ליברמן מציע!

רק נדייק ברשותך.
היכן הדיוק?
זאת (שוהאדה זאת בדיוק? לאלוקים הפתרונים)
אם אתה אומר, מי אני שאתווכח עם ההזיות שלך.
הייתה התגובה לשיטת הכתיבה שלך. לא משהו שאני התחלתי איתו. אבל העיקר הכוונה :).
אם זאת הייתי רק אני, אז אולי טיעונך היה נכון, אבל מאחר ומדובר כמעט בכל הגולשים כאן, זה אומר הרבה.

Harrington

Well-known member
מנהל
האם חורזים וכותבים יקבלו את המלצתו
כן
לא
והכי חשוב למה?

בריאיון לדנה ויס, בכנס התאגידים ה-11 של רשות ניירות ערך, אמר היום (ד') שר האוצר אביגדור ליברמן: "הרפורמה בכשרות היא צעד חשוב. בנוסף אני קורא לכל בעלי העסקים לשים שלט בכניסה: 'המקום כשר – ללא תעודה', גם תחסכו הרבה כסף וגם הציבור יאמין לכם".
ראשית נכון להיום זה בניגוד לחוק.
שנית רק כסיל יאמין להצהרה כזאת, שכמובן לא מעידה מאומה על כשרות המקום.

ריקי זו אני

Well-known member
כן
לא
והכי חשוב למה?

בריאיון לדנה ויס, בכנס התאגידים ה-11 של רשות ניירות ערך, אמר היום (ד') שר האוצר אביגדור ליברמן: "הרפורמה בכשרות היא צעד חשוב. בנוסף אני קורא לכל בעלי העסקים לשים שלט בכניסה: 'המקום כשר – ללא תעודה', גם תחסכו הרבה כסף וגם הציבור יאמין לכם".
באופן אישי לגמרי אני לא אכנס למסעדה
שאין לה תעודת כשרות... ככה חינכה אותי אמא שלי וכך אני
נוהגת... מי שרוצה לשים שלט? שישם.
אבל אתמול כבר דיברו על כך בערוץ 14...
היום ליברמן בא חשבון מול הכשרות
ומחר משה יגיד למה רישיון נהיגה? נשים פתק...יודעים איפה מתחיל כל דבר...

ד.א. ממתי חוק כלשהו הזיז לאדון ליברמן שעובר על חוקים כמו לא
היו והחברים שלי נכנסים לכלא... כמו זבובים לזבובונית בקיץ...

מלאכת מחשבת1

Well-known member

ריקי.....תתמקדי בהצעה שהצעתי לך, סיפורים כיד הדימיון הטובה.....
יעשה לך רק טוב.

שמלת תחרה1

Well-known member

צודקת!!!
ליברמן איבד את זה!

SupermanZW

Well-known member
כן
לא
והכי חשוב למה?

לא חכם במיוחד, יכול היה להציע באופן שלא עובר על החוק, למשל, שלט בו כתוב ״ממתינים לרפורמה, ללא תעודה, המזון כהלכה״.

nothing but the truth

Well-known member
מבלי להיכנס למעשיו/ דבריו של ליברמן, אם מסתכלים על הציבור (ולא על בעלי עניין, כדוגמת מסעדנים מחד או משגיחים מאידך) נושא הכשרות של הרבנות הראשית לא מעניין את החילונים (שממילא אוכלים במקומות לא כשרים) וגם לא את החרדים (שאינם מסתפקים בכך).
מי שכן יכול להנות מרפורמה (ואני לא בטוח ששינוי זה יושג) זה דווקא הציבור המסורתי, שמהווה נתח לא מבוטל מהאוכלוסייה כאן. יש לא מעט אנשים, שאינם שומרים שבת, רוצים לצאת ולבלות, אבל חשוב להם לאכול מזון כשר. גם אם התנהגות זו נראית מוזרה/מטופשת/צבועה - יש אנשים כאלה. היה בעבר גוף (או מספר גופים) שרצה לתת כשרות למקומות הפתוחים בשבת , אך שהמזון בהם כשר - אלא שהרבנות דרסה את זה.

