לחץ

hanyou12

New member
לחץ

התאמנו היום לקראת מבחן הרכיבה המסכם של הקורס. בחימום הלך לי מעולה ממש, החלפת לידים, מעברים, לטרלי, איסוף - הכל.
איך שהגעתי לחלק במגרש שהיה מיועד למבחן התחלתי להילחץ. הסוס היה מרוחק משאר הסוסים וגם רצה לחזור אליהם ובטח גם הרגיש את הלחץ שאני הייתי בו משפת הגוף שלי. הוא התרחק לי ממרכז המסלול בטרוט, כשעליתי לקנטר הוא ניסה לברוח לעדר. אז פעם אחת ניסיתי לחזור להתחלה. כשהוא עשה את זה שוב הלחץ ממש עלה לי ולבושתי הרבה פשוט התחלתי לבכות. המאמן שלנו הציע לי לקחת את הזמן ולעבוד איתו רגע עוד קצת בצד אבל אמרתי שאני חייבת לנסות (טעות!), והתחלתי שוב. בשלב הזה הייתי ממש לחוצה כבר וגם הסוס היה חם, וכשעליתי לקנטר הוא ניסה לפרוץ. בסיבוב הראשון עוד הצלחתי להחזיק אותו אבל אז השתחררה לי הרגל מהארכובה ובשלב הזה הוא ממש פרץ.
עוד חשבתי על לנסות להכניס את הרגל בחזרה כשהוא עלה לקנטר ממש מהיר (חלק ממי שראה אמר שזה הגיע לגלופ), אז אמרתי לעצמי שאני פשוט צריכה לשבת עמוק באוכף ולנסות לעצור אותו. בשלב הזה הוא הגיע לגדר וידעתי שהוא הולך לחתוך לי שמאלה אז התכוננתי לזה. הבנתי שאני לא הולכת להישאר עליו עוד הרבה זמן ולכן עדיף שאני אקפוץ בעצמי מאשר שאפול רע. אז קפצתי.
מיד אחר כך המאמן שלנו עלה עליו וכשירד אמר שהוא באמת היה קשה מאוד. הלכתי להתקלח ועליתי על סוסה אחרת רק בשביל להניח את דעתם של כל מי שאומר שאחרי שנופלים צריך לעלות מיד שוב, אבל לא הספקתי לנסות את המסלול שוב.
אז יש פה שני דברים:
1. מה אני יכולה לעשות כדי לא להילחץ מהמבחן הזה? ברור לי שחלק מהעניין של הנפילה היה קשור לזה שאני הייתי לחוצה. אם למשל הייתי מורידה ממנו רגליים, נשענת אחורה ולוקחת קצת ראש כל פעם אולי הוא היה נרגע. אבל לא עשיתי את זה כי הייתי לחוצה. אז מה אפשר לעשות?
2. מה אני יכולה לעשות כשסוס פורץ לי ככה ואני נלחצת? הייתי יכולה לעשות הרבה דברים אבל בסופו של דבר בחרתי לקפוץ ממנו במקום לנסות להישאר עליו. מה יכולתי לעשות אחרת?

JuSt A d i

New member
אני לא יודעת איפה את עושה קורס מדריכים

אבל כשסוס פורץ אם תמשכי ותמשיכי הוא רק ינעל ויתנג עוד יותר מה שצריך לעשות זה למשוך חזק את אחת המושכות ולנסות להכניס את הסוס למעגל קטן ולהקטין אותו עד שאת מגיעה לעצירה.... ולגבי הלחץ ממבחנים זה טבעי ולי ברכיבה עוזר שהרבה אנשים מסתכלים עליי ותמיד אפשר להיעזר וקצת רסקיו

hanyou12

New member
הכוונה שלי אכן הייתה

לקחת לו את הראש למעגל קטן, כנראה כתבתי לא נכון...
אני באמת שוקלת לקחת רסקיו למרות שלרוב אני לא מאמינה בדברים האלה...
תודה!

popi199

New member
העניין

של לשמור על קור רוח במצבי לחץ באופן אוטומטי זה עניין של ניסיון ככה שכרגע את צריכה קצת להכריח את עצמך להירגע במצבי לחץ שזה לא פשוט בכלל,
הייתי מנסה כמה שיותר לרכב על כמה שיותר סוגים של סוסים, שאני מקבלת רושם שאת עושה את זה אבל הייתי משתדלת גם לרכב הרבה לבד אם זה אפשרי ולעבוד על עצמך במצבים שונים שהם לא חלק משיעור.

