לחץ

hanyou12

New member
זה ממש בסדר

אני אוהבת לשמוע מה אנשים חושבים על הקורסים ועל הרמה בארץ בכלל כי זה פותח פתח לשיפורים. אני חושבת כמוך שנושא הממשק לא הודגש מספיק אצלנו. עברו בינינו כשאיכפנו ופתרו דרים "על הדרך" אבל באמת לא היה שיעור ספציפי בנושא. אני חושבת שלכולנו בקורס ברור שיש לזה חשיבות רבה אבל זה נכון שיש הרבה דברים שלא ירדנו לסופם וזה לא טוב.
אני יודעת לגבי עצמי שאני אמשיך להתמקצע גם אחרי הקורס. הבעיה מתחילה אצל אנשים שחושבים שאם יש להם תעודה הם יודעים הכל ויש כאלה לא מעט בארץ שלנו...

fliperit

New member
אני מסכימה

אני עשיתי המון הדרכות תחת המאמנת שלי לפני הקורס מדריכים, ואני חושבת שזה הפך אותי למדריכה טובה מאוד

hanyou12

New member
אני מסכימה איתך מכל הלב

ואני אשמח לבוא לקבל שיעור

Half Halt

New member
לא יודע איפה להשתלב בשרשור המבאס

אבל אני חושב שמבין כל אנשי הסוסים שאני מכיר (ואני מכיר כמה כאלה) יש מעטים שהייתי נותן לילד שלי לרכב אצלם בלב שלם, בעיקר בגלל שאני מכיר את החיה הזאת ואת ההתנהלות.
דמיינו כמה אחריות מוטלת עלינו המדריכים כשההורים שמביאים את הילדים שלהם אלינו, לא מודעים אפילו לכמה הם מטורפים שהם נותנים לכל אידיוט שיכול להיות הכי מנוסה שיש או חסר ניסיון לחלוטין להחזיק את החיים של הילד שלהם בקצה חבל הלונג'!

כל הזמן אנחנו אומרים שבקורס מדריכים צריך ללמוד להדריך(!) ולא לרכב, אבל אני רואה שב-99.9 אחוז מהמקרים, ככל שהרוכב טוב יותר ועבר יותר בקריירה האישית שלו עם סוסים הוא גם יהיה מדריך טוב יותר ובטיחותי יותר, לא תעזור מכינה ולא שום קורס לדבר הזה...

Half Halt

New member
ועכשיו אני רואה שההקשר שלי מאוד קלוש

אבל זה כל מיני דברים שעלו לי כשנכנסתי לקו מחשבה של KENZ ואני כל כך מבין על מה היא כותבת...

fliperit

New member
אני חושבת שבקורס מדריכים צריך ללמד הדרכה

ולא רכיבה. לא כי רכיבה היא פחות חשובה, ממש לא, אלא כי מי שמגיע לקורס מדריכים צריך להיות רוכב מצויין כבר לפני.

kenz

New member
מה? קורס מדריכים זה לא קייטנת סוסים ?

לכן מכתב הכסת"ח של :" במצבך כיום לא תעבור את הבחינות של סוף הקורס, אולי אם תתאמץ תצליח" הוא טעות בסיסית.
אם לא עברתי את מבחני הרכיבה של סוף הקורס, אל תכניסו אותי בכלל. תנו לי להתבשל וללמוד עוד שנה, ולהבחן (בחינות סף) לקורס הבא.

fliperit

New member
אבל אז איך הם ירוויחו?

בצחוק כמובן, הרווחים שלהם לא מעניינים אותי כהוא זה

kenz

New member
לא בצחוק, את צודקת לגמרי !

הם צריכים פשוט לעשות מכינות בשלבים שונים.
כמו שבחו"ל, תנאי הכרחי לקורס מדריכים הוא תעודת עוזר מדריך, ותנאי הכרחי לזה הוא תעודת שלב ג' ושלב ד' וכו' וכו', שירוויחו על התעודות האלה, ומי שלא עובר, עושה את הקורס או את המבחנים שוב אחרי תקופה.
אנשים צריכים להרוויח, אבל לא על גב של אחרים ובהחלט לא בענייני בטיחות.

