לימודי משפטים

dicko

New member
לימודי משפטים

שלום לכולם, אני רוצה להתחיל ללמוד משפטים בשנה הבאה(אוק' 09) ועם הציונים שיש לי כרגע אני יכול להתקבל לאונ' בר אילן, חיפה וכמובן לכל המכללות. מה אתם ממליצים? ללמוד באונ' שנחשבת ל"בינונית" או מנגד ללמוד באחת מהמכללות ה"בכירות"(בינתחומי או למנהל). כמובן שהמכללות גם מציעות אופציה של תואר משולב, שהופכת את הלימודים ליותר מועילים ושימושיים. תודה מראש, תום

dicko

New member
ראשית, תודה על התגובה

לפי מיטב ידיעתי באוניברסיטת חיפה אין מסלול משולב בעוד שבאוניברסיטת בר אילן ישנו מסלול שמשלב משפטים ופסיכולוגיה או סוציולוגיה. אולי את יכולה לחדש לי בנושא?

flutter girl

New member
בחיפה אין משולב?!

משפטים וכלכלה משפטים ופסיכולוגיה משפטים ותקשורת משפטים ומדמ"ח משפטים ומערכות מידע משפטים ומזרח אסיה משפטים ו... יש עוד כמה. אני מתארת לעצמי שאם את זה לא ידעת אז לא חקרת כיאות!
אני ממליצה שתתקשר למרכז למתעניינים להרשמה ללימודים ותברר, הם אחלה חבר'ה ויעזרו לך מאוד. המספר: 1-800-3000-32. תתקשר!!
חבר שלי עובד שם, אז אם עונה לך בחור - אני מבקשת - הוא תפוס.
בכל אופן, אני לומדת משפטים בחיפה ומאוד אוהבת, אז אם אחרי השיחה עםמרכז המידע יהיו לך שאלות קונקרטיות לגבי הלימודים עצמם, אתה מוזמן לפנות אליי במסרים.

dicko

New member
וואו...

את האמת שבנוגע לאוני' חיפה, בגלל המיקום הגיאוגרפי שלי(מרכז הארץ) באמת לא חקרתי מספיק טוב! נשמע שיש אפשרויות רבות ללימודים משולבים, ואכן שווה לצלצל ולבדוק. תודה על התגובה המהירה.

flutter girl

New member
אחלה!../images/Emo13.gif

בכיף, יעזרו לך מאוד במרכז למתעניינים ואם תקבל שירות לא נאות אני מבטיחה לטפל במי שלא התייחסה אליך יפה.

smart one

New member
לדעתי...

וזו הצעתי לכל מתלבט באשר הוא - רק אוניברסיטה. לא רק זה, אני גם מציע לכל מי שיכול לנסות ולהגיע לאוניברסיטה בכל מחיר, גם אם זה אומר להמתין עוד שנה כדי לשפר ציוני בגרות, למשל. ובנוסף - אני לא מקבל שאוניברסיטת בר אילן או חיפה הן "בינוניות". נדמה לי שאין לך היכולת להעריך מה בינוני ומה לא ולכל היותר אתה ניזון משמועות או אופנה כזו או אחרת שהמקור שלה, בד"כ, ביחסי ציבור טובים. תל אביב. כל דבר שקשור לתל אביב, עירי האהובה, לעד ייחשב כמצויין, מעולה, אופנתי, טרנדי וכד'. יש יותר מדי עורכי דין, יותר מדי מתמחים והשוק בהצפה מוחלטת. כמי שנוטל חלק בסינונים של קורות החיים והמתמחים המגיעים לריאיון, אני מזהה שדווקא כוכבים גדולים אין הרבה. יש אבל לא הרבה מדי. תהיה טוב וידעו "לחטוף" אותך. לצערי, כמות קורות החיים גם מחייבת אותי לסינון ראשוני של: איפה למד וכיוצ"ב. למיטב ידיעתי, אצלנו וגם במשרדים גדולים אחרים - קודם כל אוניברסיטאות. זה הכלל, עם חריגים פה ושם.

