ליברמן מציע!

שמלת תחרה1

Well-known member
האם חורזים וכותבים יקבלו את המלצתו
כן
לא
והכי חשוב למה?

בריאיון לדנה ויס, בכנס התאגידים ה-11 של רשות ניירות ערך, אמר היום (ד') שר האוצר אביגדור ליברמן: "הרפורמה בכשרות היא צעד חשוב. בנוסף אני קורא לכל בעלי העסקים לשים שלט בכניסה: 'המקום כשר – ללא תעודה', גם תחסכו הרבה כסף וגם הציבור יאמין לכם".

שמלת תחרה1

Well-known member
כן
לא
והכי חשוב למה?

בריאיון לדנה ויס, בכנס התאגידים ה-11 של רשות ניירות ערך, אמר היום (ד') שר האוצר אביגדור ליברמן: "הרפורמה בכשרות היא צעד חשוב. בנוסף אני קורא לכל בעלי העסקים לשים שלט בכניסה: 'המקום כשר – ללא תעודה', גם תחסכו הרבה כסף וגם הציבור יאמין לכם".

כן
לא
והכי חשוב למה?

אם זה לא היה בניגוד לחוק, הוא צודק, אך ברגע שזה בניגוד לחוק, אסור לו לקרוא לציבור להפר את החוק.
אם זה כה חשוב, אז בתור שר בממשלה שינסה להסיר את החוק הזה בדרכים חוקיות על בימת הכנסת ולא בצורה עבריינית כפי שמציע.

שמלת תחרה1

Well-known member
לסיכו
אם זה לא היה בניגוד לחוק, הוא צודק, אך ברגע שזה בניגוד לחוק, אסור לו לקרוא לציבור להפר את החוק.
אם זה כה חשוב, אז בתור שר בממשלה שינסה להסיר את החוק הזה בדרכים חוקיות על בימת הכנסת ולא בצורה עבריינית כפי שמציע.
האם אפשר לסכם?
יש לנו שקדיה שאינה מניבה פרי
ושר הקורא להפר חוק

קר לי בך

Well-known member
למה כבר להחליט שליברמן מציע להפר חוק?
אולי הוא מציע לנהוג כמו
העדה החרדית שמנפיקה תעודות של כאילו כשרות שכנראה אינן מפירות חוק? והנה עוד דוגמה
או בד"ץ בית יוסף שמנפיקים תעודות שאינן מפירות חוק

יכתבו מודעה כמו פלאפל התאומים
1640270383994.png
מי שסומך עליהם יאכל אצלם ומי שלא - לא חייב.

איפה הבעיה?

Harrington

Well-known member
מנהל
למה כבר להחליט שליברמן מציע להפר חוק?
אולי הוא מציע לנהוג כמו
העדה החרדית שמנפיקה תעודות של כאילו כשרות שכנראה אינן מפירות חוק? והנה עוד דוגמה
או בד"ץ בית יוסף שמנפיקים תעודות שאינן מפירות חוק
התעודות הללו אכן לא מפרות חוק. אף לא אחת מהן. לעומת זאת הצעת ליברמן, דווקא כן עושה זאת.
יכתבו מודעה כמו פלאפל התאומים

מי שסומך עליהם יאכל אצלם ומי שלא - לא חייב.

איפה הבעיה?
אין בעיה. רק שזה לא מה שליברמן הציע :).

קר לי בך

Well-known member
התעודות הללו אכן לא מפרות חוק. אף לא אחת מהן. לעומת זאת הצעת ליברמן, דווקא כן עושה זאת.
מה בהצעת ליברמן שונה מהתעודות הנ"ל שהופך אותה להפרת חוק בניגוד אליהן?
אין בעיה. רק שזה לא מה שליברמן הציע :).
ליברמן הבהיר שזה מה שבדיוק הוא הציע

Harrington

Well-known member
מנהל
מה בהצעת ליברמן שונה מהתעודות הנ"ל שהופך אותה להפרת חוק בניגוד אליהן?
שהן ניתנות מעבר לתעודה מטעם הרבנות, בדיוק כפי שמורה החוק.
ליברמן הבהיר שזה מה שבדיוק הוא הציע
שיבהיר מה שמתחשק לו. לא טורח לשמוע להבהרותיו והאיש לא מספיק מעניין אותי כדי לעשות זאת. הוא אמר דברים ברורים לחלוטין באמירתו הראשונית נשואת השרשור ועל כך אני מגיב.

