לכל איש יש שם

shellyland

New member
הבבא-תור הוא קרוב של הרב דורא?

ההוא ששם יונה ממולאה על הבטן?
יונה עם עלה של זית, קצת שמן, פלפל, מלח ויין לבן

הגרה1

New member
שמעו קטע...

בהקשר זה, סיפור משעשע - ביום הראשון לגן יובל בת החמש חזרה הביתה כשהיא מתגלגלת מצחוק, ממש על הרצפה. כשנרגעה, היא ספרה שבגן יש ילד חדש עם שם של בת - יובל!!. קטעים, לא?

אוֹחַ

New member
"וילדה אחת קוראים לה דניאל

לא קוראים לה דניאלה רק לשם שלי קשה להתרגל אז הם קוראים לי מיכאלה".

Idan91

New member
אוֹוֹוֹוֹוֹוֹוֹ! ../images/Emo187.gif

זה השיר שהכי אהבתי הגילאי 4-5, גם בגלל ה"לה-לה-לה" הקסום שלו (או לפחות: בגיל 405 חשבתי שהוא קסום), אבל בעיקר בגלל נושא ה"שם של בן" שמאוד התחברתי אליו.

אוֹחַ

New member
עידן, רק מלשמוע בת-כמה היית כשיצא

השיר, רק מזה אני חוטף הסתיידות עורקים.

עצוב! עצוב! איך את לא רואה את זה!

בחירת שם בתרבות העברית היא עניין מהותי, עקרוני, המקפל בתוכו מהות שלמה. שימי לב, שלכל שם יש משמעות. (באנגלית, למשל, השמות הם בדרך כלל הברות חסרות משמעות). השם "סטיה" עם כל המשמעות הנפלאה שלו אינו עברי!! למה לקחת שמות של גויים, כשלדובר העברי הוא אינו אומר דבר?! השמות ששומעים לאחרונה: ליאם, דון, שון, לי, רוי כל כך מעידים על נחיתות תרבותית שהבוחר בהם מרגיש כלפי עצמו. הוא מעדיף שמות שיתאימו לחו"ל. כן, כן. אמרת שם אמרת תרבות. אמרת שם הודי אמרת תרבות הודית. מה עם התרבות העברית? יש מדרש שאומר: בני ישראל נגאלו ממצרים בזכות שלא שינו שמם,לשונם ולבושם" אם לא נשמור על ה"פריטים הקטנים", קטנים רק לכאורה, התרבות שלנו תיעלם! ולא, אין פה הגזמה. ההיסטוריה מוכיחה את זה שוב ושוב. זה מתחבר לי עם מה שאמר טל: "איני יהודי". זה אותו דבר בדיוק! טל, לא הספקתי להגיב, אבל אני עדיין נרעשת.

תיקון טעות

השמות באנגלית הם כל דבר מלבד "הברות חסרות משמעות" לעתים מקורם הוא מלים בשפות הסכסונית, דנית, לטינית וכו' שעומדות בבסיסה לעתים אלה שמות שעברו אינגלוז וגלגולים משפות אחרות כולל עברית (יוחנן - יוהאן - יון - ג'ון) לגבי היותי לא יהודי. אני מגלה אורך רוח היות ואת נרעשת ואשמח לקבל את תגובתך בזמן שיראה לך. בינתיים את מוזמנת לקרוא את התכתובת האינסופית שלי בפורום ולהחליט לבד אם אני דוגמא להיעלמותה של התרבות.

דבר נוסף

שחורתי הנאוה, מהכרטיס שלך עולה שאין לך שם ואין לך כתובת אימייל, ICQ או מין, את גולשת מזה יומיים ועושה זאת רק בפורום הנוכחי הנסיון שלי עם חברי פורום המחזיקים יותר מניק אחד גורם לי לקרוא את הכרטיס שלך עם חיוך.

shellyland

New member
אני ערבה לה

היא אמיתית. יש לה שם וגיל ומין וכתובת אימייל. את פלאי האיסיקיו עוד לא הספקתי להנחיל לה. אתה אפילו פגשת אותה אצל רמיל ברחובות.

רגע, רגע, רגע

שלילנד מציגה עצמה כעדת אופי בנוגע לאנשים הנחשדים בריבוי ניקים? כלומר דה?! מה הפסדתי? בכל אופן, אם אני מנחש נכון במי המדובר אז שלום לירושלמית הנאוה והשחרחורת. בשעתו איימת להגיע, מה נהיה?

המוזרה

New member
קו, קו קו היא תבוא, עם עלה של זית

היא תבוא תחזה שנית בזיו פניה במפגש בשבוע הבא

shellyland

New member
טלל איש צדיק ותמים היה

בדורותיו. אני מבינה שיחסית אלי, 5-6 הניקים שלך לא ממש נחשבים, אבל כבר אמר הרב אינשטיין ש"כולא יחסיא"

למעלה