Harrington

Well-known member
מנהל
מי שכן יכול להנות מרפורמה (ואני לא בטוח ששינוי זה יושג) זה דווקא הציבור המסורתי, שמהווה נתח לא מבוטל מהאוכלוסייה כאן. יש לא מעט אנשים, שאינם שומרים שבת, רוצים לצאת ולבלות, אבל חשוב להם לאכול מזון כשר. גם אם התנהגות זו נראית מוזרה/מטופשת/צבועה - יש אנשים כאלה.
בדיוק על הציבור הזה נלחמת הרבנות ונלחמים המתנגדים לרפורמה. הם אלה שצפויים לסבור שהם אוכלים כשר אך הלכה למעשה זה לא תמיד יהיה המצב. אמנם התוקפים הקבועים טוענים כמובן שהמתנגדים מתנגדים רק בגלל אובדן כוח וכדו', אך מי שמשתמש במוחו במקום לאכול בפשטות את מה שמאכילים אותו, יבין שאין לכך כל שחר (כוחם של 'החרדים' דווקא מתחזק בזכות הרפורמה). זאת פשוט דאגה כנה לציבור הרחב, על אף שההסברה בעניין מאוד לקויה.

nothing but the truth

Well-known member
בדיוק על הציבור הזה נלחמת הרבנות ונלחמים המתנגדים לרפורמה. הם אלה שצפויים לסבור שהם אוכלים כשר אך הלכה למעשה זה לא תמיד יהיה המצב. אמנם התוקפים הקבועים טוענים כמובן שהמתנגדים מתנגדים רק בגלל אובדן כוח וכדו', אך מי שמשתמש במוחו במקום לאכול בפשטות את מה שמאכילים אותו, יבין שאין לכך כל שחר (כוחם של 'החרדים' דווקא מתחזק בזכות הרפורמה). זאת פשוט דאגה כנה לציבור הרחב, על אף שההסברה בעניין מאוד לקויה.
בבקשה.
תתכבד הרבנות ותיתן הכשר לעסקים הפועלים בשבת ומציעים מזון כשר.

Harrington

Well-known member
מנהל
בבקשה.
תתכבד הרבנות ותיתן הכשר לעסקים הפועלים בשבת ומציעים מזון כשר.
יתכבדו נא הרופאים ויוציאו אנשים להורג, יתכבדו נהגי המוניות ויפעילו מערך הסעים בחינם, יתכבדו הכבאים וידליקו שריפות ולאחר שיקרה כל זה, גם הרבנות שתפקידה היא לפעול על-פי ההלכה היהודית, תשקול לפעול בניגוד לה.

nothing but the truth

Well-known member
יתכבדו נא הרופאים ויוציאו אנשים להורג, יתכבדו נהגי המוניות ויפעילו מערך הסעים בחינם, יתכבדו הכבאים וידליקו שריפות ולאחר שיקרה כל זה, גם הרבנות שתפקידה היא לפעול על-פי ההלכה היהודית, תשקול לפעול בניגוד לה.

אז רבנות ראשי לא, וגוף כשרות אחר, לא.
איזה פתרון אתה מציע לאנשים הרוצים לאכול מזון כשר בשבת בחוץ?
וזה לא משנה אם מבחינתך מזון שנמכר בשבת או שהוכן בשבת הוא לא כשר. צריך להסתכל מנקודת המבט של אותו פלח באוכלוסייה.
יש אנשים שמבשלים בשבת בביתם אך בכל זאת מקפידים לכנות רק בשר כשר, מפרידים בכלים בין בשר וחלב וכו'. הם לא כל כך מעטים. אני אמנם לא משתייך לסקטור הזה, אך הוא קיים.
אותם אנשים רוצים גם לצאת לבלות ולאכול בחוץ. זה לא מעניין אותם שעפ"י הקריטריונים ההלכה היהודית שאתה מאמין בה (ובטח גם על זה תהיה לך הערה) זה לא נחשב כשר. מבחינתם אם הם מזמינים חזה עוף והפירה שבתוספת עם מרגרינה במקום חמאה (לדעתי גועל נפש, אבל נעזוב) זה בסדר.

