לימודים ועבודה...

לימודים ועבודה...

סתם סקר קצר שמעניין אותי... א.במה אתם עובדים?לא צריך שם מדויק, אלא סוג ותפקיד. ב.האםרכשתם השכלה כלשהי לאחר יציאתכם בשאלה? אם כן מהי? ג.האם יש קשר בין היציאה,ההשכלה וקידומכם בעבודה? אשמח לתגובות

התשובות שלי...

א. אני עובדת בשירות לקוחות באחת החברות הגדולות. ב.לא רכשתי השכלה נוספת ולא רואה את עצמי עושה זאת בעתיד הקרוב, אולי הרחוק אם יהיה לי את הכוח להתחיל(הלוואי). ג.כרגע עדיין לא קודמתי אך בהחלט יש סיכוי גדול, הקשר היחיד לעובדת היותי חרדית לשעבר הוא בקשר עם האנשים ועצם היותי קצת אאוטסיידרית מהסיבה הזאת, אבל כנראה הכל בראש שלי, אני צריכה לעבוד על זה. לחוסר ההשכלה שלי אין כרגע משמעות בעבודה, וזה נושא כנראה לסקר נוסף, למה אנשים כ"כ בטוחים שאם "יקרעו את התחת בלימודים" ישיגו משרות יותר בכירות..?

תגובה שתרגיז כמה אנשים

מתנצל מראש לכל מי שלא אוהב שמזכירים את הלל ולא אוהב את הדחיפה ללימודים. אנו באגודת הלל מאד מעודדים השלמת השכלה. כמעט מהרגע הראשון אנו מעודדים השלמת בגרויות ותואר אקדמי ולכן גם משקיעים בזה חלק ניכר מתקציבנו לצורך מילגות לימודים. לטענתי, רוב האנשים שמתבצרים בטענה שהשכלה לא מביאה לשיפור בהכנסה ומתבססים על כל מיני מקרים שהם מכירים, הם עצלנים או פחדנים או פשוט חסרי אמונה בעצמם. בהתייחסותי זאת אני כולל את כולם, כי כמעט כל אחד יכול להשלים לפחות בגרות בסיסית. הנתונים בנושא הם חד משמעיים: הכנסתם של אקדמאים גבוהה בהרבה מזו של בעלי השכלה תיכונית. גם שיעור האבטלה ביניהם נמוך יותר. בנוסף, צריך לזכור שלאקדמאי יש מגוון אפשרויות תעסוקה וקידום הרבה יותר רחב והרבה יותר מעניין. בקיצור כמה שונים עוד תמשיכו למלצר (הי אתה ידידי, אתה יודע בדיוק שאני מתכוון אליך) או לעבוד בשירות לקוחות. למה לכל הרוחות שלא תממשו את הפוטנציאל שלכם גם מבחינה אינטלקטואלית. כל מי שראה באירוע האחרון של הלל את סרט התדמית שלנו יודע על מה אני מדבר.היה שם קטע מרגש עד דמעות בו עמדה יוצאת צעירה, אמא לילדה קטנה וסיפרה בטקס חלוקת המילגות כיצד אמרה לה חברה שהיא חולמת כשהיא חושבת שתצליח אי פעם במצבה להשלים השכלה. היום היא עומדת לקראת סיום הבגרות והיא מתכוונת להמשיך לאוניברסיטה. .

rigoletto111

New member
../images/Emo45.gif

ההכנסה שלי לשעה גבוהה פי 3 ויותר מההכנסה בה עבדתי עם שחרורי מהצבא. וזה בזכות ההשכלה שלי, בתחומי המזרח התיכון. ודווקא בתחום שלא "נחשב" אצל אמהות פולניות (כל הדודות והסבתות במקהלה עכשיו: מה ייצא לך ממדעי הרוח? תישאר רק עם הרוח...)

מה למדת?

מזרחנות? יש לי חלום ללכת ללמוד את התחום הזה. הוא מאוד מעניין אותי. יש לי חברה עם תואר ראשון במזרחנות והיא טורחת לטפח את הסקרנות שלי בתחום...

