשבוני, יהיה צ'קינג אחת לחודש, באותה שנה, כשאתה מרוצה באופן מלא לגמרי מהתירגול שלך. אם לא תהיה מרוצה, צ'קינג עד כמה שצריך יהיה עד שתהיה מרוצה. שוב, אם הכיוון נראה לך, ולא תוכל להציב לי בדברי אלה תנאים, אני מזמין אותך ביום ראשון להרצאת מבוא שלי. חג שמח דניאל

drall

New member
לא מוטי , לא כדאי.

אולי האינסטינקט הראשוני היה להגיד לך "תלך על זה" רק כדי שתכה אותם דרך הכיס. אבל גם אם אתה לא מבזבז כסף , למ"ט ישנן עוד הרבה בעיות שלא כולן עוברות דרך התשלום. אולי המחיר הוא הבעיה הכי קטנה של המ"ט. תראה בבקשה בספר של אושו , ראשית החופש ומהותו , מה הוא כותב על המ"ט תחת הכותרת "ריכוז אינו מדיטציה". אני לא צריך את אושו כדי שיספר לי מהי המ"ט ולמה היא בהחלט לא מה שהמפרסמים טוענים , אבל אתה לא עשית את הקורס , אולי לך זה ישנה. כמובן , שכל זה לא קשור לעובדה שגם אם תלך ותעשה מ"ט אתה תהיה בסדר. דרול

yaga1

New member
נו באמת...

כמה אפשר ??? מ"ט היא הדבר הרחוק ביותר מריכוז. מהרישי עצמו מדבר בבהירות רבה על כך שריכוז אינו מדיטציה. מ"ט כל עיקרה צמצום המעורבות ולא ריכוז. שוב ושוב עולה וחוזרת העובדה הפשוטה שלא תרגלת אותה לפי ההוראות. תכניס לעצמך טוב לראש - הדבר האחרון שאתה אמור לעשות הוא להתרכז במנטרה. אני אסביר את זה שוב - למנטרה דינמיות משלה שמתממשת בכך שהמתרגל מרפה ממנה ועוזב אותה לנפשה. לא מנסה להתרכז בה או לעצב אותה או לשמור אותה בשום צורה. אתה פשוט ישבת שם והתרכזת בה שזה הדבר האחרון שאתה אמור לעשות. זו אכן תהיה כפייה והדבר אינו רצוי מבחינת מ"ט. הוא פוגם בתרגול. נקודה.

drall

New member
אוי איזה קרש.

אני מבין שאתה כזה אטום לכבוד המלחמה. אני אמרתי פעם שמ"ט היא ריכוז? no baby אני אמרתי למוטי שיסתכל בספר של אושו תחת הפרק "מדיטציה אינה ריכוז", כי אני יודע שיש לו את הספר. לא מ"ט אינה ריכוז , הלוואי שהייתה. ביי דרול

yaga1

New member
ממ...דרול

קודם כל אפשר לדעתי להפסיק עם ההקנטות ההדדיות. אף אחד מאיתנו לא ממש נפגע מזה יחד עם זאת אני הבנתי שזה סתם "מלכלך" את הפורום ומיותר. אתה מוזמן גם. זו רק הצעה. שנית...אתה בטח מבין שעבורי, שאין לי את הספר, ועבור כל מי שלא מכיר את הספר, העובדה ששלחת את מוטי להסתכל על מ"ט תחת הפרק - ריכוז הוא לא מדיטציה יכולה להעלות את ההשערה שזה מה שכתוב שם. זה לא הופך אף אחד לקרש. שלומות.

danigl

New member
שוב אתה מנסה להכפיש?

אוי drall drall מי זה אושו? אתה חושב שהוא מישהו שצריך להתייחס אליו יותר מאשר אל מהרישי? אין למדיטציה הטרנסנדנטלית לא בעיות עם המחיר ולא עם שום דבר אחר. שים לב, שבכל פעם שאני מביא משהו קונקרטי, עם מחקר מוצק ביותר (ראה מחקר אחד לגבי התעופה היוגית) + איפה הוא פורסם וכד', אז אין לך מה להגיב ומה לטעון. כי אז פשוט תראה עוד יותר מגוחך. כמו שכתב יאגה, במדיטציה הטרנסנדנטלית אין שום ריכוז. זה הדבר עליו אנחנו (המורים למדיטציה הטרנסנדנטלית) חוזרים השכם והערב. אם תרגלת עם ריכוז, או עם כוונה כלשהי, או ניסיון כלשהו, ולא בדרך הטבעית בה מתורגלת באמת במדיטציה הטרנסנדנטלית, הרי ברור מדוע אתה נגד המדיטציה הזו. פשוט מעולם לא תרגלת נכון. מי שלא מתרגל נכון, לא רק שלא יקבל את התוצאות, אלא ריכוז יכול להתבטא בתופעות לא רצויות. כל זה מוסבר כל כך פשוט וברור בקורס לימוד המדיטציה הטרנסנדנטלית. אז בבקשה הפסק עם ההכפשות שלך על המדיטציה הטרנסנדנטלית. אני חייב לספר לך משהו מוזר. מאז אני בפורום, ואתה משמיץ את המדיטציה הטרנסנדנטלית, באים אלי יותר ויותר אנשים שטוענים שכל כך דחו אותם ההשמצות שלך שהם היו חייבים לראות בשביל עצמם מהי המדיטציה הזו, ולאחר מכן הם הצטרפו ללומדים. אז תמשיך!! בבקשה אל תפסיק !! פעם כשמהרישי נשאל לגבי כתבות שליליות בעיתון, הוא אמר, שכל עוד הם מאייתים נכון ומדגישים שמדובר על המדיטציה הטרנסנדנטלית, זה תמיד צעלה את מספר הלומדים. כמה שזה נכון. שבת שלום דניאל

