לחם

baudrate

New member
לחם

ושוב יש בעיה למאפיות לייצר מוצרי לחם בסיסי במחיר שנקבע על ידי הממשלה. בעלי המאפיות טוענים שמחיר הלחם האחיד צריך להתייקר בין 35% ל 50% רק על מנת לכסות את העלויות שלהם, וזאת בגלל עליית מחירי החיטה(הקמח), זאת לאחר ההתיקרות של 10% שכבר אושרה להם. ולא רק הלחם מתייקר. גם מוצרי החלב התיקרו השנה בממוצע ב9% בגלל עליית מחירי המזון לבעלי החיים ובשנה הבאה צפויות התיקרויות נוספות אנליסטים אמנם טוענים שמחירי הגרעינים ירדו בשנה הבאה ב 50% אולם זאת יש עוד לראות. אני קצת סקפטי.

gershon17

New member
ו... ?

כל הדמגוגיה הזו עם מחירי הלחם מאד מצחיקה. השכבות החלשות קונות בעיקר פיתות שלא נמצאות בשום פיקוח מחירים - פיקוח המחירים על הלחם האחיד הוא בעיקר פופוליסטי, הוא לא באמת מועיל לאף אחד.

baudrate

New member
ופיתות עושים ממה , גרשון?

ומאיפה הידע המרשים שלך על תזונת השכבות החלשות ? אגב, השכבות החלשות צורכות גם מוצרי חלב, עד כמה שזכור לי.

gershon17

New member
זה פורסם בכל מקום

ביולי כשהפסיקו את יצור הלחם האחיד לכמה ימים. אלי ישי בכבודו ובעצמו הכריז שצריך להחזיר לכל משפחה 3 שקלים בחודש כנגד יקור הלחם בפיקוח. השכבות החלשות לא באמת זקוקות לפיקוח המחירים על הלחם - היה הרבה יותר פשוט לבטל אותו וזהו.

gershon17

New member
שהשכבות החלשות צורכות בעיקר פיתות

זה מבוסס בעיקר על נתוני הלמ"ס, אם אני לא טועה. חפש פירסומים בנושא מאיזור יולי. גם בהודעות בפורום הזה מסביבות יולי התייחסו לנושא, ומן הסתם נתנו לינקים.

מזכיר לי את המשפט ה"חכם" של הגברת רוחמה אברהם

אם אין סוכר שיאכלו ריבות.

מילא זה, אך עתה מדברים על הוצאת הלחם מפיקוח

ראה את ההודעה שלי בפורום מפלגת העבודה...

baudrate

New member
פיקוח על מחירים אינו מטרה אלא אמצעי

השאלה מה קורה לשכבות החלשות אם וכאשר מחירי המזון עולים, בין אם אלו מהפיקוח ובין אם לאו. אגב מחירי מזון, השנה מחירי החיטה עלו ב קרוב ל 100% בגלל כמה גורמים, ביניהם מחיר הנפט, המגבלות של ההובלה הימית, בצורת וכדומה. ויש גם גורמים אחרים כמו החרדים המחבלים בחקלאות. יכול להיות ששנה הבאה מחירי החיטה והתבואה ירדו לרמתם לפני שנה ויכול גם להיות שתהיה עוד הכפלה במחיר. ואז מה יקרה למחיר הבירה??

אז זהו שלא

במדינה קפיטליסטית, אין הורדת מחירים, גם לא כאשר המחירים בעולם יורדים. ראית פעם שהורידו את מחיר הלחם? ראית פעם שהורידו את מחיר החלב? המיים? החשמל? לכל היותר לא העלו אותו, אך מעולם לא הורידו את המחירים. בקפיטליזם יודעים רק להעלות מחירים, אף פעם לא להוריד אותם. כמו כן, שים לב שקצבאות הסעד מוקפאות ומקוצצות כבר 8 שנים, בעוד שכל המחירים רק עולים. זה נראה לך נורמלי במדינה מתוקנת שאדם נכה, מוגבל או זקן, צריך להסתדר עם אותו סכום של קצבה שהוא קיבל לפני 8 שנים עם המחירים של היום?

SupermanZW

Well-known member
ובדנמרק הקצבאות לא עודכנו מ2003

אז נכון ש4 שנים זה לא 8 אבל אל תשכח שגם בדנמרק יש אינפלאציה ממוצעת של 2 אחוזים לשנה.

א. אני לא בטוח שזה נכון שהקצבאות לא עודכנו שם

על סמך מה אתה אומר את זה? על סמך איזה נתונים? ו-ב. גם אם זה נכון, בוא לא נתעלם מהעובדה שבעוד שפה הספיקו כבר לקצץ יותר מ10 פעמים בקצבאות במהלך 8 השנים האחרונות, בדנמרק לא קיצצו בהן אפילו פעם אחת. כך שזה בכלל לא אותו הדבר, ולא רק בתקופות בין שתי המדינות. אין בכלל מה להשוות בין דנמרק לישראל, זה כמו להשוות בין נחל איתן לנחל אכזב, או במקרה של ישראל נחל נחל אפיזודי, כמ רוב הנחלים בארצנו, שהם נחלים נחל אפיזודים, למרות שמתעקשים לקרוא להם נחלי אכזב. דנמרק לוקחת את ישראל בכל תחום: בחינוך, ברפואה, ברווחה, בעזרה לזולת, בנוף, בחוק וצדק, בבטחון ובמה לא... כפי שכבר ציינתי, מדינת ישראל היתה להיות דנמרק, או לפחות להגיע לקרסוליים שלה.