זה נשמע קלישאתי אבל באמת תשעים אחוז מהרכיבה זה בראש, את צריכה לגמד את עניין המבחן ולקבל החלטה נחושה שהדבר הכי גרוע הוא שתצטרכי לעשות מבחן חוזר שזה משהו שהרבה אנשים צריכים לעשות.
אני אישית לא אוהבת שנופלים בכוונה או קופצים ואף פעם לא עשיתי את זה בעצמי תמיד נלחמתי בשיניים להישאר כי זה לא עוזר בהתמודדות של הרוכב ובטח לא עוזר לסוס כי מה שאת מתארת זה מצב לחץ בשבילך אבל תכפילי את זה ותקבלי את הלחץ של הסוס, זה הזמן שהוא צריך מישהו שינהיג אותו ובזמן שהוא הכי צריך אותך בעצם את נוטשת אותו...

popi199

New member
ומסכימה עם עדי

שהצורה הכי טובה להרגיע סוס פורץ זה דרך מעגל, וחשוב תמיד להישאר במקצב שאותו את ביקשת אחרי שהסוס נרגע.

hanyou12

New member
כן, כשכתבתי לקחת ראש

התכוונתי לקחת ראש למעגל ולא לאיסוף כמובן...

hanyou12

New member
מעניין מה שאת אומרת

לגבי זה שהסוס צריך אותי...
אבל אני באמת הייתי בטוחה שזה רק עניין של זמן עד שאני אפול והייתי בטוחה שאם אני לא אראה את זה מגיע הנפילה תהיה הרבה יותר קשה. זו פעם ראשונה שאני רואה את זווית הראיה הזו וקל לי מאוד להסכים איתה כי זה מאוד תואם את האופי שלי (אני לא מוותרת בקלות ואני כן רוצה להיות שם בשביל הסוס), אבל אני מניחה שברמת המיומנות שאני נמצאת בה כרגע לא הייתי מסוגלת להיות שם בשבילו ומבחינה בטיחותית הדבר היחידי שיכולתי באמת לעשות כדי לשמור על הבריאות שלי הוא לקפוץ ולנחות בתנאים שלי ולא לחכות לנפילה שאני לא יודעת איך תקרה.
אני חושבת שכדי להגיע למה שאת מתארת - שנראה לי כמו המצב האידיאלי - אני באמת צריכה לעשות את מה שכתבת בהתחלה ולרכוב על כמה שיותר סוסים בכמה שיותר מצבים ולהתרגל למצבי לחץ.
תודה רבה, חידשת לי

popi199

New member
אני חושבת

שמי שלימד אותך שזו אופציה לקפוץ מהסוס עשה טעות כי עכשיו זה כבר יהיה קשה להוציא את האופציה הזאת מהראש שלך, אני לא בטוחה שאפשר לנבא מתי נפילה תהיה טובה או לא כלומר, יכול להיות שאם לא היית קופצת היית מצליחה להרגע אחרי מס סיבובי ריצה ולקחת פיקוד ובסוף הוא כן היה עוצר מי יודע, הדבר היחיד שבטוח הוא כשאת קופצת זו נפילה בטוח ואני לא יכולה להדגיש כמה זה הכרחי מבחינת הסוס שלא תקפצי, בייחוד אצל סוסים צעירים.

כמו שאמרתי הביטחון יבוא עם ניסיון וניסיון יבוא יותר מהר אם תאתגרי את עצמך הרבה הסיבה שאמרתי לך לרכב לא רק בשיעורים זה בגלל שכשאת רוכבת לבד אין לך משהו מוגדר שאת צריכה לעשות ואת יכולה להתרכז בעצמך אבל לפני שאת עולה על הסוס תחליטי מראש על מה את עובדת ותנסי לדבוק בזה על מנת שהרכיבה לא תהיה מבולגנת. חשוב לרכב גם על הסוסים הפותחים והמבקבקים בשביל ההתמודדות אבל גם על השקטים והחמודים בשביל הבטחון שלך.

