לימודים בבינתחומי

moranroz1

New member
לימודים בבינתחומי

שלום רציתי לשאול כמה שאלות לגבי לימודים בבינתחומי... 1. האם יש אפשרות לעשות תואר משפטים בלבד ?... 2. האם הציון הסופי לאחר סיום התואר מושפע גם מהתואר השני ? אני יודעת שאפשר לקבל מלגת הצטיינות אם מקבלים ציון מסויים 87 משהו באזור , האם הציון חייב להיות בשני המקצועות? 3. אם מישהו יודע על המכינה במתמטיקה של הקיץ אינפורמציה אשמח לשמוע.. מה הרמה וכו'. בגדול רציתי לדעת אם יש איזשהי השפעה בין ציוני במנהל עסקים לבין משפטים.. האם הציון מופרד? זאת אומרת האם כשאגש עם ציוניי להתמחות אוכל להראות את הציון במשפטים בלבד וזה יהיה הציון הרלוונטי.. אני יודעת שיש חילוקי דעות בנוגע ללימודי משפטים ולא משנה איפה , אבל אשמח לדעת אם יש טעם לדחות את הלימודים כדי להתקבל לאונברסיטה(זאת אומרת לשפר ציונים) או שהלימודים שם ברמה גבוהה?.. תודה..:)

אלמרפאד

New member
תשובות

1. ישנו מסלול מיוחד לבעלי תואר ראשון (בממוצע מסויים) שבו לומדים לתואר ראשון במשפטים בלבד. אם זהו התואר הראשון אליו את לומדת אז לא. לא ניתן לעשות תואר במשפטים בלי לשלבו במנהל עסקים או ממשל. 2. בסיום התואר מקבלים תעודה אחת עם ממוצע אחד, בתעודה מצויינים שני התארים אליהם למדת (למשל LLB במשפטים ו-BA במנע"ס). ובפרט, בנוגע לממוצע יחושבו וישוקללו כל המקצועות שלמדת (הן במשפטים והן בתואר הנוסף) לכדי ממוצע אחד. בנוגע למלגת ההצטינות, כדי לקבלה, את צריכה קודם כל להתחיל את לימודייך עם ציונים מסוימים בבגרות ובפסיכומטרי (אם אני לא טועה זה ממוצע בגרות מעל 100 וציון פסיכומטרי מעל 700) ואז את זכאית למלגת הצטיינות (50% משכ"ל) בשנת הלימודים האחרונה. כדי להמשיך ולקבלה בשנים הבאות את צריכה לשמור על ממוצע מסוים (נדמה לי מעל 88). כמו שאמרתי, מכיוון שהממוצע הוא תמיד משוקלל בשני התארים אליהם לומדים אז כמובן שהממוצע הנדרש לשם שמירה על המלגה כולל גם את המקצועות בתואר הנוסף. 3. אני אישית לא עשיתי אותה (אני מסיים שנה שניה בבינתחומי, משלב עם מנע"ס). ממה שסיפרו חבריי ללימודים שכן למדו בה, היא טובה למי שמרגיש שמקצוע המתמטיקה פרח לחלוטין מזכרונו מאז התיכון. מעבר לכך, לומדים הכל בסמסטר הראשון של השנה במקצוע מתמטיקה א'. לגבי אי-ההפרדה הרשמית בציונים עניתי מקודם. בנוגע להתמחות, תמיד תוכלי (לחשב בנפרד ו) להציג את הממוצע שלך במשפטים בלבד כדי להדגיש את רמתך (והצטיינותך למשל) במקצועות הרלוונטיים. אגב, יש לא מעט סטודנטים שהמקצועות העסקיים רק מעלים להם את הממוצע. לדעתי, יש טעם לדחות את הלימודים בשנה כדי להתקבל לאוניברסיטה משני טעמים עיקריים: כסף ויוקרה. אבל תוסיפי לכך שני שיקולים נוספים: האם את מוכנה "לוותר" על שנה אחת כדי לדחות את הלימודים (בבינתחומי הלימודים הם 4 שנים מלאות) וזאת משיקולים של גיל, קריירה וכיו"ב? מעבר לכך, נסי להעריך את סיכוייך לשפר ציונים ולהתקבל לאוניברסיטה לאחר אותה שנה. אני מניח שיצער מאוד לנסות ולשפר ציונים ובסוף לא להתקבל לאוניברסיטה (מכל מיני סיבות. שיפור לא מספיק או רף קבלה למשל שעלה). בגדול, אם את לא רוצה לוותר על שנת לימודים, ואת מודעת לעלויות (הגבוהות) של התואר בבינתחומי, הרמה, לדעתי, מספיק גבוהה וזה לא אמור להוות שיקול להחלטה. בהצלחה.

למעלה