לימודים ועבודה...

אבזץ

New member
כל הכבוד לציפר!

חבל שלא ידעתי זאת קודם. ואולי עדיין לא מאוחר... וליורי80, שחושש מגורל סבתו, אומר: כאן, בארץ היהודונים, איני מרגיש מוגן יותר מבגרמניה, כמה אירוני. ולא שאני חושש מאויבינו בחוץ שרבים הם, החשש הגדול הוא דווקא מבפנים, מעם עייף ואידיוט, שמאבד עצמו לדעת. איזה עם ספר ואיזה נעליים? חקיינים עלובים של מקדונלדס. אין ערבות הדדית, אין חדוות עם, אין קולקטיב. אם אנחנו אמריקה, למה שנחיה כאן? המקור - עדיף! אז יש עדיין כמה פסיכים ונאיבים, המעמד הבינוני הנשחק , הנאחזים בקרנות המזבח הציוני... יופי! אתן להם עשר שנות גסיסה. איני רואה מפלט מסיאוב אמריקאי. העם הכורע תחת סבלותיו אין בו הכח להתמרד. והעשרים - אין סיבה שימרדו. השיטה משרתת אותם היטב. לרדת ומהר. אין עתיד בארץ הזו.

uri80

New member
עשר שנים אתה אומר? ../images/Emo3.gif אני מוכן לקחת את

ההתערבות הזו...

אבזץ

New member
ואני לומד להיות יורי80

ממליץ בחום להנדס אלקטרוניקה. מבין התארים הלא קלים, אולי אף הכבד ביותר, אך בהחלט מעניין. יש מגוון עצום של התמחויות. ולא פחות חשוב - יש שכר בסוף..

מפתח אפליקציות בסביבת ווב

א.בקיצור מתכנת. ב.יש לי כמה תעודות מקורסים שעשיתי אבל הן לא מרשימות אף מעסיק. אני לומד כבר 5 שנים באו"פ ועומד לסיים תואר ראשון. ג.מחשבים זה תחום דינמי ולכן ההשכלה האקדמאית לא מספיקה. הבוס בסופו של דבר צריך אנשים שיבצעו את העבודה בצורה הטובה ביותר ובמהירות הגדולה ביותר ולכן הנסיון חשוב במידה שווה להשכלה אקדמאית. הבעיה היא להתקבל לעבודה הראשונה ולהחזיק בה מספיק זמן.

.

לשאלותייך: א.במה אתם עובדים?לא צריך שם מדויק, אלא סוג ותפקיד. אני עוזרת מחקר בבי"ח + עובדת מעבדה בבי"ח אחר ב.האםרכשתם השכלה כלשהי לאחר יציאתכם בשאלה? אם כן מהי? יש לי תואר שני בביולוגיה. התחלתי מתישהו דוקטוראט והפסקתי. אחזור לדוקטוראט מתישהו.. ג.האם יש קשר בין היציאה,ההשכלה וקידומכם בעבודה? בוודאי, הייתי מתקשרת ל"עבודות". השאלה הראשונה הייתה : "עשית צבא?" - לא , למה ? הייתי דתיה. ושרות לאומי? גם לא, מאותה סיבה... לעבודות שרציתי לא התקבלתי, סיננו אותי כבר בשלב הטלפון הזה . ממש רציתי להיות קופאית! היה נראה לי נחמד לראות מלא אנשים כל היום, לחייך, להגיד שלום ולהעביר את הברקוד...הברקוד... בעניין הברקוד הגעתי לסיפוקי בבנק הדם בבי"ח - ממש נהניתי מהדבר המפגר הזה, אבל קופאית לא הצלחתי להיות אז. וזה ממש ביעס אותי...כי היה ברור לי שזה סתם בגלל שלא עשיתי צבא. (גם הייתי תמימה ברמות...) ב"עבודות" "מקצועיות" - במקרה שלי ביולוגיה, אין בכלל את השאלה של הצבא. נגיד שאת שואלת אם כדאי לדעתי ללמוד.. נראה לי שזה דבר אינדיבידואלי. אפשר גם ללמוד מעבודה, אבל בד"כ רק עד גבול מסויים. ביל גייטס הפסיק באמצע דוקטוראט את לימודיו, ונראה לי שהוא לומד יפה מאד.. ומרוויח יפה מאד, יותר מחבריו שסיימו את אותו דוקטוראט. אבל לא כ"א הוא ביל גייטס. אני חושבת שלימודים זה אחד הדברים הכי כיפיים שיש, גם לימודים דרך עבודה.

