לילה של הכרעות ב NBA

fatnoam

Active member
אח שלי התאמן פעם בהפועל חולון ויהוא אורלנד עשה 92/100

ה-77 רצוף זה ממש מדהים
&nbsp
ומוזר שקליי תומפסון עשה רק 36 אני עשיתי איזה 15 עוד שהייתי ילד, ומעולם לא התאמנתי ברמה שלהם עם מביאי כדורים וכאלה.

סטטיסטית זה פסיכי

אם אתה קולע נתון די הזוי של 90% בזריקות חופשיות מ-3 אז הסיכוי לעשות 77 רצוף הוא 0.03%. 36 זריקות זה 2.2%. לא פשוט.

fatnoam

Active member
תראה השחקנים האלה זורקים בלי סוף

ריי אלן היה זורק כל בוקר 300 שלשות לפני שהוא היה מגיע לאימון בוקר של הקבוצה. גם מי שאין לו מוסר עבודה כמו של אלן, עדיין זורק הרבה.
&nbsp
קובי בקיץ אחד היה זורק 2500 שלשות ביום כדי להשתפר (זה מה שסיפרו לי, זה היה באותו הקיץ שהוא העלה 8 קילו מסת שריר).
&nbsp
&nbsp
מה אני אומר בעצם, זה שאם אתה קולע 90 אחוז מהזריקות הפנויות שלך (מה שאני מאמין שמישהו כמו ריי אלן עושה), אז יש לך 0.03% שכל סשן של 77 זריקות יהיה הכל בפנים. כמה סשנים כאלה נכנסים ליום (שאתה מתחיל לספור אחרי החטאה סשן חדש)? די הרבה.
&nbsp
ככה שאם מתוך 3000 סשנים בערך זה קורה פעם אחת, אז צא מנקודת הנחה שהאנשים האלה עושים הרבה סשנים כאלה.
&nbsp
אם ניקח את כל הסשן למקשה אחת, נניח שיש זריקה מטורפת שאתה קולע 1 מ-3000. אם זרקת 100 אלף נסיונות, אתה מתפלא שקלעת פעם אחת? לא כזה.
&nbsp
בקיצור זה ממש מרשים, בלי ספק בכלל. אבל זה הגיוני גם שיקרה.
&nbsp
מה שבאמת מרשים זה העובדה שהוא באמת קולע בערך 90 אחוז מהשלשות החופשיות שהוא לוקח, לא העובדה שמתישהו הוא קלע 77 רצוף :)

למעלה