hary_i

New member
כבר מזמן אמרתי שדרול עושה פרסומת

פעם כבר כתבתי שאני בטוח שהרבה אנשים הולכים ללמוד מ"ט רק בזכות דרול אז עכשיו קיבלתי לזה אישור שאכן דרול עוזר להפצת הטכניקה הזו ואם כך אז זה דבר חיובי.

drall

New member
תזכיר לי בהזדמנות

אני אספר לך סיפור על זה. סיפור ממש מצחיק. דרול

yaga1

New member
מוטי ידידי...

נו...אפקט האחרונות חוגג איתנו
האמת שאני מתחיל להתייחס אליו בתור טכניקה...הוא נצחי. כעת לדבריך אילו - "בניגוד למה שאתה סבור,המצב הסופי שאליו ניתן להגיע מבחינת תודעה(יש דבר כזה)אינו מצב שבו רואים תמונות כאוטיות באופן אקראי,אלא מצב של אחדות ושלמות בתודעה". מזתומרת "בניגוד למה שאתה סבור" ? האם כך אתה חושב שאני סבור ??? שאין ?? אני צועק את זה כבר מתחילת השתתפותי בפורום. לא שחידשתי משהוא... הלא זה הרעיון שעומד בבסיס חיפושו של כל אחד מאיתנו, לא ?? הווית תודעה במצבה הטהור, במהותה כשלמות ואחדות. יתרה מכך הדבר בעבור רבים מאיתנו איננו בחזקת רעיון אלא התנסות במצב סמדהי שתרגול נכון ועקבי מכל סוג שהוא מביא אליה. אם עקבת אחרי השרשור שלי עם דרול למטה נוכחת בודאי לדעת שהוא טוען כי אין כזה דבר תודעה טהורה. אינני יודע מה בדיוק כוונתו בכך. אדרבא..יסביר את דבריו. אני שמח שאתה מסביר שכאוס הוא לא המצב המדיטטיבי. אני מסכים לכך. יחד עם זאת המודל שדרול הציב לא כלל בתוכו את הווית מה שהוא מעבר לכאוס. אולי הוא לא הסביר את עצמו נכון ולכן אף אנכי טעיתי בהבנת דבריו. בקשר לדרך לשם...ישנן מתודות מדיטטיביות שונות. אין לי בעיה לקבל זאת. היתה לי רק בעיה לקבל את פסיקתו בקשר למתודה מסויימת שאף היא, מנסיוני ומניסיונן של מסורות שונות ומאוד מכובדות, פועלת. זה כל העניין. פשוט. בקשר למ"ט...תנסה לעשות הפרדה בינה לבין הארגון. הדרך בה הארגון פועל אינה אומרת דבר על הטכניקה. הטכניקה היא טכניקה. אני אתן לך דוגמא מקרוב. דרול הוא אישיות קונטרוברסיבית. אני מניח שאתה מסכים איתי. תולדות הפורום בעבר חשפו לדוגמא צדדים מאוד לא נעימים שלו בדיוק כמו שהתנהלות ארגון המ"ט לא נעימה עבורך במובנים מסוימים. אז מה זה אומר ?? שהטכניקות שדרול מלמד הן לא נכונות ? או לא טובות ? תעשה את ההפרדה. שלומות ו...יחי אפקט האחרונות ...