בד"כ אני לא מגיב פה אלא רק קורא...

אבל בגלל שמה שמעסיק אותי כיום זה לימודים ועבודה אני אחרוג ממנהגי. עבודה: בדיוק עכשיו מחפש עבודה לקיץ ולשנה הבאה עם עדיפות לשרות לקוחות.(אם למישהו יש משהו להציע אני אשמח לשמוע) ומה שגם מטריד אותי בענין העבודה זה כתיבת הקורות חיים, אני זוכר שדנו פה בזה מידי פעם אבל אם למישהו יש איזה המלצה האם להתייחס לנושא הלימודים בישיבה והיציאה בשאלה, או פשוט להתעלם מזה, זה יעזור לי מאוד. השכלה: אני מסיים עכשיו שנת מכינה קדם אקדמית באוניברסיטה העברית בתקווה להתקבלת לכלכלה וחשבונאות בשנה הבאה. בהקשר ליוצאים בשאלה והשכלה, לדעתי מסלול המכינה שעשיתי הוא הפתרון הטוב ליוצא בשאלה ללא כל בגרות, לומדים שנה אחת 4 מקצועות(אנגלית,מתמטיקה,כתיבה מדעית ,מקצוע בחירה) וישר אפשר להכנס לאוניברסיטה עם התעודת מכינה ופסיכומטרי ראוי, אז מי שמתעצל מלימודים זה המסלול הטוב בשבילו. כמובן שיש קשר בין יציאה בשאלה להשכלה, אם הייתי נשאר במחוזות חב"ד כנראה שההשכלה שלי הייתה נעה בין שחיטה לרבנות או משהו בסגנון.

barr1969

New member
אני לא מוצאת סיבה להסתיר את היציאה

בקורות החיים. אנשים מתייחסים לעניין של יציאה בשאלה כצעד אמיץ וגדול. שווה ערך לסיפור הרואי על הצלת חיים. מישהו שיצא בשאלה, עשה צעד עצמאי מתוך בחירה, נחשב למישהו שאפשר לסמוך עליו שיעמוד בקשיים. חוץ מזה- אם בישיבה היה לך תפקיד מסויים, נגיד- מארגן תורנויות יין לקידוש בימי שישי, אתה יכול לכתוב: בישיבת ***** תפקיד אחראי, דיסקרטי וערכי, כממונה על קבוצה גדולה, בהנחייה, יעוץ והפקת לקחים.

Le Fay

New member
הייתי חוששת שינצלו אותי. לאנשים יש נטיה

לנצל מהגרים, גם מהגרי תרבות. שמתי לב שכמה שהמעסיק/ה תופס/ת אותי כדומה לו/ה - כן השכר ההתחלתי שלי עולה; וכיוון שאין ולא היתה לי כוונה להישאר בשום מקום עבודה לנצח, השכר ההתחלתי זה השכר היחיד שמעניין אותי.

naty 1

New member
קורות חיים 5

אחרון ודי. מי שמעוניין/ת בעזרה פרטנית מוזמן לפנות בפרטי.

naty 1

New member
ועוד משו

רצוי לצרף מכתב המלצה ממי שזה לא יהיה, שיוכל להפליג בשבחים עד בלי די, במקום לציין את שבחי עצמך "מסירות נאמנות רצינות ורצון להתקדם" והחרטא מהסוג הזה. לא בעיה להשיג מכתב כזה ממעסיק, מרצה, או אפי' חבר שעבדת איתו והיה בדרגה מעליך. האפקט של מכתב תשבחות מוגזם ככל שיהיה, הוא חזק ביותר. את עזיבת הישיבה / היציאה בשאלה ניתן לציין או לא, לפי הבחירה, ראה קורות חיים מצורפים (אמיתיים ובשינויים מסוימים), שבסך הכל די עשו את העבודה.

Le Fay

New member
מוזר.

אף פעם לא הבטחתי "מסירות נאמנות" וגם לא "רצון להתקדם", אלא "נבונה, מהירת תפיסה, חרוצה" ו"מגיבה לביקורת באופן חיובי".

naty 1

New member
אז כנראה שאת יותר

נבונה מאשר מחוייבת למקום העבודה הספציפי (שזה כשלעצמו יפה). בקשר לדברים הראשונים לא הופתעתי, העניין עם הביקורת זה דפקא מעניין.. ואם כבר, אז רצוי לשלוח עם מכתב מלווה אליו יצורפו קורות החיים וההמלצה
בברכת חברים, נתי 1 עבודות שירות לתועלת הציבור בע"מ

למעלה