לילה הזוי ביותר.....

הסבר אפשרי

שלום... אני ראיתי על הנושא תוכנית בערוץ המדע, ותוארה בתוכנית תופעה זהה לשלך. אכן, האדם אינו ער, והוא מרגיש נוכחות זרה בחדר. במקרה שלך השיתוק ככל הנראה נבע מהפחד הגדול. עם זאת, לפי מה שהבנתי מהתוכנית, אנשים ש"מתעוררים" באמצע הלילה וחשים בנוכחות הזרה לעתים אף קמים ומתחילים להאבק בה באלימות. הם לא מבינים את מעשיהם וברוב הפעמים גם לא זוכרים את המקרה בבוקר. כמו כן זכורה לי היטב התופעה של "עיניים מרצדות" תוך כדי השיתוק. בכל מקרה זה דומה למצב שתיארת, אלא שאתה לא הדעת לכדי היאבקות אלימה ביישות הזרה בחדר. אגב, אני לא מאמינה ברוחות ואני מקווה שהמשפט האחרון לא יגרום להן להוכיח לי את קיומן... מקווה שזה היה חד פעמי.. התפסנית

עמית ג

New member
שיתוק שינה...

זה הכל. לפרטים עבור לפורום חלומות צלולים, ותשאל שם מה זה...

גם לי היה את זה

התעוררתי מתוך חלום והרגשתי שאני לא יכולה לזוז והעיינים שלי נעצמו ואני התעקשתי כל הזמן לפתוח אותם והייתי מבוהלת וידעתי שמשהו מחכה לי במסדרון קיצור אחרי דקה קמתי מבוהלת והלכתי לשטוף פנים הייתי לבנהההההה

שמוצה

New member
שיתוק שינה../images/Emo29.gif

הוא מצב שקורה לכול אחד לפני שהוא נרדם לחלוטין. אלמלא שיתוק השינה, היינו חולמים שאנחנו הולכים, ומה שהיה קורה הוא שהיינו קמים מהמיטה, ומתחילים להלך בבית. לפעמים השפעת השיתוק לא נעלמת מיד לאחר ההתעוררות אלה כמה שניות או דקות אחרי.

PsYcHo-BoY

New member
אח שלי.... גם לי זה קרה

לילה אחד באמצע השנה ניסיתי לפתוח את העניים ולא הצלחתי ,ניסיתי לזוז עם הידיים ולא היה אפשר לעשות כ-ל-ו-ם, ניסיתי לצעוק אבל שום דבר לא יצא... והמזל שהסיוט עזב לאחר כמה שניות שנמשכו כשעות...

jula

New member
זה קורה לי כל הזמן

היו תקופות שזה היה קורה פעמיים שלוש בשבוע. עם הזמן יכלתי להרגיש תוך כדי שינה והחלום שהמצב יהפוך בקרוב ל"שיתוק שינה"- כמו שקראו לזה, ואז הייתי מחליטה מראש לא לפתוח את העייניים ולתת למי שלא נמצא בחדר להשתעמם וללכת. הדבר המוזר היה שאחרי כמה פעמים שלא פתחתי את העייניים, התחלתי לראות את החדר והדמויות בו בלי לפתוח את העייניים בכלל..... בסוף הגעתי איתם ל"הסכמה" שאם הם לא יפחידו יותר מידי בהופעות שלהם, אני אפתח לכבודם את העייניים. מה שאני אומרת זה שאין לנו שליטה על התופעות האלו, אבל הן לא מסוכנות ואין מה לפחד מהן.

שמוצה

New member
וזה מה שנקרא "ווילד"../images/Emo29.gif

זה מצב שבו אתה מתחיל לדמיין דמויות בחדר...וזה ממש אמיתצי ומפחיד...יש כאלה שאומרים שזה מגניב, אני אישית-ממש לא

savage girl

New member
גם לי זה קרה פעם!!! ../images/Emo5.gif

קודם כל, אני חייבת להגיד שאני לא מהפורום, אבל קראתי את ההודעה ופשוט הייתי חייבת להגיב! בקיצור- קרה לי לפני שנה ב-ד-י-ו-ק אותו דבר! אני בחיים לא אשכח את הלילה הזה... זה היה כ"כ מפחיד! אני פשוט יודעת שהיה שם משהו/מישהו... אין לי ספק בכך! ואחרי שחזרתי לישון, או לפחות ניסיתי לחזור לישון (להירדם) ראיתי מן צל כזה ליד הקצה של המיטה, ואין סיכוי שזה היה חפץ או משהו, כי זה פשוט הופיע פתאום ואז נעלם... לא היה לי אומץ אפילו לקום מהמיטה...