אכן,יאגה ידידי

אפקט האחרונות חוגג.למעלה בסך הכל ניסיתי לתקן טעות שלי שנעשתה בתום לב ויוצא מזה שהדיון ביני לאחרים עדיין נמשך מעט. ואני רק רוצה עוד תיקון "קטן".כשאני מדבר על תודעה אינני מתייחס למה שרבים אוהבים להתייחס אליו כתודעה טהורה. תודעה היא דבר ש"נוצר".היא לא דבר קיים.מצב של סמדהי או רק הירגעות עמוקה, לא מעיד על קיום תודעה טהורה.זהו בסך הכל מינוח מבלבל למדי.וזאת,כנראה גם כוונתו של דרול.לא מצב של היי גבוה ביותר כאילו אדם מרחף בגבהים אפופי ניחוחות עשן,אלא תודעה אחת באדם,שהיא תוצר של עבודה עצמית וכנראה לא מעט מאמצים וסבל בדרך אליה.זהו הכאוס.שום גילגול אינו יכול להתרחש ללא מאמץ וסבל בתחילתו,בייחוד שזה אינו גילגול המובנה באופן אוטומטי באדם.האדם צריך ליזום אותו,האדם צריך בכוחות רבים ליצור אותו.ביצירה יש קשים רבים,אם כי גם הנאה וסיפוק.אם זה היה כל כך קל,זה גם היה נגיש לכל אחד,אבל התודעה הזאת אינה נגישה והיא אפילו אינה קיימת עד שיוצרים אותה.אלו הן שתי גישות הקיימות אולי זו מול זו בעולם המדיטציה וההתפתחות.סמדהי קבוע איננו הארה.כדאי להבין זאת וכדאי לדעת זאת.אם תרגול עקבי יכול להביא לתודעה טהורה,אז על מה כל הפורום המשונה הזה?לשם מה אנחנו צריכים לכתוב פה?כפי שאני רואה את זאת,עוד עשויים לחלוף בחללו של עולם שנים רבות מאוד וגם אני וגם אתה עוד עשויים לצאת לפנסהי מהעבודה ואולי אפילו מהחיים ועדיין לא להגיע למצב של תודעה,אם כי אין לי צל של ספק שנחוש שיפור מסויים בהוויתנו,כל אחד לפי תחושתו.שום טכניקה לא תיצור לך תודעה ולא תחשוף לך תודעה טהורה במובן הזה..טכניקות אינם ארכיאולוגים החופרים שכבות,כפי שנטען על מדיטציות מסוימות עד שהם מגיעים למהות.לכל היותר הם עוד כלי בשירותך המאפשר לך להיפטר ממשא מיותר ואוטומאטי ואו אז להיפתח בהדרגה ושוב כתוצאה ממכלול של מאמצים אישיים(לא רק תרגול מדיטציה)ליצירת תודעה אמיתית ושלמה. בעולם ההתפתחות זאת היא גם משנתו של גורדייף ואוספנסקי כפי שהם מציגים אותה בספריהם.מה שקורה הוא שעל האדם לעבור באיזושהי דרך פלאית גילגול ממכונה למה שאולי ניטשה מכנה על אדם.או גורדייף בשם הפשוט יותר אדם. זה ותו לא.בדרך יש גם כאוס.אוספנסקי מתאר זאת יפה מאוד בספרו החיפוש אחר המופלא.ואולי,עכשיו כשאני חושב על כך,מתאר זאת גם קפקא בסיפור הנודע הגילגול,בכל מקרה תיאור של ראשית הדרך,מצב בו האדם מתחיל להיות מודע לכל מה שבו שתמיד בחר להתעלם ממנו ולדחוק אותו עמוק פנימה.כך אני מבין זאת ואולי זאת גם כוונתו של דרול. ואני מקווה שנגיע סוף כל סוף לאפקט האחרונות מתישהו.:) מוטי.

hary_i

New member
כמה שאתם מצחיקים

משום מה אתם בטוחים שצריך לעבוד קשה, קשה מאד על מנת להגיע למשהו אולי זו הסיבה שרבים לא מצליחים לעשות מ"ט כי שם אסור ממש אסור להתאמץ. תודעה טהורה היא מצב טבעי, לא מצב שמתאמצים, אם תתאמץ לעולם לא תגיע לשם. האם היא קיימת, ברור שהיא קיימת כי מהי בעצם תודעה כזו? מצב בו אתה משתחרר לחלוטין מהיחסיות וברור היום לכולם כולל לפיזיקאים שקיים דבר כזה שאנו קוראים לו המוחלט, והם קוראים לו השדה המאוחד, מה זה חשוב איך קוראים לו הוא קיים, אדם שאינו רואה אותו יכול לומר שאינו קיים וזו אולי הסיבה שדרול טוען שהוא לא קיים כי דרול חי את שלושת מצבי התודעה היחסיים עירנות שינה וחלימה ולכן בשבילו המוחלט לא קיים. אבל בשבילי ובשביל עוד מאות אלפי אנשים, המוחלט קיים ועוד איך כי אנחנו מתנסים בו יום יום וזו אינה אשליה כי זה גם נבדק אוביקטיבית בניגוד לטכניקות של דרול שאינן מגיעות למוחלט (איך הם יגיעו אם הוא טוען שהוא לא קיים) וכמובן שלא נבדקו אוביקטיבית. אגב מוטי לגבי הצעתך לאגודה למדיטציה, היא נראית מגוחכת לחלוטין, מדוע שהם יתנו לך את זה? יש להם מיליוני אנשים שמתדפקים על דלתם ומחכים ללמוד, ספקנים כמוך ממש לא חשובים להם כאשר: א. הם יודעים בוודאות שיש להם את הטכניקה הטובה בעולם ב. יש להם מאות אלפים שלמדו ורוצים ללמוד אז באמת, אדם אחד שאינו ממש מוכר, בשביל מה להם להתאמץ? דני גליקר לעומת זאת עשה כאן צעד מאד מיוחד שהוא מוכן לממן לך את זה ואתה בכל מיני תירוצים מתירוצים שונים מנסה להתחמק. התירוץ שלך שאתה רוצה לבודד את עניין התשלום הוא באמת מגוחך הרי דני גליקר אמר לך מהרישי קבע שמשלמים אז אולי זה חלק מהטכניקה ומה זה חשוב אם זה עובד בגלל ששילמת או בגלל משהו אחר? העיקר שזה עובד. האמת, זה עובד כל כך בגדול (אני מעיד מנסיון כמובן) שזה לא יכול להיות קשור לתשלום, עבור הרבה דברים בחיים שילמתי פי עשר יותר וקיבלתי פי מאה פחות, לדוגמה, קניתי אוטו בשבעים אלף שקל, לא 7000 ומה קיבלתי, משהו שמסיע אותי תקופה של כמה שנים וממשיך לעלות לי כל הזמן (שילמתי לא מזמן למוסך הרבה כסף) לעומת זאת למדתי מ"ט שילמתי פעם אחת לכל החיים וכל יום אני נהנה מחדש. אז ברור שזו השקעה אפילו יותר טובה ממכונית וגם עולה הרבה פחות. אני ממש לא מבין את כל הדיון הזה על המחיר, אני חוזר ואומר המחיר הוא כל כך זול שזה לא יאמן!!!