קר לי בך

Well-known member
לא נכון, וכבר סוחרים נתבעו על כך שהציגו את התעודות הנ"ל בלי שקיבלו תעודות מהרבנות
שיבהיר מה שמתחשק לו. לא טורח לשמוע להבהרותיו והאיש לא מספיק מעניין אותי כדי לעשות זאת. הוא אמר דברים ברורים לחלוטין באמירתו הראשונית נשואת השרשור ועל כך אני מגיב.
בקיצור לא מעניין אותך מה ליברמן אמר, אתה קבעת מראש את דעתך, בהתאם אתה עונה במקומו, מחליט שהדברים שאמרת במקומו הם עבירה על החוק ומרגיש מעולה עם עצמך.
אני לא אפריע לך בדיון שלך עם עצמך ואני בטוח שגם ליברמן לא יפריע.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא נכון, וכבר סוחרים נתבעו על כך שהציגו את התעודות הנ"ל בלי שקיבלו תעודות מהרבנות
א. דווקא כן נכון.
ב. אינני מדבר על מקרה נקודתי של עבירה על החוק, אלא על מהות תעודות אלו.
בקיצור לא מעניין אותך מה ליברמן אמר
להיפך, אני מסתכל בדיוק על מה שהוא אמר ומתייחס לכך.
אתה קבעת מראש את דעתך
אהה, לא, אין לי דעה "מראש" על ליברמן. כלומר, האיש פוץ בעיני ואני די מתבייש בכך שהוא חלק מהנהגת המדינה עם התבטאויותיו הנלוזות והמבישות על מגזרים שלמים, אבל בעניין הזה יש לי רק, אפס, את מה שהאיש אמר בקולו כפי שהובא כאן למעלה. ממילא קצת קשה לקבוע מראש דעה :).
בהתאם אתה עונה במקומו
איחסה, לא תודה.
מחליט שהדברים שאמרת במקומו הם עבירה על החוק ומרגיש מעולה עם עצמך.
אני אכן מרגיש מעולה עם עצמי. במיוחד כשאני קורא את ההזיות שלך שאת ממציאה לעצמך ובכל דיון מנסה מחדש לשכנע ששחור זה לבן ולבן זה שחור ואת כל זה בכלל אמר המתדיין שמולך :). אמנם לא אכחיש, ליבי מתמלא ברחמים למי שנזקק לצורה כזאת פתטית של התדיינות. אבל לא אוכל לטעון שאמירתך לפיה אני מרגיש מעולה עם עצמי איננה נכונה.
אני לא אפריע לך בדיון שלך עם עצמך ואני בטוח שגם ליברמן לא יפריע.
כעת את סתם נזקקת ל'העתק&הדבק' מדברים שאחרים בד"כ כותבים. זאת כבר רמה די חדשה של פתטיות בעיני. אמנם רמה מקסימה משהו, היא מבדחת ומשרה אווירה מוכרת, אבל דחילק, זה באמת כל כך קשה להמציא הנפצות משלך?

קר לי בך

Well-known member
זה פשוט לא נכון ובתי משפט נאלצו להדרש לעניין הזה, כי הרבנות בעצמה תבעה את אותם מסכנים שתלו את התעודות האלו בלי שתהיה בידם תעודה מהרבנות.
קונספט מעניין, תוציא עליו פטנט,
בשרשור שמתייחס לדברי ליברמן נראה לך לא לעניין לקרוא את דבריו, אתה לא צריך לקרוא את דברי ליברמן כדי לקבוע את עמדתך לגביהם.
בעצם אתה לא יכול להוציא פטנט לנוהל שגור.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה פשוט לא נכון
טוב, אז זה לא. מה את רוצה שאגיד בדיוק? יש מציאות והיא זו שכתבתי. רוצה להתעקש אחרת? שיהיה לך לבריאות. איני רואה טעם בפינג-פונג 'כן-לא' בסגנון מי יורק רחוק יותר, סורי.
קונספט מעניין, תוציא עליו פטנט
לא רואה צורך מיוחד (וגם לא אפשרות משפטית) להוציא פטנט על מה שכל בר דעת עושה כל יום.
בשרשור שמתייחס לדברי ליברמן נראה לך לא לעניין לקרוא את דבריו
הממ... את מודעת לזה שזה עיוות וסילוף מוחלט של מה שכתבתי ומה שהיה כאן בדיון, נכון? כי אם לא, המצב עוד יותר קשה ממה שכבר חשבתי :).
אתה לא צריך לקרוא את דברי ליברמן כדי לקבוע את עמדתך לגביהם.
את הדברים שלגביהם קבעתי עמדה, קראתי כפי שאת יודעת היטב. לא, אני לא רואה צורך לקרוא לאחר מכן הבהרות וכדו' לדברים מאוד ברורים. אמנם אני בדרך כלל כן עושה זאת ומאמין שפעמים רבות מפרשים דברים לא נכון וכו', אבל כשהדברים ברורים כשמש וברור לכל בר דעת ש'הבהרות' הן בס"ה מילה יפה או לירידה מהעץ או לשינוי מה שנאמר קודם, אכן אינני "צריך" כהגדרתך לקרוא אותם כדי להתייחס לדברים הראשוניים.
בעצם אתה לא יכול להוציא פטנט לנוהל שגור.
שמח שהבנת זאת גם :).

