ליעל ארגמן :cool:

davyav

New member
ליעל ארגמן :cool:

היי יעל. בשנות ה20 של המאה הזאת הרב יהודה אשלג פנה לכל הקהילות האירופיות. במכתבים שהוא שלח הזהיר רב אשלג על הענן השחור המתקרב לאירופה. הוא כתב שהצלה היחידה היא לימוד ספר הזהר לכל הגילאים ומפנה לכיוון הרוחניות.אך ``בני תורה`` התעלמו מכך. ולמה להם להקשיב לכל מיני ``לא מקובלים`` שלמדו את החוכמת נסתר מגיל נעורים שזה טועם את תנאים שהצגת ועוד מלמדים אנשים צעירים ונשים.בטוח שהוא לא המקובל האמיתי. כולנו יודעים מה קרה כעבור 20 שנה באירופה. בינתיים המקובל הרב יהודה אשלג(המקונה בעל הסולם) כתב פרוש היחידי לספר הזהר(הסולם) וכמוכן פרוש לספרי הארי הקדוש שהפכו את בעזרת השם את החוכמה האדירה של הזהר נגישה לרבים. אפילו ``בני תורה`` נאלצו להודות שרב אשלג מקובל. הרי אי אפשר להגיד על האדם שתרומתו לקבלה כל כך אדירה שהוא לא מקובל. היום ``בני תורה`` שינו את הטקטיקה. הם רודפים אחרי התלמידים של הרב אשלג (רב ברג ואחרים) ורעיונותיו. 1)כתבת שאסור לאדם ללמוד קבלה עד גיל 40. ואם משהוא היה אומר לך שאפשר ללמוד קבלה מגיל 6 או מגיל 9. מה תגידי? אבל זו בכלל לא דעתי.כך כתוב בספר הזהר!(מגיל 6) הרב איזיק מקומרנו כתב:``אם דורי היה שומע בקולי והיה לומד כבר מגיל 9 וכך היה רוכש יראת שמים במקום חוכמה חיצונית``. 2)כתבת שאדם חייב להתחיל לימוד מפשט.אך הפשט הוא לא פשוט כלל . האנשים שלא בקיעים בחוכמת הקבלה לא יוכלו להבין נכון את הטקסט המקראי.כהוא לא סיפור אלה צופן קוסמי. רבי שמעון בר יוחי התנגד בחריפות בספר הזהר להבנת התורה כפשט. הגאון מוילנה כתב:``ההשגה מתחילה מתורת הניסתר ורק אח``כ משיגים יתר חלקי תורה ולבסוף משיגים תורה ניגלית``. 3)כתבת שמקובל האמיתי מתרחק מהנשים.למה? האם ידוע לך מה משמעות הרוחנית של הגבר של האשה על פי קבלה? למה באמת יש מחיצה בבית הכנסת? כל זה לא מטעמי צניעות.אין בהלכה זו שום כוונה לגרום לכך שגברים ונשים לא יראו אחד את השני בזמן התפילה. תבדקי מה הגובה המינימלי של המחיצה על פי ההלכה. הוא לא מגיע מעל גובהו של אדם . הסיבות האמיתיות לכך לומדים רק אצל ``הלא מקובלים``. 4)לגבי קבלת טובות הנאה וכסף תמורת עזרה אני מסכים. אם כסף שמקבל מורה רוחני מתלמידיו נועד לקבלת טובות לעצמו מעבר מצרכיו האישיים המינימליים ולא לעינייני הקודש כנראה שהוא לא מקובל. 5)ובאמת בתחום יש הרבה רמאות .הרבה ``גדולי הדור`` כיום משמיצים שונאים, מפרידים ,מדברים לשון הרע .אנשים כאלה לא רק שלא מקובלים בעיניי הם גם לא רבנים. ולסיום הייתי רוצה להדגיש משהוא קטן. מקובל זה לא 1 שלמד תורה הגלויה עד גיל 40. מקובל הוא לא אחד שלא מתקרב לנשים. מקובל זה לא אחד שבשום פנים ואופן לשום מטרה לא לוקח כסף מתלמידיו. מקובל-זה אדם שמחבר ג ראשונות ו ז תחתונות. שבשפה המובנת לכולם הוא בן-אדם היודע סודות הכי ניסתרים של הקב``ה(המציות האין סופית) ומחבר אותה(מציאות האין סופית) לעולם שלנו. כמובן שלי ולך אין שום אפשרות לבדוק מי המקובל אך יש כלל 1 פשוט. השגת דרגת המקובל אפשרית רק על-ידי אהבה אדירה ללא תנאי כלפי האחרים. רק האדם שאוהב ללא תנאי,רק אדם שמקריב את עצמו למען האחרים,רק האדם כזה יכול להיות מקובל. אני מאוד ממליץ לך לקרוא מאמר של בעל הסולם רב יהודה אשלג ``לפוצץ את מחיצת הברזל`` שמסביר למי ובאיזה תנאים מותר ללמוד קבלה. שיהיה לך כל טוב. הרבה אור ואהבה דוד