danigl

New member
תיקון קטן

הארי שלום בעיקרון אני מסכים עם כל מלה שאתה כותב כאן. יש קטע קטן בו אני חולק עליך. והוא שאי אפשר להגיע להארה עם מאמץ. אפשר. זה רק יקח הרבה יותר זמן והשקעה שאיננה אפשרית לכל אחד מאיתנו. אחד המחקרים הראשונים על המדיטציה הטרנסנדנטלית השווה בין מתרגלי מ"ט של מספר ימים, לבין masters של זן לאחר 20, 30 ו-40 שנות תירגול. לא 20 דקות פעמיים ביום, אנשים שמקדישים את כל החיים שלהם לתירגול טכניקות ריכוז קשות ביותר, כולל אורח חיים חמור, הסתגפות, התנזרות ופרישה. דיאטות כמעט בלתי אפשריות ושעות על גבי שעות, ימים על גבי ימים של מדיטציה. התוצאות היו מאוד דומות. מבצע המחקר העלה את ההשערה שהסיבה היא זו: בעוד שהמדיטציה הטרנסנדנטלית מביאה להתנסות בטרנסנדנטלי, בתודעה הטהורה, הסמהדי, בשדה המאוחד, בהוייה הצרופה, באטמה, או כל טרמינולוגיה שנשתמש בה, בגלל טבע הרוח (המיינד, לאלו שמתעקשים על כך) שלנו. הרוח שלנו ממילא מחפשת כל הזמן משהו יותר ויותר מקסים, והרבדים היותר מעודנים של חשיבה מקסימים לרוח יותר. השדה המאוחד, האטמה, מקסים לה באופן אינסופי. כך שההליכה לעברו, במדיטציה הטרנסנדנטלית היא תהליך שקורה מעצמו. לעומת זאת אותם נזירי זן, אחרי עשרות שנים של תירגול ריכוז קשה, הרוח שלהם כל כך מורגלת בריכוז, שלפעמים היא פשוט 'בורחת' להם. הרוח אז דרוכה כמו קפיץ שמתוח למקסימום, וכשהוא משתחרר, הוא פשוט 'עף' לטרנסנדנטלי. זאת אומרת שאצל אותם נזירים, כשהתירגול שלהם 'מתפספס', לאחר עשרות שנים, הם זוכים לאותה חוויה בה מתנסה כל מודט טרנסנדנטלי ישר מיום הלימוד, כמה וכמה פעמים בכל תירגול. יום טוב דניאל