קר לי בך

Well-known member
טוב, אז זה לא. מה את רוצה שאגיד בדיוק? יש מציאות והיא זו שכתבתי. רוצה להתעקש אחרת? שיהיה לך לבריאות. איני רואה טעם בפינג-פונג 'כן-לא' בסגנון מי יורק רחוק יותר, סורי.
אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה, המציאות לא תשתנה בהתאם למה שאתה אומר
לא רואה צורך מיוחד (וגם לא אפשרות משפטית) להוציא פטנט על מה שכל בר דעת עושה כל יום.
כל דמגוג
הממ... את מודעת לזה שזה עיוות וסילוף מוחלט של מה שכתבתי ומה שהיה כאן בדיון, נכון? כי אם לא, המצב עוד יותר קשה ממה שכבר חשבתי :).
זה בדיוק מה שכתבת.
את הדברים שלגביהם קבעתי עמדה, קראתי כפי שאת יודעת היטב. לא, אני לא רואה צורך לקרוא לאחר מכן הבהרות וכדו' לדברים מאוד ברורים. אמנם אני בדרך כלל כן עושה זאת ומאמין שפעמים רבות מפרשים דברים לא נכון וכו', אבל כשהדברים ברורים כשמש וברור לכל בר דעת ש'הבהרות' הן בס"ה מילה יפה או לירידה מהעץ או לשינוי מה שנאמר קודם, אכן אינני "צריך" כהגדרתך לקרוא אותם כדי להתייחס לדברים הראשוניים.
והנה אתה חוזר וכותב את הדברים.
הבהרות היו לטובת אלו שניסו לעוות את דבריו של ליברמן שיתאימו לתפישת החיים שלהם.
שמח שהבנת זאת גם :).
אני מבינה שעכשיו כשכולם רואים את ההפרש בין דבריך לבין המציאות אתה תשחק נעלב ותפרוש מהדיון
משהו בסגנון "אני מציע לך לקרוא את דברי וכו' וכו' וכו'...."