והדבר שאת הכי שולטת בו יותר מכולם זה על הראש והמחשבות שלך, תעשי עבודה מחשבתית ואז זה יתחיל לחלחל ובמצבי לחץ כבר תהיה לך את האפשרות להירגע.

jgut

New member
אני חושבת שעניין הלחץ משתפר

ככל שמתנסים יותר. במבחנים זה זהה למקצים. יש קהל ויש שיפוט.
אני מסכימה עם הרעיון שאת צריכה להכניס לעצמך לראש שזה רק מבחן ותמיד אפשר לגשת שוב. אגב, הרבה אנשים, גם רוכבים טובים ניגשים למועדים נוספים. זה לא מוריד מערכך.

ספציפית על המקרה שתיארת, אני חושבת שחשוב שתעבדי שוב על המסלול עם המדריך שלך. חשוב שתעשי את המסלול כך שתצאי בחוויה טובה ושזה מה שתזכרי למבחן. במידה וזה לא מתאפשר - תנסי לדמיין בראש את המסלול כשאת עושה אותו טוב ורגוע. חשוב מאוד שתקפידי לנשום. בין התרגילים, תוך כדי התרגילים וכו'. זה ירגיע אותך מעט.

במקרים שבהם הסוס לחוץ, חשוב שתקפידי לנשום. ממש תתרכזי בכך. זה משחרר את השרירים שלך והסוס מרגיש זאת. את יכולה לנסות לדבר איתו ותוך כדי כך לנשום.
קשה לדעת מתיאור באינטרנט מה היה מצב הסוס, אבל גם סוס לחוץ מאוד ניתן להרגיע. פשוט אני מסתייגת מהרעיון שלקחת לסוס פרצוף, כי יש סוסים שרק ילחצו מכך יותר. מה שכן חשוב, זה לנשום, לשבת עמוק ולהעביר משקל אחורה.
אם הסוס היה לחוץ מהתרחקות מהעדר, צריך לתת לו ביטחון. כל אלה הם דברים שעדיף להתמודד איתם במסגרת שיעורים ולא בהכנה למבחן.

אם הסוס כבר פרץ, יש תגובות שאפשר להגיב כדי להשתלט על המצב. לדעתי שווה לך לקבוע שיעור פרטי עם המדריך שראה מה קרה. מישהו שיוכל לייעץ לך איך להגיב. הוא ראה אותך ואת הסוס ויכול לזהות את כל הדברים שאפשר היה לשנות. לפעמים התזמון של התיקון חשוב לא פחות מהתיקון עצמו. רק מי שראה את הדברים בפועל ידע לזהות זאת.

popi199

New member
מסכימה עם עניין הנשימות

אנשים לא חושבים על זה בכלל אבל זה דבר חשוב מאוד, מוסיפה שכדאי להתאמן על נשימות מהבטן ולא מהחזה.

hanyou12

New member
המאמנים שלנו הבטיחו לי

אחד מהם שאני אוכל להתחיל מחדש את המבחן כמה פעמים שאצטרך והשני שילווה אותי לאורכו אם אצטרך, ושיגידו לבוחן שאני נלחצת. אני לא יודעת אם זו הדרך הכי טובה כי אני צריכה ללמוד להתמודד אבל יש לנו עוד זמן הכנה (והרבה), אז יכול להיות שכישגיע הרגע אני לא אצטרך את זה.
לנשום... אני אכן צריכה לעבוד על זה. טוב שמזכירים לי לפעמים
הקטע המצחיק זה שאני זוכרת את המסלול בעל פה, אני עושה עבודה טובה עד טובה מאוד בלטרלי, ואני במגמת שיפור מאוד גדולה במעברים. כשאנחנו סתם מתרגלים את המסלול זה הולך לי סבבה לגמרי. אבל ברגע שהמאמן אמר שהוא רוצה שננסה לעשות את הדברים בסיטואציה של מבחן פתאום משהו ננעל אצלי בראש והתחלתי להילחץ. אף פעם לא חשבתי שזה יקרה לי...
אני כבר הרבה זמן רוצה לעשות איתו שיעור פרטי, הבעיה היא ששעות העבודה שלו הן כמו שעות העבודה שלי ויש גבול כמה חופש אני יכולה לקחת מהצבא...

fliperit

New member
מעניין אותי, הסוס שרכבת עליו הוא סוס בית ספר?