ידו בכל

New member
הסתיגויות מסוימות

אני כמוך, רואה בהשכלה פורמלית דבר חשוב. אם מישהו מתעניין מתלבט מה לעשות שהוא יהיה גדול אני כמובן ישאל אותו מה דעתו להשלים השכלה. הדגש ששמים בהלל על מילגות לימודים הינה תרומה אדירה לאלו שרוצים ללמוד ויש רבים כאלו. אולם אם מישהו יודע מה הוא רוצה לעשות שהוא יהיה גדול וזה איננו כולל השכלה אסור לדחוף אותו לכיוון הזה (זה גם לא יעזור). רבים מהמצליחנים הגדולים ומהמבריקים ביותר הם חסרי כל השכלה פורמלית. דוידי גילו שהקים את DSPG, בקושי סיים בגרות. זה לא הפריע לו למכור את החברה שהוא הקים במיליארד שש מאות דולר לאינטל. צבי ינאי, אינטלקטואל, גם חסר כל השכלה פורמלית. סופרים רבים חסרי כל השכלה פורמלית. פארדי, שעל שמו חוק פארדי בחשמל, היה בן של נפח והוא עצמו היה חסר כל השכלה פורמלית. אפשר להיות מתכנת מעולה גם ללא השכלה פורמלית. שאתה מסתכל כיום על בחור צעיר, אינך יכול לדעת אם מדובר באדם מבריק שיגיע רחוק בזכות כישורים יוצאי דופן שאין שום דרך לחזות אותם מראש או באדם שיחיה חיים רגילים כמו רוב האנשים. השכלה פורמלית הינה דרך "בטוחה יחסית" אשר איתה אפשר להגיע להשגים סטנדרטיים. אולם יש אנשים מבריקים שלימודים רק יעכבו אותם. אם אדם נחוש לגבי דרך מסוימת מי אנו שנדע מה טוב לו? אם מישהו רוצה לנסות את מזלו בחול, האם יש הצדקה להניע אותו מזה? ואולי בעוד 5 שנים נקבל פצצת אטום על הראש ואותו צעיר שהיגר לחול יחיה חיים נוחים וטובים בארצות הים? אני בהחלט ממליץ לכל אחד להשלים השכלה. מצד שני אני רחוק מלהיות נחרץ בקביעותי מה טוב לשני. יש אנשים שיכולים להצליח יפה אבל לימודים פורמלים זה לא בשבילם. ישנו אדם (אבשלום אליצור) שהגיע מבית חרדי כאשר הוא למד בחידר. ללא כל בגרות ושימוש בכישרון יוצא מהכלל הוא לבד, חקר נושאים החל מפסיכולוגיה והמשך במכניקת הקוונטים. רק לאחר שהוא פירסם ספרים בעצמו (בגיל 27) אישרו לו לעשות דוקטורט בפיסיקה בהנחיית פרופסור יקיר אהרונוב (פיסיקאי בעל מונטין בין לאומי) וזאת ללא בגרות, ללא תואר ראשון וללא תואר שני. אם הוא היה מנסה במסלול הפורמלי הרגיל, כנראה שהוא לא היה מגיע לכלום ובטח שלא בגיל 27. אתה כמובן תגיד לי, כמה אנשים כאלו יש? הנקודה הינה שאתה אף פעם לא יכול לדעת אם הצעיר שעומד מולך לא יצליח בעוד כמה שנים כמו דוידי גילו. לכן אסור אף פעם להיות כזה נחרץ

תיקון קטנטן

DSPC ולא DSPG. מפריע למישהי שמכירה ת'עסק מקרוב... נ.ב- מסכימה איתך לגמרי.

Sonic hedgehog

New member
אנשים לא בהכרח קורעים את התחת בלימודים

עבור משרות בחירות יותר לפעמים הם עושים את זה מתוך עניין בנושא הנלמד. ואם כבר פתחתי הודעה התשובות שלי הם: א.אני עוזרת מחקר במעבדה אקדמאית בבית חולים לילדים. ב. עשיתי תואר ראשון אחרי היציאה אבל הייתי עושה אותו גם לולא יצאתי (התחלת לקחת קורסים כשהייתי בתיכון בבית יעקב) ומתחילה דוקטורט בקיץ הקרוב. ג. לא היה לי את ההשכלה המתאימה לתפקיד ללא תואר בביולוגיה.

בבקשה

א. במה אתם עובדים: מנהל עסק בתחום התוכנה. ב. האם רכשתם השכלה? כן, אבל לא פורמאלית, למדתי תכנות מחשבים. ג. האם יש קשר בין היציאה ההשכלה וקידומכם בעבודה : כן יש קשר, היציאה בשאלה שיפרה את היכולת שלי להתמודד עם אתגרים בלימודים ובעבודה.

babylon_a1

New member
יכול לחסוך לך

רובנו שרתנו או משרתים לקוחות, לרוב בתחום התקשורת אני תומך טכני

uri80

New member
מהנדס אלקטרוניקה.

עובד כרגע על סיום התואר השני. התחומים די מעניינים למען האמת, אפילו מאד. אין קשר בין ההשכלה ליציאה. גם אם לא הייתי יוצא ההשכלה עדיין היתה הדבר החשוב ביותר, זה מגיע מהבית. יש משפט שסבתי טחנה לנו למוח מגיל אפס: "ההשכלה היא מקל הנדודים של האדם". מסכים עם בני לגבי הלימודים. החיים קשים הרבה יותר בלעדיהם.

uri80

New member
לפי נסיון החיים שלה, זה מובן בהחלט.

בגיל צעיר, לפתע כל משפחתה צריכה לארוז את הפקלאות, לברוח על נפשה, לראות עמל של שנים יורד לטמיון כשאפילו פרוטות לא מתקבלות עבורו ולהגיע לאיזו ארץ מדברית שוממת וחמה. והם עוד היו בני המזל. כאן כבר הייתה משפחה עניפה. לאחרים שנשארו שם נועד גורל קצת שונה. לעיתים הגיע הזמן להפסיק לנדוד ולתקוע יתד, לשתול עץ ולהקים בית. לעמוד על שלך. מוזר שמכל מדינות אירופה אותו ציפר ממליץ כל כך בחום לחזור לאותה מדינה מקוללת שממנה סבתי בקושי הצליחה למלט את נפשה. בעצם לא מוזר. לאינטלקטואלים בשקל יש זיכרון של יבחושים לעתים.

למעלה