קבלה

אם יגידו לי שבן 6 ו9 יכולללמוד קבלה אגיד לך שהוא מקשקש בקומקום, יש הבדל בין לקרוא וללמוד, לא היה כל ענין ללימוד הזוהר, אלא לקרוא את הזוהר בגירסא, כלומר לקרוא בלי להבעין. לאדם מותרת אישתו ואישתו בלבד, וגם זה בתנאים שיקים את המצוות המיוחדות בכך, כל השאר הוא איסור, אנחנו מחויבים ללמוד את ההלכהה למעשה ולא קבלה, אנחנו מחויבים לקים, הרב הפוס, מחויבללמוד את כל עיקרי ההלכה, ואת כל השו``תים בעניןן, ואתכל החומר הנוגע לפסיקת הלכה, ועדין אינו צריך ללמוד קבלה. אתה חושב שכולםיכולים ללמוד קבלה? זה כמו שתגיד לאנשים ללמוד דיפרנציאלים ואינטגראלים, כשבחשבון פשוט הם מתקשים, מקסימום מגיעים למתמתיקה ברמה של 3 יחידות ובקושי בציון עובר. רבי שמעון לא התנגד ללימוד התורה כפשט, כי גם מי שאומר ``תמנע אחות לואן`` הוא לומד תורה, גם בלי להבין, רבי שמעון התנגד לשיטת הקראים, כי אם תלך לפי הפשט איך תדע לקרוא את חג הסכות? מאיפה אתה יודע שזה סוכות אולי סיכות אולי בכלל סכות, מלשון סיכה? הרבה פירושים של הקראים מוטעים בגלל שלא קיבלו את התורה שבעל פה, והתורה שבכתה כרוכה יחדיו בתורה שבעל פה. אתה יכול לקרוא זוהר כמה שאתה רוצה, זה יעשה לך טוב. אבל באמת, אתה לא תבין כלום, כי גם לקרוא את הזוהר צריך לדעת. אתה יכול לקרוא מקרא פשוט, וזה יעשה לך טוב, אבל זה לא ילמד אותך לקיןם את המצוות כהלכתן. וקבלה איתי יודעים רק יחידי סגולה, וכל כמה שלומדים עדין לא מגיעים לקצה קציחה של תורת הסוד. כתבי הארי? הצחקת אותי, רבי חיים ויטאל למד שנים על גבי שנים אצל האר``י ובשנתיים האחרונותשל חיו למד אצלו לימוד מרוכז, והאו אמר שהוא עןוד לא הגיע לקצה קצה ההבנה האמיתית, ואתה יודע עד כמה רבי חיים ויטאל גדול, וקדוש? אז אל תספר לי שכל אחד, שבראש שלו כל הנאות העולם הזה, כולל נשים שאינן נשיו, כולל מצוות שאינו מקיים, יכול ללמוד את כתבי האר``י או הזוהר, יומרנות גדולה מזו לא ראיתי, בלייני העולם הזה בקושי עוברים את מבחני הבגרות שהולכים ויורדים ברמה, וגם זה בהעתקות על ימין ושמאל. אז תעשה לי טובה. הגאון מוילנא? ממנו אתה יכול ללמוד ודאי, קודם את ההנהגה שלו, הוא ישן שעתיים ביממה, כל פעם חצי שעה בלבד, וכל הזמן היה לומד תורה בלבד, פעם אחרי שנים אחותו באה לבקר אותו, והוא שהה איתה 18 דקות וחזר ללמוד, וכל חיו הוא אמר שהיו לו 18 דקות של ביטול תורה. הגאון מוינא ישן פעם 32 דקות במקום 30 דקות, הוא לא נרגע עד ש``החזיר`` את 2 הדקות האלה,מהשינה הבאה , בה ישן 28 דקות. הגאון מוילנא, היה יושב ורגליו בתוך מים קרים כדי שלא ירדם בזמן הלימוד. פעם כשהפריעו לו ללמוד, נכנס פנימה, אמר לו מישהו ``החוכמה היא ללמוד כשיש רעש`` אמר לו הגאון מוילנא ``צריך ללמוד, לא להיות ``חכמים``. להיות מקובל לא מספיקה אהבת האדם, וזה בכלל לא תנאי אצל מקובל, מקובל לא יכול אחרת הוא יאהב, כל אדם כל יצור בבריאה, ללא תנאי וללא גבול, משום שזה חלק מיצירת הבורא. מקובל,זה לא מי שאתה מחליט שיכול להיות מקובל, אלא מי שממלא אחרי התנאים להיות מקובל, והתנאים שלך לא עומדים בשום מבחן של קבלה, אמרתי לך, הקורסים האלה, גם אם אתה מלמד אותם הם אפילו לא מבוא לקבלה, אולי מבוא למבוא, וגם בזה האנשים רק מדקלמים. כמה שאלות שאלתי פה, ומה אני מקבלת מאנשים? דיקלומים, הם לא באמת מבינים מה שהם אומרים אבל מה לעשות? זה מה שיש מוכרים להם לוקשים.איזו מסחרה. בעינין לשון הרע, למדת את ההלכות לשון הרע מספר החפץ חיים? אתה בקיא בהם מאוד שאתה יכול להגיד מה זה לשון הרע ומי אומר לשון הרע? וכשאני מדברת על גדולי הדור, אני מדברת על גדולי הדור ללא מרכאות, ואל תשים מראות לגדולי הדור שלי, אם אתה רוצה להתץיחס למישהו ספציפי תתיחס, ואל תשמיץ סתם, אני כן אתיחס ספציפית, ברג הוא לא מקובל נקודה.

