לימודי מזרח אסיה

• פותח הנושא Amie
  • פורסם בתאריך

Amie

New member
לימודי מזרח אסיה

אני לומדת בעברית- שנה א' . הייתי אמורה להתחיל לשלב השנה עם קוגניציה, אבל ויתרתי על זה (וטוב שכך!), ואני מתלבטת אם להתחיל לשלב בשנה הבאה. מישהו משלב/ מכיר מישהו שמשלב עם לימודי מזרח אסיה ויודע להגיד אם מדובר בהשקעה עצומה או בחוג שהוא רגוע יחסית? מדובר על מסלול דו חוגי בלי לימודי שפות. תודה!

Fleur

New member
אני מהעברית

אני אומנם לא מכירה אישית מישהו שמשלב עם מזרח אסיה, אבל כן שמעת שיש מישהו כזה במשפטים שנה ב'. יש לי גם ידיד שלמד מזרח אסיה בת"א והוא מאוד נהנה (ועכשיו הוא קיבל מלגה ללימודים ביפן...) נראה לי שכדאי לך ללמוד את החוג הזה רק אם את מאוד מתעניינת במזרח אסיה ספציפית, כי ממה שהבנתי רוב משרדי עורכי הדין בארץ לא מרגישים בטוחים מספיק כדי לעבוד עם השוק המזרח אסייתי, וככשעולה צורך כזה הם עושים את זה דרך משרדים במדינות הרלוונטיות. עם זאת, אני לא בדקתי את הנושא הזה ממש לעומק, כך שתקחי את דברי בעירבון מוגבל מאוד. בהצלחה!

indigo3688

New member
אני מכירה שניים

לפי מה שהבנתי מהם, זה חוג יחסית רגוע, הדבר היחיד שהוא ממש בעייתי זה עניין השפה. שני האנשים שאני מכירה לומדים סינית, והם ממש נהנים מזה... אם יש לך גישה לשפות, אני ממליצה לך ללכת על זה.

מור202

New member
כן

אני לומדת את השילוב משפטים-מזרח אסיה באוניברסיטת חיפה וזה שילוב מאוד עמוס. אבל- הסיבה לעומס היא לימודי השפה הסינית שדורשים השקעה עצומה (בחנים כל שבוע, השתתפות בכיתה וכו'). אם את אומרת שהשילוב אצלכם לא כולל לימודי שפות (מוזר וגם די חבל)- מצד אחד עדיין הייתי ממליצה לך ללמוד כי לימודי ההיסטוריה, התרבות והחברה מאוד מאוד מעניינים. מצד שני, סיימתי עכשיו את סבב הראיונות לסטאז' ואני חייבת לומר שפחות התלהבו מהשילוב הזה ממה שציפיתי. ציינו את זה בהודעה מעלי- מלבד כ-3 משרדים בת"א, הנושא של עסקים עם מזרח אסיה לא ממש מפותח בארץ. בראיונות השתמשתי בלימודי מזרח אסיה בעיקר בתור דבר שמייחד אותי ויכול לסייע בעתיד אם המשרד יפנה לכיוון הזה, אבל ללא ספק- השילוב הכי מבוקש הוא משפטים וכלכלה. במשרדים המסחריים האוריינטציה הכלכלית מאוד חשובה. אני חושבת שתלוי מה הסיבה שאת רוצה ללמוד את זה. אם זה מעניין אותך- אני ממליצה בחום. למרות הקושי והעובדה שהמון אנשים עזבו כי לא עמדו בעומס- אני נשארת כי אני פשוט נהנית. זה גם איזון די נחמד לפרקטיקה של משפטים. אם את מקווה שזה יפתח לך דלתות בהמשך- אומנם זה תחום מאוד דינמי שמתפתח כל הזמן, אבל החשיפה בארץ עדיין נמוכה- אז לא הייתי בונה על זה.

למעלה