לחץ

kenz

New member
הוצאת לי את המילים מהפה !

איזה שרשור מבאס...

fliperit

New member
אני חיה את הבאסה הזאת לאחרונה

בחווה שאני עובדת בה בשנה האחרונה יש כמה סטאז'רים, ואני ממש לא מבינה איך יכול להיות שמישהו מהם יהיה מדריך בקרוב. אנחנו עושים בחווה את הכי טוב שאנחנו יכולים כדי לתת להם בסיס טוב, אבל בסופו של דבר ההחלטה אם להעביר אותם את המבחנים לא תלויה בנו בכלל.

זאת בעיה ששווה להקדיש לה דיון שלם, כי במקרה הטוב מדריכים לא טובים נותנים שירות לא טוב, ובמקרה הרע הם מסכנים חיים

hanyou12

New member
כמו שאמרתי

הוא לא סוס בית ספר. לא שזה נותן הצדקה או משהו

אני מסכימה איתך שבמצב שאני נמצאת בו היום לא הייתי יכולה להשתלט עליו. המאמנים שלנו עשו איתו עבודה טובה אבל ראיתי אותו עושה צרות איתם גם ברכיבה וגם בלונג'. אין שום ספק שאם הסוס הזה יהיה סוס בית ספר ייקח לו עוד הרבה זמן.
אני מקווה שאחרי הקורס אני אמצא קבוצה להמשיך להתאמן איתה ולהיות טובה יותר. אני חייבת להשתפר אבל גם חייבים להתחיל ממשהו. מעבר לזה אני מאמינה שרוב הבעיות שלי הן בעיות של בטחון עצמי ופחות של מיומנות (אולי גם אבל הרבה יותר הקטע של בטחון). וזה, אין מה לעשות, רק הנסיון יכול לפתור.
אני מבינה מה שאת אומרת בקשר לנטישה. גם אני לא רציתי לנטוש אבל הבנתי שאני מעדיפה לתכנן את הנפילה בעצמי מאשר ליפול בצורה שעלולה לפגוע בי כי אני לא אדע איך אני אנחת - וזה היה עניין של שניות עד שהייתי עפה
.
פעם הבאה אני אדע להיות יותר רגועה ולהישען אחורה באמת!
תודה!

fliperit

New member
התלונה שלי היא לא כלפייך

אבל זה קצת עקום, שקודם כל רוכבים עושים קורס מדריכים ואח"כ הולכים ללמוד לרכב כמו שצריך.

זה לא משנה אם הבעיה היא של בטחון או של מיומנות, מה שמשנה זה איך תתמודדי במצבים מלחיצים בהדרכה. גם אם הסוס הספציפי הזה עוד לא מוכן לרכיבה של תלמידים מתחילים, זה לא מצדיק בשום צורה את העובדה שבמבחני סיום של קורס מדריכים חניכים לא מצליחים להתמודד איתו. הוא לא זכר עם ביצים והוא לא סייח שרכוב חודש. גם עם סוסי בית ספר קורה שהם נבהלים, רצים, קופצים וקשה להרגיע אותם. זה התפקיד של המדריך לעשות את זה, והוא חייב לדעת איך. גם אם הוא נופל, הוא צריך לדעת לעלות בחזרה ולתקן את הסוס, זה חלק מהתפקיד.

לגבי הנטישה- אם לא תתמודדי עם סוס משתולל ותמיד תנטשי, את בחיים לא תדעי לשבת על סוס משתולל. ומה יקרה כשסוס יקפוץ להתלמיד שלך ותצטרכי לעלות עליו?

hanyou12

New member
זה חומר למחשבה

את צודקת ואין לי משהו לומר מול זה.
אני צריכה להתאמן יותר ולהתמודד יותר

kenz

New member
מאוד מסכימה עם פליפרית - אבל

לפני שזה צריך להיות חומר מחשבה בשבילך, זה צריך להיות חומר מחשבה למי שמעביר את הקורסים האלה.
לך, אני מניחה היו כוונות טובות, ורצון טוב כשהלכת ללמוד בקורס, הם מאידך היו צריכים להגיד לך בדיוק את מה שאנחנו אומרים, ולכן לא לקבל אותך ברגע זה.

fliperit

New member
כמובן שהתלונה היא לקורסים ולא לחניכים

בטח לא ל"הנייו", שמשתמע מהדברים שלה היא מאוד רוצה ללמוד.