dicko

New member
ראשית, תודה על התגובה

אני מקווה שחלילה לא פגעתי באף אחד כאשר כתבתי "בינוניות" וזו הסיבה שרשמתי את זה עם גרשיים. פשוט בתחום המשפטים, לפי מה ששמעתי, קראתי, נאמר לי(ע"י עורכי דין ותיקים,חדשים,סטודנטים למשפטים ומקורבים) האוניברסיטאות המובילות הן ת"א והעברית שאחריהן בר אילן ובסוף חיפה. בדיוק באותה מידה שבמכללות ניצבות בראש הבינתחומי והמכללה למנהל. אם מישהו חולק, אני אשמח לשמוע תגובות נוספות. ולענייננו, לדעתך שווה לוותר על שנת לימודים על מנת להתקבל לאוני' ולא ללמוד במכללה. האם אתה חושב ששווה לדחות שנת לימודים על מנת ללמוד באוני' שהיא כביכול או לא כביכול יותר נחשבת, בדמות ת"א או העברית? מהם יתרונות האוניברסיטה אל מול המכללות(בינתחומי ומכללה למנהל) להוציא את שכר הלימוד?

flutter girl

New member
גם הסדר שלך הוא שגוי

"אחריהן בר-אילן ובסוף חיפה". זה לא מדוייק בכלל. אבל כבר ראיתי שאתה מבסס את האינפורמציה שלך על שמועות בלבד, וחבל.

dicko

New member
בנוגע לסדר

שוב אני לא מתכוון לפגוע באף אחד, וכפי שציינתי זה מה שנאמר לי ממס' מקורות, שקראתי וששמעתי. אני בתור מישהו שרק מברר בנוגע ללימודים, כמובן לא יכול לקבוע מי טוב יותר ומי פחות. תודה בכל מקרה על ההיענות!

smart one

New member
התשובה לשאלתך: כן. אבל...

זה רק אם גמור ומנוי איתך ללכת ללמוד משפטים (שזה כשלעצמו מוזר בעיניי, בימים אלו, אבל מי אני שאבקר...).

rany66

New member
להוציא את שכר הלימוד מהמשוואה של היתרונות ?

זה בלתי אפשר ! כי זה היתרון היחיד שיש בלימודים באוניברסטאות. מעבר לזה אני לא רואה עוד יתרון, במכללות שציינת הלימודים יותר נוחים המרצים יותר טובים והיחס הרבה יותר טוב מאשר מה שתקבל באוניברסיטה (ואני לא ארחיב על היחס "הנהדר" שמקבלים הסטודנטים באת"א). לדעתי חבל להפסיד שנת לימודים בשביל ללמוד באוניברסיטה אם הכסף הוא לא פקטור כזה באמת היתרון היחיד שיש להם להציע על מכללות כמו המכללה למיהל והבינתחומי.

smart one

New member
אני חולק עליך

עם כל הכבוד ליחס הנהדר שאת/ה זוכה לו במכללה, בפעם האחרונה שבדקתי הסטודנטים באת"א לא הולכים עם הראש באדמה ונדמה לי שהם לא חיים בתחושה שמישהו מתעלל בהם. רמת המרצים גבוהה יותר במכללות? אני חולק עליך לחלוטין אבל נעזוב את זה. כדאי שתפנים: להתקבל למשרדים הנחישבים באמת: קודם כל בודקים את לומדי האוניברסיטאות. אחר כך - את כל השאר. בסוף בסוף גם את השאר שנשאר: נתניה וכיוצ"ב.

dingost

New member
חבל על ההכללות

אני משוכנע שאף אחד מאיתנו לא בדק משרד משרד (ורק כאלו ש"נחשבים" באמת, כן?) ויכול לומר בצורה כל כך החלטית וודאית כיצד ממיינים את המתמחים/עו"ד עם קבלתם למשרד. מה שכן, ובלי להיכנס ליותר מדי פרטים מיותרים, אני יכול לומר שבשני משרדים (שמוגדרים כגדולים ו"נחשבים" - המרכאות רק בשביל להדגיש שאני אישית לא מאמין בקטלוג הזה...) דרך הסינון היא בוודאות לא כפי שציינת. לא מתבצע סינון על סמך מקום הלימודים כל עוד מדובר באוניברסיטאות (ודווקא בנושא הזה ישנם חריגים, שוב, באותם שני משרדים שאני יודע עליהם) ובשתי המכללות המובילות. חבל למסור מידע כוללני (בכל נושא שהוא ולאוו דווקא בנושא המסוים) שלרוב מבוסס על שמועות/סטיגמות/אמנות/תקוות וכיו"ב. לכל דבר יש יוצאים מן הכלל, ולא חסרים מקרים שבהם דווקא היוצא מן הכלל הוא הכלל עצמו. אגב, לשואל המקורי: קח כל מה שאומרים פה בעירבון מוגבל. כולנו סטודנטים שלומדים במוסד לימודים אחד (או שניים לאותם יוצאים מן הכלל) וכל המידע שאנחנו מוסרים יבוסס על הידע המועט שיש לנו שלרוב נוטה לא בצורה אוביקטיבית למדיי על המוסד המסוים ממנו אנחנו באים. כל השאר ייתבסס על דברים שאנחנו שמענו מאנשים ששמעו זאת מאחרים שקראו איפושהו... הבנת למה אני מתכוון. ואף פעם, אבל אף פעם אל תאמין למשפטים שהמסר העיקרי בהם הוא "כולם ככה בוודאות".

