לימודים בעברית...

85balerafon

New member
לימודים בעברית...

בשעה טובה ומוצלחת התקבלתי ללימודי המשפטים באוניברסיטה העברית. כרגע אני נמצא בחו"ל ולא כל כך מבין מה אני צריך לעשות בנידון..... אני צריך לעשות מערכת? לבחור איזה קורסים? איך? מתי? ומה טוב וכדאי? ומה עם מעונות? איזה אופציות יש לי? חיפשתי קצת באינטרנט אבל אני בכל מקרה אשמח לשמוע את דעתכם, איפה כדאי לגור? והאם יש עדין חדרים בכל סוגי המעונות? ואיזה מעונות עדיף לי לקחת אם אני שם גדש על לגור לבד בחדר, ועל אווירה לימודית במיוחד? באמת שאין לי מושג מכלום, וקשה לי לברר מפה, אז אני אשמח עם מישהו יוכל להסביר לי מה אני צריך לעשות... תודה

B L I M P

New member
לגבי מערכת

אין מה לעשות. קבועים לך מערכת בנויה והדבר היחיד שאתה צריך לעשות זה לבחור קורס משפט משווה (משפט קנדי, מוסלמי, נוצרי, קונטיננטלי ואולי עוד משהו). זה לא קריטי שתעשה את זה אחרי שתחזור. לגבי מעונות - המלצה שלי היא אידלסון - בניין אומנם טיפה ישן, אבל עלות החדר כוללת כבר הכל (בניגוד לכפר), אם אתה לבד בחדר, אז יהיו לך גג עוד 2 שותפים (לעומת הכפר ששם יש עוד 4 שותפים), החדרים יותר ישנים, ולעומת הרזניק (שהוא הכי קרוב בעקרון) אין לך מצב מגורים צבאי של כמה חדרים ושירותים ומקלחות משותפות לכל הקומה. שים לב שבגלל שהכפר הוא חדש והם מנסים להחזיר עלויות הם מנסים לדחוף לשם כמה שיותר אנשים. אז כן, הוא באמת נורא יפה (מעליות בבניינים, ריהוט חדש ויפה, סלון חמוד בדירה) ויש מכולת (יקרה) ופאב, תכלס המקום לדעתי לא ממש מומלץ, כי זה בדירות של 5 שותפים (כל אחד בחדר) ולא קל ליפול על 4 אנשים שתסתדר איתם. יש שם גם הרבה תלמידים מחו"ל (קרי, אמריקאים) שעושים לפעמים לא מעט רעש. אם יש שאלות, אתה מוזמן.

בענייין המשפט המשווה שאתה יכול לבחור

אני ממליצה בחום לא לקחת את הקורס במשפט קנדי, אמנם הקורס עצמו נחמד וכיפי אבל המבחן מהשטן. למרות שנראה שהחומר קל ומגיעים מוכנים למבחן, השאלות מאוד מכשילות, הבדיקה (של המתרגל והמרצה כאחד) דווקנית והמבחן לא יכול לשקף דבר מידיעותיך. בקיצור, נהנים בקורס ובוכים מהציון, לא מומלץ בכלל. (לגבי מוסלמי אני יודעת שזה הרבה שעות אבל אנשים נהנים. אמריקאי אמנם מועבר באנגלית, אבל קיבל תגובות אוהדות כי המרצה מצוין) לגבי מעונות: חברים שלי בכפר לא כ"כ מרוצים, אם כי יש צדדים לכאן ולכאן. אידלסון- שמעתי בעיקר דברים טובים רזניק- קטסטרופה ברוך הבא ובהצלחה!

Hugin

New member
אני דווקא שמעתי קנדי סביר מאוד

ושמחברת הבחינה שהופצה הייתה זוועתית ולכן המבחן היה לא סביר. אאל"ט לקנדי יש את הממוצע הגבוה מביו קורסי המשפט המשווה. בכל מקרה, אני לקחתי אמריקאי ונהנתי הן מהשיעור והן מהציון, אם ריכטל מלמד השנה אני ממש ממליץ (ויש לי מחברת בחינה מעולה...:))

זה תלוי אם מדובר במחברת סגורה או פתוחה../images/Emo3.gif

וכן, אידלסון באמת הרוב מרוצים. ואם אמריקאי- וזה ריכטל- אז ממש כן, הוא איש כל כך נחמד! (וזה רק מידע לגבי עזרה בעבודה השנתית)

mtap18

New member
למדתי גם את אמריקאי, גם את קנדי וגם את מוסלמי

אמריקאי- ריכטל אכן אדם נחמד והקורס בסדר, אבל יחסית יש הרבה קריאה- בטח יחסית לקנדי, שאין כמעט כלום, וגם למוסלמי שיש איזה 4 פס"ד בעברית. קנדי- דווקא לדעתי המבחן היה ממש בסדר, ומה שמוכיח את זה זה הנירמול השלילי של 3 נקודות (מועד ב', לא ניגשתי ל-א'). לא הבנתי את ההערות על הבדיקה הדווקנית, כי הרי 60% מהמבחן אמריקאי, מה גם שגם את הערעורים בדק המתרגל, ולא המרצה. הקורס ממש נחמד- קליל ביותר, מאוד דומה לדיני חוקה, והמרצה אחלה. ממליצה בחום (גם על אמריקאי ממליצה- אבל אולי עדיף להשאיר לשנה ב'). מוסלמי- לא חושבת שיהיה שנה הבאה, כי למיטב ידיעתי המרצה פורש. לא הייתי ממליצה- מבחן אמריקאי והחומר לא הכי מובן- אלוהם יעזור לנו במבחן הקרב ובא. חוץ מזה המערכת מובנית. שיהיה בהצלחה!

לייבזון פורש???../images/Emo2.gif

אבל הוא עדיין צעיר! והוא כזה בנאדם טוב!

למעלה