לילהסדה

Mנטה

New member
לילהסדה

פסח הוא החג השנוא עלי ביותר. בני ישראל אולי הלכו ארבעים שנה במדבר אבל אף דודה לא צבטה אותם ולא השאירה להם בוסה אדומה בוהקת על הלחי. הם לא סבלו מיותר מדי אוכל, הם לא סבלו מזרמים משפחתיים תת קרקעיים, מדודים מעצבנים שמשתלטים על הענין ומהגדות כ-ל-כ-ך ארוכות. אני מתערבת אתכם על הכל, שהם גם לא ממש ידעו מה זה מצות בגלגולן העכשווי. אז מתכנסים כל המשפחה, כולם לבושים יפה, מזה לבושים יפה... חנוטים בבגדים שאסור לזוז אתם ממש, במיוחד הילדים, ומגייסים אומץ (או רוח קרב) כדי להשמיע או לשמוע את הקושיות. אחרי זה עוקבים אחרי הדוד שמחביא את האפיקומן, קוראים עוד כל מיני דברים, בדרך כלל לא מובנים, משעממים או אפילו אם מעניינים אז ארוכים מדי, ואז מגיע תורו של האוכל. אין פרט אחד בערב הזה שלא נכנס לנישת המינפולציות המשפחתיות שכל צד מפעיל על הצד שכנגד, שכל אחיין מפעיל על כל דוד ושכל גיסה ... את זה בטח אפשר לקרוא בפורום "חמותי ואני"
בקיצור: טראומה. כל שנה אני שואלת את עצמי, הכיצד ? איך נקלעתי שוב למצב שבו אני צריכה שוב לעבור את הסיוט הזה !... וכל שנה ... נו, אבל אצלי במשפחה לפחות מנסים. פעם מנסים להכניס בתוכן, פעם לתת לו באוירה, ופעם להחליף קהל. שום דבר לא עוזר: סדר זה סדר. וסדר שיהיה פה. אזהו שנה שעברה אחים שלי ואני הכרזנו מלחמה. בפעם הבאה בירושלים הבנויה. אם ההורים שלי רוצים לסבול זאת זכותם הדמוקרטית וגם המלאה, אבל אנחנו לא לוקחים חלק יותר בענין הזה. עכשיו אני כולי רגועה ושמחה, כמעט שלווה לקראת יום שני הבא (שני, נכון?), אולי אני אכין איזה קינוח, אולי איזה תבשיל, אולי אני אפילו אתלבש יפה ככה בכייף, באיזי... ותודה על חברים טובים.

עִידן

New member
סדר זה כיף.

אצלנו במשפחה, אצל הדודים מבאר שבע, יש הגדה מקוצרת במיוחד - משהו שכולל רק את השירים, את הכוסות ועוד קצת. אח"כ אוכלים, מעבירים מתנות, צוחקים. כיף. השנה, כנראה, אהיה בקיבוץ פעם כמעט ראשונה, אז אולי ההגדה תהיה קצת יותר ארוכה, אבל יהיו הופעות משעשעות, שזה גמשהו.

חזק ואמץ

יש מילכוד פנטסטי בחגים הללו: ההורים עושים את זה בשביל להקנות בלה בלה לילדים, הילדים עושים את מה שאומרים להם, אוכלים דברים ש"צריך" לאכול, פוגשים אנשים ש"צריך" לפגוש, צוברים קלוריות ש"צריך" לצבור והעיקר זה להיות שמח. ומותר האדם מן הבהמה זה שהוא יכול לשאול את עצמו אם בא לו או לא.

shellyland

New member
כמו שאמרתי לא מזמן

בפורום האח"לה שלנו (אח-לתרבות עברית): פסח הוא אחד החגים החביבים עלי ואני אוהבת את הזמן הזה אותו אני מבלה עם משפחתי, הן המצומצמת והן המורחבת. אני אוהבת את הריטואל של הסדר, אני מוקסמת מהמילים של ההגדה, אני מתה על השירים ו... כן: אני מתה על האוכל של פסח! מצות, חרוסת, קניידלעך, גפילטע-פיש, חזרת, לחמניות מקמח-מצה... אח! כמה טעים! השנה, תחת לחץ חברתי, החלטתי לא לעשות סדר עם משפחתי (בפעם הרביעית בחיי: פעם ראשונה בצבא כשנשארתי חד, פעם שנייה אחרי התאונה של אבא שלי כשהוא היה מאושפז, פעם שלישית כשאמא שלי היתה בחו"ל). עם כל הכיף שזה יהיה, הבלגאן המשפחתי יחסר לי.