בר אילן נחשבת אוניברסיטה טובה

הכי טובה אחרי העברית ואת"א. וטובה גם באופן מוחלט בפני עצמה. הייתי ממליצה לך ללכת לשם. גם חברים שלי נהנים שם. בהצלחה בבחירה!

flutter girl

New member
לאו דווקא,

האונ' טובה, אבל גם חיפה מצויינת, בהשוואה הזאת. כדאי להסתכל על תוצאות מבחני הלשכה האחרונים לשם ההשוואה...

BlackUnicorn

New member
עצוב שאנשים לא יודעים להעריך כסף בימינו...

הפרש של 20,000 ש"ח לשנה, כלומר כ- 70,000 ש"ח (בעצם נראה לי שמעכשיו משפטים זה כבר 4 שנים ולא 3.5? אז זה אומר 80,000 ש"ח..) סה"כ אינו משמעותי מספיק בשביל ההחלטה ללכת לאוניברסיטה, שבין כה וכה נחשבת יותר מבחינת השוק ממכללה? אני לא יכולה להבין לפעמים אנשים, באמת... אם הדור של ההורים שלנו היה רואה את ההתלבטויות האלו, כשיש לאנשים אופציה ללכת לאוניברסיטה ולחסוך 80,000 ש"ח (!!!), הם היו דופקים את הראש בקיר.

dicko

New member
אהלן

זה לא עניין של להעריך כסף, ברור שההפרש הוא משמעותי וניתן לומר אף מכריע, אך אני לא צריך שאנשים יציינו את זה בכל הודעה בגלל שזה מובן לי וברור מאליו. עכשיו השאלה שלי היא באמת אם היום כל האוניברסיטאות שמלמדות משפטים עדיין נחשבות יותר מכל המכללות? מבחינת התמחות, עבודה, רמת הלימוד, ביקוש וכ"ו... ושאלה נוספת, האם מבחינת עומד הלימודים באוניברסיטה לעומת המכללה, האם זה לא משפיע על עבודה במקביל ללימודים?

BlackUnicorn

New member
לא קראתי מה האחרים כתבו..

אבל אם כתבו - כנראה שזה גורם לעיניים שלנו להיפער קצת, ולו בגלל שהיה נדמה שזה לא שיקול, וחבל (היה) שכך. לגבי השאלה שלך - חד משמעית כן. אפשר לעבוד וללמוד.. כל אחד מוצא את הדרך שלו. אין ספק שבשנה א' זה יותר קשה, אבל החל משנה ב' זה בהחלט אפשרי (במכללות זה הפוך לעיתים. יש כאלו ששנה ב'/ג' נחשבת לקשה ביותר, בעוד שבאוניברסיטה בד"כ א' היא הקשה ביותר).

הייבי

New member
לך לאוניברסיטה

מבלי להיכנס לויכוח מכללה מול אוניברסיטה. עדיין אוניברסיטה נחשבת יותר ממכללה, במיוחד בשוק צפוף כמו עריכת דין. בר אילן וחיפה הן אוניברסיטאות לכל דבר (כן, עדיין מקובל לחשוב שת"א והעברית עדיפות אבל לחיפה ובר אילן אין מה להתבייש). ולא, לא הייתי ממליצה לדחות בשנה רק בשביל ללכת לת"א או העברית, זה לא שווה את זה אם אתה יכול להתקבל למקומות טובים אחרים.

למעלה