../images/Emo13.gif

מה שצודק צודק הארי.באמת למה שיווצר מצב שאדם אחד לא משלם על מנת ללמוד את הטכניקה ואתה למשל שילמת?איפה הצדק?אז אני מבין אותך.אל תחשוב שלא. :)אבל בכל מקרה,"המאמץ" שעליו אני דברתי לא ממש קשור לטכניקות שאותם מבצעים.אין כל מאמץ בטכניקות ואם יש מאמץ כלשהו הוא ממש מזערי ולא זה העניין.המאמץ שאליו התכוונתי הוא כל כולו בחיי היום יום,הוא הוא העבודה השנייה שלנו,העבודה שמעבר לטכניקות והוא זה שדורש את המאמץ! והוא לא דורש מאמץ כדי שנטפח לעצמנו על השכם ונאמר לעצמנו כמה שאנחנו נהדרים,אלא הוא דורש מאמץ דווקא בגלל האפקט ההפוך שיש לעבודה כזאת. בקרה עצמית או ניסיון לבקרה עצמית מעמיד את האדם במצבים מאוד לא נוחים ונעימים.וגורדייף אמר,רק עבור אדם הנמצא בעבודה יש בכלל דבר כזה הנקרא חטא. אז אתה מדבר על תודעה טהורה ואתה משוכנע שהיא קיימת ועל מנת להצדיק את השיכנוע שלך אף יותר אתה נתלה באילנות הנראים לך גבוהים,לדוגמא הפיזיקאים והמחקרים המדעיים.אז מצד אחד אתה אומר שאין לך צורך בכל אלה, כי ניסיונך הוא זה החשוב(אם מדובר בניסיון ובהרגשה,הרי שאתה עצמך לא תוכל לעולם להתוכח עם ניסיון הסאטורי של דרול למשל!)אולם מצד שני כל רגע וכל שנייה הם מזדחלים לכל מילה שנייה שלך!אז מה זה אומר? וכן,הארי ידידי,לא סכום הכסף הוא זה החשוב בעיני.!מה הקשר לסכום הכסף? אכן,אמרתי שהסכום האו אסטרונומי והסכום במצב נכון להיום הוא אכן כזה. לא מדובר רק בעניין של סדרי עדיפיות עבור אנשים רבים מאוד! אז איך זה מתקשר עם רצונו של המהארישי להביא גן עדן עלי אדמות לכולם? אז אולי גם המהארישי מבין שיש אנשים שהטכניקה הזאת לא תפעל עליהם גם בעוד מאה שנה כי הם עסוקים יותר מדי בטרדות היום יום שלהם ובניסיון לגייס כסף לצרכי פרנסה בסיסית.אז הוא מכוון את חיצי שיווקו למעמד הבינוני ומעלה שעשויים בהחלט למצוא לעצמם זמן לתחביב חדש ולמערכות חברתיות חדשות(מהי האגודה אם לא גם מסגרת חברתית?) אז לא הכסף הוא המטריד אותי באופן שעליו אתה מדבר,אלא עדיין מה שנראה לי,אם תצרף אליו גם את הכסף כהשאה הנעשית על לומדי הטכניקה. אז משלמים סכום כסף הנראה גדול(ולך למשל נראה קטן בדיעבד יחסית למה שקיבלת)ובנוסף לומדים במשך ארבעה שיעורים או יותר שיש דבר כזה בעולם הנקרא תודעה טהורה ויש טכניקת מדיטציה ושמה המדיטציה הטרנסצנדטלית האמורה להביא לאותו מצב.במילים אחרות יוצרים בתודעתו של אדם לינק, אסוציאציה,שיעבוד לרעיון המחוזק במחיר הגבוה המשולם לצורך הלימוד! אז שוב,לא מטריד אותי שמשלמים 7000 שקל או יותר לארבע שעות לימוד. למה זה צריך להטריד אותי?בוא נעשה חשבון ביחד!(חשבון יחסי,כמובן,כי אילו באמת הייתה זאת הטכניקה המביאה לההארה-ולא שייתכן דבר כזה-,אני הייתי מוכן לשלם את כל הוני בעבורה,ולא שיש לי הרבה כמובן:) ננניח אדם עושה מנוי לחדר כושר ולקאנטרי ומשלם 2500 או 3000 שקל לשנה על מנת להעלות את איכות חייו ולשבת בגקוזי ובסאונה.עכשיו,מן הסתם כל ביקור כזה שלו בקאנטרי מהווה דרך מצויינת לפוש ולהירגע מעמל יומו. והישיבה בגקוזי ובסאונה בכלל מצמיחה לו עד הגיעו הבייתה כנפיים. אז אדם שיעשה זאת יום יום והוא נניח שייך למעמד הבינוני או הגבוה יותר ללא ספק יהיה רגוע בצורה ניכרת מאדם שכל הזמן יקלל את יומו בפקקים. והנה יש מדיטתציה העשויה להרגיע בני אדם למשך זמן נצחי ולאורך כל השנים והיא עולה רק 7000 שקל לכל החיים!אז אתה רואה,אפילו אני טוען שיש ייתרון למדיטציה הטרנסצנדנטלית על פני גקוזי וסאונה.ויהיה נכון להדגיש את החיסכון הגדול מבחינה שיווקית.אבל אתם טוענים בשיווק דבר אחר לחלוטין והוא שמדיטציה טרנסתנדנטלית מביאה לההארה!דהיינו,אתה רומזים שכל מי שיתרגל מספיק שניםפ יגיע להארה!לא נדבר על האפקט השיווקי המדהים שדבר זה מהוה עבור השומעים לראשונה על הדרך הזאת ועל מושג ההארה בכלל, אלא כך שאין לכם על סמך מה לטעןן טענות שכאלה.ובאמת,למה אתה עדיין לא הגעת להארה?למה דניאל לא הגיע? שים לב מה דניאל דורש ממני על מנת ללמוד.לשכוח(כאילו אני יכול)את האמת שאני יודע וללמוד את מה שהוא רואה בו אמת.כל ההאבסה הזאת דרושה על מנת למד את הטכניקה ועל מנת שהטכניקה תהיה אפקטיבית.במילים אחרות,מקשרים בין רעיון לבין טכניקה.אולם כל מה שיכול להיות יפה בטכניקות שהן לא קשורות לרעיונות,דבר שאולי יכול להיות מאפיין אחד של מה שדרול מכנה טכניקה כאוטית. אז אכן,דניאל התיע לי הצעה,אל שאופן ההצעה לא נראה לי.אני הייתי מעונין ללמוד רק את הטכניקה ורק את הטכניקה לבד,ללא כל המישמש הרעיוני שהמהארישי מתעקש לעטוף את הטכניקה בו.למה אתם לא מלמדים רק את הטכניקה? האם ייתכן שהטכניקה לבד לא תוכל לפעול ביעילות מירבית על אדם כמוני למשל?האם ייתכן שהטכניקה לא מתאימה לכולם אלא אם באמת היא פועלת על הרבדים העדינים שמלמדי הטכניקה עצמם יוצרים באדם בשיטת הלימוד שלהם! אז ייתכן ולא רק השאה עצמית פועלת כאן אלא גם השאה אחרת. אז בוא נראה מה יש לנו. 1)טכניקה(שיכולה להיות טובה או רעה,כאוטית או לא,"טובה" לדבר זה או אחר או שלא-ריכוז,רוגע,שלווה,הורדת מתח וכדומה.) 2)סכום כסף גדול שמשלמים על מנת ללומדה. 3)סיפורי אלף לילה ולילה רעיוניים שמספרים לכל מי שלומד את הטכניקה הזאת ושמתבססים על כלמיני רעיונות שפורשו על ידי המארישי מהודות לאחר ההארה שלו עצמו. זה אף פעם לא מפסיק להצחיק אותי.שמעתי לא פעם ולא פעמיים שכל דבר ניתן להסבר באמצעות הודות ומדהים אותי שיש אנשים הטוענים אותו דבר לגבי התנך ותמיד יהיו כל מיני מדענים שישמחו לצקת מים על ידיו של מואר זה או אחר ולהיות לעזר על ידי יציקת ידיעותיהם אל תבניות חדשות ישנות הנקבעות להן. אז שמע לי הארי,אין דבר בעולם שלא ניתן להוכחה במחקרים מדעיים,אפ יש איזושהו רצון להוכיח אותו!אבל מה זה אומר?זה לא אומר כלום. עד היום בתנך מוצאים כל מיני עתידות בשיטות מדעיות לכאורה כאלה או אחרות ואפילו את נוסטרדמוס ניתן יהיה להוכיח בתורה מדעית אם מישהו באמת ירצה.(טוב,אולי אני מגזים:) אז קרא עיתון,שבו חדשות לבקרים מפורסמים מחקרים מדעיים על כל דבר ועניין,כשכל פעם הם סותרים אחד את השני בהיבט זה או אחר ותבין על מה אני מדבר. ועכשיו,הארי,לאחר שהתנסת בתודעה "טהורה" פעמים כל כך רבות,אמור לי בבקשה מהם הדברים העולים בדעתך כאשר אתה שומע את המילה פלסטינאי או בוא נאמר יאסר ערפאת?בוא נשחק משחק אסוציאציות,זרוק את המילים הראשונות שעולות במוחך.אבל אל תחשוב לפני כן!:) מוטי.