יש לתת מענה גם לאוכלוסיה זו.
דווקא אם יהיו גופים מקבילים לרבנות זה לא יצור בלבול, אלא ימנע בלבול. הרבנות תמשיך לתת כשרות רק למקומות ששומרים על כשרות ואינם פתוחים בשבת. גוף אחר ייתן כשרות (שלא מטעם הרבנות הראשית) למקום שלא חותך פיצה עם אותו הסכין שהוא חותך בשר, לא מוכר שרימפסים ובייקון וכו', גם אם הוא פתוח בשבת.

אם יש לך פתרון יצירתי טוב יותר כיצד אנשים שחשוב להם לאכול כשר (לא כמו אדם דתי אלא כמו אדם מסורתי) אשמח לשמוע.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז רבנות ראשי לא, וגוף כשרות אחר, לא.
לא משהו שאני אמרתי אני מקווה? סתם להשכלה כללית, הרבנות נותנת במספר מקומות תעודות כשרות גם למקומות שפתוחים בשבת. הבעיה עם זה היא טכנית ברוב המקרים, לא הלכתית.
איזה פתרון אתה מציע לאנשים הרוצים לאכול מזון כשר בשבת בחוץ?
לגשת לאחת המקומות שיש להם תעודת כשרות, או שמה לעשות, הם פשוט לא יכולים.
וזה לא משנה אם מבחינתך מזון שנמכר בשבת או שהוכן בשבת הוא לא כשר. צריך להסתכל מנקודת המבט של אותו פלח באוכלוסייה.
זה בוודאי שכן משנה, שכן כאשר את מבקשת שמשהו יוגדר ככשר, הוא צריך אפס, להיות כשר. אם המזון הוכן בשבת הרי שאינו כשר וממילא, גם אם כל הציבור הישראלי על 8-9 מליון אנשיו יעמוד בתור מחוץ לחנות ויבקש לאכול שם ולהרגיש שהוא אוכל כשר, כשר הוא לא יאכל בפועל. הדרישה לכתחילה אגב בעייתית. היא לא שונה משמעותית מיהודי שמצהיר שהוא מתעקש לאכול חזיר כשר. זכותם של אנשים לשקר ולעבוד על עצמם, אבל הדרישה כלפי אחרים לשתף עם זה פעולה בניגוד מוחלט להשקפתם ואף תפקידם המוגדר, היא פשוט דרישה חצופה.
יש אנשים שמבשלים בשבת בביתם אך בכל זאת מקפידים לכנות רק בשר כשר, מפרידים בכלים בין בשר וחלב וכו'.
איתם אין שום בעיה. הם מרמים את עצמם ומצידי שבמסעדה בה הם בוחרים לחלל שבת תהיה תעודה יפה שתספר להם שהאוכל שבושל עבורם דקה לפני כן הוא כשר למהדרין. ממש בכיף.
הם לא כל כך מעטים. אני אמנם לא משתייך לסקטור הזה, אך הוא קיים.
אותם אנשים רוצים גם לצאת לבלות ולאכול בחוץ. זה לא מעניין אותם שעפ"י הקריטריונים ההלכה היהודית שאתה מאמין בה (ובטח גם על זה תהיה לך הערה) זה לא נחשב כשר. מבחינתם אם הם מזמינים חזה עוף והפירה שבתוספת עם מרגרינה במקום חמאה (לדעתי גועל נפש, אבל נעזוב) זה בסדר.