הוא עובד עם ילדים גם?

כשיהיה לי קצת יותר זמן אני אענה לך תשובה ארוכה ומפורטת..

hanyou12

New member
זה סוס פרטי

אני מכירה את הבעלים שלו כי היינו עושים שיעורים ביחד. יש לו עוד סוס מקסים שגם לו יש בעיה של פריצות בחזרה אל העדר כשהוא לבד. אתמול עוד סטודנטית כמעט עפה ממנו כי הוא פרץ. הוא פשוט יותר כבד ומאסיבי אז יותר קל להישאר עליו ישובים.
הסוסים האלה נמצאים בחצי פנסיון אבל הם לא עובדים עם ילדים למיטב ידיעתי, רק עם רוכבים מתקדמים. חשוב לי לציין שבתחילת האימון כשהיינו עם כל הקבוצה הוא היה מעולה - רגוע, קשוב והכל. אחרי זה גם ראיתי אותו בשיעור עם הבעלים שלו והוא היה אחלה - כמובן שזה היה במגרש בגודל של רבע מהמגרש שלנו והוא היה עם עוד סוס אבל הנקודה היא שהוא מאוד רוצה להיות סוס טוב. כמובן שבמצב שלו לא הייתי נותנת לילדים מתיחילים לרכוב עליו בכל מקרה, אבל הוא באמת רוצה להיות טוב.

fliperit

New member
קודם כל

אני חייבת להגיד שמאוד מפריע לי שבמבחן לסיום קורס מדריכים, חניכים לא מצליחים להתמודד עם סוס שאמור להיות סוס מוכן לרכיבה. פעם הייתי מאוד קיצונית וחשבתי שמדריך צריך לדעת להתמודד עם כל סוס בכל מצב. היום אני קצת יותר מתונה, ואני חושבת שכל מדריך צריך לדעת להתמודד עם כל סוס בית ספר (או סוס ברמה של סוס בית ספר) בכל מצב.
בהדרכת רכיבה נתקלים לפעמים במצבים הרבה יותר מלחיצים ממבחן, והמדריך חייב להיות מסוגל לשלוט בסוס גם במצבים האלה (במיוחד במצבים האלה!). המדריך חייב להיות מסוגל לעצור את הסוס ולהתמודד איתו מהקרקע, וגם לעלות עליו ולהתמודד איתו מהגב. אל תעלבי, אבל נשמע לי שאת לא תצליחי לעשות את זה. כמובן שהתלונה שלי היא לא כלפיך, אלא כלפי מי שאמור להכשיר אותך (ואני אציין בהקשר הזה שההכשרה שקיבלתי כמדריכת רכיבה מערבית הייתה טובה מאוד, ההכשרה שקיבלתי כמדריכת רכיבה טיפולית, שהייתה באותו בית ספר שאת לומדת בו, הייתה גרועה. מאוד גרועה! אבל לפחות אני יודעת שמבחינת המיומנויות שלי עם סוסים, אני יודעת מה אני עושה. בטיפול? הרבה פחות, אבל אני לומדת טיפול באוניברסיטה אז זה משתפר מאוד).

בנוגע ללחץ- כשהייתי נערה הייתי נלחצת מתחרויות, והדבר הכי טוב שיכולתי לעשות כדי להירגע זה לנשום, ולרכב על הסוס. בשניה שהייתי עולה על הסוס במגרש חימום הייתי נרגעת ומתפקסת.
בנוגע ל"נטישה"- אני מאוד לא בעד. אם הסוס נלחץ ממך, הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות הוא לשדר לסוס שהכל בסדר- לשבת קצת אחורה, לנשום ולהירגע. אם את לא מצליחה להרגיע את הסוס, כדאי לקח לו את הראש האחד הצדדים עד שיעצור.

עדימ

New member
לא אמרת לי באיזו חווה את ואני

ממש אשמח לבוא לבקר כאמור!

למעלה