הגישה שלך (הנייו) מאוד מזכירה לי חברה טובה שעובדת איתי, ובשנה הראשונה אחרי שהוציאה תעודת מדריך היא סרבה להדריך ורק נצמדה אליי בשיערים שלי ורכבה איתי. אחרי כמה חודשים אמרתי לה ולבוס שלי שהיא לחלוטין מוכנה להדריך. את האישור שצדקתי קיבלתי לפני חודש בערך, כשעברתי ליד המגרש שהיא הדריכה בו וזה היה כל כך מוזר כי הרגשתי שאני שומעת את עצמי מדריכה. הסתכלתי כמה דקות על השיעור, וכל הערה שמלמלתי לעצמי, היא אמרה שניה אחר כך לתלמיד (היא לא שמעה אותי).
נכון שהיא עוד לא יכולה להדריך מתקדמים, אבל מבחינת בטיחות ורמת הדרכה של מתחילים היא תותחית, וזה רק בגלל שיש לה גישה דומה לשלך, אז תמשיכי ככה

hanyou12

New member
תודה

זה בדיוק מה שאני מתכננת לעשות - להיצמד למדריך מנוסה יחד עם המשך התקדמות ברכיבה שלי.
אגב זה גם מה שממליצים לנו לעשות. וגיליתי גם שאנחנו חייבים לעשות 30 שעות סטאז' בהדרכה אחרי הקורס כדי לקבל את התעודה, אז אולי עוד לא אבדה תקוותנו!

giri

New member
מסכימה

בסופו של דבר זה לא הגיוני שהחניכים בקורסים יהיו אלה שהאחריות על הכתפיים שלהם. בשביל זה הם הולכים לקורס, כדי שיכשירו אותם בעלי מקצוע. ובעלי מקצוע צריכים להיות מספיק אחראיים ולהבין שבעולם הסוסים בטיחות היא מעל לכל וחוסר ידע מוביל לתאונות. והכי הזוי שדווקא הילדים המתחילים רוכבים אצל מדריכים מתחילים, שיש להם בדר"כ פחות כלים להתמודד עם מצבי קיצון.
ולהאניו - אני חושבת שאת מאד אמיצה והגישה שלך מאד טובה. בגלל שאת חושבת על הדברים מראש, אני בטוחה שברור לך למה זו בעיה עצומה שכמדריכה לא תוכלי להתמודד עם סוס שמשתולל לתלמיד שלך. אני חושבת שהדרכה היא מצב מאד מלחיץ לפעמים, לא פחות ממבחן, כי פה יש חיים של ילד בידיים שלך. ומה יקרה אם בדיוק מה שקרה לך במבחן יקרה בשיעור?
לי קרה פעם שמדריכה עלתה על סוס שהיא אמרה לי שאני פשוט לא מתמודדת איתו טוב והיה לה מאד קשה איתו. כשהיא ירדה ממנו היא הודתה שהוא באמת קשה היום, אבל היא יכלה להתמודד. וזה היה סוס ענק ומאד חזק, ועדיין היא שמרה על שלווה. זה מאד חשוב שמדריך ישמור על שלווה. ד"א עוד סיטואציה שמדריך חייב לעמוד בה בשלווה היא תאונה עם תלמיד. כשאני נפלתי בצורה רצינית הדבר הכי חשוב מבחינתי היה כמה שהמדריך שלי היה רגוע ויעיל, זה נטע בי הרבה בטחון.

עדימ

New member
את יודעת...המאמנת שלי במקור לא טיפולית.

נפלתי אלפי פעמים בחיים שלי מסוס ותמיד עליתי מיד. אין מצב שלא.למדתי ליפול.כמובן שאני שומרת על שלווה ונושמת עמוק ויושבת בהתאם. בהתחלה רויאל שלי הייתה נבהלת - אויש עדי נפלה! שלא יקרה משהו וכו'. די מהר היא נרגעה ורק אמרה סבבה אז עדי תביא עוגה ונעזור לה לקום מהחול ולעלות שוב. :)
והמאמנת שלי מאמנת שנים רבות.

giri

New member
גם אני נפלתי הרבה ועליתי חזרה

אבל מה שהתייחסתי אליו פה היה מקרה קיצון יותר - איך המדריך שלי הגיב כשנפלתי נפילה מספיק חמורה שלא יכולתי לקום מיד (ובכלל לא יכולתי לחזור לאוכף). במצב כזה מלחיץ, כשאת כולך כאובה ומפחדת ששברת משהו, מדריך רגוע שמתפעל את המצב זה מאד חשוב, וזה לא טריוויאלי.