יש לתת מענה גם לאוכלוסיה זו.
כאמור, בכיף. זאת בכלל לא האוכלוסיה שדיברתי עליה למעלה וזאת לא האוכלוסיה שבגינה מתנגדי הרפורמה ו/או הרבנות מתנגדים לה.
דווקא אם יהיו גופים מקבילים לרבנות זה לא יצור בלבול, אלא ימנע בלבול.
לא מול האוכלוסיה שאני מדבר עליה, שהיא הרוב הלא מיוצג (לא קבוצת הרמאים העצמאיים שהכנסת כעת לדיון).
הרבנות תמשיך לתת כשרות רק למקומות ששומרים על כשרות ואינם פתוחים בשבת. גוף אחר ייתן כשרות (שלא מטעם הרבנות הראשית) למקום שלא חותך פיצה עם אותו הסכין שהוא חותך בשר, לא מוכר שרימפסים ובייקון וכו', גם אם הוא פתוח בשבת.
למה את מגבילה? שאותו גוף ייתן תעודה גם למקום שכן מוכר בייקון. כמו שאמרו בזמנו כשחיילים אמריקאיים נחתו בסעודיה במלחמת המפרץ הראשונה וגילו שהם לא יכולים לאכול בייקון, בס"ה מדובר בפרות עם אף מוזר. אין כל סיבה לקרוא לזה חזיר.
אם יש לך פתרון יצירתי טוב יותר כיצד אנשים שחשוב להם לאכול כשר (לא כמו אדם דתי אלא כמו אדם מסורתי) אשמח לשמוע.
קודם נצטרך ליישר קו לגבי אוכלוסיית היעד.

nothing but the truth

Well-known member
לא משהו שאני אמרתי אני מקווה? סתם להשכלה כללית, הרבנות נותנת במספר מקומות תעודות כשרות גם למקומות שפתוחים בשבת. הבעיה עם זה היא טכנית ברוב המקרים, לא הלכתית.

לגשת לאחת המקומות שיש להם תעודת כשרות, או שמה לעשות, הם פשוט לא יכולים.

זה בוודאי שכן משנה, שכן כאשר את מבקשת שמשהו יוגדר ככשר, הוא צריך אפס, להיות כשר. אם המזון הוכן בשבת הרי שאינו כשר וממילא, גם אם כל הציבור הישראלי על 8-9 מליון אנשיו יעמוד בתור מחוץ לחנות ויבקש לאכול שם ולהרגיש שהוא אוכל כשר, כשר הוא לא יאכל בפועל. הדרישה לכתחילה אגב בעייתית. היא לא שונה משמעותית מיהודי שמצהיר שהוא מתעקש לאכול חזיר כשר. זכותם של אנשים לשקר ולעבוד על עצמם, אבל הדרישה כלפי אחרים לשתף עם זה פעולה בניגוד מוחלט להשקפתם ואף תפקידם המוגדר, היא פשוט דרישה חצופה.

איתם אין שום בעיה. הם מרמים את עצמם ומצידי שבמסעדה בה הם בוחרים לחלל שבת תהיה תעודה יפה שתספר להם שהאוכל שבושל עבורם דקה לפני כן הוא כשר למהדרין. ממש בכיף.

כאמור, בכיף. זאת בכלל לא האוכלוסיה שדיברתי עליה למעלה וזאת לא האוכלוסיה שבגינה מתנגדי הרפורמה ו/או הרבנות מתנגדים לה.

לא מול האוכלוסיה שאני מדבר עליה, שהיא הרוב הלא מיוצג (לא קבוצת הרמאים העצמאיים שהכנסת כעת לדיון).

למה את מגבילה? שאותו גוף ייתן תעודה גם למקום שכן מוכר בייקון. כמו שאמרו בזמנו כשחיילים אמריקאיים נחתו בסעודיה במלחמת המפרץ הראשונה וגילו שהם לא יכולים לאכול בייקון, בס"ה מדובר בפרות עם אף מוזר. אין כל סיבה לקרוא לזה חזיר.

קודם נצטרך ליישר קו לגבי אוכלוסיית היעד.

המקומות היחידים שמספקים מזון בשבת ומקבלים כשרות הם בתי מלון (ואולי עוד משהו בסגנון). מסעדות, גלידריות וכו' לא יכולים לקבל תעודת כשרות.
את אוכלוסיית היעד הגדרתי כבר בתגובה הראשונה שלי.
בישראל כ 20% מהיהודים מגדירים את עצמם כ"מסורתיים לא כל כך דתיים". זה אחוז לא מבוטל. מביניהם תמצא המון שלדעתך הם מרמים את עצמם. אבל בינתיים לא נתת להם פתרון (איך כתבת, הם פשוט לא יכולים).
לי כחילוני זה לא מזיז, כי ממילא אין לי בעיה לאכול בהגדרה גם מזון שהוא לא כשר פרופר. אבל אני כן מסוגל להיכנס גם ל"ראש המסורתי" וחושב שיש להתחשב בהם.
יש מקום גם לסובלנות בין אנשים. ואפשר לעשות את זה לי לרמות אף דתי. עצוב אם אצלך ערך זה מקבל מקום נמוך.