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן, זה בדיוק מה שאמרתי :). רוצה להמציא משהו יצירתי משלך, או שאת מעדיפה להמשיך לעשות העתק-הדבק לדברי ולחתום עליהם בשמך? בסוף באמת איאלץ להוציא פטנט על הדברים :).
לא יכול לדעת אבל אם את מזהה זאת כך, מי אני שאחלוק. להבנתי אנשים פשוט מגיבים על דברים שנאמרים ושהם שומעים/קוראים. אבל בהחלט יתכן שאת צודקת ורק סוג מסוים של אנשים עושה זאת. בעצם, בכלל יכול להיות שאף אחד לא מגיב לשום דבר וזה סתם נדמה לנו? לכי תדעי בעולם של ימינו...
זה בדיוק מה שכתבת.
אההה לא, למעשה זה אפילו לא קרוב. עיוות וסילוף גמור כאמור מעלה. חזרה על זה ומשחקי נדמה לי לא ישנו זאת יקירתי, צר לי באמת :).
אה, ליברמן גם עדכן אותך לשם מה הוא בוחר להבהיר את דבריו? נשמע כאילו יש לך קשר מצוין עם האיש :). בכל מקרה, מאחר והתייחסתי במפורש לדברים מפורשים שנאמרו במפורש, נלענ"ד שהמשך ה'דיון' הזה מיותר קמעה. אמנם היה נחמד עד כה להעביר איתך את הזמן במשחקים שמאז הילדות לא שיחקתי, אבל כעת שהכביסה של בתי היקרה התייבשה לה סוף סוף עלי להיערך לנסיעה ולא אוכל להמשיך לשחק איתך. מצטער מעומקה דליבא, אבל סמוך ובטוח שהינך מורגלת דיה לשחק עם עצמך, כך שאני רגוע.
אני מבינה שעכשיו כשכולם רואים את ההפרש בין דבריך לבין המציאות אתה תשחק נעלב ותפרוש מהדיון
אני? נעלב?? ממך??? חחח, את באמת חמודה :). צר לי דרלינג, אבל בשביל להעליב אותי תצטרכי לקום מוקדם יותר :). אני אמנם אכן פורש ממה שאת מכנה משום מה "דיון", אבל זאת נטו מהטעם שהזכרתי. אם תרצי אביא לך את בתי לעדות :). גם בני שהתעורר בינתיים (לאחר שבתי העירה אותי לאור העובדה שהכביסה התייבשה ותיכף נוסעים) יכול למלא תצהיר אם זה נורא חשוב לך. אולי כשאחזור עוד כמה שעות אשקול להגיב על מה שתגיבי בינתיים. אמנם אני בד"כ לא מגיב אחרי זמן רב על דברים לא משמעותיים, אבל כאן יתכן (זאת לא התחייבות) שאחרוג ממנהגי כדי לא להשאיר את המשחק שלנו לגמרי פתוח. נראה מה יוליד יום ואם יהיו דברים מעניינים יותר להתייחס אליהם.
את זאת אכן אציע תמיד. עם זאת, מאחר וכבר הוכחת לאורך כל ה'דיון' הזה שאינך טורחת לעשות זאת או ליתר דיוק, שגם כאשר את עושה זאת את מוצאת את הדרך לעוות ולסלף את דברי לאחר מכן, אני לא בטוח שיש בכך טעם מיוחד. הייתי מציע שיעורים בהבנת הנקרא, אבל לאור האמור, נראה לי ששיעורים באיך לעוות ולסלף אבל מבלי שרואים זאת בצורה כל כך ברורה, יהיו יותר יעילים עבורך. כך או אחרת, בהצלחה רבה.

כל דמגוג

זה בדיוק מה שכתבת.

זאת גם הייתה קבלת הפנים שלי ממנו שהגעתי לכאן והייתה גם איזה תופרת כאן שגיבתה אותו, מזל שהיא לפחות ירדה ממני וממש מהר גם גיליתי שזה הסגנון שלו עם כולם, שחושב שזה פורום פילוסופיה או ילדי גן חנה.

קר לי בך

Well-known member
זאת גם הייתה קבלת הפנים שלי ממנו שהגעתי לכאן והייתה גם איזה תופרת כאן שגיבתה אותו, מזל שהיא לפחות ירדה ממני וממש מהר גם גיליתי שזה הסגנון שלו עם כולם, שחושב שזה פורום פילוסופיה או ילדי גן חנה.
הוא אמנם מייגע אבל משעשע לראות אותו מתפתל כדי לנסות להכחיש דברים שהוא רשם במפורש, אחרי זמן מסוים לא ניתן למחוק את מה שנכתב.

לזכותו אפשר להגיד שכשלא מדובר בדת הוא בדרך כלל ענייני, בד"כ רק הדת גורמת לליקוי המאורות הזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
הוא אמנם מייגע אבל משעשע לראות אותו מתפתל כדי לנסות להכחיש דברים שהוא רשם במפורש, אחרי זמן מסוים לא ניתן למחוק את מה שנכתב.
דמגוגיה יפה, אבל לעולם לא הכחשתי ולא אכחיש משהו שכתבתי. לכל היותר אכחיש משהו שמישהו עיוות וסילף את מה שכתבתי. לצערי הרב, זה אכן קורה כאן לא מעט, אם כי בדרך כלל על-ידי גולשים קבועים וברוך ה' לא על-ידי הכלל.

Harrington

Well-known member
מנהל
רק נדייק ברשותך. זאת (שוהאדה זאת בדיוק? לאלוקים הפתרונים) הייתה התגובה לשיטת הכתיבה שלך. לא משהו שאני התחלתי איתו. אבל העיקר הכוונה :).

למעלה