davyav

New member
מי יכול ללמוד קבלה

היי יעל קראתי בעיניין רב את מכתבך :). תודה רבה על המידע על הגאון מוילנה ובאמת יש לי הרבה מה ללמוד ממנו בלשון המעטה. אך גם לך חמודה.תחזרי למה שאמר הגאון זצ``ל(במכתב המקורי) כמוכן את יכולה לחזור לדברי צדיקים האחרים בזכות לימוד הקבלה. אני מאוד מעריך את דעתך על למי מותר ללמוד קבלה ולמה אנחנו מחוייבים אך מעדיף את גירסת רב אשלג וצדיקים אחרים. ובנוסף להכל הדעה הזו היא מניסיון של לימודים והוויה(שזה הכי חשוב) ועל סמך ניסאיון הזה אני יודע שזה יכול לעשות טוב לכולם,להביא שלום ואהבה לכל בית בישראל ובעולם. כן נכון שרמה רוחנית והידע שלי הוא קטן עד אפסות ביחס לידע של חיים ויטאל. אבל יעל את הדרך יעבור רק מי שהולך בה ולא מי שטוען מסיבות כאלה או אחרות שאסור ללכת בה. הארי הקדוש טען שסיבה לאי הגעת הגאולה היא בכך שלא אנחנו לא לומדים על עקרונות הקבלה מילדות. לעולם לא הצגתי שום תנאים לשאילה מי מקובל ומי לא. הצגתי רק כלל 1 שבעזרתו אפשר לדעת מי יכול להיות מקובל ומי לא. בניגוד ממך אינני רואה את עצמי כתחנה האחרונה בקביע מי מקובל ומי לא. חבל שאת לא מוכנה להקשיב לאחרים ומקובעת בדעותייך. מצטער יעל את לא ממונה על החלטה מי מקובל ומי לא בעצם כל הדיבורים בנושא הם נטולי כל חשיבות. לגבי גדולי הדור שלך אז עוד פעם מצטער לא מכיר אותם. כל אחד קובע אותם בשביל עצמו ורק אחרי זמן מה הערפל מתפזר. מודה הבקיעות שלי בהלכות לשון הרע לא משהוא אך את המיקרים הקיצוניים אני יודע לזהות. שיהיה לך כל טוב וחג עצמאות שמח :). דוד

מי יכול ללמוד קבלה

טוב אז בקצרה, דעתך לא קובעת בענין, זה כמו שתחליט שילד בכתה א` יכול ללמוד מישוואה ריבועית כשהוא בקושי מצליח לשבור את העשרת, אם אתה לא מבין את זה אז אתה ממש בבעיה. וב` דעתי לגבי מי יכול ללמוד קבלה, היא לא דעתי, אלא מה שקיבלנו מרבותינו הקדושים , כולל האר`` י הקדוש. ומי שאמר לך שדעתו שצריך ללמוד קבלה מכתה א` סתם מקשקש, להיפך, הוא היה מאוד מוגדר בענין הזה, כאשר האלשיך הצדיק, שהיה ידוע כגדול הדור ביקש ממנו ללמדו קבלה, הוא סירב כמה פעמים כי אמר לו , שהוא בא לעולם הזה לא בשביל ללמוד קבלה, ותיקונו הוא דוקא בלימוד הפשט,ולא הסוד. אבל כשהאלשיך התעקש , אמר לו האר``י שיבוא עימם לקבל את השבת, ואם יזכה לכך, אז הוא ילמדו קבלה, כמובן שהאלשיך לא זכה לכך, הוא נרדם משום מה, ולא ראה את המחזה. ואז הבין שאסור לו לבקש יותר. ושוב אני אומרת, אם אתה חושב שמה שאתם לומדים זה קבלה, אז שתדע לך שזה לא, זה משהו אחר, תלמד כמה שאתה רוצה, מקובל לא תצא מזה, גם אם תקרא לעצמך כך. אם אתה רוצה להיות מקובל, אוהו יש לך דרך ארוכה מאוד, ושונה ממה שאתה מתאר לך. לא הצגת תנאים, תאר לךשבאוניברסיטה לא היו מציגים תנאי קבלה לכל מיני מקצועות, מה היה הולך שם? נו באמת, אז בקבלה אין תנאים? עובדים עליכם בעינים חמודי, עובדים עליכם בעינים. ואתם עוד משלמים על זה טבין ותקילין.

למעלה