בדיוק כמו שאני לא עושה "קורס פרטי, 10 שיעורים" ואז זורקת לקבוצה, כי זה מכניס לי יותר תלמידים בזמן קצר יותר, גם הם לא צריכים.
אבל אין עם מי לדבר.

giri

New member
חותמת בשתי ידיים

בעיני, מי שהוא לא רוכב מנוסה ומשופשף, שתזרוק אותו על כל סוס והוא לפחות ישאר רגוע ויוכל להתמודד, אין לו מה לחפש בהדרכה, ולא צריך לקבל אותו לקורס מדריכים.

hanyou12

New member
יכול להיות שאתה צודק בחלק מהאספקטים

כמו למשל הבטיחות - רק מישהו שהיה כל חייו עם סוסים יכול באמת להבין את התחום הזה ברכיבה.
אבל דווקא לפני כמה זמן אחת המאמנות שלנו אמרה שלפעמים (לא בכל הפעמים), דווקא אלו שיודעים לרכוב טוב ולעשות את העבודה לא יודעים להדריך אותה טוב כי אצלהם זה קורה בטבעיות והם לא מפרקים את זה לחלקים. זו למשל הבעיה שלי ואם באמת היו שמים יותר דגש על הדרכה אצלנו אולי היה לי קל יותר.
אני מסכימה איתך שחייבים לרכוב והרבה, ולהיות ליד סוסים הרבה ולחיות את התחום בשביל באמת להיות מסוגלים לעסוק בזה, אבל לא כל רוכב טוב הוא גם מדריך טוב, ויהיה הבטיחותי ביותר שיוכל להיות...

fliperit

New member
מדריך יכול להיות מאוד גרוע בהדרכה,

ועדיין הוא עדיף ממדריך חסר ניסיון.

נכון שלא כל רוכב טוב הוא מדריך טוב, אבל כל מדריך טוב הוא רוכב טוב (או לכל הפחות, איש סוסים מצויין)

hanyou12

New member
המשפט האחרון נשמע לי הגיוני

אבל אני בהחלט חושבת שמדריך שחסר משהו מהשניים הוא לא טוב, ולכל אחד מהם החשיבות שלו.

fliperit

New member
כמובן, אבל בטיחות לפני הכל!

מדריך שהוא לא איש סוסים טוב מספיק כדי שהשיעורים שלו יהיו בטיחותיים יכול לגרום לזנק רציני. מדריך עם מתודיקה מחורבנת, במקרה הכי גרוע מבזבז את הכסף של הורי התלמידים.

hanyou12

New member
לצערי

הסוס הזה לא נכנס כסוס למבחנים ולכן אנחנו לא מתרגלים את זה איתו למרות שהוא אכן צריך את זה. אנחנו עובדים עכשיו רק עם הסוסים שישמשו אותנו למבחנים.
לצערי (נוסף), גם אם הייתי רוצה לעבוד כרגע בהדרכה לא הייתי יכולה כי אני עדיין בצבא ואסור לי לעבוד בעבודה נוספת
. אבל אני לא חושבת שהייתי עוסקת בהדרכה כרגע. עם כל הכבוד לקורס ולמדריכים (ויש לי הרבה כבוד אליהם), אפילו הם אומרים שהמטרה שלהם בקורס היא להפוך אותנו לרוכבים טובים יותר ויש פחות דגש על ההדרכה.
אם לומר את האמת הסיבה שעשיתי את הקורס היא כדי שאוכל לרכוב לבד במגרש אם ארצה ולא אצטרך השגחה. אני כן חושבת על להדריך בעתיד, אבל אני רוצה לצבור עוד נסיון עם מדריך מנוסה יותר לפני כן. אולי בקטע הזה דווקא זה טוב שאני לא יכולה לעבוד כי ככה אני יכולה להדריך במקום מדריך אחר והוא רק משגיח ולא יצטרכו לשלם לי על זה (כי אי אפשר). אני חושבת ששני הצדדים ייצאו מורווחים מזה. וכמובן שאני מתכננת להמשיך ולהתקדם ברכיבה ובהתמודדות עם סיטואציות שונות.

kenz

New member
אני מאוד אוהבת את הגישה שלך.

כי אם אני הייתי במקומך השיעור הזה היה מבאס אותי לגמרי.
זה נהדר שאת שם בשביל ללמוד, ושעוד יהיה לך זמן להשתפשף לפני שתקחי אחריות על מישהו אחר.
אם בא לך, את מוזמנת לבוא לבקר, לשבת, להקשיב, ללמוד... כפי שאת רואה, יש לי מה להעביר, ואני מאוד שמחה לתרום מהידע שלי לאחרים.
אם תרצי, דברי איתי במסרים :)

למעלה