hary_i

New member
שוב הודעה ארוכה כאורך הגלות

ושוב היא מוכיחה שלא ממש הבנת את מה שאני אומר. אתה אומר שלא הכסף הוא החשוב אבל ממשיך לדבר על הכסף כל הזמן. בכל מקרה בהודעתך אתה אפילו מודה שהסכום שדורשת המ"ט עבור הלימוד הינו בעצם מגוחך אפילו אם משווים אותו למנוי בקאונטרי. מ"ט מביאה לאושר את זה יכולים לאשר לא רק מחקרים מדעיים שאני שוב טוהה מה יש לך נגדם. את העובדה שמ"ט מביאה לאושר מאשרים מאות אלפי אנשים שמתרגלים אותה מדי יום ביומו. האם מ"ט מביאה להארה כן בוודאי ובוודאי, תקרא את התרגום של דני גליקר מתוך מדע ההוויה של מהרישי ותבין מדוע. ואתה אומר שאם יש טכניקה שמביאה להארה אתה מוכן לשלם את כל הונך אז הנה באים ומציעים לך טכניקה המביאה להארה ולהארה מוכחת לא לניסיון סוביקטיבי כמו שדרול טוען שהוא הארה... (דרול אינו מואר ולא היה מואר) אתה שואל מדוע אני או דניאל גליקר לא מוארים? מניין לך שאנחנו לא? וחוץ מזה מה שאדם מקבל מהמ"ט תלוי בנקודת ההתחלה שלו בדיוק כמו שלא תביא אדם שלא התאמן כל חייו לרמת ביצוע ספורטיבית של מייקל ג'ורדן תוך זמן קצר וזה יכול לקחת כל החיים, אותו דבר במדיטציה, הארה היא דבר שלוקח זמן להגיע אליו אבל זה לא קשה להגיע אליו. מהרישי מעוניין להביא גן עדן עלי אדמות אבל הנסיון שלו הראה שללמד כל אחד שרוצה ואחר כך אותו אדם לא ממש יתרגל זה לא יביא שום גן עדן. מהרישי אינו מנסה ללמד את כל העולם לא בגלל שהטכניקה לא עובדת על אנשים מסויימים אלא מכיוון שהוא מנסה את הדרכים היעילות ביותר והדרכים היעילות ביותר הן להקים קבוצות של אלפי אנשים שיתרגלו את טכניקת הסידהיס של המ"ט פעמיים ביום באותו מקום באותה שעה. בשביל זה צריך כסף והרבה כסף כבר דיברנו על זה בפורום שוב ושוב! אז עכשיו אני אלך לתרגל בעצמי את הסידהיס והתעופה היוגית שזה מן הסתם הרבה יותר כיף מהתנצחות חסרת טעם עם אנשים שמסרבים אפילו להקשיב ומנסים להערים טענה על גבי טענה אבל מה אני נהנה לראות את ההתפתלות שלכם מול הטענות ההגיוניות שמעלה דני גליקר.