SupermanZW

Well-known member
על סמך מידע ממתכתבת מאיסלנד

אלפי איסלנדים חיים בדנמרק כי היגרו אליה ועדיין דנמר היא המדינה הקולטת הכי הרבה מהגרים איסלנדים. היא ציטטה עיתון שקראה בשפה הדנית (שאגב מאוד דומה לאיסלנדית). בניגוד לישראל בדנמרק לא היה צורך לקצץ בקיצבאות כי אין בה קבוצות אוכלוסיה שאינן עובדות , בעלות קצב ריבוי טבעי גבוה מאוד (יותר מ6% לשנה) ונותנים להן עידוד לחיות על חשבון הזולת (ע"ע חרדים בישראל שמקבלים כסף על היותם תלמידי ישיבה ולא עובדים, מצב שלא קיים באף מדינה מלבד ישראל).

הכי קל זה להאשים את החרדים והערבים במצב אצלנו

כאילו שבמדינות אחרות לא חיות קבוצות מיעוט אתניות, כולל חרדים (בברוקלין) וערבים שקיימים גם בדנמרק (ובעצם איפה לא...) כך שהכי קל זה לתלות את האשמה בקבוצות מיעוטים, במקום להבין שקיימת בעיה ושככה לא ניתן להמשיך, שהרי שנינו יודעים שלא החרדים ולא הערבים לא ייעלמו מהמדינה הזאת. כך שבסופו של דבר, אם תרצה או לא תרצה, נצטרך להגיע לפתרון צודק יותר לאזרחי המדינה הזאת. והפיתרון הזה לא יכול להמשיך ולהיות קפיטליזם חזירי ודורסני שמטיב רק עם העשירים ובעלי ההון.

SupermanZW

Well-known member
מחוץ לישראל כמעט כל החרדים עובדים

הערבים בארה"ב ברובם בעלי עסקים קטנים והם משתכרים בממוצע מעל השכר החציוני בשל כך, אין מדינה בעולם מלבד ישראל בה פותרים אוכלוסיות מסויימות מחובות אזרחיות בשל מוצאן האתני או דתן. פתרון צודק הוא שוויון חובות וזכויות לכל האזרחים, מה שלא קיים היום בישראל.

יפה שאתה מתעלם מהעובדה שבישראל ערבים

לא עובדים בעיקר בגלל שלא מעסיקים אותם ומעדיפים להעסיק יהודים. על אפליה מתקנת כבר שמעת?

SupermanZW

Well-known member
שטויות במיץ

ערבים מוכשרים מוצאים עבודות בישראל ואפילו עבודות טובות, האפליה שציינת היא כבר מזמן נחלת העבר. לצורך העניין עליך לדעת שאני מדבר מידע אישי בדוק ומוכח, המנהל הישיר שלי במקום עבודתי הוא מהנדס מחשבים ערבי וגם הוא טוען שהאפליות שהיו פעם כבר לא קיימות היום. אין דבר כזה אפליה מתקנת, כל אפליה גורמת נזקים ואין זה משנה לאיזה כיוון.

על עלה תאנה כבר שמעת?

כמעט תמיד תמצא חברה גזענית ומפלה שמשתמשת בקומץ מסויים של עדה מסויימת כעלה תאנה כדי לטעון שהם לא מפלים והם לא גזענים. כמעט כל גזען שתשאל אותו אם הוא גזען, יגיד לך שהוא לא כזה או ש"חבריו הטובים ביותר" הם כמה מאותה עדה... כך שתעשה לי טובה, אל תביא לי מקרים יוצאים מן הכלל ותשליך אותם על הכלל. כי שנינו הרי יודעים שלא זה המצב במציאות.

SupermanZW

Well-known member
הוא טוען בעצמו שהאפליה שהיתה פעם כבר לא קיימת

היום, אז אתה טוען שהוא משקר? מי מכיר טוב יותר את החברה הערבית, אתה או ערבי משכיל שחי בעיר ערבית ועובד בעבודה מכובדת באחד ממקומות העבודה המכובדים ביותר בארץ (ויש לו אפילו סניפים בחו"ל)? אני מביא לך נתונים ממקור ראשון, לכן לי יש כאן קייס, לך אין.

הוא טועיין?

יופי שיטען, גם אם 10 כמוהו יטענו זה עדיין לא הופך את טענתם לנכונה. זה שהיוצא מהכלל טוען משהו לגבי הכלל, לא הופך את זה לעובדה. עובדה קיימת היא רק משהו שאפשר להוכיח, בטח לא טענה מופרכת שטוען אדם "מסודר" בעל אינטרס להמשיך ולהיות כזה. ביום שבו כלל ערביי ישראל יטענו שהאפליה כלפם כבר לא קיימת, אז ורק אז תוכל להיות בטוח ב100 אחוזים שזו עובדה. לעומת זאת, היום לא רק שרובם לא טוענים זאת, כי אם בנוסף יש גם לא מעט יהודים, וחלק לא נבוטל של חברי כנסת, הן מימין והן משמאל, שמודים שאכן קיימת אפליה כלפי ערבים. כך שממש לא משנה מה טוען אדם אחד "מסודר" בעל אינטרס. וגם לא משנה כלל אם הוא ערבי, נוצרי או יהודי.

למעלה