PsYcHo-BoY

New member
אח שלי.... גם לי זה קרה

לילה אחד באמצע השנה ניסיתי לפתוח את העניים ולא הצלחתי ,ניסיתי לזוז עם הידיים ולא היה אפשר לעשות כ-ל-ו-ם, ניסיתי לצעוק אבל שום דבר לא יצא... והמזל שהסיוט עזב לאחר כמה שניות שנמשכו כשעות...

Flame

New member
../images/Emo13.gif.......

אני לא מבינה ממש בחלומות צלולים... ואני רואה שיש כמה מומחים
... אבל לפי מה שעוד אנשים מתארים יש קצת יותר ממצב שלפני כניסה לחלום צלול.. כולם מתארים "פחד נוראי" והרגשה שיש עוד מישהו בחדר.. וכנראה שיש! קשה לי להבין מה זה... בטח ישות כלשהי... מעניין
... לפני שבוע בערך קמתי בערך בחמש בבוקר.. וממש קפצתי, הייתה לי תחושה שקשה לתאר כמה שהיא מחרידהההה היה מפחיד כל כך..באותה פעם לא ראיתי מה היה בחדר.. אבל כל כך נבהלתי.. אבל לא שותקתי
! אם הייתי משותקת הייתי בכלל נראה לי חוטפת התקפת לב! אה.. וכשאני מרגישה ככה, אני תמיד קוראת לכלבה שלי.. אבל בד"כ היא באה לבד.. יודעת שאני מפחדת ושיש משהו בחדר. כלבים חתולים.. ובכלל בעלי-חיים רואים המוןןן.. הרבה יותר מבני אדם.. אז היא תמיד נובחת.. והם הולכים. I loveeee my dogy

Gum Cigarettes

New member
ההרגשה של כולם

ש"יש עוד מישהו בחדר" במצב של שיתוק שינה הוא כנראה שאריות מהחלום ותגובה מהשיתוק שהוא "כאילו מישהו מונע ממך לזוז". לא בכל המקרים אכן יש מישהו בחדר.

שמוצה

New member
גם ../images/Emo108.gif?../images/Emo29.gif

יש לי חתול ואני לא מרשה לו להיכנס לחדר כי הוא קופץ לי על הראש כול פעם...:) אתם חושביםפ שכדאי לתת לו להיכנס כדי למנוע מצב כזה?

שמוצה

New member
ומה עם ../images/Emo108.gif?../images/Emo29.gif

יש לי חתול ואני לא מרשה לו להיכנס לחדר כי הוא קופץ לי על הראש כול פעם...:) אתם חושביםפ שכדאי לתת לו להיכנס כדי למנוע מצב כזה?

טלי105

New member
זו פשוט הפרעה בשינה

המנגנון בגוף שאחראי על תהליך ההירדמות הופרע, ולכן היית במצב שבין ערות לשינה. ראיתי על זה פעם תכנית. היה לי את זה כמה פעמים, וזה היה מאד מפחיד, פעם אחת ויחידה ראיתי גם דמות בחדר, אבל לא פחדתי ממנה, היה לי פחד כללי, פחד לא מוסבר, אולי פחד שמקורו בלחץ שאני לא מצליחה להזיז את הגוף וגם לא לדבר. הקטע הוא, שברגע שמצליחים להזיז איבר כלשהו בגוף(במאמץ עליון), יוצאים מהשיתוק שינה ומתעוררים לגמרי, ולכן גם הדמות נעלמת. ככה זה היה אצלי, וזה מאד הגיוני, כי מה שראיתי ואתה ראית- הדמות הזאת, הייתה בעצם חלק מחלום. פעם אחת כמעט נחנקתי, זו הייתה הפעם הראשונה שקרה לי כזה דבר, והייתי עם השמיכה על הראש, במאמץ גדול ביותר הצלחתי להוריד את השמיכה מהראש. מאז אני אף פעם לא ישנה עם השמיכה על הראש, גם כשקר מאד...:) אני חושבת שהגוף נמצא במצב של שיתוק, כי כשאנחנו הולכים לישון, הגוף מפריש איזהשהו חומר ש"משתק" את הגוף, כדי שלא נקום מתוך שינה(קשור לבעיה אחרת- סהרוריות). מקווה שהבהרתי לך את זה. אני במשך שנים לא הבנתי מה הקטע עד ששמעתי סיפור דומה.