Harrington

Well-known member
מנהל
המקומות היחידים שמספקים מזון בשבת ומקבלים כשרות הם בתי מלון (ואולי עוד משהו בסגנון). מסעדות, גלידריות וכו' לא יכולים לקבל תעודת כשרות.
יכולים דווקא, אך זה מורכב. כאמור מעלה, הבעיה בדרך כלל טכנית (נדרש מגורי משגיח כשרות במרחק הליכה וכיו"ב).
את אוכלוסיית היעד הגדרתי כבר בתגובה הראשונה שלי.
נהדר. מקסים אפילו. אבל בתגובתך האחרונה (זו שלפני הנוכחית) דיברת על קבוצה אחרת לחלוטין מזו שאני דיברתי עליה. כאמור, כל עוד לא ניישר קו בעניין הזה, אין כל כך טעם לדיון. לגבי קבוצת היעד שהגדרת בתגובתך האחרונה, אין לי שום בעיה שכל מקום שיילכו אליו יוכרז ככשר למהדרין בהשגחה עליונה.
בישראל כ 20% מהיהודים מגדירים את עצמם כ"מסורתיים לא כל כך דתיים".
וזאת בדיוק האוכלוסיה שעליה אני מדבר.
זה אחוז לא מבוטל.
וזאת בדיוק הסיבה להתנגדות העזה לרפורמה, הפגיעה הגדולה בציבור גדול זה (שלענ"ד גדול משמעותית מ20%).
מביניהם תמצא המון שלדעתך הם מרמים את עצמם.
זה לא "לדעתי". אני מתבסס לחלוטין על דברייך. אבל בניגוד אלייך, אני לא רואה בקבוצה הזאת חלק מהקבוצה שלמעלה. אלו שתי קבוצות שונות לחלוטין. קבוצה אחת שבאמת ובתמים מעוניינת לאכול כשר ע"פ ההלכה היהודית, אך אין לה את הכלים לדעת בדיוק איזה מקום עונה על כך ואיזה מקום לא ולשם כך היא זקוקה לגורם מוסמך שייקבע זאת, וקבוצה אחרת שפשוט משחקת בנדמה לי.
אבל בינתיים לא נתת להם פתרון (איך כתבת, הם פשוט לא יכולים).
לגבי הקבוצה שאת מדברת עליה? אמרתי בצורה הכי ברורה ופשוטה, תני להם תעודת כשרות מכל גורם שמתחשק לך. אין לי שום בעיה עם זה.
לי כחילוני זה לא מזיז, כי ממילא אין לי בעיה לאכול בהגדרה גם מזון שהוא לא כשר פרופר. אבל אני כן מסוגל להיכנס גם ל"ראש המסורתי" וחושב שיש להתחשב בהם.
יש מקום גם לסובלנות בין אנשים. ואפשר לעשות את זה לי לרמות אף דתי. עצוב אם אצלך ערך זה מקבל מקום נמוך.
נחמד כרגיל שאתה קושר לי כתרים וממציא לי תארים ודעות, אבל אין כל קשר בין סיפא דבריך לדברי. אם תקרא את דברי, אולי לאט יותר הפעם, יש מצב שתבין זאת מתישהו. בכל אופן סיפא דבריך מלמד, לצערי כרגיל, שהסיכוי להגיע לדיון ממשי בעניין עצמו אינו גדול. למשחקי העיוותים והסילופים שלך אין לי חשק כרגע. עמך הסליחה, אך אנא המשך בלעדי. אם וכאשר תחליט שאתה רוצה לנהל דיון על סמך מה שאני כותב ולא על סמך מה שאתה ממציא לי, תרגיש חופשי לעדכן (רק עשה זאת בקצרה, מאחר וככה"נ לא אקרא עוד הודעות ארוכות מטעמך בתת-השרשור הזה).

למעלה