עדימ

New member
מסכימה. בעייני זה חלק מהכימייה שאני מחפשת

במדריך שלי

hanyou12

New member
תודה

אני מרגישה מאוד מוחמאת ממה שכולם אומרים

אני חושבת שמבחינת הרוגע דווקא הנסיון שלי בצה"ל יכול לתת לי משהו, כי בתור מפקדת כבר קרו לי מקרים רבים שחיילות שלי היו בבעיות קשות ואני יודעת עד כמה הרוגע חשוב פה. כמובן שמדובר במצב שונה כי פה מדובר על נפילה מסכנת חיים ובצבא הכי גרוע שהיה לי מבחינה אקוטית היה חייל שהתעלף כשהוציאו לו דם וכולן נלחצו (וכשעשרים בנות עם מחטים בידיים נלחצות גם אני עלולה להילחץ ממה הן יעשו איתן) אבל אני חושבת שכל נסיון טוב למשהו

kenz

New member
מסכימה עם מה שכתבו מעלי (ועוד קצת, ושאלה...)

בעיקר לגבי הנשימות.
ובהחלט עם זה שצריך לנסות להשאר על הסוס, ולא לקפוץ, כי אולי עוד כמה סיבובי ריצה הוא ירגע, או שתצליחי לעצור? כדאי להמשיך לנסות, ו"להגיע לרצפה" כמה שיותר מאוחר :)

לגבי שיפור, אני הייתי ממליצה לעבוד הרבה על הפרדה מהעדר, גם עם הסוס (אם את יודעת מי יהיה לך במבחן) וגם עם עצמך (שעכשיו אני בטוחה שהרבה יותר לחוצה מכל העסק). לעשות שיעור (אפילו את כולו) על עבודה עם ובלי סוסים נוספים. ולחזק אותו כשהוא רגוע.
אחד הדברים שאת צריכה לנסות ולעשות הוא להביא אותו למצב בו הוא בוטח בך (מתקשר למה שפופי אמרה), כדי שבפרידה מהעדר הוא עדיין ירגיש בטוח. וזה יכול לקרות עם המון סבלנות, וחיזוקים במצבים הנכונים.

ועכשיו, אני מצטערת שאני פותחת את זה - אבל חייבת לשאול...
את רואה את עצמך מדריכה אחרי המבחן (אחרי שאת עובדת עכשיו קשה כמה זמן, נגשת שוב ועוברת)?
בתור אמא לילד, היית רושמת אותו בלב שלם לשיעורים אצלך (אל תקחי את זה אישית... אני נגד כל המוסד הזה, דווקא אצלך אני רואה המון רצון ללמוד, והבנה שהמוסד קלוקל... רק רוצה להבין ממישהו ש"בפנים".)

jgut

New member
יש לי גם שאלה

כשאת סיימת את הקורס (נידמה לי שעשית שניים, אז את הראשון), הרגשת מוכנה בלב שלם להדריך ילדים קטנים?
כי אני יכולה להגיד על עצמי שהתשובה היא לא. פשוט מעניין אותי עד כמה הפער גדול בין מה שאת למדת בעבר, למה שקורה היום.

אני חושבת שמה שקורה היום בקורסים הוא יותר גרוע מבעבר (ואני מתבססת על דברים שאני רואה בשטח). כך המצב של פותחת השרשור הוא יחסית טוב לתלמידים אחרים.
כדי שמדריך יהיה מדריך טוב, זה נופל על רצונו האישי להתפתח כמדריך ולא משהו שנידרש היום בקורסים.

kenz

New member
אני רק תשובה...

אצלי זה היה קצת אחרת. אני הדרכתי "אוף דה רקורד", כלומר, הדרכתי רכיבה בקייטנות (בעיקר לונג'ים), החלפתי מדי פעם מדריכים עצלנים, והייתי עוזרת לכל מיני תלמידים פנסיונים בלי יותר מדי ידע, סתם כי הם בקשו עצה.
אבל!
אני כבר מראש הייתי רוכבת יחסית עם הרבה רקע וידע. ועברתי לא מעט מדריכים , חלקם טובים מאוד חלקם פחות וחלקם, השתיקה יפה להם...
לגבי הדרכת ילדים קטנים, גדולים, וכל מיני ירקות, אצלי זה פחד הבמה שלי שהיה עוצר בעדי, בעיקר מול ההורים, (עד היום השיעור הראשון עם תלמיד מתחיל אוקוורד, ואחרי כמה דקות אני מצליחה לזרום...)
אבל גם אחרי הראשון, (כיון שהיה לי נסיון, ואני מודה על כך), יכלתי להדריך בלב שלם.