גם לי זה קרה אבל קצת שונה

לי זה קרה ממש מאוחר בלילה בשעות שבין חצות לשעה 2 לפנות בוקר... ישנתי והיה לי חלום דיי מוצלח אני זוכרת את זה דיי בברור.. ואז.. הרגשתי שמשהו מעיר אותי. לא הייתי בטוחה מה זה .. אבל הרגשתי כאילו מישהו מלטף לי את כל הגב לכל אורך עמוד השדרה.. ובגלל ה"ליטוף" הזה כל הגוף שלי נתמלא צמרמורות, פחדתי לזוז ..יותר נכון לומר לא יכולתי לזוז.. הייתי בטוחה שאולי יש לי איזה רוח בחדר, ישר נתקפתי חרדה.. ובכל הזמן הזה העיניים שלי היו עצומות אני לא בטוחה אם הייתי במצב של עירנות מוחלטת או שהייתי במצב של בין לבין. אבל הרגשתי שמשהו נוגע בי וזה היה ממש מפחיד.. אחרי כמה זמן אני לא יכולה להגיד כמה.. כי זה נראה לי כמו שעות ושניות יחד. אני יודעת שזה נורא מוזר.. אבל זה קרה לי כמה פעמים עד שבאמת התחלתי לחשוב שיש לי רוח בחדר. והחלונות היו סגורים!! - זה חשוב לציון. אחרי כמה פעמים - אני זוכרת פעמיים לפחות, זה פשוט הפסיק. אז מה אתם אומרים זה גם קשור לחויה משתקת או איך שתקראו לזה? כי העניין הוא שאני הרגשתי משהו. וגם הרגשתי שיש עוד מישהו בחדר.

Flame

New member
ענית לעצמך ../images/Emo13.gif...!

היה משהו בחדר.. אל תפקפקו, בגלל הפיקפוק אנשים חוסמים את עצמם.. חוסמים את הפוטנציאל שישנו בראיה.. או יותר נכון את הפוטנציאל לראיה
. מה שאת הרגשת לא נראה לי ממש קשור לחוויה המשתקת שדיברו עליה פה בפורומינו הקט
.. נראה לי שבאמת היה משהו, תמיד יש משהו.. הביטי פנימה.. מה את חושבת? רק את יודעת את התשובה..
ערב טוף חברים

חשבתי דווקא לשמוע משהו קצת יותר

אופטימי. מאיפה לי לדעת מה זה היה?... את עכשיו הפחדת אותי יותר מעצם החוויה.. עצם הידיעה שזה משהו אחר .. אחרי שקראתי מה שקראתי.. יותר מצמרר...

Flame

New member
אני מצטערת..

אבל שאלת... ועניתי
... זה לא צריך להפחיד אותך, וחוצמזה... זה רק מזכיר לנו שאי אפשר לחיות בבועה. יש גם דברים "שליליים" חייב להיות איזון בין השלילי לחיובי. אל תצטמררי, באמת שאין ממה לפחד! אם את מפחדת.. תגידי לזה פשוט ללכת, זה יעלם.. תמיד מצליח לי
...! לילה טוף, אל תפחדי.. ממש לא התכוונתי להפחיד אותך! אותי בד"כ מרגיע לדעת מול מה אני מתמודדת.

לי קרה משהו אחר....

פחות מפחיד... זה בטוח... איפה שאני גרה, ירד מבול ענק, ורוחות וברד, ניסיתי לישון, ופתאום, התעוררתי למחצה, הרגשתי כאילו כל השעונים שלי בחדר משתגעים (2 עובדים ואחד מקולקל...) וכל החדר מסתובב, אז זה הפביק, חזרתי לישון, ובבוקר המשיך הברד (נראה לי שזה היה הרעש שכיאילו השעונים השתגעו...) ושוב זה קרה, סיפרתי לאמא שלי, והתברר שהיא הרגישה אותו דבר, ואחותי הקטנה גם באה לישון איתה מפחד... הלוואי שהיו סיפורים יותר מוצלחים...
... מישהו כאן הולך לראות את הסרט החדש - הצלצול?!

למעלה