הסדר המוצא מהקשרו
(תופעה נפוצה בכל חגי ישראל, בעצם). למה מוצא מהקשרו? כי כרגיל, מתמקדים בטפל ולא בעיקר, וגם בעיקר מוצאים את הטפל. כך, שרים "קדש ורחץ" ו"חד גדיא", שרים סתם "מה נשתנה" בלי שבאמת שואלים, עושים את כל הדברים בשביל להתמיה את הקטנים, כשהם מכירים את זה מהגן שבועיים לפני כן (במקרה של דתיים. במקרים אחרים, שאותם אני לא מכיר אישית, אני מניח שכל הדברים נראים ממילא מוזרים), מריצים את ההגדה מהר, כי "צריך לומר", ונאנחים אנחת-רווחה כשמגיעים לאוכל, בהסבות (מי שמסב - שוב, אני מכיר רק אצל דתיים) - מסבים בצורה הכי לא נוחה שאפשר, בלי שום קשר לנוהג המקורי, כ"בני חורין", הופכים את גניבת האפיקומן למסמר הערב - בקיצור, הפוך מכל הכוונה המקורית. מי יגלה עפר מעיניכם, חכמי ישראל, שתיקנתם לעם ישראל לילה שבו אנשים יתעמקו במהות יציאת מצרים, ישאלו שאלות "אפילו כולנו נבונים", "עד שיגיע זמן קריאת שמע של שחרית", יעמידו את הקטנים במרכז הערב, ויעשו כל מיני מעשים על מנת ש"ישאלו התינוקות". שתיקנתם לילה שבו אוכלים כבני מלכים, מסבים על מיטות ושותים (לפחות ארבע כוסות יין!) ואוכלים - עד כדי שאפילו עני המתפרנס מן הצדקה הופך באותו לילה לבן מלך, מקיימים את מצוות התורה ומצוות חכמים, זוכרים את ימי עניים במצרים ואת גאולתם שבעבר ושבעתיד... עוד הוצאת חג מהקשרו נרשמה ברקורד.