אגב, אני הצעתי לבנות אצלנו בחווה, לפני שהם עשו את הקורס, להדריך תחתי. כלומר, להכין מערכי שיעור, להעביר חלק מהשיעור, ללמד תרגילים שונים...
הייתי מבקשת מהתלמיד או מההורה רשות, מסבירה לו שככה לומדים, ושאני שם כל רגע (ולא, לא הייתי יושבת על הגדר ונחה, אלא נמצאת בפוקוס גם על המתלמד וגם על התלמיד), וזו הדרך היחידה לקבל באמת נסיון, שכדי שהיא תצא מהקורס עם יכולת להדריך ומספיק בטחון, היא צריכה להשתפשף אצלנו

ואם פותחת השרשור הייתה אינגלישית, הייתי בכיך מציעה לה לבוא להשתפשף אצלנו...
אבל זה רק יבלבל אותה להתעסק עם אינגליש עכשיו.

אני בעד שכל תלמיד שמסיים קורס יצטרף להדריך איקס שעות תחת מדריך ותיק (בלי לזרוק זין).
אותם מדריכים יצטרכו לתת חוו"ד ולהיות בקשר עם המכללה, ורק בסוף אותם X שעות, הם יגשו למבחן הדרכה, למגוון רחב של שיעורים.
אבל. זו רק אני...

jgut

New member
זה גם מה שקורה עם הנוער

שיוצא אצלנו לקורס מדריכים הקרוב. הם מעבירים שיעורים יחד עם המדריכים הקיימים. למען האמת, מביאים לפעמים תלמידים במיוחד כדי שיוכלו להתנסות.
בתקופתי לא היתה לי אפשרות כזו בחווה בה היינו (היתה לי הזדמנות שניגנזה די בהתחלה). אז במקום זאת נסעתי לחווה אחרת. עדיין היה מדובר על פחות שיעורים ממה שהייתי רוצה שיהיה לי.

רוב הבוגרים שמתכוננים אצלנו לקורס מדריכים, הם לרוב אנשים שנשלחו מטעם הקורס לשפר את רמת הרכיבה. יש להם עוד הרבה עבודה עד שיוכלו להדריך את מה שהם לומדים. גם קשה להם להגיע לשעות נוספות לצפות בהדרכות.
אם כבר פתחת את הנושא, אז לי מאוד מפריע נושא הממשק בהקשר זה. היתה לי לפני כמה ימים שיחה עם המאמן שלי בנושא. בהקשר של ממשק הכי קשה לו לשפר, כי הם לומדים על הדרך ולא ממש מפנימים. לחלקם לא ברור שיש חשיבות לנושא. יש כאלה שחושבים שזה סתם כי הוא קפדן מידי.
הנושא הזה מאוד מתסכל. במקום שריבוי קורסים יעלה את הרמה שלהם, זה ממש מוריד את הרמה לתת רמה. הקורסים האיכותיים יותר לא מצליחים לעמוד בתחרות והשוק רק מתדרדר...
אני גם מתנצלת שזה נפל על השרשור של הניו...

kenz

New member
עד שיוכלו להדריך את מה שהם לומדים

זו הטעות הבסיסית !!!!
לא צריך להדריך את מה שלומדים.
צריך להדריך דברים שהם למדו, שהם מופנמים, שהם כבר נמצאים במצב מוטמע, ולא במצב למידה.
ולתת לכאלה חבר'ה להדריך מתחילים זה נוראי!
כי כמו שהאף הולט אמר, צריך נסיון, וצריך ידע וזה נרכש רק על ידי שנים של עבודה עם סוסים שונים ולמידה מהם.
ולא יעזור עם יהיו 40 סוסים לקורס, שנה ואפילו שנתיים של פעם בשבוע זה לא מספיק, וזה לא הגיוני, ודווקא מתחילים שצריכים ללמוד מה לעשות ויותר חשוב מה לא לעשות... זה נוראי.

רפרנס לכל התלמידים שקיבלתי אי פעם, שעלו על הסוסים שלי ובעטו בהם... תודה לאותם מדריכים.

jgut

New member
את משכנעת את המשוכנעים

אבל המציאות מאוד מאוד רחוקה ממה שאנשים פה היו רוצים לראות. כשאני כותבת פה - אני מתכוונת לפורום.

אגב, לא חשבתי שגם בתחום האינגליש יש בעיה קשה עם הקורסים. כלומר שמעתי תלונות פה ושם, אבל חשבתי שיש מספר קורסים מצומצים מה שמאפשר לשמור על רמה כלשהי.

למעלה