danigl

New member
מאמץ פרושו חיים שלא בתאום לחוקי הטב

שמש ירוקה שלום גם כאן אתה טועה לא מעט. למה אנחנו מתאמצים בחיים? התודעה האנושית היא אינסופית. היא כל-יכולה. נכון, כשאנחנו משתמשים בחלק כל כך פעוט מהפוטנציאל שלנו, מה שהפסיכולוגיה טוענת, 2, 3, 5, 10%, זה כלום. כשאדם משתמש במלוא הפוטנציאל שלו, די שירצה משהו, וזה מייד מתגשם. במדיטציה הטרנסנדנטלית, מהרישי קורא לזה 'תמיכת טבע'. כשאתה מתנסה כל יום, פעמיים ביום, 20 דקות בכל פעם, בתודעה טהורה, במקור של כל חוקי הטבע, בטרנסנדנטלי, אותו מקור עצום של אנרגיה, אינטליגנציה ואושר, משהו מאותה אינטליגנציה, משהו מאותו אושר, משהו מהאנרגיה העצומה הזו, מתחיל ללוות אותך במשך היום. אותו מקור של החיים, של כל היקום, למעשה, מתחיל לפעול בכיוון שלך. ואז, אין שום צורך במאמץ כדי להשיג דברים, להגשים כל חלום או משאלה. אתה רוצה משהו, ומייד, משום שזה מקבל תמיכה מהמקור של הכל, זה מתגשם. לעבוד קשה כדי להצליח, הוא בין אותם דברים שקורים רק משום שאנחנו לא בהארה. המדיטציה הטרנסנדנטלית איננה באה במקום הג'קוזי והסאונה (למרות שלחמם כך את הראש, בדוק, זה לא הדבר הבריא ביותר). אם אדם אוהב את אלו, הוא יכול להמשיך איתם. אנחנו מדברים לא על עיסוק של 24 שעות ביממה. אנחנו מדברים על 20 דקות פעמיים ביום. ביתר 23 השעות ו-20 הדקות, שיעשה אדם ככל העולה על רוחו. לא כל מי שמתרגל את המדיטציה הטרנסנדנטלית יגיע להארה.יש כאלו שיזדקקו לעוד סיבוב (קארמה, קארמה), או אפילו כמה סיבובים. אבל מה שברור זה שמי שלא מתנסה כל יום בתודעה טהורה, אין לו שום סיכוי להגיע להארה, או אפילו לפתח את מלוא המוח שלו. אבל יש לי עבורך עוד נחמה. גם מי שלא יתרגל את המדיטציה הטרנסנדנטלית יגיע להארה. גל הטוהר, הסאטווה שיציף את העולם, עוד בשנת 2003, יהיה כל כך רב עוצמה, שגם אלו שלא מתרגלים את המדיטציה הטרנסנדנטלית, כאלו שבכלל לא שמעו עליה, יגיעו גם הם להארה. אז חסוך לי את הכסף, אל תלמד.... וחכה. אולי גם המספר שלך יעלה בלוטו. אגב, במדיטציה הטרנסנדנטלית לומדים את הטכניקה בלבד. רק אלו שרוצים בכך, יכולים ללמוד גם (חינם אין כסף), את מה שאתה מכנה 'המישמש הרעיוני'. מה שאני הדגשתי, כדי לוודא שהתרגול נעשה נכון, ושוב אני חוזר לתחילת מה שכתבת (החיים הם מאמץ), משום שזה כל כך מוטבע בנו, מין הסתם יש כאלו שבתום לב, לא מתוך כוונה, יכניסו גם לתרגול מאמץ. התרגול הוא טבעי לחלוטין, והכנסת מאמץ משולה לניסיון 'לעזור' לטבע. מה כוחנו מול הטבע? כל ניסיון כזה רק יפחית מיעילות התהליך. כשנכנס למדיטציה הטרנסנדנטלית מעט מאמץ, יורדות התוצאות. נכנס הרבה מאמץ, התהליך לא ייתן את מה שהוא אמור לתת. לגבי המילים פלסטינאי או עראפת, מה שעולה במוחי שגם הם ברואים של אלוהים, גם הם, הם וודה בצורתה המושלמת. הראה זאת ראג'ה ראם (פרופ. טוני נאדר, MD, PHD), שבדק את הפיזיולוגיה האנושית ומצא שהיא מקבילה לגמרי ליקום כולו ולכתבים הוודיים. המדיטציה הטרנסנדנטלית איננה מתכוונת לחסל את האויב היא מתכוונת לחסל את העוינות. זכור תמיד, החיים הם אושר עליון. אם אתה לא מתנסה בזה, לפחות חלק מהיום, אתה מבזבז את החיים. דניאל