שרוֹן

New member
../images/Emo45.gif חולה על אוכל פסח

ואכן מתגעגעת למשפחה, שכבר שנתיים לא עשיתי איתם פסח. מתגעגעת למרקידו, מתגעגעת לחנגי, מתגעגעת לקציצות דגים והחרן, לקציצות פראסה הקרות שכל פעם נגמרות לא בכוונה לפני שמתיישבים בכלל לשולחן. כאבי-הרגליים-של-החג של סבתא, שכל השבוע עמדה לטגן, המתנות, מלחמת הביצים שתמיד סבתא מנצחת בה וכולנו נלחמים על מקום שני. השנה, כמו שנה שעברה, אנחנו מכנסים כאן את הסטודנטים על שיקסותיהן והסטודנטיות על גוייהן, עושים קניות, מבשלים ארוחה מדהימה 5 שעות לפני הסדר. יש לי ארבעה עוזרי שף, שביחד נשטוף נקלף נקצוץ נערבב נטעם נבשל נאפה ונאכל עם כולם, כמה יסחבו שולחנות, כמה יעשו כלים. יהיה יופי. אגב, באורח מוזר אני בת 30 ממש היום (אתמול הייתי עברייה בת ל שנים). האם כבר אפשר להצטרף לסנהדרין? מקבלים את תעודת זקנת העדה? מה יוצא?

מוּסקט

New member
אצלנו זה כיף

קוראים בהגדה בורסיה מעודכנת, משלבים משחקי פסח לילדים הקטנים, כל אחד כבר יודע מה התפקיד שלו, מה הוא מביא ומה חלקו באופרציה. השנה גם יהיה לנו שירון!! (
תודה דורית!!)

דווקא פסח הוא החג האהוב עלי

בעיקר בגלל עצם הסדר, שמשנה את הדינמיקה המשפחתית הרווחות בד"כ בארוחות חג משותפות. משום מה, זה כואב - אבל פחות
(וזה לא בא והולך. זה די יציב
) וגם, כמובן, יש את משחק האפיקומן שתמיד מגיע כשהצורך במזומנים שריר. בסה"כ - אחלה חג.

עִידן

New member
אויש, נו,

ברור לשלושתכם שלא למצוא את האפיקומן אף פעם זה הרבה יותר גרוע. בכלל, עד גיל ארבע בערך לא הייתי מודעת לזה שהאפיקומן הוא מצה, כך שלא בדיוק ידעתי מה לחפש.. דמיינתי את זה כאיזה מכשיר שחור.

שרוֹן

New member
וידוי מציאה

אחת הנקודות השחורות נרשמו לאחיין שלנו, שהיה תמע' בן ארבע, וכשסבא יצא לתור אחר האפיקומן, הוא עשה לו, סבא, זה לא במגרה האמצעית..

אלי ו.

New member
וסיפור אמיתי

החברה הטובה ביותר של אחותי היתה נערת חמד, אינטילגנטית, בוגרת תיכון רציני. למרות זאת, עד גיל 20 לערך היה לה ברור שמהכוס של אליהו שותה אליהו. עובדה, כל פעם ההורים שלה היו מראים לה ולאחותה שחלק ניכר מהיין חסר לאחר ביקורו של אליהו. כשאחותי שמעה על כך היא העלתה בפניה השערה שאולי אולי לא מדובר בנס גלוי כל ליל סדר, אלא שמה ההורים שלה פשוט רמאים ונוכלים. בגיל 20 (סטודנטית מצליחה למשפטים) היא נכנסה לשיחה עם ההורים ועימתה אותם עם הראיות לכאורה. ההורים לא עמדו בחקירה והודו בהונאה שנמשכה שני עשורים. אגב, כיום היא עורכת דין מצליחה ומלבד הסיפור הזה לא הייתי מגדיר אותה כנאיבית.

תּמר

New member
הגננת של הבן שלי

סיפרה להם סיפור שלם על אליהו ששותה את הכוס. נכחתי ושמעתי, והתאפקתי לא לסתור את דבריה (היא גם סיפרה להם שהאזניים של המן היו בצורת אוזני המן, וכששאלתי אותה על זה, היא אמרה "מה, לא?" או משהו בסיגנון). בע"ה, בפסח - כאשר נמזוג את הכוס של אליהו, נסביר לילדים את הגישה שלנו בנידון (שזה מעשה סימלי בעיקרו).

איילת1974

New member
../images/Emo6.gifמשום מה קשה לי לדמיין....

עורכי דין אמריקאים שעד גיך 20 האמינו שסנטה קלאוס יורד באמת מהארובה ומשאיר מתנות. אולי חוץ מג'ורג' בוש הבן... אבל הוא כבר סיפור אחר

renjintso

New member
וואללה?

אני אוהבת את לילהסדה. קודם כל יש חרוסת (שבולת
זולל
תזבירו להן מזה החרוסת של חנה). חוצמזה שותות ארבע כוסות שזה בדיוק מספיק בשביל להרגיש טוב. ואצלנו הדודות לא צובטות.יותר נכון - אלו שצובטות לא מוזמנות לסדר. והטקסטים טובים, והפרודיות על הטקסטים עודיותר טובות. אני אתגעגע... ובכלל, לא יכולה לדמיין לעצמי סדר לא עם המשפחה. קיבלתי הזמנה מבית חב"ד בבייג'ינג למרבה הזעזוע (הזעזוע הוא מזה שלמסיונרים יש כתובת האימייל שלי, למרות שאני מעולם לא סיפקתי אותה) - אבל סדר בלי הפרשנויות של אבא, הגאגים של הבנידודים, הבלגנים של האחיינים, והחרוסת של חנה, הוא לא בסדר!

Mנטה

New member
נדמה לי שאת חייבת לי אחד כזה

וגם יום עצמאות אחד או שנים.

למעלה