drall

New member
אני אסביר

אין תודעה טהורה. או לפחות השאלה חסרה משמעות ואף פעם לא יהיה ניתן לתת לה תשובה. אפילו לא תשובה שמתקיימת בין האדם לבין עצמו. למה? כי על מנת שתהיה תודעה כזאת צריך שהעולם יהיה בנוי ע"פ התפיסה של גורודייף , כלומר שישנם חוקים מסויימים שתקפים ברמות שונות בכל המקומות באותו האופן. הגישה הזאת נסמכת על ההנחה שישנו כוח בורא אחד, וההנחה הזאת היא אקסיומה שלדעתי היא די צולעת. עכשיו הסבר ביניים. אולי אחד היתרונות הגדולים של תופעת הסאטורי , אולי אחד מהגורמים שמקנים לסאטורי את משמעותו היא ההוכחה. בנאדם אחרי סאטורי כבר אינו מחפש. הוא מצא. קרתה חוויה שפקחה את עיניו הוכיחה לו שיש דין ושיש דיין או שאין כלום או שיש רק תודעה טהורה או משהו מעין זה. עככשיו האדם נרגע. הוא בא במגע עם האלוהות ועכשיו הוא בטוח במאה אחוז. לא כל כך משנה במה. הוא בטוח , כי עברה עליו חוויה שאי אפשר להכחיש , שאי אפשר לפקפק בה. האדם עצמו משוכנע שזה קרה , אחרים אולי יכולים להטיל ספק, אבל זה לא עיניינים , הוא היה שם. באמת לפי אותה תפיסה הסאטורי מאוד מספק. אם יש רק גורם אחד שמפעיל את העולם , ברגע שניתקלת בו , ניתקלת בהכל וכל מה שנותר לך לעשות זה לנוע על פי אותם הכללים שנחקקו בנפשך באמצעות אותו סאטורי ,אותו מפגש. מצד שני. נניח שיש שני אלוהים ,שני בוראים וכל אחד עובד לפי כללים אחרים. אחד נניח נותן שכר למי שמכבד את הוריו והשני מתגמל את מי שמפחלץ אותם. ומכאן יכול לנבוע הבלבול. שכן במקרה הזה הסאטורי לא אומר כלום. אנחנו יודעים שהאדם הורם אבל אנחנו לא יודעים מי הרים אותו. אנחנו לא יכולים לדעת אם אם האמת של ההארה היא אכן האמת המוחלטת. תודעה טהורה היא תזה אחת. אבל גם אם מישהו מגיע עד לשם , אין לו שום דרך לדעת אם הוא מווה באמת את כל הבריאה , או שהוא בסך הכל טובל בשלולית אחת מבין שלוליות רבות. לכן אני חושב , שמי שמחפש תודעה טהורה ,למעשה מבזב זמן. כל מה שהוא ימצא לא יהיה חד משמעי ולא משנה עד כמה הוא אנרגטי , עד כמה הוא נאור. וזו הסיבה שאני נוטה להאמין שכל החיפוש הזה הוא ביזבוז זמן. אומנם תוך כדי חיפוש ניתן להתקל בכל מיני דברים מעניינים, אבל עדיין , שום דבר שלא תעשה לא ייתן לך את הביטחון הנחשק ההוא מפני המיסתורין. דרול

danigl

New member
אתה טוען שאין תודעה טהורה

אם אתה טוען שאין תודעה טהורה, סימן, בודאי שלא התנסת בה. מה תגיד לכמות אדירה של אנשים שהתנסו בה? שהם לא יודעים במה התנסו? שהם התנסו במשהו שלא קיים? שהאטמה זה משהו שאיזה הודים המציאו והוא לא קיים? הטענה הזו משולה לאדם שצופה בסרט וטוען שהסרט איננו מוקרן על מסך. נכון, רבים אינם חווים את המסך משום שהם רואים את הסרט, ואת הסרט בלבד. האם משום שאינם חווים את המסך פירושו שאיננו קיים? ואל תטען שאפשר להקרין את הסרט גם על קיר. נכון. אז, הקיר הוא המסך. היפה במדיטציה הטרנסנדנטלית, הוא שיום מגיע וכל צופי הסרט מתנסים תוך כדי הסרט, בצורה מלאה גם במסך. יום גם מגיע שהכל מסך. איך ניתן להוכיח את קיומו של המסך, בשלושת השלושת האמצעים שהופכים דבר לודאי: 1. המקור של הידע על המסך. 2. מליונים רבים של אנשים שהתנסו במסך. 3. מאות מחקרים אובייקטיביים. כל טוב דניאל

hary_i

New member
למה הדבר דומה

חשבתי אתמול ונזכרתי בסרט שראיתי בעבר נדמה לי שקראו לו עולם המים בסרט הזה, כל העולם היה מוצף במיים וחול היה דבר יקר מציאות. והיו אנשים שהאמינו שיש דבר כזה אדמה יבשה, מקום בו יש רק חול והמיים אינם מכסים את הכל אבל רוב האנשים לא ראו מקום כזה מעולם ולכן היה ויכוח האם מקום כזה קיים. מדוע זה דומה? דרול שמעולם כנראה לא התנסה בתודעה טהורה טוען שזה לא קיים והרי הוא כמו עיוור שטוען שאין דבר כזה אור. אולם דוגמה זו אינה מאה אחוז כי במקרה של תודעה טהורה יש לנו מאות אלפי אנשים שחווים אותה מידי יום ביומו וכן יש לנו מחקרים אוביקטיביים שיכולים להוכיח את קיומה.

למעלה